Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

New York Times: Στην τρόικα επιστρέφουν τα περισσότερα χρήματα των δανειστών


Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, στους δανειστές της Ελλάδας επιστρέφουν τα χρήματα του ελληνικού δανείου και ελάχιστο μέρος αυτών απομένει για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας.
«Κι ενώ η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κρίνεται αβέβαιη, η χώρα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από τη λεγόμενη τρόικα των δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση για να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντ 'αυτού, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα”, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία συνεχίζει να πασχίζει» σημειώνει η εφημερίδα και τονίζει ότι «καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία».
“Αν αυτό φαίνεται να έχει ελάχιστο νόημα οικονομικά, έχει μια ορισμένη λογική στην πολιτική της ευρω-οικονομίας. Μετά από όλα, τα χρήματα που χορηγούνται από την τρόικα - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - προέρχεται από τους ευρωπαίους φορολογούμενους, πολλοί από τους οποίους είναι όλο και περισσότερο δύσπιστοι όσον αφορά την πολιτική αναστάτωση που έπληξε την Αθήνα και θόλωναν το μέλλον της Ευρωζώνης” συνεχίζει το άρθρο.

Σώστε μας από τους σωτήρες

Του  Σλαβόι Ζίζεκ

Φανταστείτε μια σκηνή δυστοπικής ταινίας που περιγράφει την κοινωνία μας στο κοντινό μέλλον. Φύλακες με στολές περιπολούν μισο-ερειπωμένους δρόμους του κέντρου την νύχτα, για κυνήγι μεταναστών, εγκληματιών και αλητών. Αυτοί που βρίσκουν είναι άγρια κακοποιημένοι. Αυτό που μοιάζει με ευφάνταστη Χολιγουντιανή εικόνα είναι πραγματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα. Την νύχτα, αυτόκλητοι προστάτες με μαύρες μπλούζες της νέο-φασιστικής Χρυσής Αυγής που αρνείται το Ολοκαύτωμα – η οποία κέρδισε το 7% των ψήφων στον τελευταίο γύρο των εκλογών, και είχε την στήριξη, όπως λέγεται, από το 50% της αστυνομίας της Αθήνας – περιπολούν τους δρόμους και ξυλοκοπούν κάθε μετανάστη που βρίσκουν μπροστά τους: Aφγανούς, Πακιστανούς, Αλγερινούς. Οπότε, κάπως έτσι αμύνεται η Ευρώπη την άνοιξη του 2012.

Καλώς τα παιδιά !!! (γελοιογραφία)

Ζητείται σχέδιο εθνικής επιβίωσης

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Το κλείσιμο του πρώτου εκλογικού κύκλου της εποχής του «μνημονίου», στις 17 Ιουνίου, παρότι, όποιο κι αν είναι είναι το τελικό αποτέλεσμα, θα καταγράψει ένα ακόμη ηχηρό χτύπημα στον πάλαι ποτέ δικομματισμό, δεν θα άρει τις βασικές εκκρεμότητες του πολιτικού συστήματος. Αντιθέτως θα αφήσει το πολιτικό σύστημα, την κοινωνία και τη χώρα να μετεωρίζονται. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, τα κυριότερα προβλήματα θα παραμένουν ανοιχτά.
Η χώρα θα συνεχίσει να τελεί υπό πτώχευση.
Η κοινωνία θα παραμείνει λεηλατούμενη – οικονομικά και θεσμικά.
Η οικονομία θα συνεχίσει να απαξιώνεται σε επίπεδο παραγωγής πλούτου και υποδομών.
Το κράτος θα παραμείνει πλήρως ανίκανο να σχεδιάσει και να εκτελέσει οποιαδήποτε παραγωγική λειτουργία, αφού θα συνεχίσει να πορεύεται χωρίς επαρκή έσοδα, χωρίς δυνατότητα ικανοποίησης του κοινωνικού του ρόλου και δεσμευμένο στην, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, εξυπηρέτηση των δανειστών.
Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αναμένεται να δημιουργήσει μια σαφή προοπτική συγκράτησης της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής για πολλούς λόγους:

Oι νενέκοι!


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Το συγκλονιστικό άρθρο για την Ελλάδα της γαλλικής εφημερίδας Liberation

Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ας δώσουμε φωνή και ελευθερία στο διαδίκτυο. Blockάροντας τα πιστόλια και τους εκτελεστές...

BLOG - άρετε τα πιστόλια


Του Κώστα Βαξεβάνη


Αν δεν πεις την αλήθεια την ώρα που πρέπει, θα βρεθείς κάποια στιγμή υπόλογος απέναντι στο ψέμα που θα κυριαρχήσει ως αλήθεια. Ας μιλήσουμε λοιπόν με αλήθειες για το ίντερνετ πριν είναι αργά.
Το ότι γράφω αυτές τις γραμμές τις οποίες θα διαβάσουν χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς να μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια λογοκρισίας, είναι κάτι που συνοδεύει την μεγάλη ανακάλυψη του διαδικτύου. Το ίντερνετ είναι μια μεγάλη προϋπόθεση ελευθερίας. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι αξιωματικά ελεύθερο. Στο διαδίκτυο υπάρχουν και ψέματα και ανακρίβειες και προπαγάνδα και καλά στημένες παγίδες. Πέρασαν χρόνια μέχρι να καταλάβει ο κόσμος τον τρόπο που λειτουργούσαν να παραδοσιακά ΜΜΕ. Πως πίσω από τα πρωτοσέλιδα, υπάρχουν συμφέροντα, πιέσεις και όχι μόνο απόψεις ή ειδήσεις. Στην εποχή του ίντερνετ, η κατανόηση λειτουργίας του πρέπει να γίνει γρήγορα. Εννοώ πως το κοινό πρέπει να κατανοήσει γρήγορα πως είναι ένα εργαλείο με προϋποθέσεις ελευθερίας αλλά όχι απαραίτητο και τοτέμ ελευθερίας. Είναι πολύ επικίνδυνο, οι πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τα παιχνίδια «δημοσιογραφίας» στον παραδοσιακό Τύπο, να εκχωρήσουν το δικαίωμα της κρίσης και να παραδοθούν αγανακτισμένοι σε ένα ίντερνετ που μοιάζει ελεύθερο, επειδή «τα λέει χοντρά», «βρίζει», και δεν «μασάει». Το ίντερνετ δεν είναι ελεύθερο. Απλώς δίνει θεωρητικά το δικαίωμα στον καθένα να εκφραστεί.

Τη νύχτα που κατέβηκε η σβάστικα

Σαν σήμερα, πριν 71χρόνια, δύο 19χρονοι –τότε- φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και της Νομικής Αθηνών αντίστοιχα, κατέβασαν τη γερμανική σημαία από τον ιστό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ως ένδειξη αντίστασης στη γερμανική κατοχή. Όλα έγιναν τη νύκτα της 30ης Μαΐου, ξημερώνοντας η 31η Μαΐου του 1941. Οι δύο τολμηροί φοιτητές αφαίρεσαν τη γερμανική πολεμική σημαία του Γ΄ Ράιχ, που κυμάτιζε σε ιστό στην Ακρόπολη Αθηνών, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς.
Το τολμηρό –πρωτάκουστο- εκείνο εγχείρημα προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που μεταδόθηκε η είδηση. Η πράξη τους ενέπνευσε τους Έλληνες που αντιστέκονταν ενάντια στον κατακτητή που καθιέρωσε και τους δύο ως σύμβολα αντίστασης κατά της χιτλερικής κατοχής. Ο Γάλλος στρατηγός Ντε Γκωλ χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο ως «Πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης». Βέβαια το ναζιστικό καθεστώς απάντησε με καταδίκη των υπευθύνων (του Γλέζου και του Σάντα) ερήμην σε θάνατο από το γερμανικό στρατοδικείο. Έτσι ξεκίνησε μια εκτεταμένη αναζήτηση όπου και τελικά, σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 24 Μαρτίου του 1942 ο Μ. Γλέζος και ο συνεργός του συλλαμβάνονται από γερμανικό κλιμάκιο και φυλακίζονται στις φυλακές Αβέρωφ. Εκεί ο Γλέζος εξαιτίας απάνθρωπων βασανιστηρίων προσβλήθηκε από φυματίωση βαριάς μορφής οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με τίτλο «ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ»


Ευχαριστώ τον φίλο Γιάννη Σ.

Όλοι στο μαντρί !!!


Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι !!!

Ανάρτηση από : http://asimonis.wordpress.com

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η τρόικα και το Μνημόνιο

Του Σταύρου Λυγερού



Δεν είναι η πρώτη φορά που ξένοι παράγοντες επιχειρούν να επηρεάσουν με δηλώσεις το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα τωρινά, όμως, δεν έχουν προηγούμενο. Οι Ελληνες βομβαρδίζονται επικοινωνιακά για να πειθαναγκαστούν να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Απειλούνται ότι η «εγκατάλειψη του Μνημονίου ισοδυναμεί με έξοδο από την Ευρωζώνη». Οι εγχώριοι προπαγανδιστές, μάλιστα, έχουν πει τις πιο χονδροειδείς και αντιαισθητικές υπερβολές. Στις 6 Μαΐου αποδείχθηκε ότι το Μνημόνιο τρώει τους υποστηρικτές του. Το ΠΑΣΟΚ καταβαραθρώθηκε στο 13%. Ο ανερχόμενος μέχρι το 2010 ΛΑΟΣ βρέθηκε εκτός Βουλής. Η διεκδικούσα την αυτοδυναμία Ν.Δ. δεν άγγιξε το 19%. Τα κόμματα της κ. Μπακογιάννη και του κ.Μάνου έμειναν εκτός Βουλής. Το ίδιο και η νεοπαγής Δημιουργία Ξανά. Αντιθέτως, οι κάθε είδους αντιμνημονιακοί επιβραβεύθηκαν.
Η εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην αγωνιώδη προσπάθεια απεγκλωβισμού από μία πολιτική που συσσωρεύει οικονομικά και κοινωνικά ερείπια. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η ύστατη κραυγή απόγνωσης μίας καταστρεφόμενης κοινωνίας πριν διολισθήσει σε βίαιες αντιδράσεις. Η καθεστωτική τύφλωση, όμως, εμποδίζει τις άρχουσες ελίτ να δουν την πραγματικότητα. Για να νομιμοποιήσουν το Μνημόνιο το ταυτίζουν με την παραμονή στην Ευρωζώνη. Ετσι, όμως, υπονομεύουν τον ευρωπαϊσμό της ελληνικής κοινής γνώμης.
Η πραγματική υποχρέωση της Ελλάδας προς την Ευρωζώνη (και κυρίως προς τον εαυτό της) δεν είναι η εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά η αποτελεσματική συρρίκνωση του ελλείμματος και η ανάπτυξη. Το πολιτικό σύστημα που έριξε την οικονομία στον γκρεμό διέπραξε και ένα διά παραλείψεως έγκλημα. Αντί να επεξεργαστεί ένα ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο, βολεύτηκε με τη συνταγή που ήρθε ντελίβερι από την τρόικα. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Αντί για ανασυγκρότηση έχουμε ερείπια.

Μνήμες της Άλωσης



Κωνσταντίνος Παλαιολόγος εις μάχην 1453, Μυτιλήνη μουσείο Θεόφιλου

Του Γιώργου Καραμπελιά από το βιβλίο του, 1204, η Διαμόρφωση του Νεώτερου Ελληνισμού, Εναλλακτικές Εκδόσεις σσ. 383 – 391.
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης προκάλεσε τόσο βαθιά εντύπωση στους Έλληνες, από τον Πόντο και την Παλαιστίνη έως τη Νότια Ιταλία, ώστε αναρίθμητοι θρήνοι, δημοτικοί ή λογιότεροι, πλάστηκαν ή γράφτηκαν γι’ αυτό το σχεδόν απίστευτο κοσμοϊστορικό γεγονός. Παρ’ ότι η Βασιλεύουσα ήταν πια σκιά του εαυτού της, ερημωμένη και ερειπωμένη, μια νησίδα στην οθωμανική θάλασσα, εντούτοις η ύπαρξή της σηματοδοτούσε ακόμα την ύπαρξη του βυζαντινού ελληνισμού[1]. Γι’ αυτό και το τέλος της άργησε να γίνει πιστευτό από τους ραγιάδες και βιώθηκε ως μια ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Μεγάλος τιμονιέρης: "O αγανακτισμένος είναι όπως ένα άδειο σακί…"

«Αν ένας άνθρωπος, που δεν έχει μέσα του κουλτούρα [πολιτική συνείδηση, παιδεία…], εξεγερθεί, δεν θα γίνει ποτέ επαναστάτης.

Θα παραμείνει πάντα εξεγερμένος [αγανακτισμένος].

Μόνον όποιος διαθέτει κουλτούρα γνωρίζει που θέλει να φθάσει και τι σημαίνει επανάσταση.

Ο άνθρωπος που παραμένει στην κατάσταση του εξεγερμένου είναι όπως ένα... άδειο σακί. Όταν στη διάρκεια της επανάστασης φυσάει ο άνεμος, αυτός φουσκώνει και εμφανίζεται επαναστάτης. Αλλά όταν βρέχει και βρέχει συχνά στην επανάσταση, εκείνο το άδειο σακί μουσκεύει, το βρίσκεις καταγής στα πόδια σου.

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να κάνετε επανάσταση χωρίς επαναστάτες.

Όμως, προσοχή στους αγανακτισμένους. Σε κάνουν να σκοντάφτεις κι είναι οι πρώτοι που καταστρέφουν [την επανάσταση]»

Μάο Τσε Τουνγκ
Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Παναγιώτης Ήφαιστος : Σοβαρές απόψεις...

Του Παναγιώτη 'Ηφαιστου

Καθηγητής, Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγικές Σπουδές
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τμήμα Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών

«Όσα ωφελούν τους ιδιοτελείς τα προπαγανδίζουν οι αφελείς» (Παναγιώτης Κονδύλης).
 
Διαδοχικά θα εξεταστούν τα εξής: 1. Διαπραγμάτευση στην Ευρώπη και στη διεθνή πολιτική και τα θεμελιώδη αξιώματα της εξωτερικής πολιτικής ενός οποιουδήποτε κράτους. 2. Βασικές πτυχές της ΕΕ και της ισότιμης συμμετοχής των κρατών-μελών. 3. Η ΕΕ ως ένας θεσμός ισότιμης δυναμικής διαπραγμάτευσης. 4. Το μνημόνιο ως περιεχόμενο και η διαλεκτική σχέση διαπραγματεύσεων και πάγιων και ρευστών συμφερόντων. 5. Η αιτιολόγηση μιας διεκδικητικής διαπραγμάτευσης και τα θέσφατα ύπαρξης και λειτουργίας της ΕΕ. 6. Η διαπραγματευτική στρατηγική της Ελλάδας και η οργάνωση των επιτελικών κρατικών θεσμών: Χαρτογράφηση της ΕΕ
Σε τρεις προγενέστερες παρεμβάσεις υποστηρίχθηκε ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και η Ευρώπη και με δεδομένη την άμεση ανάγκη διεξαγωγής ευαίσθητων διαπραγματεύσεων αντιστροφής των ολέθριων συνεπειών των δύο μνημονίων απαιτείται μια εντολοδόχος αντί-μνημονιακή μεταβατική διακυβέρνηση προσωπικοτήτων υψηλού πολιτικού κύρους και τριών συγκεκριμένων αποστολών: Διαπραγμάτευση με την ΕΕ, διαχείριση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της κοινωνικής συνοχής και σύγκληση Συντακτικής Συνέλευσης. Αυτός ο σκοπός που η κοινωνία με την ψήφο της έθεσε επιτακτικά δεν εκπληρώθηκε. Στις 17 Ιουνίου παραμένει ο ίδιος.

Anonymous



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΛΙΤ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ
ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ

Γκίντερ Γκράς: ''Εσύ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησ​ε''

Ο Γερμανός νομπελίστας καυτηριάζει την Ευρώπη η οποία, όπως λέει, διαπομπεύει την Ελλάδα, εν μέσω της κρίσης του ευρώ, σε ένα ποίημα του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung.

Σε αυτό το ποίημα, με τίτλο "Η ντροπή της Ευρώπης", που...

δημοσιεύεται αύριο Σάββατο και στην έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, ο Γκρας προειδοποιεί την ΕΕ: "Εσυ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε".

"Καρφωμένη γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει", γράφει ο 84χρονος Γερμανός συγγραφέας, στο κείμενο αυτό των δώδεκα στροφών που αποτελούνται από δύο στίχους η κάθε μία.

Απευθυνόμενο άμεσα στην Ευρώπη, το ποίημα αρχίζει έτσι: "Απομακρύνεσαι από τη χώρα, που ήταν το λίκνο σου, και είναι κοντά στο χάος, γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις αγορές".

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μερκολάντ υπέρ... Σαμαρέλου!

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου


Αν υπάρχουν ακόμη αιθεροβάμονες που πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, αρκεί μόνο μια ματιά στο τελικό ανακοινωθέν της χθεσινοβραδυνής, άτυπης συνόδου κορυφής των Βρυξελλών για να τους φέρει στα συγκαλά τους. «Προσδοκούμε τον ομαλό σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η οποία θα έχει υπό την ευθύνη της το πρόγραμμα προσαρμογής και επαρκή πλειοψηφία για να εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται», διαμηνύουν οι γκαουλάιτερ του μεσογειακού προτεκτοράτου. Νωρίτερα, ο σοσιαλιστής υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, είχε προειδοποιήσει αυστηρά τους Έλληνες ότι, αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ, “δεν πρέπει να ψηφίσουν κόμματα που θα οδηγήσουν στην έξοδο από αυτό”. Εν ολίγοις, μπορεί από τον Σαρκοζί να πήγαμε στον Ολάντ και το γαλλογερμανικό υβρίδιο Μερκοζί να μεταλλάχθηκε σε Μερκολάντ, αλλά το μήνυμα στους ατίθασσους ιθαγενείς παραμένει το ίδιο: Ή βγάζετε κυβέρνηση... Σαμαρέλου (Σαμαρά, Βενιζέλου και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων) ή κόψτε το λαιμό σας!

Ανάρτηση από : http://aristerovima.gr/

Να μην χάσουμε τις ανέσεις μας!..(γελοιογραφία)



Ανάρτηση από : http://politiki-geliografia.blogspot.com

Αλέξης Τσίπρας: Η Ντόρα αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα

Με "πυρηνικά" απάντησε στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο Α.Τσίπρας για όσα είπε χθες ο πρόεδρος (ακόμα, αφού το κόμμα δεν διαλύθηκε) της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ. Την χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων "αντιπρόσωπο της Siemens στην Ελλάδα", μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ταυτόχρονα, επιτίθεται στην εγχώρια trilateral ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Μπακογιάννη μιλώντας για «εγχώριους ταλιμπάν των μνημονίων». Επιτίθεται τόσο στον πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με αφορμή άρθρο του τελευταίου σε κυριακάτικη εφημερίδα, αλλά και στον Ε.Βενιζέλο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούμε έκπληκτοι τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου να ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές μας σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Διαλέξτε που θα βάλετε σταυρό...


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Ο Ματωμένος Γάμος της Ευρωζώνης

Του Γιάννη Βαρουφάκη


Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;

 - Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;

 - Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;

-  Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι;

- Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Ζάρα, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή;

- Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat); Κι όμως, η χώρα αυτή βρίσκεται σήμερα στην ίδια μαύρη τρύπα με εμάς. Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν, αν η κρίση οφείλεται σε κακοδαιμονίες που, δίχως αμφιβολία, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αλλά σε καμία των περιπτώσεων την Ισπανία;

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Παρ' όλα αυτά ψήφο στην Αριστερά


Του Ευτύχη Μπιτσάκη - "Δρόμος της Αριστεράς"

Η ελπίδα για έξοδο από την κρίση, το πρόγραμμα και η διαλεκτική στρατηγικής και τακτικής.  

Το «αόρατο χέρι της Αγοράς», οδηγημένο από τα δόγματα του «νεοφιλελευθερισμού», προκάλεσε τη σημερινή παγκόσμια κρίση.
Η Ελλάδα ήταν ένας από τους «αδύναμους κρίκους». Εντούτοις, η κρίση ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί με αξιοποίηση εγχώριων πηγών. (Βλ. σχετικό άρθρο μου, Ουτοπία, τ. 95, 2011). Αλλά ο Παπανδρέου, οι συν αυτώ και οι μετά απ' αυτόν, δεν θέλησαν: παρέδωσαν αμαχητί τη χώρα στα όρνεα του ΔΝΤ. Αναίσθητοι, θρασείς και ανήθικοι, τολμούν τώρα να ισχυρίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα! Απειλούν και υβρίζουν.

Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος


ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ

Τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες.



Αυτό αναφέρουν στο σημερινό Bloomberg View, τη στήλη γνώμης που υπογράφουν οι συντάκτες του πρακτορείου, έχοντας, όπως υποστηρίζουν, μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και τους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών.
Κι αυτό γιατί όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, επισημαίνει το Bloomberg.
Οι «κακοί» Έλληνες και οι «καλοί» Γερμανοί
«Στα εκατομμύρια λέξεις που έχουν γραφτεί για την κρίση χρέους της Ευρώπης, η Γερμανία παρουσιάζεται συνήθως ως ο υπεύθυνος ενήλικος και η Ελλάδα ως το σκανταλιάρικο παιδί. Σύμφωνα με αυτήν την κλασική αφήγηση της κρίσης, η συνετή Γερμανία είναι απρόθυμη να διασώσει τον επαίτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε και τώρα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες.

Την αλήθεια ρε... Την αλήθεια!




Η τελευταία σκηνή της ταινίας "Μάθε παιδί μου γράμματα", που γυρίστηκε το 1981, σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Μαραγκού και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Νίκο Καλογερόπουλο, Κώστα Τσάκωνα, Άννα Μαντζουράνη και Χρήστο Καλαβρούζο. Αποτελεί κοινωνική κριτική της μεταπολιτευτικής ελληνικής κοινωνίας, με τις έντονες ιδεολογικές αγκυλώσεις και παράλληλα την αδυναμία και την έλλειψη βούλησης από το ελληνικό κράτος να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα εξετάζεται και η εξάρτηση της ελληνικής εκπαίδευσης τόσο από σχήματα και νοοτροπίες του παρελθόντος όσο και από την εξουσία, της οποίας καλείται να γίνει φερέφωνο.

Μην τους αφήνεις να σε τρομοκρατούν....



Για να τελειώνουμε μια και καλή
από τα πράσινα και γαλάζια ... αρχίδια

Ανάρτηση από : http://anarhogatoulis.blogspot.com

Μπράβο Τσίπρα !


Δε θα έγραφα ποτέ «μπράβο Αλέξη», γιατί δεν τον νιώθω και δικό μου άνθρωπο. Αλλά το «Μπράβο Τσίπρα», το λέω εντελώς σοβαρά όπως θα το έλεγα για κάποιον ποδοσφαιριστή που έβαλε ωραίο γκολ σ’ ένα αγώνα ποδοσφαίρου που τον παρακολουθώ επειδή δεν έχω να κάνω κάτι καλύτερο.
Έχω βαρεθεί τα «καλά παιδιά». Τα «υπάκουα παιδιά». Τα «ξενέρωτα παιδιά». Μακάρι χίλιες φορές να αποδειχθεί ότι ο Τσίπρας είναι το τσογλάνι που λένε ότι είναι. Έναν τσόγλανο χρειάζεται αυτή η χώρα.
Τον χρειαζόμαστε για να αναστατώνει τους μαλακοπίτουρες σαν τον Σκανδαλίδη, τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά. Βγήκαν οι λουλούδες και οι τριπλοσάγονοι να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για τους χαρακτηρισμούς Τσίπρα στον Ολάντ «και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το σπίτι».
Ξέχασαν όλοι αυτοί οι άθλιοι γυμνοσάλιαγκες που σήμερα μιλούν για «αγενή, αφελή και επικίνδυνο Τσίπρα», ότι επέτρεψαν στον Όλι Ρεν και στον Στρος Καν να μπουν μέσα στο σαλόνι του δικού μας σπιτιού, τη Βουλή, και να μας μιλήσουν με τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τζιμάκος για δεξιά αλισβερίσια (video)

Ο τίτλος και η γελοιογραφία που υπάρχουν στο σημερινό «Ποντίκι» τα λένε όλα σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της δεξιάς. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε ακούμε τον Τζιμάκο να κάνει τον σχετικό σχολιασμό ενώ αντί για οποιοδήποτε δικό μας σχόλιο παραθέτουμε ένα απόσπασμα από ανάρτηση που υπήρχε στο διαδικτυακό δεξιό φερέφωνο antinews (την κατέβασαν σύντομα) με τίτλο «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο»:
«Η επιστροφή της κ. Μπακογιάννη φαίνεται επίσης να ολοκληρώνει τη στροφή προς τις νεοφιλελεύθερες "μνημονιακές" και "μεσαιοχωρίτικες" θέσεις που εγκαινίασε τους τελευταίους μήνες η ηγεσία της (σ.σ της Ν.Δ) αναβαθμίζοντας τον ρόλο εκείνων που μέχρι πρότινος κατηγορούσε ως "εξαπτέρυγα" της συναινετικής διαπλοκής».


Ανάρτηση από : http://tsak-giorgis.blogspot.com

Ολαντζέλος... (γελοιογραφία)

Γερμανοτσολιά Βενιζέλο,ΦΤΟΥ ΣΟΥ!



Τί εφιάλτες μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια ρε αδέρφιαααααααααααααααααααααααααααααα

Για να σωθούμε,αυτοί δεν πρέπει να φύγουν...
απ'τη χώρα αλλά να πεθάνουν.
 
Ανάρτηση από : http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com

Αν συνηθίσεις στις καρπαζιές, στο τέλος μπορεί και να σ’ αρέσει…

Του Βασίλη Αναστασόπουλου


Ο Αλέκος Τζανετάκος (1937-2010) ήταν ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου. Στις περισσότερες εκ των ταινιών του, ο κόσμος τον θυμάται ως το παιδί της «καρπαζιάς», πάνω στον οποίο συνήθιζε να… εκτονώνεται η εκάστοτε κινηματογραφική παρέα του, όταν εκείνος εκστόμιζε «κοτσάνες».

Η Ελλάδα του 2012 είναι μια χώρα, που, από την εποχή που έπαιζε κυρίαρχο ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις, έχοντας ισχυρή εξωτερική πολιτική, έφτασε σήμερα να λοιδορείται παγκοσμίως από ανθρώπους που, υπό διαφορετικές συνθήκες, δεν θα τους γνώριζε ούτε ο… θυρωρός τους. Η λίστα μοιάζει ατέλειωτη: από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέχρι τον υπουργό Οικονομίας της ίδιας χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ, το κόμμα του οποίου δεν ξεπερνά το 2% εντός των γερμανικών τειχών, εδώ και 2,5 χρόνια, όλοι είχαν -και έχουν- κάτι να πουν για την Ελλάδα, κάποια απειλή να εκτοξεύσουν, κάποια προσβολή να επιφυλάξουν. Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο παράδειγμα, η ωμή και άκομψη παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, με το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη στο ευρώ, ταυτόχρονα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η χώρα έχει ανάγκη αληθινά νέες πολιτικές δυνάμεις

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

(Από την ομιλία του στην Κοζάνη)

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Η χώρα, η Κοινωνία δεν μπορεί να ανακτήσει μια αυθεντική παραγωγική σχέση με την πολιτική διαμέσου της ανακύκλωσης της νομενκλατούρας της ΔΗΜ.ΑΡ., του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. κλπ.. Η ανακύκλωσή τους σημαίνει ανακύκλωση των αδιεξόδων και της αυτοκαταστροφικότητας. Επί δύο δεκαετίες περίπου Εξωθεσμικοί και Εξωελλαδικοί κύκλοι ανακύκλωναν κομμάτια της νομενκλατούρας του ΚΚΚΑΣΟΡ, ό,τι πιο παλιό υπήρχε, παρουσιάζοντάς το ως νέο. Αυτό σημαίνει Σημίτης, Ψευτοεκσυγχρονισμός, Γιωργάκης. Η ανακύκλωσή τους, η επιβολή τους ταυτίσθηκε με την πορεία της χώρας προς το Βάραθρο. Μετά την εξάντληση αυτού του γραφειοκρατικού καριερίστικου, μη παραγωγικού μορφωτικού πολιτικού υλικού, παρασιτικού υλικού, άρχισε η ανακύκλωση των εφεδρειών των διαφόρων κομματιών της μεταπολιτευτικής νομενκλατούρας της λεγόμενης αριστεράς. Δεν χρειάζεται έρευνα. Είναι πολύ ορατό ότι η νομενκλατούρα αυτή είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση με αυτήν του ΚΚΚΑΣΟΡ. Ίδιο γενετικό, κύρια μορφωτικό υλικό. Έτσι εξηγούνται οι πολύμορφες ορατές και αόρατες συγκλίσεις τους. Ίδιες είναι και οι μέθοδοι ανακύκλωσής τους από τους ίδιους κύκλους. Είναι η τρίτη, μάλλον η τέταρτη προβολή του ίδιου φιλμ.

Κανένας δεν είναι ασφαλής απέναντι στο Τρίτο Μνημόνιο

του Λεωνίδα Βατικιώτη

Θα χάσουν όσοι βιαστούν να δώσουν την προφανή απάντηση στην ερώτηση αν το πολεμικό Ιράκ έχει σχέση με την σύγχρονη Ελλάδα. Προς επίρρωση πιθανά ενός από τα πιο πνευματώδη και προφητικά συνθήματα που κοσμούν εδώ και χρόνια τους δρόμους της Αθήνας («μωρό μου έχουμε πόλεμο») πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας αποκάλυψε ότι το άγχος που βιώνουν οι έλληνες πολίτες είναι παρόμοιο με το άγχος στρατιωτών που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις! Έχοντας προφανώς ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο της κατάθλιψης, της παραίτησης, ακόμη και της απόγνωσης όσοι συμμετείχαν στην έρευνα (που παρουσιάστηκε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας) βρέθηκε ότι πάσχουν από μετατραυματική διαταραχή η οποία απαντάται συστηματικά σε στρατιώτες που επιστρέφουν από το Ιράκ, το Αφγανιστάν κι επίσης στα παιδιά της Παλαιστίνης που ακούν αβοήθητα τις ισραηλινές βόμβες να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους, ελπίζοντας να τη γλιτώσουν μια φορά ακόμη! Αυτή είναι η Ελλάδα δύο σχεδόν χρόνια μετά την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου και την υιοθέτηση ενός μπαράζ μέτρων άγριων περικοπών σε μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, με την ευθύνη της «Τρόικας εσωτερικού»: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Η ατζέντα τους και η δική μας

Του Ηλία Ιωακείμογλου
Από την 7η Μαΐου μέχρι σήμερα, με εξαίρεση τις κεντρικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στα τηλεοπτικά κανάλια για να απαντήσει στην ατζέντα των αντιπάλων του, συνήθως σε θέση άμυνας ακόμη και εάν αντεπιτίθεται αμυνόμενος. Όσο και αν αυτή η φάση της αντιπαράθεσης ήταν αναπόφευκτη, προφανώς αποκλείεται να συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, απλούστατα επειδή δεν μπορεί να είναι νικηφόρα. Απέναντι στην ατζέντα της δεξιάς στρατιάς του κ. Σαμαρά, μοιραία θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαραθέσει τη δική του ατζέντα, τη δική του πολιτική θεματολογία, με τις αιχμές της και τα κύρια ζητήματα, με προσδιορισμένα εκ των προτέρων τα δυνατά σημεία της και τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου, με νοητικούς διαδρόμους που επιτρέπουν να περνάμε από τη δική τους ατζέντα στη δική μας και να αντιστρέφουμε τους όρους της συζήτησης.

Ελληνοφρένεια: Κοινή επιστολή Άκη, Λάκη, Μάκη, πολιτικών κρατουμένων της Τρόικας


Ανάρτηση από : http://youpayyourcrisis.blogspot.com/

Ευχαριστώ τον φίλο Βασίλη Ν.

Για της Ελλάδας το γαμώτο!



Τα συμπεράσματα δικά σας και για την ωμή αλήθεια των πραγμάτων, και για το τι επιδιώκουν απελπισμένα να μας πασάρουν τα ελληνικά ΜΜΕ και σε ποια πραγματικότητα θέλουν να μας χώσουν.

Ευχαριστώ τον φίλο Βασίλη Ν.


Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Φανταστικό!!! Μοναδικό!!!


Έχουμε πρωθυπουργό πικραμμένο...

βουλευτή βαρεμένο...

αρχηγό κόμματος καμμένο...

και λαό απογοητευμένο!!!

Τυχαίο???

Ευχαριστώ τον φίλο Μάκη Δ.

Κ. Λαπαβίτσας: Αργός θάνατος για την Ελλάδα η παραμονή της σε ευρώ (video)

Απ' τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτικές εκπομπές είναι αυτή που πραγματοποιεί διαδικτυακά ο Νίκος Χατζηνικολάου. Χτες είχε θέμα κατά πόσο είναι πραγματικό το δίλλημα «ευρώ ή δραχμή». Ανάμεσα στους άλλους καλεσμένους του ήταν και ο καθηγητής Οικονομικών σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κώστας Λαπαβίτσας. Αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο που παραθέτουμε με τις απόψεις του. Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητο η χώρα μας να φύγει από την Ευρωζώνη και το ευρώ και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. (Εκτίμησε ότι είναι αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη).
Σύμφωνα με τον ίδιο αν η Ελλάδα συνεχίσει να παραμένει στο ευρώ και στην Ευρωζώνη και μέσα στις Μνημονιακές πολιτικές φυσικά, είναι καταδικασμένη σε αργό θάνατο. Αντίθετα, σύμφωνα με τον Κ. Λαπαβίτσα αν απαγκιστρωθεί από ΕΕ και ευρώ επιστρέφοντας σε εθνικό νόμισμα η κατάσταση για τον μέσο εργαζόμενο θα είναι πολύ καλύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα.




Ανάρτηση από : http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Τράγκας για "γάμο" Ντόρας-Αντώνη (video)



Ευχαριστώ τον φίλο Χρήστο Κ.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Θα μας κ...... τ' α...... (φτου πιπέρι)


Θα μας κλάσετε τ' αρχίδια (φτου πιπέρι)

Ανάρτηση από : http://zizanio21.blogspot.com

Σαμαρά, το Τρένο της Πανστρατιάς έγινε…Datsun…! “Ολα τα παλιά αγοράζω”

του netakias

Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον στενό κύκλο του κ.Σαμαρά, είναι τόσο εξουσιομανείς, που είναι διαθέσιμοι να κάνουν το οτιδήποτε, προκειμένου να αρπάξουν την πρωθυπουργία , κι ας ειναι ο θρόνος τους στημένος επι χιλιάδων νεκρων-θυμάτων του μνημονίου…
Αποδεικνύεται πλέον, ότι δυο χρόνια ο κ.Σαμαράς, ήταν απλώς ανάχωμα του ΠαΣοΚ στην μνημονιακή πολιτική που σάρωσε την Ελληνική Κοινωνία.
Η διαγραφή της Ντόρας στο πρώτο μνημόνιο, ήταν απλώς ένα θεατρινισμός για να γίνει πιστευτός σε όσους τον εξέλεξαν αρχηγό της ΝΔ.
Το Ζάππειο Ι και ΙΙ ήταν τα οχήματα, για να δώσει ελπίδα στον κόσμο, ότι ήταν διαφορετικός από τον συμμαθητή του, ποτέ δεν τα υποστήριξε, ποτέ δεν τα πίστεψε.
Ηταν ανύπαρκτος πολιτικά σε όλα τα μεγάλα αντιεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν από τον ανελλήνιστο ΓΑΠ και την κυβέρνηση του. Μόνο κάτι ανακοινώσεις εδώ κι εκεί, με αβρότητα, αρκεί να μην ενοχληθούν οι μεγάλοι εργολάβοι, καναλάρχες, τραπεζίτες, πολυεθνικές.
Οποιος ξέφευγε από την light αντιπολίτευση, όπως ο κ.Λυμπερόπουλος απλώς διεγράφετω ή έμενε μόνος του, ακάλυπτος να πολεμάει τους Γύπες των Αγορών όπως ο κ.Καμμένος!
Ισως αν έμενε σε αυτή την αντιμημονιακή πολιτική, να ήταν και Πρωθυπουργός, αλλά η ανικανότητα του Παπανδρέου, που έβαλε σε κίνδυνο το μνημόνιο, τους πρόλαβε τον Οκτώβριο του 2011 κι αναγκάστηκε να αποκαλυφθεί, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον δοτό Πρωθυπουργό, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, ψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ, υπέγραψε τον εφαρμοστικό αλλά και τις επιστολές υποταγής.

Ψηφίστε Σαμαρά ! Για διπλή μείωση στις συντάξεις Ιουνίου για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους!

Η ηλικιακή κατηγορία που στήριξε όσο τίποτε άλλο τον δικομματισμό στις εκλογές της… 6ης Μαϊου θα δεί για τρίτη φορά (έως τώρα) να μειώνονται οι συντάξεις τους.                       Από τις συντάξεις Ιουνίου (θα καταβληθούν 22 Μαΐου) ξεκινούν οι νέες παρακρατήσεις – μειώσεις κατά 12% στις κύριες για το ποσό πάνω από τα 1.300 ευρώ και κατά 10% – 20%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, στις επικουρικές. Με βάση εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το ΕΤΕΑΜ, η πρώτη μείωση θα είναι διπλή καθώς θα αφορά και τη σύνταξη του Ιουνίου και την πρώτη δόση από τις συνολικά 8 αναδρομικές μειώσεις (Ιανουάριο μέχρι και Μάιο). Η τελευταία παρακράτηση των αναδρομικών μειώσεων θα φτάσει έως τη σύνταξη Ιανουαρίου του 2013. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Τι ισχύει
Σε περίπτωση καταβολής στο ίδιο πρόσωπο περισσοτέρων από μίας συντάξεων, οι μειώσεις θα επιβάλλονται σε κάθε σύνταξη χωριστά.
Σε περισσότερους του ενός δικαιούχους σύνταξης λόγω θανάτου θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό και η μείωση θα επιμερίζεται κατά τα ποσοστά των δικαιοδόχων.

Μιλάμε για πολιτικούς, όχι μαλακίες!!!


Πέρασε ένα παρδαλό κατσίκι κάτω απ' το σπίτι μου, μ΄άκουσε και ζήλεψε!

Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δημοσιογραφικά παραμύθια

Για τον Ντέιβιντ Κάμερον το καταλαβαίνω. Ήπιε κάνα δυο ποτηράκια παραπάνω, ένεκα του ότι κέρδισε η Τσέλσι, νόμισε ότι είναι στο 18ο – 19ο αιώνα, τότε που οι Εγγλέζοι είχαν τις αποικίες, άρχισε κι αυτός να λέει αυτά που έλεγε η Μέρκελ. Φαίνεται είναι κολλητική η σαχλαμάρα.
Για

Τώρα που είπα σαχλαμάρα. Έδωσε συνέντευξη και το παιδί της Μαργαρίτας!  Είπε τα τρελά του και τον έβαλε μετά η μαμά για ύπνο. Εντάξει, τόσο του κόβει, τι να κάνουμε. Ο δικηγόρος του στο Ειδικό δικαστήριο, θα επικαλεστεί το ακαταλόγιστο.

Τα μόνα που πληρώνονται αδρά, για να λένε τις κουταμάρες τους είναι τα κανάλια. Τα δελτία παραπλανήσεων μου θυμίζουν κακοπαιγμένο έργο από ατάλαντους ηθοποιούς. Πάνε να παίξουν ταινία τρόμου και βγαίνει κωμωδία.
Καταρχήν προσπαθούν να μας πείσουν πως η Αριστερά θα φέρει το τέλος του κόσμου. Ότι φταίει για όλα. Δεν έρχονται εξωγήινοι; Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν κάνει ζέστη; Το ΚΚΕ φταίει! Κάνει ζέστη; Κάποιοι Αριστεροί είναι μπλεγμένοι! Το μόνο που δεν μας είπαν, ότι φταίμε για την καταστροφή των Αθηναίων στη Σικελία, ή την Άλωση της Τροίας. Αλλά όπου να ναι, θα το πουν κι αυτό. Εδώ έλεγαν παλιά, ότι θα τους πάρουμε τα σπίτια. Μας πρόλαβαν οι Τράπεζες, μην ανησυχείτε για μας.
Άκουγα και γέλαγα. Είπα να πάρω και φαγητό, αλλά το άφησα, γιατί έβλεπα τις φάτσες των  φερέφωνων και μου κόπηκε η όρεξη. Έλεγαν λοιπόν, τα μαγαζιά των πλουσίων απόγονων των μαυραγοριτών, ότι τάχα η ακυβερνησία φταίει, που δεν έχει μείνει ευρώ στην τράπεζα.

Ξανασμίγουν τα αδελφάκια

Τα όπλα τους: Μαύρη προπαγάνδα και τρομοκρατία

Του Μενέλαου Γκίβαλου

Το τέλος μιας πολιτικής εξουσίας, μιας κομματικής ηγεσίας, επέρχεται νομοτελειακά όταν αυτή δεν μπορεί να συλλάβει τις ιστορικές, κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται. Όταν έχει απολέσει την επαφή με την πραγματικότητα, όταν έχει διαρρήξει τις σχέσες της με την κοινωνία και όταν ως μόνη βάση της επιβίωσής της έχει απομείνει η υποταγή της σ' ένα σύστημα συμφερόντων, το οποίο υπηρετεί άνευ όρων.

Γ' αυτό και η «συνεργατική» των Μνημονίων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την 7η Μαΐου βρέθηκαν σ' ένα ιστορικό «ναδίρ», που δεν μπορούν ακόμα να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν. Είχαν διαβεβαιώσει «τα αφεντικά τους» ότι έστω και με δυσκολία, έστω και με τη συνεπικουρία της Ντ. Μπακογιάννη και του Γ. Καρατζαφέρη, θα μπορούσαν να συνεχίσουν να υπηρετούν πιστά τη μνημονιακή στρατηγική.

Όμως με την ψήφο της 6ης Μαΐου ο λαός αφαίρεσε από τα συστημικά συμφέροντα και τους κομματικούς τους υπηρέτες τη δυνατότητα να αποφασίζουν και να επιβάλλουν αυθαίρετα τις βουλήσεις τους. Η Ιστορία, έστω και δειλά, γυρίζει σελίδα... οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις μετατοπίζονται στη βούληση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, χωρίς να παραγνωρίζονται οι αντιφάσεις που διατρέχουν, τόσο σε κομματικό-πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, την πλειοψηφία αυτή.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Γουστάρω που είμαι Έλληνας !!!



Ευχαριστώ την φίλη Δέσποινα Κ.

Ψηφίστε ελεύθερα...

Ανησυχεί το ΔΝΤ, ανησυχούν οι Βρυξέλλες, ανησυχούν οι τράπεζες, ανησυχεί η καριόλα του Βερολίνου, ανησυχεί ο Ράιχενμπαχ, ανησυχούν οι Ευρωπαίοι, ανησυχεί ο Βενιζέλος, ανησυχεί ο Σαμαράς, ανησυχεί ο Μπαρόζο, ανησυχούν τα χρηματιστήρια, ανησυχεί η Αμερική, ανησυχεί ο Ρουμπινί, ανησυχεί ο Σόιμπλε!!!!!!!!!....

Όταν ο νταβατζής ανησυχεί, η πουτάνα δεν κινδυνεύει....



Ευχαριστώ την φίλη Άντζελα Χ.

Το τέλος της Μεταπολίτευσης (μια συζήτηση με σημασία)



Του Γεράσιμου Δεληβοριά

Το τέλος της Μεταπολίτευσης (μια συζήτηση με σημασία)

Μπορούμε να μιλάμε για μια ενιαία περίοδο Μεταπολίτευσης? Ο καθηγητής Κ. Βεργόπουλος  απαντά κατ’ αρχήν αρνητικά σε μια συνάντηση που οργάνωσε το περιοδικό ΑΡΔΗΝ. Η περίοδος των 34 χρόνων από το 74 μέχρι σήμερα, σίγουρα αναλύεται σε υποπεριόδους, που καθεμιά της είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά, τουλάχιστον όσον αφορά την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε στην κάθε μία περίοδο και σ’ αυτό έχει οπωσδήποτε δίκηο.
 Υπάρχει όμως ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου, που την ξεχωρίζει οπωσδήποτε από την προδικτατορική περίοδο κι αυτήν με τη σειρά της από την περίοδο του μεσοπολέμου και πάει λέγοντας προς τα πίσω. Είναι το πολιτικό σύστημα, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο ΄τελευταίο Σύνταγμα, ο τρόπος άσκησης και διαχείρισης της εξουσίας, αλλά και το σύμπλεγμα των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών δυνάμεων, που ασκούν και διαχειρίζονται την εξουσία στη χώρα μας, αυτό που σίγουρα ενοποιεί την περίοδο της μεταπολίτευσης και την διαφοροποιεί από τις προηγούμενες.

Η αποχώρηση της οπαδού του επιδοτούμενου εθνομηδενισμού από την βουλή

Να την χαίρεσαι κύριε Κουβέλη !!!


Παρούσα την ώρα της συνεδρίασης !!!


Απούσα κατά την στιγμή του ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων !!! Οπαδός του επιδοτούμενου εθνομηδενισμού, πιστή στη γραμμή των ανθελλήνων και του George Soros !!!