Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Tο ΕΛΙΑΜΕΠ και η Λέσχη ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ‏

16-2-2012 γιά τα 60 χρόνια συμμετοχής τής Ελλάδος στό ΝΑΤΟ έγινε στό Μέγαρο εκδήλωση, στήν οποία μίλησε & ο ΓΓ τού ΝΑΤΟ Ρασμούσεν.
Ποιός γνωρίζει αυτό τό ΕΛΙΑΜΕΠ ,στήν εκδήλωσή του οποίου μάλιστα πηγαίνει & ο ΓΓ τού ΝΑΤΟ ;
Είναι λοιπόν ένα ίδρυμα πού ασχολείται με τήν εξωτερική πολιτική.
Επιχορηγείται από Υπουργεία ,Ευρωπαϊκή Ενωση ,εφοπλιστές & βιομήχανους.
Διοργανώνει συνέδρια ,σεμινάρια κλπ μέ θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ενοείται ,ότι τήν εμπειρία τού Ιδρύματος εκμεταλεύεται τό Υπουργείο Εξωτερικών κτλ κτλ.
Πρίν 1 μήνα διοργάνωσε συνέδριο ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κλπ κλπ...

Η ΔΗΜΑΡ βρίζει τους Γερμανούς αριστερούς που δεν ψήφισαν το νέο δάνειο!

ΕΝΩ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...
 
Σε μια απίστευτη ανακοίνωση προχώρησε χτες η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή την καταψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το γερμανικό κόμμα «Αριστερά» (Die Linke).

Παρότι η ίδια η Δημοκρατική Αριστερά δεν θεώρησε σκόπιμο να ψηφίσει στην Ελληνική Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ, εντούτοις τα μέλη του κόμματος θεωρούν...
απολύτως λογικό να επιτίθενται εναντίον του Αριστερού Κόμματος της Γερμανίας, διότι ούτε εκείνο υπερψήφισε το νέο πακέτο βοήθειας.

Η χυδαία υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της...


Απίστευτο!
Η ίδια η κυβέρνηση που διαλύει τα νοσοκομεία, φτιάχνει ιατρεία κοινωνικής αλληλεγγύης με εθελοντές γιατρούς!!! για τους άπορους και τους ανασφάλιστους που οι ίδιοι απέκλεισαν!!!
 
Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Τι κάνουν... (Γελοιογραφία)


Η ελληνική τραγωδία

Της Σοφίας Ν. Αντωνοπούλου
 Καθηγήτριας ΕΜΠ

Η Ελλάδα βιώνει σήμερα πρωτοφανείς συνθήκες, πρωτόγνωρες μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εθνι­κή της κυριαρχία έχει φαλκιδευτεί, καθώς βρίσκεται υπό την ασφυκτική επιτροπεία της τρόικας και καλείται να συναινέσει στις επιταγές της με το πι­στόλι στον κρόταφο. Το δημοκρατικό μας πολίτευμα έχει και αυτό πλήρως φαλκιδευτεί, καθώς η χώρα κυβερ­νάται από δοτό πρωθυπουργό εκλε­κτό της τρόικας και μια συγκυβέρνηση η οποία βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το εκλογικό σώμα. Αυτή η μη εκλεγμένη «πολιτική συμμαχία» δεσμεύει σήμερα τη χώρα με διεθνείς συμβάσεις που θα καθορίσουν την τύ­χη της για τις επόμενες 2 ή 3 γενιές.
Αυτό είναι το σκοτεινό πλαίσιο μέ­σα στο οποίο παίρνονται σήμερα μέ­τρα που θα οδηγήσουν, εφόσον δεν ανατραπούν, στη βίαιη καταπτώχευση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού, θα καταστήσουν την Ελλάδα τριτοκο­σμική χώρα, με μισθούς πείνας, βο­ρά στις επενδύσεις των Γερμανών και των άλλων «εταίρων» μας. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, μεθοδεύουν τη μετατροπή μεγάλων περιοχών της χώρας σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), που θα καταστήσουν την Ελλά­δα ένα ιδιότυπο Μπανγκλαντές της Ν. Ευρώπης.

Τι θες να πεις;...

Το 2012 με όρους αποκάλυψης


Του Τζέιμς Πέτρας από τη Ρήξη που κυκλοφορεί

Η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς μια δεινότερη κρίση σε σχέση με τη μεγάλη ύφεση του 2008-2009
Υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι να πιστέψουμε ότι, αρχής γενομένης το 2012, η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς μια δεινότερη κρίση σε σχέση με τη μεγάλη ύφεση του 2008-2009. Με λιγότερους διαθέσιμους πόρους, μεγαλύτερο χρέος και ολοένα αυξανόμενη λαϊκή αντίσταση στην ανάληψη του βάρους της σωτηρίας του καπιταλισμού, φαίνεται πως οι κυβερνήσεις δεν μπορούν πια να διασώσουν το σύστημα.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, οι πρώην οικονομικές μηχανές παγκόσμιας επέκτασης, έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και βρίσκονται πλέον σε ξεκάθαρη παρακμή. Τα νέα κέντρα ανάπτυξης, Κίνα, Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία, τα οποία, για μια «σύντομη δεκαετία», έδωσαν μια νέα ώθηση στην παγκόσμια μεγέθυνση, έχουν ήδη επιβραδύνει απότομα και θα συνεχίσουν την επιβράδυνσή τους μέσα στο 2012.

Ντόρα: Το δράμα μιας κατατρεγμένης εκατομμυριούχου...



Η Ντόρα άναυδη!!!

Περί ανταγωνιστικότητας και άλλων συναφών πράσινων αλόγων


Του Κώστα Γεώρμα

Ο Γκρέι στο βιβλίο Η Αλ Κάιντα και η νεωτερικότητα σημειώνει για τις επιδόσεις του ΔΝΤ: «Σίγουρα ο υποβιβασμός ενός σύγχρονου κράτους στο επίπεδο ενός τριτοκοσμικού καθεστώτος σε λιγότερο από μία δεκαετία είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Ωστόσο οι πολιτικές του ΔΝΤ στην Αργεντινή δεν διαφέρουν από αυτές που έχει επιβάλει σε άλλες χώρες. Καθώς διαμορφώνει την πορεία του προχωρώντας από γκάφα σε γκάφα και από τη μία τσαπατσουλιά στην άλλη, οι στόχοι του ΔΝΤ δεν αλλάζουν σε όποια χώρα και αν εφαρμόζονται»[1]! Επίσης, ο υποφαινόμενος είχε σημειώσει παλιότερα:

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Έτσι «γράφουν» οι σημερινοί μαθητές...


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Σαρακοστή: νηστευτές στον δρόμο

Του Θανάση Ν. Παπαθανασίου

Ολόκληρη τη σαρακοστή νηστεύω. Νηστεύω, δηλαδή, από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα. Νηστεύω γιατί έχω μπροστά δρόμο, κι όταν έχεις δρόμο δεν θέλεις να βαρύνεις. Καθαυτή η λέξη "σαρακοστή" δεν σημαίνει τίποτα άλλο, παρά μέτρημα του δρόμου που απομένει. Σα να λέει: "σαράντα μέρες υπολείπονται...". Η σαρακοστή δεν υπάρχει επειδή τάχα οι μέρες της είναι ιερότερες ή μαγικότερες! Υπάρχει χάριν του τερματισμού της! Υπάρχει για να μυεί στην έννοια του οράματος, του καινούργιου που βρίσκεται στο τέρμα των σαράντα ημερών: στη Μεγαλοδομάδα και εν τέλει στην Ανάσταση! Κι έτσι, νηστευτής σημαίνει ύπαρξη προσανατολισμένη στο μέλλον. Το να νηστεύω σημαίνει όχι απλώς να δηλώνω, αλλά και να ζω με όλες τις διαστάσεις της ύπαρξής μου (πνευματικές και βιολογικές αξεχώριστα) το ότι ο κόσμος τούτος, ο βυθισμένος στη φθορά και στο άδικο, οφείλει να αλλάξει. Οφείλει να βιωθεί ως ένας κόσμος ο οποίος δεν μπορεί να χορτάσει τον άνθρωπο που διψά για ζωή. Κι όταν μιλάμε για αλλαγή του κόσμου, δε μιλάμε για κατάργηση ή εξάτμισή του ή αντικατάστασή του από καποιο υπερπέραν.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Κωστής Παλαμάς (13/1/1859 - 27/2/1943)



Κωστής Παλαμάς
13/1/1859 - 27/2/1943

 ... Σαν σήμερα πριν 69 χρόνια "έφυγε" ο
ΠΟΙΗΤΗΣπου συνέδεσε όσο λίγοι το όνομά τους με τη Ρωμιοσύνη.
Η κηδεία του στάθηκε τότε για τη σκλαβωμένη Ελλάδα
μια επανάσταση κατά της αδίστακτης Φασιστικής κατοχής.
Ο επικήδειος λόγος του Άγγελου Σικελιανού έγινε
η προκήρυξη των σκαβωμένων Ελλήνων...

... Σήμερα, στις μέρες της νέας κατοχής, άραγε υπάρχουν
φωνές που μπορούν να αντισταθούν ;
Υπάρχουν πατριώτες Έλληνες ;
Υπάρχουν "διανοούμενοι" ή μόνο φανφαρόνοι ;;;


Ευχαριστώ τον φίλο Γιάννη Σ.
Ανάρτησησ από : http://www.psarikorinthias.gr/

Τάδε έφη Ρήγας Φεραίος

" Όταν η Διοίκησης βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονα του, το να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασην, να... αρπάζει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του.

Ρήγας Φεραίος, "Νέα Πολιτική Διοίκησης..."



Ευχαριστώ τον φίλο Κώστα Μ.

«Η πρώτη αποικία της ΕΕ»

Του Γιώργου Δελαστίκ

Βαθύτατα οργισμένος με τη στάση των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα ήταν ο γερμανικής καταγωγής αρθρογράφος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου Βόλφγκανγκ Μινχάου τη Δευτέρα. Τον είχε κάνει έξω φρενών η έμμεση υπόδειξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να αναβληθούν οι εκλογές στην Ελλάδα. «Βρισκόμαστε στο σημείο όπου η επιτυχία (σ.σ. του προγράμματος «διάσωσης» της χώρας μας) δεν είναι πλέον συμβατή με τη δημοκρατία.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να εμποδίσει μια ΄λανθασμένη΄ δημοκρατική επιλογή», γράφει στο άρθρο του και προσθέτει: «Η Ευρωζώνη θέλει να επιβάλει τη δικής της επιλογής κυβέρνηση στην Ελλάδα - την πρώτη αποικία της Ευρωζώνης»! «Πρώτη αποικία της Ευρωζώνης», λοιπόν η πατρίδα μας κατά τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».
Θέμα δημοκρατίας και μάλιστα σοβαρότατο επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. «Αλλο πράγμα είναι η ανάμειξη των δανειστών στη διαχείριση της πολιτικής μιας χώρας που παίρνει τα δάνεια και άλλο να λες στη χώρα αυτή να ματαιώσει τις εκλογές ή να εφαρμόσει πολιτική που μονώνει την κυβέρνηση από την έκβαση δημοκρατικών διαδικασιών» υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Καλή Σαρακοστή!


Καλή Σαρακοστή!

Όλα θα γίνουν όπως χιλιάδες χρόνια τώρα ο λαός μας γνωρίζει!

Πρώτα με το σταυρό στον ώμο θα ανεβούμε στο Γολγοθά για την σταύρωση

στο τέρμα όμως οι πιστοί αχνοβλέπουν την Ανάσταση!!!

Να κρατήσουμε ζωντανή την Πίστη και την Ελπίδα στα Παιδιά και στο Λαό μας!



οι ομορφότεροι χαρταετοί του Θεοδωράκη

Αναρτώ το εορταστικό και βαθιά ανατρεπτικό, πρωινό μήνυμα. του φίλου Γιώργου Τ.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αν δεν περάσουν τα μέτρα..... (γελοιογραφία)

Ευχαριστώ τον φίλο Ηλία Κ.

«Οι Τούρκοι επιστρέφουν… αλλά είναι Γερμανοί»


Με ένα άρθρο-καταπέλτη για τη στάση της Γερμανίας και των ηγετών της ευρωζώνης, ο βραβευμένος ακαδημαϊκός και συγγραφές Jean-Paul Brighelli, μιλά στο γαλλικό περιοδικό Marianne με τα πιο σκληρά λόγια για την προσπάθεια ταπείνωσης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Ο Brighelli μιλά για την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία τονίζοντας ότι χωρίς αυτές τις δυο χώρες ''δεν θα υπήρχαμε'', ενώ μιλά με ειρωνικό τόνο για την πλήρη αδιαφορία των ηγετών για την ανάμειξη της Goldman-Sachs στην υπόθεση της ελληνικής κρίσης.

Αγορά χρόνου, όχι λύσης

Του Σταύρου Λυγερού 

Ο ελληνικός λαός έχει για τα καλά εισέλθει στον δρόμο που επέλεξαν γι’ αυτόν αφενός η τρόικα κι αφετέρου η άρχουσα τάξη. Είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Εάν το νέο πρόγραμμα αποτύχει, η Ελλάδα θα καταστεί για δεκαετίες έρμαιο των δανειστών της. Μπορεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να μην το λέει, αλλά η χώρα έχει παραιτηθεί από την ασυλία που – σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – απολαμβάνει κάθε κυρίαρχο κράτος έναντι όσων κατέχουν ομόλογα. Με άλλα λόγια, το ελληνικό χρέος είναι πια καθ’ ολοκληρίαν ουσιαστικά ενυπόθηκο.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός αποφεύγει όλο αυτό το διάστημα να στηρίξει θετικά την κρίσιμη πολιτική επιλογή του. Απέφυγε επιμελώς να δώσει τεκμηριωμένες διαβεβαιώσεις ότι το νέο πακέτο (PSI, νέα δανειακή σύμβαση και νέο Μνημόνιο) μπορεί να ξαναστήσει την οικονομία στα πόδια της.

H πρόταση των υπουργών...


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Τζιμάκος - "Ακατονόμαστος" (video)

Περιμένουμε να μάθουμε την υποδοχή που επεφύλαξε χτες η «Πρωτοβουλία κατοίκων Δήμου Σαρωνικού Για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Κοινωνικών Αγαθών», στον Γιώργο Νταλάρα ο οποίος ξεκινάει απ’ αυτή την περιοχή μια σειρά συναυλιών γιατί όπως δηλώνει «χρωστάει» στο λαό των φτωχών συνοικιών που μεγάλωσε! Το αναφέρουμε αυτό γιατί θυμόμαστε ένα μήνυμα που μας ήρθε από κατοίκους αυτής της συλλογικότητας. (Θα είναι φυσικά τυχαίο που δίνει συναυλίες στις περιοχές που εκλέγεται η γυναίκα του βουλευτής).

 Η πατριδοκαπηλία διαχρονικά πουλάει. Και την πραμάτεια αυτή δεν την διαθέτουν αποκλειστικά οι πολιτικάντηδες. Με αφορμή, λοιπόν, της τελευταίες δηλώσεις Νταλάρα που κινήθηκε σε μήκος Πάγκαλου φτιάξαμε ένα βιντεάκι με τον Τζίμη Πανούση να παίρνει συνέντευξη από τον «ακατονόμαστο».

Σώζουν τις τράπεζες, αλυσοδένουν το λαό

Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει από το περιβόητο νέο δάνειο για rov ελληνικό λαό. Όλο το πακέτο προορίζεται για τη σωτηρία των τραπεζών, ξένων και ελληνικών, καθώς και για πληρωμή των τοκογλύφων - δανειστών. Γι' αυτό και όλες οι δόσεις φυλάσσονται αυστηρά σε ειδικό Ταμείο, υπό την άγρυπνη φύλαξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να πληρώνονται "υποχρεώσεις" της Ελλάδας. Αλλιώς καραδοκεί το Αγγλικό Δίκαιο των πιστωτών. Εκεί θα πηγαίνουν και τα έσοδα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που προετοιμάζει το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα συνεταιράκι τους.

Ελλάδα - Γερμανία!!! Προφητικό!!!



Ελλάδα Γερμανία, μιά αντιδικία αιώνων!
Προφητικό!!!
Κάπως έτσι θα εξελιχθεί η διαμάχη!!!

Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο Τ.

Η foto της ημέρας

Κάποτε λέγαμε όλα τα γουρούνια έχουνε την ίδια μούρη ...
τώρα θα λέμε ότι έχουνε και τα ίδια ρούχα ...ΦΤΟΥ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!!!






Ευχαριστώ τον φίλο Κώστα Μ.

Το σχολείο στον καιρό του ΔΝΤ

Οι μαθητές του Λυκείου Ανωγείων καλούν σε μαζικό "ξεσηκωμό"!

Στη συγκινητική επιστολή- ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Λυκείου Ανωγείων προτείνουν τη διοργάνωση Παγκρήτιας κινητοποίησης την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.
"Μεγαλύτερη αξία έχει το να γράφεις ,παρά να μαθαίνεις ιστορία. Κι εμείς έχουμε μπουχτίσει από το να μαθαίνουμε κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου, την  28η Οκτωβρίου, τη 17 Νοέμβρη. Μπορούμε όμως να αφήσουμε τα παιδιά μας, ή ακόμα και τους ίδιους μας τους εαυτούς να συμβιβαστούν με ένα ένδοξο παρελθόν που δεν έχει πια συνέχεια; Γιατί εμείς να μην φτιάξουμε το δικό μας μέλλον, την δικιά μας ιστορία;  Σε μια εποχή που υποφέρει από τη λεγόμενη "οικονομική κρίση" , ας κάνουμε την αρχή.ας μην είναι όμως αυτή η αιτία, ας είναι η αφορμή. Γιατί τα λεφτά ρε παιδιά πάνε και έρχονται.ο πολιτισμός μας όμως, το ήθος και οι αξίες που έχουν πια χαθεί, αξίζουν την προσπάθεια μας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας! Γιατί έχουμε κάθε δικαίωμα να ζήσουμε τα όνειρα μας όπως θέλουμε και μας αξίζει! Οφείλουμε όμως και εμείς να δραστηριοποιηθούμε ΤΩΡΑ, που το μέλλον μας ξεπουλιέται για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα "ορισμένων".

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις. Ένας κόσμος ξεπερασμένος από την ιστορία

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
(Μιλώντας στα Χανιά)

Η παραβίαση ή νόθευση στη χώρα της ιστορικής πολιτικής διαλεκτικής και εξέλιξης –μιλώ στο βιβλίο μου γι’ αυτό– απέτρεψε τη δημιουργία ηγεμονικών εναλλακτικών πόλων.
Αυτοί θα εξασφάλιζαν σήμερα συνθήκες εσωτερικής συνοχής και ενεργοποίησης του συστήματος χώρα, θα καθόριζαν σχέσεις ισότιμης ακόμη και ηγεμονικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους της Ένωσης.
Έτσι η χώρα βρέθηκε άοπλη, ακέφαλη, απροστάτευτη, με μία σημαδεμένη ανεπαρκή, ανίκανη, ένοχη «πολιτική αντιπροσώπευση». Έναν πολιτικό λεγόμενο κόσμο αιχμάλωτο των επιλογών, των ανομιών, των μανιών, του καριερισμού του. Οι χειρότεροι ιδιώτες που γνώρισε η ιστορία. Κάθε άλλο παρά δημόσια πρόσωπα. Aπό μικρές ηλικίες είπαν «πρώτα η καρέκλα μας». Ήταν η μόνη ιδεολογία, η φιλοσοφία τους. Ένοχοι στο εσωτερικό δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με τους συνεταίρους τους στο εξωτερικό. Αυτό λέει η ιστορία και η πολιτική.

Η ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας εξιχνιάστηκε


Μέρκελ και Δημοκρατία
Λοιπόν, η ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας εξιχνιάστηκε. Αρχηγός των ληστών ήταν η Άνγκελα Μέρκελ που, αφού χτύπησε και έδεσε τον φύλακα Λουκά Παπαδήμο, αφαίρεσε κι έβαλε στον ευρωπαϊκό της σάκο ένα ανεκτίμητης αξίας έκθεμα: τη Δημοκρατία. Το σκίτσο δημοσιεύτηκε το Σάββατο στους «Τάιμς» του Λονδίνου και το υπογράφει ο Νορβηγός Μόρτεν Μόρλαντ, που κατακτά δικαιωματικά μια θέση στην καρδιά μας.

Ευχαριστώ τον φίλο Κώστα Μ.

Εκδρομή στη βουλή


Ευχαριστώ τον φίλο Παύλο Π.

Marinaleda: Χωρίς Βουλή, χωρίς Θεό

Αν κανείς σκοπεύει να μεταναστεύσει για να γλιτώσει από την κρίση, το ιδανικό μέρος να μετοικήσει είναι η Marinaleda στη Σεβίλλη. Πρόκειται για μια πόλη με περίπου 2.700 κατοίκους κι έναν δήμαρχο που τον εκλέγει τα τελευταία 30 χρόνια συνεχώς! Γιατί άραγε;
Οι κάτοικοι της Marinaleda ζουν ευτυχισμένοι εργάζονται συλλογικά, μοιράζονται τα αγαθά της κοινότητας, τα οποία τα περισσότερα τα παράγουν οι ίδιοι κι όλοι έχουν το σπίτι τους το οποίο το έχτισαν παρέα με τους συμπολίτες τους με περίπου 15 ευρώ το μήνα! Δεν υπάρχει ανεργία, δεν υπάρχει εγκληματικότητα, δεν υπάρχει καν αστυνομία (εξοικονομώντας 350.000 δολλάρια το χρόνο για μισθούς αστυνομικών και μόνο)!!!

Περισσότεροι από 160 Γερμανοί εφοριακοί πιάνουν δουλειά στις ελληνικές υπηρεσίες

Το δημοσίευμα επικαλείται ακόμη απόρρητη έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός συλλογής φόρων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα

Περισσότερα από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών πρoτίθενται να μεταβούν στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Wirtschafts Woche", το οποίο θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.
Το περιοδικό επικαλείται τον γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Χανς Μπέρναρντ Μπέους, ο οποίος εξηγεί ότι βασικό κριτήριο αποτελεί η γνώση ξένης γλώσσας - κάποιοι από αυτούς μιλούν και ελληνικά -, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών, οι οποίοι διαθέτουν ειδική εμπειρία. Πολλοί προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο υπουργός Οικονομικών του οποίου, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιανς, συγκρίνει τις ανάγκες της Ελλάδας με αυτές της ανατολικής Γερμανίας την δεκαετία του '90 και υπενθυμίζει ότι ακόμη και οι ανατολικογερμανοί είχαν επιφυλάξεις τότε προς την Δύση. "Στην Ελλάδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οι επιφυλάξεις, εξαιτίας εν μέρει και των ακατάλληλων διατυπώσεων που χρησιμοποιούν κάποιοι στην Γερμανία", επισημαίνει.

Paul Murphy: "Απεργίες διαρκείας και καταλήψεις μέχρι να πέσουν! Οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους!"



Δείτε την παρέμβαση στο ευρωκοινοβούλιο του συντρόφου Πολ Μέρφι, ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ιρλανδίας, Δευτέρα 13/2/12, σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ τον φίλο Χρήστο Π.

Ρουμπίνι: Η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και να κηρύξει στάση πληρωμών

«Πρέπει η Ελλάδα να κάνει στάση πληρωμών και βγει από το ευρώ;» Το πρωί της Τρίτης η απάντηση που έδωσαν η Αθήνα και οι εταίροι της στις Βρυξέλλες ήταν ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όμως, ο Νουριέλ Ρουμπίνι μιλώντας στο σχετικό ντιμπέιτ που διοργάνωσε η Intelligence Squared Greece στην ελληνική πρωτεύουσα απάντησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΝΑΙ».

Του Γιώργου Ι. Μαύρου

Ο διάσημος οικονομολόγος που απέκτησε διεθνή φήμη ως ο άνθρωπος που προέβλεψε την μεγάλη πιστωτική κρίση του 2008, υποστήριξε πως η έξοδος από το ευρώ αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα, αποδομώντας κυριολεκτικά την προχθεσινή συμφωνία των Βρυξελλών.

Η τελευταία, είπε, κάθε άλλο παρά αποτελεί «διάσωση» για την Ελλάδα, καθώς την επιβάρυνε με επιπλέον χρέος 130 δισ. Ευρώ. Αυτά, τόνισε, είναι χρήματα που δεν της χαρίστηκαν αλλά θα πρέπει να τα επιστρέψει. Κι αυτό, για τον ίδιο αποτελεί, πρόβλημα, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα και η οποία, όπως επισήμανε ενισχύει έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και επιδείνωσης του χρέους της χώρας.

Η κυβέρνηση.....




Ο Πάγκαλος επιμένει υπέρ της ... εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και ...των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης

Επιμένει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος να διακηρύσσει δημοσίως ,χωρίς να κοκκινίζει ,πως τάσσεται υπέρ της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας,δίνοντας τώρα και πολιτική χροιά/ερμηνεία !
Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ,ότι είναι υπέρ των ....Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης.
Εξέφρασε την ....απορία του γιατί κάποιοι τώρα «ανακαλύπτουν» .....θέμα εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λέγοντας :
«το έγραψαν τα blogs, το αντέγραψαν οι εφημερίδες και τελικά το θέμα κατέληξε σε αυτή την αίθουσα».
Αναφορικά με προηγούμενη φράση του :«εγώ είμαι υπέρ της απώλειας της κυριαρχίας. Πάντοτε υπήρξα υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, διότι είμαι Ευρωπαίος και κυρίως είμαι υπέρ της ομοσπονδιακής Ευρώπης»,ο Πάγκαλος είπε, ότι δεν εννοούσε τον πατριωτισμό, καθώς ο πατριωτισμός μπορεί να έχει διάφορες εκφάνσεις.

«Υπάρχει η Ευρώπη των πατρίδων και η Ευρώπη των λαών. Εγώ τάσσομαι με τους Ευρωπαίους φεντεραλιστές, που υποστηρίζουν τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» ,είπε.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Για τους "μετεξεταστέους"...

Η γλώσσα του σώματος...



Το αφεντικό και οι υποτακτικοί υπάλληλοι του ΔΝΤ.

Το σύνδρομο του λουστράκου

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

«Εγώ, ξέρετε, δεν έχω γεννηθεί ούτε υπουργός ούτε αντιπρόεδρος, αλλά έχω ξεκινήσει από τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και ξέρω τι σημαίνει μεροδούλι - μεροφάι». Θα μπορούσε να είναι λαϊκός τραγουδιστής, από αυτούς που με την τσίμπλα στο μάτι ψαρεύουν την πελατεία τους στα πρωινάδικα. Ίσως ακόμη και πρωταγωνιστής σε μελό του πενήντα. Ο φτωχός πλην έντιμος λουστράκος. Όμως, όχι! Είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Βενιζέλος χθες βράδυ, στο κεντρικό δελτίο του Mega, άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία. Απολαύοντας όλα τα ωφελήματα μιας συνέντευξης σε ώρα τηλεοπτικής αιχμής, προσπάθησε να γίνει κι αυτός ένα «παιδί του λαού», κατά το θρυλικό στερεότυπο του λουστράκου. Είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρότζεκτ, το οποίο προφανώς αντέγραψε από τον εξ ίσου επιτυχημένο κομφερασιέ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία 60 χρόνια


Ευχαριστώ τον φίλο Ηλία Κ.

Πάγκαλος: «Είμαι υπέρ του να χάνει κάποιος την κυριαρχία του»!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, δηλώνοντας Ευρωπαίος φεντεραλιστής, σε γαλλικό ραδιόφωνο.



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα είπε όλα αυτά στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1», απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το «αν η Ελλάδα σώθηκε».
«Όχι» απαντά ο κ. Πάγκαλος. «Κάναμε μια θεμελιώδη επιλογή να κρατήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη, όμως δεν έχουμε σωθεί ακόμα. Έχουμε μπροστά μας μια επίπονη περίοδο», είπε ο αντιπρόεδρος.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συλλήψεις καθ’ υπόδειξιν της γερμανικής πρεσβείας!

Του Γιώργου Κατερίνη



Πρωτοφανής αστυνομική κινητοποίηση εναντίον… οχτώ ακτιβιστών.
Με πρωτοφανή αγριάδα, αποφασιστικότητα και επίδειξη ισχύος δυνάμεις της «ελληνικής» αστυνομίας συνέλαβαν χτες και οδήγησαν στην Κρατική Ασφάλεια Γερμανούς ακτιβιστές που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τη γερμανική πρεσβεία της Αθήνας.
Οι ακτιβιστές, που είναι μέλη του Σβάμπιγκραντ Μπαλέτ, βρίσκονταν στη χώρα μας για δέκα μέρες και όπως εξηγούν σε κείμενο που μοίραζαν στους παρευρισκόμενους στη διαμαρτυρία «βιώνουμε πώς ο ελληνικό λαός καλείται να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι η χώρα τους θα γίνει προτεκτοράτο των τεχνοκρατών, με τη γερμανική κυβέρνηση ως τοποτηρητή».
Η παρουσία των ακτιβιστών έξω από το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας -αφού ο πρέσβης αρνήθηκε να τους δεχτεί- εκνεύρισε τους Γερμανούς υπαλλήλους, οι οποίοι υπόδειξαν στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να φροντίσουν να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους, πάραυτα! Έτσι, η ειρηνική διαμαρτυρία οκτώ ανθρώπων κατέληξε σε μια χολιγουντιανής έμπνευσης και εκτέλεσης σύλληψη.

Δια πυρός και σιδήρου



Από την πρώτη Κατοχή....1941.... στη νέα....


Έλληνες παραδίδουν τα ραδιόφωνά τους στους Γερμανούς κατακτητές....

Στη νέα κατοχή της πατρίδας μας από το ΔΝΤ,Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Τρόικα η κοινοβουλευτική χούντα που κυβερνά θα ζητήσει να παραδώσουμε τους υπολογιστές μας για να μη blog άρουμε....

Επεξεργασία και ανάρτηση από : http://pisostapalia.blogspot.com/

Οι σύγχρονοι μαυραγορίτες......


Στη φωτογραφία από την Κατοχή οι Γερμανοί έχουν κρεμάσει
δύο μαυραγορίτες για να κατευνάσουν την οργή των Αθηναίων.
Γέμισαν οι γειτονιές της Αθήνας με τα διαφημιστικά χαρτάκια
των μαυραγοριτών του 2011!
Επανήλθαν οι απόγονοί τους από την Κατοχή.
ΑΓΟΡΑΖΩ  ΧΡΥΣΑ  ΚΑΙ  ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ
Κος Νίκος ...κινητό.....
Για να βγαίνουν τόσοι πολλοί στην πιάτσα σημαίνει ότι υπάρχει
δουλειά.
Ο κοσμάκης και ειδικά οι ηλικιωμένοι προσπαθούν
να βρούν λίγα χρήματα για τους ίδιους και για τα άνεργα παιδιά τους.
Πηγαίνουν και στα σπίτια οι μαυραγορίτες με ραντεβού
και παίρνουν αναμνήσεις και κειμήλια για λίγα ευρώ
από τους απελπισμένους-πεινασμένους.

Κατάργηση της 25ης Μάρτη ετοιμάζει η κατοχική κυβέρνηση… αφού δεν υπάρχει χρόνος για προσλήψεις στην αστυνομία (video)




Έγιναν μόδα οι μούντζες στις παρελάσεις... Στις 25 Μάρτη;
Έθιμο τείνει να γίνουν οι μούντζες των μαθητών προς τους επισήμους κατα την διάρκεια των παρελάσεων. Ένα έθιμο που θα σταματήσει μόνο όταν απομακρυνθούν οι "κουστουμάτοι" απο την κερκίδα των επισήμων... Δείτε μερικές φωτογραφίες απο την παρέλαση στα Ιωάννινα.. Πολύ μούντζα!! Να αγιάσουν τα χέρια σας..




Ο εξευτελισμός τους να γίνει τέλειος.......


Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου


























































































Ηελληνική κοινωνία πιόνι στο παιχνίδι της «συμμορίας του ευρώ» που εκθέτει μέχρι διασυρμού τους εταίρους της κυβέρνησης – Αναζητείται σημείο ισορροπίας μεταξύ γερμανικού κυνισμού και ευρωπαϊκού «ρεαλισμού.
Οι επιτηρητές της χώρας θα χρησιμοποιήσουν, πιθανότατα, και αυτά τα συμβολικά γεγονότα ως επιπλέον αποδείξεις για την ανάγκη επίσπευσης των «μεταρρυθμίσεων» στην Ελλάδα. Και θα αποσιωπήσουν τη μόνη βεβαιότητα: πως το σοκ της πρωτοφανούς λιτότητας που επιβάλλουν διαλύει στοιχειώδεις λειτουργίες του κράτους. Σε λίγο καιρό το προτεκτοράτο Ελλάδα δεν θα μπορεί να εγγυηθεί στους υπηκόους του ούτε την ασφαλή κυκλοφορία στους οδικούς άξονες των πόλεων που θα μένουν με χαλασμένα φανάρια.
Πολιτική δυσπιστία
Οι «διασώστες» της ελληνικής οικονομίας προσπάθησαν την τελευταία εβδομάδα, μετά την επεισοδιακή υπερψήφιση του νέου Μνημονίου από τη Βουλή, να παίξουν το χαρτί της δυσπιστίας έναντι του εγχώριου πολιτικού συστήματος. Οι προσβλητικές αναφορές του Γερμανού υπουργού Οικονομικού Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, οι ιταμές απαιτήσεις του για μετεκλογικές εγγυήσεις εφαρμογής του νέου Μνημονίου, οι απειλές του Ολλανδού ομολόγου του ντε Γιάγκερ ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μετάθεσης του νέου δανεισμού μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, οι πληροφορίες για το «μέτωπο των ΑΑΑ» (των χωρών με άριστη πιστοληπτική αξιολόγηση) στη γραμμή της εξευτελιστικής πίεσης στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, προκάλεσαν αμηχανία και κάποιους δειλούς λεονταρισμούς από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τους δορυφόρους τους. Ωστόσο, στην πράξη τα δειλά «κιχ» που ψέλλισαν στελέχη της κυβέρνησης αντισταθμίζονται από την πειθήνια συμμόρφωση προς τα υποδείξεις, όπως καταδεικνύει ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος εξπρές για συντάξεις και επιδόματα.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Επιτέλους πολιτικός λόγος, απάντηση στη κρίση!! Μπράβο στα μΠΑΟΚια!!



ΠΑΟΚάρα μου για ´σένα έχω τρελαθεί
δεν με νοιάζει ούτε η χρεοκοπία
στα παπάρια μου η Μέρκελ και ο Σαρκοζί
εγώ ήρθα να σε δω στην Ιταλία
και όταν φτωχεύσουμε σε λίγα χρόνια
... και όταν πληρώνουμε ξανά με τις δραχμές
θα ταξιδεύμε μέσα στα χιόνια
όσο υπάρχεις θα υπάρχουν εκδρομές
PAOK FANS ON TOUR 1926

Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο Τ.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας για το νέο δάνειο

Ένα απόλυτα δεσμευτικό πλαίσιο δεσμεύεται να εφαρμόσει η χώρα μας για να λάβει το νέο δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα της επιτρέψει να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της και να μειώσει το χρέος της – σε συνδυασμό με το PSI – στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020. (την ώρα που το χρέος σταθετοποιείται σήμερα στο 120%!)

Η ελληνική κυβέρνηση θα λογοδοτεί σε μηνιαία βάση σε επιτρόπους, που θα έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα, για το αν και πώς εφαρμόζει αυτά που έχει δεσμευθεί. Από την πρόοδο της εφαρμογής αυτών των μέτρων θα εξαρτηθεί και η πορεία της εκταμίευσης των δόσεων. Δηλαδή, θα υπάρχει η ρήτρα απόκλισης στόχων, σύμφωνα με την οποία αν δεν επιτυγχάνονται τα όσα προβλέπονται, τότε δεν θα εκταμιεύονται δόσεις και η χώρα μας θα πρέπει να καλύπτει εκ των έσω τις χρηματοδοτικές της ανάγκες !

Ας δούμε τα βασικά σημεία της συμφωνίας των Βρυξελλών, που έκλεισε στη συνεδρίαση του Eurogroup, τα ξημερώματα:

Το μεγαλύτερο party maske της χώρας! Να μην λείψει κανένας!

Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Χούντα των τραπεζιτών


Ευχαριστώ τον φίλο Χρήστο Π.

Η ´συμφωνία´ βυθίζει σε μεγαλύτερη ύφεση τη χώρα.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος για το νέο επίτευγμα της συγκυβέρνησης

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Χειρότερα από... Αργεντινή

Του Γιώργου Δελαστίκ

Γνωστό, πασίγνωστο το παραμύθι των πολιτικών μας ηγετών: «Πρέπει να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο και να ανεχτούμε τις εφιαλτικές συνέπειες των μέτρων του γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε. Θέλετε να ζήσουμε αυτά που έζησε η Αργεντινή, όταν χρεοκόπησε;». Ο φόβος παραλύει τις αντιδράσεις των πολιτών, όταν ακούνε αυτή την τρομοκρατική φράση. Αυτό που φυσιολογικά δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι η «σωτηρία» της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως αποδεικνύουν τα οικονομικά μεγέθη, έχει οδηγήσει σε τέτοια εξαθλίωση τη χώρα και τον λαό μας ώστε η «διάσωσή» μας βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στα χάλια που είχε η Αργεντινή όταν είχε... χρεοκοπήσει!!! Ακούγεται εντυπωσιακό, απίστευτο, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν επιδέχονται διαψεύσεις.
Η πτώση του ΑΕΠ της Ελλάδας από την αρχή της κρίσης μέχρι το τέλος του 2011 βρίσκεται συνολικά στο 16%. Oταν χρεοκόπησε η Αργεντινή, το ΑΕΠ της μειώθηκε στο χειρότερο σημείο της χρεοκοπίας της κατά 20% από αυτό που είχε πριν χρεοκοπήσει. Είναι εξόφθαλμο ότι η χώρα μας πλησιάζει το νούμερο αυτό.

Κατάντημα Ανδρουλάκη. Τοποθετήσεις Λιάνας Κανέλλη (video)

Ξεπέρασε και τα πιο εμετικά δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια του Αλαφούζου σήμερα ο Μίμης Ανδρουλάκης στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τη νέα δανειακή σύμβαση που εξαθλιώνει τον λαό και ξεπουλάει τον τόπο. Προσπεράσαμε τις ηλιθιότητες που ακούσαμε, στο Mega, να λέει, και μείναμε στο ανέκδοτο που είπε. Ότι δηλαδή τώρα με την ψήφιση από την βουλή της νέας δανειακής σύμβασης δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για 550.000 νέες θέσεις εργασίας!!!! Και τα λέει αυτά την μέρα που με την διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται για ψήφιση στην βουλή το νομοσχέδιο που σφαγιάζει ακόμα μια φορά τα λαϊκά στρώματα γυρνώντας το βιοτικό τους επίπεδο στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

 Είναι πολύ ενδεικτικό της κατάστασης που δημιουργείται όσα παρακολουθούμε από το βίντεο που παραθέτουμε, από την πρωινή εκπομπή του Αντένα και στο οποίο εκτός των άλλων ακούμε τις θέσεις που διατύπωσε η βουλευτίνα του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.



Ανάρτηση από : http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Debate στην Αθήνα: Η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών και να φύγει από το ευρώ;

ΥΠΕΡ: Ν. ΡΟΥΜΠΙΝΙ, Κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ 
ΚΑΤΑ: ΝΤ. ΜΑΚΣΕΙΝ, Μ. ΞΑΦΑ

Σε εκδήλωση στην Αθήνα, με θέμα «η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών και να φύγει από το ευρώ;», θα βρεθεί ως κεντρικός ομιλητής ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι, σε μία περίοδο όπου η συζήτηση για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη έχει φουντώσει...
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ακόμα ο καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας, ενώ στην άλλη πλευρά του πάνελ, αυτών δηλαδή που υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, θα είναι ο Άγγλος βουλευτής Ντένις Μακσέιν και η Μιράντα Ξαφά, πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος και διοργανώνεται από την Intelligence Squared Greece και το BBC World News.

Περιμένοντας το Eurogrοup


Κρατάω στα χέρια μου... τις επιφυλάξείς μου
Ανάρτηση από : http://anarhogatoulis.blogspot.com/