Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

...θα σου βάλω και σως να γλιστράει !!!


Ευχαριστώ τον φίλο Κώστα Μ.

Οχι στο χαράτσι της ΔΕΗ. Δεν πληρώνουμε

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι γιατί είναι κοινωνικά άδικο, δυσβάσταχτο, αντισυνταγματικό, παράνομο και πρέπει να καταργηθεί.


Δεν φοβόμαστε, δεν συναινούμε, δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους.
Δεν θα πληρώσουμε τα χρέη και την κρίση τους.

Ευχαριστώ τον φίλο Ηλία Κ.

Γλέζος: «Οι Γερμανοί μας τιμωρούν» (video)

Καταπέλτης ήταν ο Μανώλης Γλέζος γι’ άλλη μια φορά μιλώντας για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο συνάντηση για το θέμα.
Όπως είπε μιλώντας στο πρωινό ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη ο κ. Γλέζος ανέφερε πως «η Ιταλία και η Βουλγαρία πληρώσανε όσα χρωστούσαν στην Ελλάδα και καθόρισε η Διασυμμαχική Επιτροπή. Γιατί η Γερμανία αυτοεξαιρείται;» και συμπλήρωσε πως αυτό γίνεται γιατί η Γερμανία θέλει να μας τιμωρήσει «επειδή η Ελλάδα κατέρριψε τον μύθο περί αήττητου του άξονα με το έπος ’40-’41».
«Γιατί αν δεν υπάρχει ναζιστικό καθεστώς σήμερα στη Γερμανία το οφείλει και στην πάλη του ελληνικού λαού», επισήμανε ο Μανώλης Γλέζος.



Ανάρτηση από : http://www.tsantiri.gr

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Για ένα εσωτερικό ομολογιακό δάνειο

Τόσο φτωχοί .... λεφτά !!

Σύνταγμα 2011

Ευχαριστώ τον φίλο Ηλία Κ.

Από τις εικόνες που αδυνατίζουν τις λέξεις......


Ένας άστεγος σε κάποια γωνιά του κόσμου, καθισμένος καταγής, κρατά τρυφερά στην αγκαλιά του έναν αδέσποτο σκύλο.
 
Κοιμούνται κάτω από την ίδια κουβέρτα. Μοιράζονται ο ένας τη ζεστασιά του σώματος του άλλου. Ίσως μοιράζονται και τα όνειρά τους.
 
Το σίγουρο είναι ότι μοιράζονται την ίδια μοίρα. 
Στο δρόμο, στο κρύο, στο περιθώριο ...; 
Έχουν, όμως, ο ένας τον άλλον ...;
Από τις εικόνες που αδυνατίζουν τις λέξεις... 
 
Ευχαριστώ τον φίλο Μάκη Δ.

Κρατήστε αυτή την δήλωση της κας Διαμαντοπούλου...(video)

Άν, λέμε άν...
Αυτό που γράφουν οι Financial Times, περί γερμανικού σχεδίου εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας του προϋπολογισμού, γίνουν πράξη..
και αφού πολύ σωστά μιλήσατε για ευθεία προσβολή της εθνικής κυριαρχίας και για "αρρωστημένη φαντασία", τι θα κάνετε κα Διαμαντοπούλου ;;
Θα παραιτηθείτε ;;;

Κυβερνούν τον κόσμο 147 εταιρείες!


Του Γίωργου Δελαστίκ



Ποιος κυβερνά τον κόσμο; Το κλασικό και σχεδόν γραφικό αυτό ερώτημα, που σε κάθε εποχή δέχεται διαφορετικές απαντήσεις, έχει την απάντησή του και στις μέρες μας: μόλις 147 επιχειρήσεις! Μπορείτε να απαντήσετε και 737 επιχειρήσεις, καθώς οι 147 πρώτες ελέγχουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι 737 (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι 147) ελέγχουν το 80% της οικονομίας του πλανήτη! Είναι απίστευτη πραγματικά η συγκέντρωση του κεφαλαίου και η αλληλοδιασύνδεση των κολοσσιαίων επιχειρήσεων που κυριαρχούν στην υδρόγειο.
Οι πάντες υπέθεταν ισχυρότατη συγκέντρωση ελέγχου, αλλά τέτοιο πράγμα, μερικές εκατοντάδες επιχειρήσεις αλληλοδιαπλεκόμενες να έχουν συμμετοχή σε εταιρείες που εκπροσωπούν το 80% της παγκόσμιας οικονομίας από πλευράς κύκλου εργασιών, κανένας δεν το φανταζόταν. Γι' αυτό και έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο, αίσθηση και συζητήσεις η πρωτοποριακή μελέτη τριών Ελβετών ερευνητών του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, που αποκάλυψε τα στοιχεία αυτά.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μόνο στη Ελλάδα αυτά!!!



Ανάρτηση από : http://griniarogatos.blogspot.com/

Η Naomi Klein για την κυβέρνηση Παπαδήμου: "Είναι από τις στιγμές που η μάσκα πέφτει τελείως"



«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ειπωθεί η ιστορία του νεοφιλελευθερισμού, μια από αυτές είναι και η ιστορία του πώς να δεθούν τα χέρια της δημοκρατίας…». Με τον τρόπο αυτό, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας, Naomi Klein, επιχειρεί μια...
περιγραφή της απόπειρας αλλαγής των «κανόνων» της πολιτικής σκακιέρας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.
Η συγγραφέας του εξαιρετικού βιβλίου «το Δόγμα του Σοκ» σχολιάζει τις επιταγές της τρόικας, προχωρά σε συγκρίσεις και παρουσιάζει μια διαφορετική ερμηνεία των όσων συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, βασισμένη σε ιστορικά αντίστοιχα παραδείγματα.
Παρακολουθείστε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε η Naomi Klein, στους Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη για το νέο ντοκιμαντέρ που προετοιμάζουν, με τον τίτλο «Catastroika».
 
Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Σε παραλήρημα… Η μεγάλη ηγέτιδα αφού…



…εγκατάλειψε τη μάχη για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μιας και δεν μπορεί καν να εκλεγεί βουλευτής και παρακαλεί να συμπεριληφθεί πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, αφού τα... σχολεία ακόμη και τώρα τέλη Γενάρη δεν έχουν βιβλία, αφού υπηρετώντας πιστά τρόικες και λέσχες πανηγύρισε για την κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου δίνοντας συγχαρητήρια στο λάος, αφού, αφού, αφού… σε παραλήρημα

Εμείς οι πουτάνες......


Εμείς οι πουτάνες επιμένουμε πως οι πολιτικοί δεν είναι γιοί μας!!
 
Ευχαριστώ τους φίλους Φώτη Κ, Γιάννη Σ.

Καταχνιά. Καζαντζίδης Στέλιος




Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΕ !!




Ετσι άρχισε το ΠΑΣΟΚ να καταστρέφει την Ελλάδα. Συγκλονιστικό ντοκουμέντο 1982. Καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής

Στην ταινία ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, μέρος της οποίας είναι αυτό το κομμάτι, αναφέρωμαι για τον ρόλο που παίζουν τα άλλα κόμματα.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Θα ήταν αφελές να ισχυριστεί κανείς οτι φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ για οτι συμβαίνει στην χώρα μας. Αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα εκείνο που μεθοδευμένα,απο την πρώτη στιγμή, έσκαβε τα θεμέλια για να ξεπουλήσει την χώρα.

Η ταινία αυτή κυνηγήθηκε τότε, μέχρι που την εξαφάνισαν. Χαίρομαι που μπορεί και προβάλλεται σήμερα στο διαδίκτυο.

Θ Μαραγκός

Ευχαριστώ τον φίλο Φωκίωνα Μ.

Γιατί ο Γιώργος δεν διάβασε το μνημόνιο...


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Το παρασιτικό φρενοκομείο της «αριστερής» αποστέωσης

Στο τραπέζι του καθεστωτικού φρενοκομείου περίοπτη θέση έχουν και τα κόμματα της λεγόμενης «αριστεράς»: Οι «αριστεροί» ψάλτες της παρασιτικής καθεστωτικής λειτουργίας…

Αυτή η «αριστερά» που δεν έχει καμία σχέση με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ (εκτός από το σφετερισμό του ονόματος και των αγωνιστικών παραδόσεων) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθεστωτικής φρενοβλάβειας.
Το χειρότερο: Έναν από τους βασικούς στυλοβάτες του καθεστώτος...
Στηρίζει και διασώζει το καθεστώς (πού στα λόγια το καταγγέλλει) μέσω της εκλογικής ΕΜΠΟΡΙΑΣ της καθεστωτικής σήψης, μέσω της εμπορίας της φρενοβλάβειάς του.

Το εμπόριο αποτελεί μία τις βασικές λειτουργίες του καπιταλισμού και οι έμποροι μια από τις συνιστώσες της παρασιτικής καπιταλιστικής κερδοσκοπίας.

MOY KAI NI MOYOY NII...

Ευχαριστώ τον φίλο Ηλία Κ.

ΧΑΦΙΕΔΟΡΟΥΦΙΑΝΟ- ΜΗΧΑΝΗΜΑ

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Την πρώτη φορά που το βγάλανε στη μόστρα ήταν με τους «τρομοκράτες».
Την άλλη, με τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό.
Την τρίτη, με τα στημένα στο ποδόσφαιρο.
Και τώρα, με την υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη.
*
Μιλάμε για το χαφιεδορουφιανομηχάνημα, το οποίο είναι ειδικό - λέει - στις υποκλοπές και στο φακέλωμα των τηλεπικοινωνιών και που τα απομαγνητοφωνημένα υλικά του από τις παρακολουθήσεις έχουν μετατραπεί σε φέιγ βολάν και σε σίριαλ στα κανάλια και σε εφημερίδες.
*
Ως εκ τούτου, αγαπητέ τηλεθεατή και τηλεθεάτρια, αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια,
- εσύ που δεν το ήξερες και περίμενες τάχα μου από τους χαζοεμβρόντητους τηλεπαρουσιαστές, για να πληροφορηθείς ότι σε αυτήν τη ζωή υπάρχουν «παράγκες» στο ποδόσφαιρο, μαφία στις φυλακές και σπείρες τοκογλύφων στην Ελλάδα -
εκτός από τα «πιπεράτα» περί της σπείρας,
«μάθε» και κάτι ακόμα:

Δεν καταρρέει η χώρα, καταρρέει το καθεστώς τους.


Όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα θεωρούσε κάποτε δεδομένο τον χώρο των τριών διαστάσεων και είχε εγκλωβιστεί στον χώρο αυτόν, μη μπορώντας να δει πιο πέρα, εμφανίστηκε ένας άνθρωπος... (ονόματι Αϊνστάιν) και έδειξε ότι υπάρχει και τέταρτη διάσταση. Τότε όλοι άρχισαν να βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά και τελικά φτάσαμε τώρα να μελετάμε μέχρι και 25 διαστάσεις!!!
Στη χώρα μας σήμερα, η προπαγάνδα του καθεστώτος μας έχει κάνει όλους να βλέπουμε μια μόνο διάσταση. Εν χορώ, όλοι οι εκπρόσωποι της πολιτικής και της κρατικοδίαιτης οικονομικής ολιγαρχίας, μαζί με τα καλοθρεμμένα παπαγαλάκια τους στα καθεστωτικά ΜΜΕ, μας πιπιλάνε το μυαλό, με την προπαγάνδα και τον εκφοβισμό, ότι. καταρρέει δήθεν η χώρα και για να μην συμβεί αυτό, μας συμβουλεύουν πως θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να εφαρμόσουμε ό,τι μας διατάζουν. Στην ουσία, να χάσουμε τις περιουσίες μας και να εξαθλιωθούμε. Το καθεστώς διακινεί με θράσος, ένα προπαγανδιστικό σύνθημα που απευθύνεται στο πατριωτικό υποσυνείδητο των Ελλήνων και το οποίο προσπαθούν να το καταστήσουν Κυρίαρχη Ιδεολογία. "Η σωτηρία της χώρας". Το εκστομίζουν οι πάντες. Όλες οι κομματικές ελίτ, όλα τα εξαρτήματα του συστήματος. Τα πάντα, κατά την καθεστωτική ολιγαρχία επιτρέπονται, αρκεί να σωθεί η χώρα. Η παραβίαση του Συντάγματος, η υπογραφή παράνομων δανειακών συμβάσεων, ο διορισμός δοτού πρωθυπουργού, η αναβολή των εκλογών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το αγγλικό δίκαιο. Η μη περικοπή των δικών τους προνομίων, αλλά ταυτόχρονα, η δήμευση των ατομικών μας περιουσιών, οι απολύσεις εργαζομένων, η περικοπή μισθών και συντάξεων κ.λ.π. Όλα επιτρέπονται, αρκεί να σωθεί η χώρα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ΨΕΜΑ που κυκλοφορούν.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αντίο …

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008



Οι γεννημένοι τη δεκαετία του ’80 συγκροτούμε μια ευρύτερη γενιά πολύ ιδιόμορφη. Μεγαλώσαμε μαζί με την κατάρρευση, καταρρεύσαμε ίσως μαζί της. Όταν στις αρχές του ’90 κάναν τις εξαγγελίες των μικρών αφηγήσεων ήσουν το πρώτο πειραματόζωο. Να μεγαλώσεις αλλιώς. Πώς; Χωρίς συγκινήσεις, χωρίς ιστορικότητα, χωρίς ενθουσιασμό. Να μεγαλώσεις με Beverly Hills. Να μεγαλώσεις στη μετριότητα. Κι όμως ήσουν πάντα περήφανος όταν έλεγες πως τα σχέδια τους απέτυχαν, έτσι ήθελες τουλάχιστον να πιστεύεις, ήσουν σίγουρος δηλαδή για σένα και τους φίλους σου, αλλά το βλεπες και γύρω σου, πάλευες να το βλέπεις.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ντίνος Χριστιανόπουλος – Εναντίον


Μετά από ένα άγριο μαστίγωμα που έκανε στους παρουσιαστές, που προφανώς δεν γνώριζε το όνομά τους -γιατί όπως είπε ούτε το Μέσο από το οποίο κάνουν εκπομπή γνωρίζει-, ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος τους ξάφνιασε με το εξής φοβερό:
Σήμερα άκουσα πως κάποιος είναι πρόεδρος της Ν.Δ. Κι έμαθα ποιος είναι.
Δεν θυμάμαι τώρα ούτε το όνομά του. Νόμιζα πως ήταν ακόμα κάποιος νεαρός ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
Ο ποιητής στη συνέχεια εξήγησε γιατί....
το είπε αυτό. "Δεν θέλω να τους ξέρω" .
Σχετικά με την άρνηση του να μη δεχθεί το βραβείο, ο λόγος είπε βρίσκεται σε ένα κείμενο που έγραψε το 1979:
Αν κάποιος πάρει ένα βραβείο, είναι σαν να παραδέχεται πως έχει πνευματικά αφεντικά. Αυτοί είναι αφεντικά, και δεν τους χωνεύω! .
Άδικο έχει?...



Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος -μόλις έμαθε ότι θα τιμηθεί με το φετινό μεγάλο βραβείο του υπουργείου Πολιτισμού- έκανε την εξής δήλωση:
«Ούτε θα εμφανιστώ, ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία, ούτε τα λεφτά τους». Άξιος, κύριε Χριστιανόπουλε, κι ας μη θεωρηθεί αυτό επιβράβευση εκ μέρους μου. (Ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν.)

Το κράξιμο στον Σημίτη και τ’ αφεντικά του!



Παρέμβαση της ομάδας Real Democracy Now! Berlin/GR στην ομιλία Σημίτη - Cohn-Bendit στο Βερολίνο, 23/1/2011.
Δελτίο τύπου
Χτες, Δευτέρα 23/1/2011 το ίδρυμα Heinrich-Böll των Γερμανών Πρασίνων διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα "Η Ελλάδα στην κρίση; Πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην Ευρώπη;". Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με ομιλητές τους Κώστα Σημίτη και Daniel Cohn-Bendit.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Χρυσοχοϊδης: «Και βεβαίως δεν διάβασα το Μνημόνιο!»



Ο Χρυσοχοϊδης δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί ...είχε άλλες δουλειές!
Και εμείς τι κάνουμε στους καναπέδες μας;
Τους ανεχόμαστε, βάζουμε το χέρι βαθειά στη τσέπη για να ενισχύσουμε τους τραπεζίτες νταβατζίδες των δοσίλογων πολιτικών του μαύρου μετώπου.
Αντίσταση στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Πως το λένε το οργανωμένο έγκλημα.........


Ευχαριστώ τον φίλο Χρήστο Κ.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Από το 1952 γνώριζαν τι θα συμβεί στην Ελλάδα;

Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση.Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο "μέσα" έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952...
Κατά πάγια πολιτική μας θα εξακριβώσουμε την αλήθεια του κειμένου και τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και που μπορείτε να βρείτε και εσείς οι ίδιοι το αναφερθέν βιβλίο..Διαβάστε:
Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή", το......γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης; 
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Το Κουδούνι...



Το Blog "Powerline" διοργάνωσε έναν διαγωνισμό με βραβείο 100.000 δολαρίων για οποιονδήποτε μπορέσει να παρουσιάσει με τον πιο αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο την σημασία και το δράμα της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το βίντεο που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Ευχαριστώ τον φίλο Μάκη Δ.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κυριακή πάμε Σύνταγμα…

Τα επιδοτούμενα εθνομηδενιστικά "τάγματα"


Σήμερα στο Νοσότρος έχει.... εκδήλωση να το πούμε,ιδεολογική κατήχηση,καθοδήγηση,επιμορφωτικό σεμινάριο ή καλύτερα να το πούμε όπως το αποκαλούν αυτοί που το διοργανώνουν,κύκλο αυτομόρφωσης και μάλιστα με εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο θέμα :  '' Η Ο θωμανική Αυτοκρατορία & οι τραγικές για τους κατοίκους της συνέπειες της καταρευσής της ''.Ναι σωστά διαβάσατε και εμείς σωστά έχουμε γράψει ,γι΄ αυτό κοτσάραμε και την αφίσα της εκδήλωσης για να μη νομίζετε ότι σας πουλάμε φύκια και μεταξωτές κορδέλες.Όσοι είναι πολύ άπιστοι Θωμάδες μπορούν να μπουν στο http://www.nosotros.gr/nosotros-blog/ για να να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι την πραγματικότητα.
  Δεν θα ασχολούμασταν με το νοσότρος αν ήταν ένα περιθωριακό στέκι στην άκρη του πουθενά που το διαχειρίζεται μια απομονωμένη σέχτα ανθρώπων μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.Όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.Το νοσότρος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας,δίπλα στην πλατεία Εξαρχείων και καθημερινά περνάνε από αυτό το στέκι δεκάδες άνθρωποι και πραγματοποιεί εκδηλώσεις και ομιλίες σχεδόν σε καθημερινή βάση, άρα το θέμα δεν είναι απλά η λόξα και η παράνοια κάποιων γραφικών.

Τα «troika news» ως «ύστατο στάδιο της διαπλοκής»

Από τη βιβλική καταστροφή στην καταστροφή των… βιβλίων

Για μια κοινωνία, για έναν λαό, για ένα έθνος, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ό,τι για έναν άνθρωπο οι αισθήσεις και το μυαλό του, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται, νιώθει, σκέφτεται, οργανώνει και άρα αντιμετωπίζει την πραγματικότητα. Γι’ αυτό, τα όσα συμβαίνουν με τον Τύπο και τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν αφορούν μόνο τους δημοσιογράφους και τους εκδότες, ούτε καν κυρίως αυτούς. Αφορούν πολύ άμεσα και πολύ καθοριστικά την ίδια την τύχη του ελληνικού λαού, τη δυνατότητά του να αντιμετωπίσει τη χειρότερη κρίση και απειλή που παρουσιάστηκε στους δύο αιώνες ύπαρξης ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, το αν θα σωθεί ή θα καταστραφεί δηλαδή.
Ομαδική μελαγχολία
Σήμερα, το 80% του ελληνικού λαού απαντά σταθερά στις δημοσκοπήσεις ότι η πορεία της χώρας είναι πολύ λάθος. Κι όμως, το 80% των μέσων είναι περίπου στη γραμμή ότι η πορεία που ακολουθούμε ως χώρα είναι σωστή, ή πάντως αναπόφευκτη. Και ασφαλώς δεν το κάνουν από «ιδεαλισμό», πίστη σε μια εσφαλμένη υπόθεση, ούτε γιατί συμφέρει την τηλεθέαση ή την κυκλοφορία τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να βρει ηγεσίες, ιδέες, υποκείμενα, αυτοπεποίθηση που να στηρίξουν μια εναλλακτική πορεία της χώρας, την αληθινή σωτηρία της. Ξέρει, σε κάποιο σημείο του μυαλού και της ψυχής του, ο καθένας μας, από ένστικτο και εμπειρία, ότι πάμε σε πολύ λάθος κατεύθυνση, ίσια στον γκρεμό, απογοητεύεται όμως και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο. Βγάζοντας ένα τέτοιο συμπέρασμα, με μια τέτοια ψυχολογία, πολύ φυσιολογικά, δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει την καταστροφή του και, μη κάνοντας, τη διευκολύνει. Θα εξεγερθεί πιθανότατα και θα τα κάνει όλα λίμπα, δυστυχώς όμως αυτό κινδυνεύει να γίνει αφού η παρούσα κυβέρνηση, με τις συμφωνίες PSI, τη νέα δανειακή κ.λπ., παραδώσει χωρίς αντάλλαγμα τα βασικά και σημαντικά όπλα που ακόμα σήμερα διαθέτει η χώρα στο ζήτημα του χρέους της και τη βάλει σε τροχιά εξαναγκασμού σε αποχώρηση από το ευρώ. Και προτού ίσως ενεργοποιηθούν άλλα σχέδια και προβοκάτσιες, στο εσωτερικό και στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας.

Δοξάστε την ακροδεξιά κλίκα της τρόϊκας!


Λ. Παπαδήμος: «Επιβεβαιώθηκε η πλήρης στήριξη στην κυβέρνηση»

Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Μόνη λύση η οικονομική αυτοδυναμία: Εσωτερικός δανεισμός τώρα

Από το ταραχώδες τέλος του 20ού αιώνα (στα 1989) κι έπειτα, οι ελληνικές ελίτ πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να διασωθούν παίζοντας αποκλειστικά το χαρτί της παρασιτικής εξωστρέφειας. Το σχέδιο ήταν απλό: μετά την κατάρρευση των παγκόσμιων ισορροπιών, η Ελλάδα θα απέφευγε την κρίση δια της… ομοιοπαθητικής, επιτρέποντας δηλαδή στις νεο-αυτοκρατορικές δυναμικές της παγκοσμιοποίησης και του νεο-οθωμανισμού να αλώσουν το εσωτερικό της χώρας – ελπίζοντας στην αναπαραγωγή των κερδών, των θέσεων και της εξουσίας τους, και πρακτορεύοντας τον εθνικό πλούτο και τη γεωπολιτική αξία της χώρας. Το αποτέλεσμα ήταν ο… Παπανδρέου και ο Παπαδήμος, η μεταβολή της χώρας μας σε οιονεί προτεκτοράτο του νέου γερμανικού Ράιχ και σε υποχείριο των νεο-οθωμανών.

Η ευτυχία τού να μην είσαι κομμουνιστής

* Απαλλαγμένος από το επαχθές βάρος τού να δηλώνεις ανοιχτά την ιδεολογία σου, κυκλοφορείς άνετα σε κάθε περιβάλλον, συγχρωτιζόμενος με τους πάντες (η κοινωνικότητα έχει πολλά πρακτικά πλεονεκτήματα!), και δηλώνοντας "ευαισθητοποιημένος πολίτης", "κριτικό πνεύμα", άνθρωπος "της αριστεράς", "προοδευτικός", ή τίποτε απολύτως, γιατί είναι αυταπόδεικτο ότι μιλάς από θέση ηθικής ισχύος. Στο κάτω-κάτω, δεν είσαι κομμουνιστής --ή μάλλον είσαι και αυτό, αλλά στον ιδανικό κόσμο που έχεις ήδη ολοκληρώσει μες στο μυαλό σου, εκεί που μόνο εσύ θα είσαι κομμουνιστής-- και κανείς δεν δικαιούται να σου ζητά λογαριασμό για το τι είσαι.

* Κριτικάρεις τους πάντες και τα πάντα από μια εξαίσια θέση ατομικής ανωτερότητας, επισημαίνοντας τις αδυναμίες και αντιφάσεις τους ως πράγματα που εσένα δεν σε αφορούν, γιατί εσύ είσαι πλάσμα του εαυτού σου, παρθενογένητος, αυτοδημιούργητη συνείδηση, απελευθερωμένος από προκαταλήψεις. Γιατί; Επειδή είσαι, απλά, εξυπνότερος. Η προπαγάνδα χάνει τον χρόνο της μαζί σου. Είσαι απροσπέλαστος στη χειραγώγηση της σκέψης, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Στα κέντρα αποφάσεων προβληματίζονται ολημερίς με την περίπτωσή σου. Τέτοια σκληρά καρύδια δεν ξανάδαν!

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

907.891 άνεργους κατέγρψε ο ΟΑΕΔ για το μήνα Δεκέμβριο.


Του Χρήστου Παναγιωτόπουλου*


907.891 ΑΝΕΡΓΟΥΣ  ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Επιδοτούνται μόνο 273. 867,  το 30,2%,
ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΑΣΤΕΓΟΙ  ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
Στην πόλη μας έκαναν ήδη την εμφάνισή τους.

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

                   1.7Ο0 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΕΞΙ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ.
ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΙ.

 Οι παραπάνω αριθμοί αναφέρονται σε ανθρώπινες ζωές,  είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ο γείτονας, ο φίλος, ο συνάδελφος, ο συγγενής.  Είναι αυτός που μέχρι χθες συναντιόμαστε το πρωί στο λεωφορείο για να πάμε στη δουλειά μας. Και όμως σήμερα ζει τον εφιάλτη της ανεργίας και ο εφιάλτης αυτός εξαπλώνεται όλο και περισσότερο, αγγίζει πλέον κάθε οικογένεια. Αλίμονο σε αυτόν που θα απολυθεί, που θα αναγκαστεί να κλείσει το κατάστημά του, το γραφείο του. Όχι μόνο δε θα βρει δουλειά με τους όρους που εργαζόταν αλλά το πιθανότερο είναι ότι δε θα βρει καθόλου και θα παραμείνει  μακροχρόνια άνεργος, θα πεταχτεί στο περιθώριο. Ο φόβος της απόλυσης, αναγκάζει τους εργαζόμενους να αποδέχονται τη μείωση του μισθού, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, την εργασία χωρίς ωράριο. Η ουρά των συμπολιτών μας που επισκέπτονται καθημερινά τα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Και όμως οι υποχρεώσεις αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων τρέχουν. Αρκετοί είναι αυτοί που υποχρεωθήκαν να γυρίσουν πίσω τα παιδιά τους που σπούδαζαν σε άλλες πόλεις, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα. Ένας κοινωνικός και οικονομικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, με όχημα την οικονομική καπιταλιστική κρίση, και σαν τυφώνας σαρώνει εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η δοτή συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου θα  αποδειχτεί αδίσταχτοι προκειμένου να εξυπηρετήσει  τα συμφέροντα των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και το μονόδρομο της Ε. Ένωσης.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

«Κάλλιο πέντε και στο χέρι…»

Της Εβελίνας Καραγιαννοπούλου

Σε μια χώρα που ο «εκλεκτός» -μα όχι εκλεγμένος- πρωθυπουργός της υποστηρίζει πως η λύση στη μάστιγα της ανεργίας είναι οι χαμηλότερες αποδοχές, οι πολίτες παρακολουθούν ξενερωμένοι το φινάλε της «Ζωής της Άλλης»

«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με την συμφωνία και των δυο πλευρών, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι», δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Με την πρώτη ανάγνωση, μπορεί και να συμφωνήσεις. Ειδικά αν την ώρα που το διαβάζεις απολαμβάνεις το κοκτέιλ σου στο roof garden της Μεγάλης Βρετανίας. Και κυρίως, αν η βαλίτσα δίπλα στην καρέκλα σου περιέχει δεσμίδες χαρτονομισμάτων, ικανές να σου εξασφαλίσουν εισιτήριο άνευ επιστροφής στη γη της επαγγελίας. Αν δεν ανήκεις σε μια από τις άνωθεν κατηγορίες, σαν να σε βλέπω μπροστά μου να χαιρετάς τον εν λόγω κύριο με ανοιχτή παλάμη και την πιο διάσημη ελληνική λέξη στο στόμα. Αν δεν ανήκεις σε μια από τις άνωθεν κατηγορίες, με την πρώτη κιόλας ανάγνωση έχεις βουτήξει στην πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων της οικογένεια Καλλιφατίδη με μια κοτρώνα δεμένη στο λαιμό. Κι αν ακόμα δεν κατάλαβες, οφείλω να σε ενημερώσω πως ο εθνικός μας οικονομολόγος σου κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο, σου λέει «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» και στη μέση εσύ, η γυναίκα σου, ο γείτονάς σου και όλοι οι εναπομείναντες υποψήφιοι άνεργοι.

Τραυματισμός ασφαλίτη.......

Τζιμάκος περί Λουκά και χούντας (video)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

«Ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι...»

Τα είχε πει ο ποιητής Κωστής Παλαμάς πάνω από μισόν αιώνα πριν, αλλά δεν τον ακούγαμεεεεε:
«Γύριζε, μη σταθής ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,
ο ψεύτης είδωλο είν' εδώ, το προσκυνά η πλεμπάγια,
η Αλήθεια τόπο να σταθή μια σπιθαμή δε θα 'βρει.
Αλάργα. Μόρα της ψυχής της χώρας τα μουράγια.
Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους
κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
Δεν έχεις Ολυμπε Θεούς, μηδέ λεβέντες Οσσα,
ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι...
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι,
λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι σκύλοι
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη».
 
Ευχαριστώ τον φίλο Μάκη Δ.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

H πρωθυπουργία διαπομπεύει τις μετριότητες...

Tου Χρήστου Γιανναρά
 
Δεν έχουν νόημα, είναι αποδεδειγμένα ατελέσφορες οι εκκλήσεις, οι προτροπές, οι υποδείξεις σε ανθρώπους των κομμάτων. Tο πάθος για την πολιτική ως παίγνιο μοιάζει ανίατη ασθένεια, ανήκε στη βλάβη.

Eπείγεται η «Nέα Δημοκρατία» να γίνει κυβέρνηση με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν την ενδιαφέρει αν θα κυβερνήσει σε κράτος που θα έχει κηρύξει στάση στις....
πληρωμές μισθών και συντάξεων, με πανικόβλητα πλήθη στους δρόμους να εγκληματούν χωρίς χαλινό.


Tεκμαίρεται η αδιαφορία της N.Δ. από τα θέματα που απασχολούν τον αρχηγό και τους «επιτελείς» του, το άμεσο «περιβάλλον» του: Mάχη για τις καρέκλες, για τις θέσεις στα ψηφοδέλτια, για το ποιος θα φιγουράρει δίπλα στον αρχηγό μπροστά στις κάμερες. Oμαδοποιήσεις που αλληλομαχαιρώνονται στο Διαδίκτυο, φτήνια και ευτέλεια επιδιώξεων, ενώ το κράτος βουλιάζει στο χάος. Mονότροποι μέχρις αναλγησίας οι κομματάνθρωποι, αποκομμένοι από την πραγματικότητα, ανέγγιχτοι από την αγωνία και τον πανικό για τη συντελεσμένη στη χώρα καταστροφή, παχυδερμικά ανέμελοι για τις ευθύνες τους, για τις νωπές αθλιότητες της πενταετίας τους.

Το παραξικόπημα της "τελικής λύσης" οδηγεί στη μεγάλη αναμέτρηση

Του Δημήτρη Υφαντή

Η πατρίδα, η κατοχή, το καθεστώς και η κόκκινη γραμμή της σύγκρουσης
Γύρω από ένα πτώμα μαζεύονται οι ύαινες. Και οι νεκροθάφτες που αναλαμβάνουν, με το αζημίωτο και επαγγελματική ψυχρότητα, την ταφή, στη λαϊκή καθομιλουμένη αποκαλούνται «κοράκια». Περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Εδώ διαδραματίζεται το έργο της άλωσης και του διαμοιρασμού μιας ρημαγμένης και παραδομένης χώρας. Η εθνική κυριαρχία, ακόμη και η εθνική υπόσταση θεωρούνται ήδη έννοιες ανύπαρκτες για τη διεθνή αγέλη των δανειστών, πολύ περισσότερο δε για τους κλώνους της εγχώριας τραπεζικής, εκδοτικής και ακαδημαϊκής ελίτ, που έχουν καταλάβει τα κυβερνητικά έδρανα, διακηρύσσοντας τη μεγάλη σοφία: «Κόκκινη γραμμή είναι σωτηρία της χώρας»!

Κι εδώ έρχεται αυθόρμητα η απορία, που έχει αποτελέσει με πολλές αφορμές ειρωνική επωδό: «Τι είναι η πατρίδα μας;». Ας αφήσουμε, όμως, την ειρωνεία κι ας θέσουμε ο ερώτημα σοβαρά: Τι είναι στα αλήθεια η πατρίδα μας; Και δεν υπάρχει, εν προκειμένω, άλλη απάντηση από την αυτονόητη: Ο φυσικός της πλούτος, ο εθνικός και δημόσιος πλούτος -εντάξει ό,τι έχει απομείνει- και βέβαια οι άνθρωποι της. Αυτά δεν είναι η πατρίδα μας;

Οι Σκοπιανοί γιόρτασαν... την κηδεία της Ελλάδας!!

Σοβαρή πρόκληση από την ΠΓΔΜ. Το κεντρικό θέμα του φετινού καρναβαλικού εθίμου στην κωμόπολη Βέβτσανι των Σκοπίων (πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο έθιμο με το Ιουλιανό Ημερολόγιο) ήταν η «κηδεία της Ελλάδας», όπως ονομάστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες.

Στη διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης το βράδυ της Παρασκευής παρουσιάστηκε ένα φέρετρο τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο, στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μάς άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία -Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί- στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία...».

Βρε Μήτσο...


Ανάρτηση από : http://www.ygeianet.gr/

Οι τράπεζες τσέπωσαν το μισό τρισ.!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Έξαλλοι είναι οι πολιτικοί στην Ευρώπη με τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, ιδίως οι Γερμανοί αλλά και όλοι οι άλλοι. Γνωρίζοντας άριστα ότι ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης παρά τα τρισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της ΕΕ για τη στήριξή του και έχοντας επίγνωση του στραγγαλισμού της πραγματικής οικονομίας της Ευρώπης εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να χορηγήσουν επαρκή δάνεια στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, άναψαν πράσινο φως στην ΕΚΤ να χορηγήσει μισό τρισεκατομμύριο ευρώ σε 523 ευρωπαϊκές τράπεζες για τρία χρόνια με συμβολικό επιτόκιο 1%. Αυτό έγινε την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011.
Οι πολιτικοί είχαν την προσδοκία ότι ένα ικανό τμήμα αυτού του σχεδόν τζάμπα χρήματος θα περνούσε στις επιχειρήσεις μέσω τραπεζικών δανείων. Διαψεύστηκαν οικτρά.
Οι τραπεζίτες της Ευρώπης... «τσέπωσαν» ανενδοίαστα το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ! Το αποθησαύρισαν για να κάνουν ουσιαστικά δωρεάν την κεφαλαιακή αναπλήρωσή τους και δεν έριξαν, σχηματικά μιλώντας, ούτε ένα ευρώ στη διψασμένη για χρήμα αγορά! Κράτησαν όλα τα λεφτά για τις τράπεζές τους, τινάζοντας έτσι στον αέρα τα σχέδια ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας που κινδυνεύει με ασφυξία λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Αυτοδύναμοι!

Του Γιώργου Καραμπελιά

Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις

Μια αδιάψευστη ένδειξη της κρίσης και της σαπίλας των ελληνικών ελίτ είναι η απουσία οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συνοχής της κοινωνίας, από το σύνολο των πολιτικών, «πνευματικών» και οικονομικών ελίτ της χώρας.
Σήμερα, οι Έλληνες εφοπλιστές παραμένουν ακόμα ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου στον κόσμο, και οι ετήσιες παραγγελίες τους είναι πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια. Έλληνες επιχειρηματίες, τραπεζίτες, πολιτικοί και άλλοι χρυσοκάνθαροι διαθέτουν καταθέσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό. Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν ένα σημαντικό ύψος καταθέσεων και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.
Αν όλοι οι Έλληνες, με πρωτοστάτες τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους συνδέσμους των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, τους τραπεζίτες, τους κατασκευαστές, τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, «συνδικαλιστές» τύπου Παναγόπουλου, με αμοιβές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον μήνα, και μεγαλοδημοσιογράφους, εννοούσαν στα σοβαρά αυτό που λένε, ότι «όλοι θα πρέπει να συνεισφέρουμε για το ξεπέρασμα της κρίσης», θα είχαν ήδη ξεκινήσει μια εκστρατεία για ένα εσωτερικό ομολογιακό δάνειο, με χαμηλό επιτόκιο, για να δανείσουν το ελληνικό κράτος.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣαΤυΡόΠρΟκΕς

-         Τα κεράσματα των λοιπών παρευρισκομένων δέχθηκαν καμιά δεκαπενταριά βουλευτές του (πρώην) ΠαΣοΚ που είχαν συνάντηση σε μπαρ του Παγκρατίου. Τα κεράσματα προς τους βουλευτές συμπεριλάμβαναν, εκτός των ευχών για μακροημέρευση,  ντοματούλες, αυγουλάκια, γιαουρτάκια και πλήθος άλλα ζαρζαβατικά.
-         Θραύση κάνει σε όλη την επικράτεια το νέο τυχερό παιχνίδι της κυβέρνησης , τη διενέργεια του οποίου ανέλαβε ο ΟΑΕΔ, που ονομάζεται: Μπορείς, το ποσοστό της ανεργίας να βρεις; Η κλήρωση για τους νικητές του παιχνιδιού γίνεται μία φορά το μήνα και αξίζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους 20 μήνες σημειώνονται διαδοχικά τζακ-ποτς. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε πως το ποσοστό της ανεργίας για τον περασμένο Οκτώβριο έφτασε στο ασύλληπτο 18,2 %, σημειώνοντας νέο τζακ-ποτ, γεμίζοντας τις τσέπες των αφεντικών με κέρδη.
-         Σοβαρά συζητείται στους κόλπους της κυβέρνησης (κυρίως στον Παγασητικό και το Σαρωνικό) η επιβολή τεκμηρίου διαβίωσης σε όσους ενήλικες συμπολίτες μας είναι πάνω από 100 κιλά και κάτω από 40 κιλά. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν άμεσα χρήματα και θα χτυπηθεί η παχυσαρκία και η υποχρεωτική ανορεξία που αυξάνονται τους τελευταίους μήνες της κρίσης είτε λόγω έλλειψης τροφής, είτε λόγω λήψης τροφών κακής ποιότητας. Πάντως, στο παραπάνω ενδεχόμενο αντιδρούν σθεναρά τουλάχιστον δύο εξέχοντα μέλη της κυβέρνησης.

Τιμοκατάλογος για όσους ψήφισαν ..ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!

Ενδιαφέρει όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Οι υπόλοιποι χαίρουν απαλλαγής, λόγω ψυχικής οδύνης!
Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο… Η εικόνα τα λέει όλα…
Ανάρτηση από : http://olympia.gr/
Επεξεργασία από : takis

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Κανιβαλισμός Αμερικάνων Πεζοναυτών (Video)



Δίπλα όμως στα "επίσημα" εγκλήματα πολέμου των κατοχικών νατοϊκών δυνάμεων, στο Αφγανιστάν που δεν το έχουν σε τίποτε με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους να βομβαρδίζουν και να δολοφονούν δυστυχείς αμάχους, χωρίς καμιά συνέπεια, προσθέτονται και κανιβαλικά περιστατικά. Αυτά συνήθως έχουν πρωταγωνιστές Αμερικανούς Πεζοναύτες και μισθοφόρους που πλαισιώνουν τα στρατεύματα κατοχής.
Το βίντεο που παραθέτουμε και κάνει το γύρω του διαδικτύου απεικονίζει ένα περιστατικό με δράστες αμερικανούς στρατιώτες που έχουν διαταραγμένο ψυχισμό και εκτός από κτηνώδικες ενέργειες επιδίδονται σε πράξεις που μόνο άτομα διεστραμμένα θα μπορούσαν να κάνουν.
Ανάρτηση από : http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Πάρε ό,τι θέλεις δοσατζή από μια χώρα που δεν ζει…



Ανάρτηση από : http://topontiki.gr/

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αν δεν είσαι ένας διεφθαρμένος απατεώνας... αν δεν είσαι γεννημένος δoσίλογος και φτασμένος προδότης...

Παντελής Καψής : «Έρχεται η Τρόικα και ρωτά: Γιατί έχετε κατώτατο μισθό, υψηλότερο κατά 150 ευρώ από την Ισπανία που είναι πλουσιότερη χώρα; Και τότε τι τους απαντάς;»

Αν δεν είσαι ένας διεφθαρμένος απατεώνας, ένας πρασινοσκώλιξ που θα κάνει τα πάντα για 7-8 χιλιάρικα το μήνα, αν δεν είσαι ερπετό, αν δεν είσαι γεννημένος δoσίλογος και φτασμένος προδότης, του λες αυτό. Η απάντηση:



Θα περιμένουμε να τα ακούσουμε, αλλιώς πάψε να ρωτάς ακριβοπληρωμένες μαλακίες.

Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας προκαλεί, οι απεργοί κλιμακώνουν τον αγώνα τους

71η μέρα απεργίας Χαλυβουργών (Video)

Με τις δεκαπέντε νέες απολύσεις που έκανε χτες η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» (οι απολυμένοι της επιχείρησης έχουν φτάσει τους 65) κλιμακώνεται η επίθεση στους απεργούς Χαλυβουργούς οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην 71 μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι απεργοί απ’ την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την οριστικοί ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους, θεωρώντας ότι όλοι είναι απολυμένοι.

Στο βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του «902» -τα αστικά ΜΜΕ έχουν εξαφανίσει εντελώς αυτό τον ταξικό αγώνα, έχοντας πιο ενδιαφέροντα θέματα να ασχοληθούν. Π.χ τα καραγκιοζλίκια Κουλούρη-μπάτσων- ακούμε την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό των απεργών που δεν τρομοκρατούνται από τις επιθέσεις που δέχονται από κυβέρνηση-εργοδοσία, υψώνοντας πιο ψηλά την σημαία του ταξικού αγώνα.

 


Ανάρτηση από : http://tsak-giorgis.blogspot.com

Πολιτική ανάλυση από τον Τζιμάκο (Video)



Με τον δικό του τρόπο, ως συνήθως, σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα στην ραδιοφωνική του εκπομπή το Τζίμης Πανούσης. Αγαπημένο του θέμα τα «300 γουρουνάκια της βουλής» και σε μια ισοπεδωτική κριτική ρίχνει τα λεκτικά πυρά του σε όλους τους βουλευτές.

Στο ίδιο βίντεο που παραθέτουμε, παρακολουθούμε τον Τζιμάκο να αναφέρεται σε όλα όσα συμβαίνουν στα μαγαζιά της ενημέρωσης κάνοντας ιδιαίτερη νύξη στο Δημοσιογραφικό συγκρότημα Λαμπράκη.

Ανάρτηση από : http://tsak-giorgis.blogspot.com/

'Αρχικλέφτης' vs ΄κλεφτάκος΄



Ευχαριστώ τον φίλο Ηλία Κ.

Αστικός πολιτικός κόσμος και «ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ»

Του Νίκου Ζαχαριάδη

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μικρό απόσπασμα από βαρυσήμαντη επιστολή που ο Νίκος Ζαχαριάδης, ως Γραμματέας τότε της ΚΕ του ΚΚΕ, έστειλε στο Θανάση Χατζή, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Η ανοικτή αυτή επιστολή εστάλη σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το κίνημα και την Ελλάδα, λίγο πριν το ιστορικό 7ο Συνέδριο του ΚΚΕ και πριν από τις νόθες εκλογές του μεταπολεμικού ανώμαλου καθεστώτος, το οποίο επεβλήθη στη χώρα μας με τα αγγλικά όπλα και στη συνέχεια με την κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας.
Το απόσπασμα από την επιστολή του Ν. Ζαχαριάδη που ακολουθεί, το αναδημοσιεύουμε γιατί νομίζουμε ότι έχει έναν επίκαιρο χαρακτήρα και ανεξάρτητα από διαφωνίες ή συμφωνίες, θα δώσει αφορμή για επίκαιρους προβληματισμούς ή ακόμα και για συνειρμούς. Η ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται πάντα, το βέβαιον, όμως, είναι ότι συνεχίζεται....

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Giorgio Gaber: Κάποιος ήταν κομμουνιστής επειδή......

Σοφά λόγια.....(γελοιογραφία)


Ανάρτηση από : http://politikokoraki.blogspot.com/

EΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ: Αυθαίρετη και αστεία κινδυνολογία

Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Με μια άγαρμπη επιχείρηση καλλιέργειας φόβου έκανε ποδαρικό ο νέος χρόνος. «Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω» είπε ο Β. Ράπανος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, κατά την κοπή της πίτας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καθημερινή που παρομοίασε την επιστροφή στην δραχμή με έναν όρο από την αθλητική δημοσιογραφία: «αληθινή κόλαση»! Αυτό το ενδεχόμενο «θα ισοδυναμούσε στην πρώτη κρίσιμη φάση με επάνοδο στη δεκαετία του 50», ήταν τα λόγια του.
Κατ’ αρχάς, τόσο ο Β. Ράπανος όσο και ο Γ. Προβόπουλος μόνο για να απολογηθούν έπρεπε να διαθέτουν σήμερα δικαίωμα δημόσιου λόγου. Γιατί και οι δύο, από την δεκαετία του ’80 κιόλας, έχουν εργαστεί σε νευραλγικές και πολύ υψηλής ευθύνης θέσεις του τραπεζικού τομέα και του κράτους με αποτέλεσμα να φέρουν ευθύνη για το καθεστώς άτυπης χρεοκοπίας στο οποίο ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πολιτικές τις οποίες οι ίδιοι σχεδίασαν, υπηρέτησαν και προπαγάνδισαν επί δεκαετίες έφεραν την χρεοκοπία. Έχοντας δε εργαστεί τα περισσότερα χρόνια της ζωής τους σε τράπεζες όφειλαν επιπλέον να απολογηθούν και για το χάλι στο οποίο βρίσκεται ο τραπεζικός τομέας, με αποτέλεσμα να είναι ο μεγάλος ασθενής, στη διάθεση του οποίου έχουν τεθεί μέχρι σήμερα 155 δισ. ευρώ ή το 70% του ελληνικού ΑΕΠ! Κι αυτά την ίδια στιγμή που μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

Να πληρώνονται με ομόλογα!

Δεν είναι καινούργια πρόταση. Τη διαβάσαμε στο περιοδικό ΠΟΛΙΤΕΣ που εκδίδει ο Μανώλης Γλέζος.
Κύριε Παπαδήμο, με το πρωθυπουργικό μισθό, την πανεπιστημιακή σύνταξη και δεν ξέρω τι άλλο εισόδημα έχετε... να πληρώνεστε με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. έχετε αντίρρηση;
Κύριε Βενιζέλο, εσείς και οι συνεργάτες σας, μας κοστίζετε μηνιαίως κοντά ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορείτε άνετα να ζητήσετε η πληρωμή να γίνεται σε ομόλογα. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τα εκατομμύρια των καταθέσεων σας σε ομόλογα. Όπως και ο  έτερος αντιπρόεδρος επίσης.
Να βάλουμε όλοι πλάτη δεν ζητήσατε κύριε  Πρόεδρε; Ευκαιρία να κάνετε το ίδιο. Τεσσεράμισι εκατομμύρια μας κοστίζετε εκεί στη Προεδρία. Αν τα λαμβάνατε σε ομόλογα και όχι μετρητά, θα σας λαμβάναμε σοβαρά υπ όψη.
Κύριε κωλοτούμπα. μεγάλη περιουσία... και θα το κοιτάξουμε το πώς τα αποκτήσατε .. αλλά μια και θέλετε να βάλουμε πλάτη εμείς και σεις ξώπλατο.. δεν τα κάνετε ομόλογα να γίνετε πιο  πιστευτός;.
Διοικητές ΔΕΚΟ - της ΔΕΗ παράδειγμα ή της ΕΡΤ - σύμβουλοι υπουργών... διοικητές Τραπεζών .. Κύριε  Προβόπουλε.. οι πολύτιμες υπηρεσίες σας .. - για το ΔΝΤ εννοώ - μας κοστίζουν 4,5 εκ. .... Εσείς και οι πανέξυπνοι συνεργάτες σας .. μπορείτε να τα εισπράξετε σας παρακαλώ σε ομόλογα.
Κάτι συμβόλαια εκεί στο MEGA στον SKAI, κάποιοι εργολάβοι που από τις εφημερίδες τους - ο κ. Μπόμπολας για παράδειγμα- υπερασπίζονται την ανάγκη να βάλουμε όλοι πλάτη.. μπορούν να τα πληρώνονται σε ομόλογα παρακαλώ ;.
Πλάτη είπαμε ... όχι ξώπλατο που βάζετε μέχρι τώρα...

Ανάρτηση από :

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Όλα θα πάνε καλά... (γελοιογραφία)

Tα γεγονότα στη Χαλκίδα ανήμερα των Θεοφανείων και μια δημόσια ομολογία

Να τους αλλάξουμε τα «Φώτα»-Μια μαρτυρία που καταγράφει λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα

Του Βαγγέλη Αντωνίου, Χαλκίδα, 7/12/2012

Η είδηση μας ήλθε την παραμονή των Θεοφανείων το απόγευμα. Ο Παπούλιας, μαζί με το Γιαννίτση θα συμμετείχαν στον εορτασμό των Θεοφανείων στην πόλη μας, στον καθιερωμένο «καθαγιασμό» των υδάτων του Ευρίπου. Ήταν τόσο περήφανες οι Αρχές του τόπου μας γι’ αυτές τις συμμετοχές, που από το επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων τις είχαν αποκρύψει…
Ήλθαμε σ’ επαφή 5-6 άτομα από την ομάδα πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια και στη συνέχεια, μέσω SMS, ενημερώσαμε κι άλλους συμπολίτες μας και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, δίνοντας ραντεβού το πρωί στις 9.30 στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Τα «όπλα» μας: μια ντουντούκα, μερικές δεκάδες προκηρύξεις ενάντια στα χαράτσια, που καλούν τον κόσμο να οργανώσει ομάδες έμπρακτης αλληλεγγύης και περιφρούρησης για το κόψιμο του ρεύματος σε κάθε γειτονιά και ένα χαρτί Α4 που έγραφε 5-6 συνθήματα, για να τα φωνάζουμε εκ περιτροπής από τη ντουντούκα: «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς», «Όχι στη μαύρη συγκυβέρνηση», «…η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» (το τελευταίο αποδείχτηκε προφητικό για ό,τι έμελλε να επακολουθήσει).

Η υπερεθνική ελίτ, η άλωση των ΜΜΕ και η ιντερνετική ζούγκλα.

Του ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ*

Ενώ η κοινοβουλευτική Χούντα της ντόπιας τρόικας προχωρά ακάθεκτη στην κατεδάφιση και των υπόλοιπων λαϊκών κατακτήσεων, καθώς και στην παραχώρηση και του τελευταίου ίχνους εθνικής κυριαρχίας στην υπερεθνική ελίτ, η «Αριστερά» μας, αντί να προχωρήσει στην άμεση σύμπηξη ενός προγραμματικού Μετώπου, όπως αυτό που περιέγραψα στο τελευταίο άρθρο μου,[1] για την έξοδο από την καταστροφική κρίση που μας επέβαλαν οι ελίτ μέσα από την άμεση έξοδο από ΕΕ, την μη αναγνώριση Χρέους και Μνημονίων, την κοινωνικοποίηση Τραπεζών κ.λπ. και την δημιουργία των προϋποθέσεων για αποδέσμευση από τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, ασχολείται με το πως θα αυξήσει τα ποσοστά της στις επόμενες εκλογές!

Έκκληση για ένα νέο Εθνικό-Κοινωνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

13 Νοέμβρη 2011

10 Θέσεις για ένα παλλαϊκό Μέτωπο με στόχο την αποτροπή της οικονομικής καταστροφής και την αυτοδύναμη οικονομία


[1] «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ, Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΛΙΤ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ