Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Στη Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε το νόημα της 28ης Οκτώβρη!


Μανώλης Γλέζος ...η ψυχή της αντιφασιστικής Ελλάδας!
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας να συγκρατηθεί λίγο για να ακούσει μια άλλη άποψη. Στην Θεσσαλονίκη σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον πρόεδρο της δημοκρατίας να αποσυρθεί, δηλαδή το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε και οι πολιτικοί λαϊκοί φορείς παρελαύνουν μπροστά στον ίδιο τον λαό. Το νόημα της 28ης Οκτωβρίου αποκαθίσταται. Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε όχι στην προσπάθεια κατάλυσης της ελευθερίας του λάου μας και σήμερα ο ελληνικός λαός λέει όχι στην μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα και όχι όλα αυτά τα οποία έχουν εκνευρίσει όσους δεν έχουν κατανοήσει τι έπρεπε να γίνετε στις παρελάσεις και πως διαστρεβλώνετε. Ο λαός, τα στρατεύματα του λαού η μαθητική νεολαία παρελαύνει μπροστά σε τι; Ποιους τιμούμε; Το κράτος το σημερινό και τις κυβερνήσεις; Η τιμούμε αυτούς που θυσιαστήκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Μη διαστρεβλωθεί το νόημα˙ και ο ελληνικός λαός το αποκαθιστά σήμερα στην Θεσσαλονίκη, συγχαρητήρια στον λαό της Θεσσαλονίκης που υποχρέωσε την κυβέρνηση να αποσυρθεί από τις επίσημες τελετές και όπως βλέπετε στην παρέλαση, τους πολιτικούς φορείς τους εκφραστές του λαού παρελαύνουν και τους τιμά ο λαός. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ 28/10/2011

Απαξίωσαν την Άννα Διαμαντοπούλου οι μαθητές

Το ΟΧΙ του 1940 δεν μπορεί να γιορταστεί ως Ναι του 2011!

Η λαϊκή οργή ξέσπασε... ματαίωσαν την παρέλαση -
Να πάρουν το μήνυμα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!!


Η πρώτη μεγαλειώδης απάντηση στα μέτρα και τα μνημόνια της προδοτικής κυβέρνησης.
Σήμερα είναι μία μέρα θλίψης και περισυλλογής.
Το ΟΧΙ του 1940 δεν μπορεί να γιορταστεί ως Ναι του 2011
Η επέτειος αυτή θα έχει νόημα όταν... φύγουν οι επίορκοι και οι ξένοι επίτροποι από την Ελλάδα.


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ. 3/5/2011

Η Ελλάς πωλείται. Αλλά οχι σήμερα. Απο παλιά...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 – ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ



71 χρόνια μετά το παλλαϊκό όχι στον ιταλικό φασισμό, η απροκάλυπτη υποδούλωση της χώρας στην γερμανοκίνητη τρόικα μας καλεί σε νέους αγώνες για τη λευτεριά.
Τότε, στις 28 Οκτωβρίου του 1940, ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει την επίσημη κήρυξη του πολέμου ως την πρώτη πράξη της ελληνικής αντίστασης στο σκοτάδι του φασισμού-ναζισμού που έμελλε να καλύψει την Ευρώπη. Ακολούθησε ο αγώνας ενάντια στην εισβολή των Γερμανών, και η μάχη της Κρήτης, η αντίσταση στη γερμανική κατοχή.
Σήμερα, αντιμετωπίζουμε μια νέα απόπειρα των Γερμανών για την οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής ηγεμονίας – αυτή τη φορά με πολιτικο-οικονομικά μέσα, ενώ, η καταχρεωμένη Ελλάδα είναι το πρώτο πειραματόζωο αυτού του εγχειρήματος. Γιατί μέσα από τα λαοκτόνα μέτρα, και το στραγγαλισμό της μεσαίας και των φτωχότερων τάξεων τα γερμανικά αρπακτικά προσδοκούν να αποσπάσουν τον εθνικό και δημόσιο πλούτο και τους πόρους της χώρας. Ακόμα και τον ήλιο ή τον αέρα επιβουλεύονται, μέσα από τις εκτεταμένες, ληστρικές «πράσινες» επενδύσεις που ετοιμάζουν. Και ούτο το πράττουν με την παραδοσιακή γερμανική ομότητα και την βαθιά υποτίμηση που τρέφουν για τον άλλον, όπως μαρτυρούν οι εικόνες κατωτερότητας, και οι υστερικές εκστρατείες που κατασκευάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ή η σκληρότητα των επιβαλλόμενων μέτρων, τα οποία συγκροτούν ένα πραγματικό άπαρτχαϊντ: Είναι από τη μία, ο ελληνικός λαός που καταδικάζεται επί δεκαετίες να πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους, και να εργάζεται ακατάπαυστα με μισθούς πείνας και από την άλλη οι «επενδυτές» και ένα ολόκληρο στρώμα σύγχρονων συνεργατών, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και οι επιχειρηματίες που λεηλατούν τη χώρα.
Αυτό είναι το μέλλον που μας προετοιμάζουν, το νέο Ράιχ που εγκαθιδρύεται. Εναντίον όλων αυτών καλούμαστε να παλέψουμε, στον νέο αγώνα για τη λευτεριά. Ο ελληνικός λαός πρέπει να σταθεί στα πόδια του και να παλέψει για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης των γερμανοτσολιάδων και την εκδίωξη της τρόικας. Η κάθαρση, είναι ο μόνος δρόμος για να διασωθεί η χώρα και η αξιοπρέπειά μας. Οι προδότες υπαίτιοι της καταστροφής, θα πρέπει να καθήσουν στο σκαμνί, ενώ ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαιτήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, ως ελάχιστη έμπρακτη συγνώμη για τη συστηματική λεηλασία την οποία υποβάλουν τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Παράλληλα, μόνο ένα μέτωπο αντίστασης των φτωχών, μη-αποικιακών χωρών της ευρωπαϊκής ηπείρου μπορεί να ανακόψει την νέα ηγεμονική επέλαση των Γερμανών. Και ως προς αυτό, είναι και πάλι στο χέρι του ελληνικού λαού να εγκαινιάσει το δρόμο της πανευρωπαϊκής αντίστασης.
Για πολλοστή φορά στην ιστορία μας, καλούμαστε να απαντήσουμε θετικά στο δίλημμα «αντίσταση ή εξαφάνιση». Ας το κάνουμε με τον τρόπο των αγωνιστών του ’21 και του ’40-’44, με το φρόνημα και τον πνεύμα του Ρήγα Φεραίου: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».
ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – το ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΟΧΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Κίνηση Πολιτών Άρδην  


Το ελληνικό χρέος στις συμπληγάδες Γαλλίας-Γερμανίας. Λεωνίδας Βατικιώτης



Από το "Πριν" 23/10/2011

Την σύγχρονη εκδοχή της ιστορικής ρήσης του Τζον Μέιναρντ Κέινς, «μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί» παρουσίασε πριν λίγες μέρες με ένα γράφημα του το αμερικανικό ινστιτούτο Στράτφορ, γνωστό κι από τις στενές σχέσεις που διατηρεί με τη CIA. Το ερώτημα ήταν τι θα γίνει με την Ελλάδα. Κάθε όμως δυνατή απάντηση (η ευρωζώνη προχωρεί σε μερική παραγραφή του χρέους της Ελλάδας ή, εναλλακτικά, η ευρωζώνη δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της) κατέληγε στο ίδιο αποτέλεσμα: Τραπεζική κρίση στην Ευρώπη! Στην πρώτη περίπτωση, της αναδιάρθρωσης, η τραπεζική κρίση ερχόταν λόγω του ότι το παράδειγμα της Ελλάδας ακολουθούταν κι από άλλες κλυδωνιζόμενες χώρες της Ευρώπης με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο μηχανισμός διάσωσης, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, που η ευρωζώνη δεν αποφασίζει κούρεμα του ελληνικού χρέους, η τραπεζική κρίση έρχεται ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας στην περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να δαπανά λιγότερα ή της εκτεταμένης απώλειας αξιοπιστίας, στην περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίζει να λειτουργεί όπως τώρα, πάντα κατά το αμερικανικό ίδρυμα. Η αποτυχία επομένως είναι εξασφαλισμένη ανεξαρτήτως της βραχυπρόθεσμης λύσης.

ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΤΩΝ 360 ΔΙΣ. ΙΣΟΝ....25ΔΙΣ.! ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΓΙΩΡΓΟΣ




Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν οποιονδήποτε απλό πολίτη επιχειρήσει να εφαρμόσει τα στοιχειώδη μαθηματικά που έμαθε στο σχολείο για να κάνει υπολογισμούς σχετικά με το δημόσιο χρέος της χώρας μας. Απορεί μάλιστα γιατί δεν χαιρόμαστε ως Ελληνες όταν γίνεται συζήτηση για "κούρεμα", δηλαδή μείωση του δημόσιου χρέους κατά 50% ή 60% ή ακόμη και 80% που προτείνουν κάποιοι στη συζήτηση που γίνεται σε διεθνές επίπεδο. Η σκέψη του κόσμου είναι απλή: "Χρωστάει η Ελλάδα περίπου 360 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν το χρέος αυτό "κουρευτεί" κατά 50%, τότε θα χρωστάμε τα μισά, άρα 180 δισεκατομμύρια".
Αυτό λέει η λογική. Στην πράξη όμως ισχύουν πολύ, απίστευτα πολύ διαφορετικά πράγματα - τουλάχιστον βάσει της "ιστορικής" όπως την αποκαλούσε η κυβέρνηση, συμφωνίας των ηγετών της Ευρωζώνης την 21η Ιουλίου. Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά:

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ

«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...»

Ρόβλιας - Οι Γερμανοί είναι φίλοι του

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ... Η΄ ΕΜΕΙΣ Η΄ ΑΥΤΟΙ...

 ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΕΚ. ΓΗΠΕΔΟ ΟΑΚΑ.
´´ΖΟΥΜΕ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ´´

 

 ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΠΑΟ. ΓΗΠΕΔΟ ΟΑΚΑ.
´´ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΊΞΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ´´

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).


1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα,
το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε +
το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

Ο ιστορικός λόγος του Άρη στη Λαμία. 29 Οκτώβρη 1944

Στις 19 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Λαμία. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στην πόλη. Στις 29 Οκτωβρίου και με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, συγκαλείται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, πανηγυρική συγκέντρωση του ΕΑΜ με παμφθιωτική λαϊκή παρουσία. Ο Άρης εκφωνεί από το περίφημο μπαλκόνι τον παραπάτω λόγο.

Γιατί αγωνίστηκα.

Αδέλφια, Έλληνες και Ελληνίδες της Λαμίας και της περιοχής της!
Από μέρους του Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ, σας φέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς.
Όπως βλέπετε, πρόκειται «να βγάλω λόγο». Μα ο λόγος μου αυτός δεν θα μοιάζει καθόλου με τους λόγους που γνωρίσατε μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ ούτε πως θα σας φτιάξω γεφύρια ή ποτάμια, όπως σας υποσχόντουσαν πως θα σας φέρουν οι παλιοί κομματάρχες. Ούτε και θα σας τάξω λαγούς με πετραχήλια. Δεν επιδιώκω ν' αποσπάσω επαίνους για τη ρητορική μου δεινότητα. Επιδιώκω απλώς ν' ακούσετε αυτά που θα σας πω. Προσέξτε. Θ' αρχίσω σαν τα παραμύθια:

Η αθάνατη ελληνική φυλή.

Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα είτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται άπ' ολο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.

Ο λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία (ντουμπλαρισμένος) 22/10/1944

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΡΝΙΕΜΑΙ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Β.

Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΖΑΒΕΛΑΣ Π.

Έτσι μου είπαν να σας τα πω. Από την ταινία ¨Οι ιππείς της Πύλου¨ Βασίλης Παπακωνσταντίνου\