Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ευρωπαική Ένωση η μεγάλη απάτη άρθρο του NIGEL FARAGE (Ευρωβουλευτή)

Για να αρχίζουμε να εμπεδώνουμε σε τι απάτη έχουμε εισέλθει και τι πραγματικά πρεσβεύει.
Του Nigel Farage
“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ψηφίζει νόμους και δεν ανακαλεί νόμους.
Οι νόμοι, με την μορφή οδηγιών, κανονισμών κλπ., που ήδη έχουν φθάσει τους 30.000, (!) αποφασίζονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους (οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους φθάνουν τους 30.000 περίπου), με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και
διαπραγματεύσεις, για τις οποίες κανείς δεν είναι υπόλογος.
Οι υπουργοί των χωρών-μελών υποχρεώνονται να αποδεχθούν τις προκανονισμένες αποφάσεις των μονίμων αντιπροσώπων, και πολλές φορές το «ανακοινωθέν» γίνεται δεκτό πριν (!). την «συζήτηση» των Υπουργών, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο για προσχηματικούς λόγους.

Φευγάτε Ρε μη μας ξεφτιλίζετε άλλο !!!

Τα λόγια της Μαλβίνας Κάραλη και η Σάτιρα της είναι ακόμη επίκαιρα στις μέρες μας, γεγονός που καθιστά την Μαλβίνα ώς την Πρώτη Αγανακτισμένη Ελληνίδα...


Σύλληψη Blogger στην Κέρκυρα... Το κράτος λογοκρίνει και τρομοκρατεί


Πρωτοφανής σύλληψη με σκοπό τον εκφοβισμό και τη φίμωση κάθε φωνής που στρέφεται ενάντια στην κρατική καταστολή.
Νεαρός συνελήφθη σήμερα Δευτέρα στην Κέρκυρα, μετά από μήνυση αστυνομικών. Ο νεαρός είχε αναρτήσει στο προσωπικό ιστολόγιό του φωτογραφίες αστυνομικών που βρίσκονταν παρέα με χρυσαυγίτες χτες 28 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης και των κινητοποιήσεων των πολιτών που ακολούθησαν.

Κατηγορείται για απρόκλητη έργω εξύβριση, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας (!).

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων. Είναι έντονες οι διαμαρτυρίες των πολιτών που συμπαραστέκονται στον νεαρό και μιλούν για εκφοβισμό και ψυχολογική τρομοκρατία.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τέλος διαπραγμάτευσης, αρχή κυβερνητικής κρίσης

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων και τον προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκαλώντας αντιδράσεις από τη ΔΗΜΑΡ που δηλώνει «αιφνιδιασμένη» και εμμένει στη θέση της για καταψήφιση των αλλαγών στα εργασιακά. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος εισηγήθηκε την ψήφιση των μέτρων καλώντας τη ΔΗΜΑΡ να επανεξετάσει τη θέση. Ωστόσο χαρακτήρισε «ατυχή και εσπευσμένη» την ανακοίνωση του πρωθυπουργού. «Αύριο, στο Eurogroup δεν θα μπορούσαμε να πάμε, με ανοικτό πακέτο μέτρων, και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η διαπραγμάτευση δεν ολοκληρώθηκε γιατί ποτέ δεν ξεκίνησε», τονίζει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας διώξουμε το μεγάλο αφεντικό - έχει παλαβώσει!!

"Να διώξουμε το μεγάλο αφενικό
πριν μας σκλαβώσει
Να σωριάσουμε το μεγαλό αφεντικό"

Δεν πάει άλλο, έχουν στόχο τις ίδιες τις ζωές μας, τέρμα στην απάθεια.
Υγεία, Παιδεία, δικαιώματα, Αξιοπρέπεια, ΕΛευθερίς, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Νέα Γενιά, Συνταξιούχοι, Εργαζόμενοι, ... Όλοι και όλα στο στόχαστρο ενός κράτους που αντιμετωπίζει τον λαό σαν τον απόλυτο εχθρό.
Μια κοινωνία που παγωμένη ακούει το σπαρακτικό της κλάμα.
Ας κάμουμε την Οργή Δράση.
Ας διώξουμε το μεγάλο αφεντικό - εχει παλαβώσει!!
 


Ανάρτηση από : http://kepparou.blogspot.gr

Όχι, ΔΕΝ έχουμε χούντα



Ρώτησε ο ειδικός επί των κομμουνιστικών θεωριών, ταγματάρχης Καραβίδης, τον κακόμοιρο στρατιώτη Καραμαζόφ στο μάθημα πολιτικών φρονημάτων των φαντάρων του: “Ατομικές ελευθερίες έχουν; Μπορείς να βγεις στην Ερυθρά Πλατεία και να πεις ο σύντροφος Μπρέζνιεφ είναι μαλάκας;”.

Το φρενοκομείο του δωσίλογου θράσους…

Έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα: «Ένας από τους πιο παραγωγικούς τομείς των κατοχικών δυνάμεων είναι αυτός του ασύδοτου και ασύστολου εμπαιγμού μας και των ευρηματικών εκβιαστικών διλημμάτων.
Πολλαπλασιάζουν και εμπλουτίζουν τα τρομοκρατικά, εκβιαστικά τους διλλήματα, με τέτοια συχνότητα και τόση αυθάδεια που σου φέρνει παραζάλη.

Το «ευρώ ή χάος», των τελευταίων εκλογών, ήταν το στρατηγικό εύρημα της απάτης και του εμπαιγμού μας.
Η «ευρηματικότητα», όμως του δωσιλογισμού τους δεν έχει όρια: Σε κάθε νέα συμφορά «εμπλούτιζαν» το λεκτικό οπλοστάσιο των εκβιαστικών τους διλημμάτων...».

Πιο αναλυτικά για τον πλούτο των δωσίλογων εκβιαστικών διλλημάτων διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6899


Το δωσίλογο, ωστόσο, θράσος τους δεν έχει όρια και αναστολές. Κατακλύζει τα πάντα με μορφές καταιγιστικής φρενοβλάβειας: Το εμφανίζουν και σαν «σωτηρία» μας!!!

Σφαγιάζουν τον ελληνικό λαό και τον «κλειδώνουν» στα φέρετρα των μαφιών του χρήματος, με κτηνώδη λύσσα, για τη …σωτηρία του!!!

Η Ελλάδα γίνεται όντως προτεκτοράτο


Του Γιώργου Δελαστίκ

Υποβαθμίστηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων το εφιαλτικό περιεχόμενο του ανεπίσημου εγγράφου (non paper) του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο αποκαλύπτει με ανατριχιαστικό τρόπο πως θέλει το Βερολίνο να μετατρέψει την Ελλάδα πραγματικά στο αθλιέστερο προτεκτοράτο.

Το σημείωμα αυτό έδωσε ως γνωστόν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Εγινε μόνο μια άνευρη, σύντομη συζήτηση γύρω από τη γερμανική απαίτηση να διαχειρίζονται οι...

δανειστές (!) τον λογαριασμό που θα πηγαίνουν τα δάνεια της ΕΕ προς την Ελλάδα και στη συνέχεια το θέμα του εγγράφου αποσύρθηκε από την επικαιρότητα. Αποσιωπήθηκαν έτσι σοβαρότατα ζητήματα που θέτει επί τάπητος το ανεπίσημο αυτό χαρτί. Οχι μόνο οικονομικά και δημοσιονομικά, αλλά και ζητήματα κατάλυσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και άλωσης του ελληνικού κρατικού μηχανισμού από ανθρώπους των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας.

Πωλείται!


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Πανευρωπαϊκή απεργία


Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται τα συνδικάτα των εργαζομένων του ευρωπαϊκού νότου για τη μεγάλη πανευρωπαϊκή απεργία που έχει προκηρυχτεί για τις 14 Νοεμβρίου 2012.

Ευχαριστώ τον φίλο Ηλία Κ.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Για την Αυγή και τις απόψεις του Νάσου ΘεοδωρίδηΙ

69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Άλλο συμφορά και άλλο κακούργημα

Του Χρήστου Γιανναρά

Σε μιαν αναπάντεχη συμφορά (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, λοιμό, ξενική εισβολή και κατοχή) οι άνθρωποι σφίγγουμε τα δόντια και υπομένουμε. Ξυπνάνε απρόσμενες δυνάμεις αντοχής, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχνεται πολυμήχανο. Oχι ανώδυνα ούτε χωρίς θύματα – η συμφορά έχει κόστος ανθρώπινες ζωές, είναι πάντοτε απειλή θανάτου. Aλλά έχει τη «λογική» ότι ξεπερνάει τις δυνατότητές μας να την αποτρέψουμε, γι’ αυτό και χαλυβδώνει το πείσμα μας, η ψυχή αντιστέκεται.

H ανεργία δεν είναι συμφορά. Oταν ξεπερνάει τα όρια της παροδικής συγκυρίας και αδρανοποιεί το ένα τέταρτο του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, είναι πολιτικό κακούργημα, κακουργεί την κοινωνία. Tο κακούργημα έχει αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς. Eίναι οι διαχειριστές της εξουσίας που κατάστρεψαν την οικονομία από στυγνή ιδιοτέλεια ή εγκληματική ανικανότητα. Yπερχρέωσαν εξωφρενικά τη χώρα, σπατάλησαν τα εισοδήματά της, τον όποιο πλούτο της. Mόνο για να συντηρήσουν το πελατειακό κράτος, το απολυταρχικό καθεστώς της κομματοκρατίας.

Σπάνιο video ντοκουμέντο της Φίνος Φιλμ από την απελευθέρωση της Αθήνας



ΜΕΤΑ ΑΠΟ 68 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΟΥΝΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ!!!

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Xούντα! Κατέβασαν τον στρατό στους δρόμους της Θεσσαλονίκης- φωτογραφίες ντοκουμέντα



Η χούντα των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη κατέλαβε την πόλη της Θεσσαλονίκης. Πηγαίνουν γυρεύοντας για νεκρούς!

Και ο Ρέσλερ «βαποράκι» της Teva, εις βάρος της υγείας μας!..


Ο ιδιοκτήτης της γερμανικής φαρμακο βιομηχανίας αυτοκτονεί. Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου η Ratiopharm περνά στα χέρια του παγκόσμιου κολοσσού των πάμφθηνων ανώνυμων γενόσημων, Teva.
Η μεταρρύθμιση του Ρέσλερ αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική αγορά μετατρέποντας την Ratiopharm σε κυρίαρχη δύναμη, πριμοδοτώντας τα φθηνά ανώνυμα γενόσημα σε βάρος των επωνύμων.
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι σε εκτενή τους ρεπορτάζ αναφέρουν τις παρενέργειες των γενόσημων στην υγεία των πολιτών.
Όπως όλα δείχνουν επόμενος σταθμός για τα γενόσημα η Ελλάδα.
Η Μέρκελ απαιτεί από τον Αντώνη Σαμαρά να δώσει την ελληνική αγορά βορά στα πάμφθηνα ανώνυμα γενόσημα. Λίγες ημέρες αργότερα η Μέρκελ στέλνει το μήνυμά της και μέσω Ουγγαρίας…

To πούλμαν «Λευτεριά στον Οτσαλάν» φτάνει στη Ρώμη! Στην Ελλάδα δεν έρχεται… για να μην στεναχωρηθούν ο Σουλτάνος Ερντογάν και οι σιωνιστές-ναζί του Πέρες;



Η διεθνής πρωτοβουλία «Λευτεριά στον Οτσαλάν» (“Libertà per Öcalan”) έχει οργανώσει ένα πούλμαν, που ξεκίνησε στις 8 Σεπτέμβρη από την γερμανική πόλη Mannheim και θα ταξιδεύσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία…).

Η "Δικαιοσύνη" σας είναι ψεύτικη!


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Αυτή η Νεολαία θα λευτερώσει την πατρίδα από την κατοχή, τη συγκυβέρνηση των δωσίλογων, αλλά και το όργανό της... τη Χρυσή Αυγή!


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Λαμόγια πολιτικοί δωσίλογοι, αλλά και δικαστές δωσίλογοι!


Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Ο ''ΠΑΜΠΛΟ'' μιλάει για τον Άρη Βελουχιώτη



Σκηνοθεσια-παραγωγή: Γιάννης Β Θεοδώρου (Ηνίοχος) συμπόσιο μνήμης για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Άρη

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το Μνημόνιο 3 μεταφρασμένο (upd)

Το Mνημόνιο 3 σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό το κείμενο που θα ορίσει εν πολλοίς σχεδόν όλες τις πτυχές της πολιτικής των επόμενων ετών μέχρι σήμερα δεν είναι στη διάθεση των πολιτών, τις ζωές των οποίων θα επηρεάσει.

Επειδή η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται με διαρροές και επειδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση το ThePressProject θα δημοσιεύσει μεταφρασμένο το τελευταίο προσωρινό κείμενο που έφτασε γραφεία του την Παρασκευή. Το κείμενο αυτό έχει ημερομηνία λίγων ημερών και ως εκ τούτου δεν είναι ολοκληρωμένο σε όλα του τα σημεία. Επιπλέον η μετάφραση που δημοσιεύουμε είναι ανεπίσημη. Για το λόγο αυτό δημοσιεύουμε και τις αντίστοιχες σελίδες στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο για όποιον θέλει να κάνει αντιπαραβολή. Στην μετάφραση μας βοηθάει η ομάδα Xpressed (κρατήστε το όνομα).

Koμαντάντε Ούγκο Τσάβες: «Ιησού, δώσε μου…»



« Ιησού , δώσε μου το στεφάνι σου.

ΟΧΙ !!!


Δεύτερη χρονιά το ΟΧΙ συνοδεύεται από προδοτικά ΝΑΙ. 
Πέρυσι ήταν ο Γ.Α.Παπανδρέου.
Φέτος, ο Αντώνης Κομανέτσι, ο Μπέννυ, και ο υπεύθυνος "αριστερός" Κουβέλης...
Με την ευχή του χρόνου να το γιορτάσουμε ενωμένοι, χωρίς Τρόικα, Μνημόνια, Ναζί και Φασίστες στο σβέρκο μας.


Ανάρτηση από : http://kepparou.blogspot.gr

28 Oκτώβρη με δωσίλογους στις εξέδρες;


Ανάρτηση από : http://gregordergrieche.blogspot.gr

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δίχως αρετή και δίχως τόλμη

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Ο Σαμαράς θα γίνει καμικάζι – αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος που έχει αναλάβει. Και ο Βενιζέλος όμως δεν έχει άλλη επιλογή: μπροστά στον θρυλούμενο εκβιασμό περί εκλογών θα υποκύψει. Το 6% σειράς δημοσκοπήσεων δεν του αφήνει περιθώρια.
Ακόμη χειρότερα, δεν έχει να αποκομίσει πολιτικά απολύτως τίποτε όταν, κάθε φορά που «αντιπολιτεύεται» την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, εύκολα αποδεικνύεται ότι αυτά για τα οποία αντιδρά σήμερα τα έχει πλήρως αποδεχτεί ή τα έχει εισηγηθεί και ψηφίσει, για χάρη της «σωτηρίας» μας, ως υπουργός Οικονομικών.
Πώς σήμερα θα πείσει ότι, στο όνομα πάλι της «σωτηρίας» μας, αρνείται την εφαρμογή τους; Τραγέλαφος και ξεπεσμός.
Ο Κουβέλης είναι σε εξ ίσου δύσκολη θέση: ο εκβιασμός «όλα ή τίποτε» του Σαμαρά, εφόσον ισχύσει, θα είναι θανατηφόρος. Θα αφαιρέσει και το τελευταίο πρόσχημα.
Ακόμη όμως και αν υποθέσουμε ότι θα του δινόταν η ευκαιρία να καταψηφίσει (χωριστά από τα υπόλοιπα) τα εργασιακά, γιατί τα θανατηφόρα δημοσιονομικά, αντιαναπτυξιακά και άλλα μέτρα, τα οποία δέχεται να υπερψηφίσει, θα περάσουν χωρίς κόστος;

KKE: «Προσπαθούν να εμφανίσουν ως επιτυχία τις αντεργατικές ανατροπές»

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ιστορία του Χότζα για να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους. Ενώ η εργασιακή ζούγκλα των μισθών πείνας και της ελαστικής ανασφάλιστης εργασίας υπάρχει ήδη, ενώ την επεκτείνουν και με νέα μέτρα, οι κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν να εμφανίσουν ως μεγάλη επιτυχία το ότι κάποιες προαποφασισμένες στην ΕΕ αντεργατικές ανατροπές δεν θα...τις προωθήσουν τώρα, αλλά στο επόμενο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τα προωθούμενα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας στα εργασιακά.
«Το λόγο πρέπει να πάρουν τώρα οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και την οργάνωσή τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Ανάρτηση από : http://www.press-gr.blogspot.gr

Δεν έχω μέλλον....


Ευχαριστώ την φίλη Τίνα Γ.

Κυβερνητική κρίση δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει

Του Γιώργου Δελαστίκ

Δραματικοί τόνοι δόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, στις προχθεσινές διαφωνίες τακτικού και δευτερεύοντος χαρακτήρα των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης. Κανένα επικίνδυνο αδιέξοδο ούτε ρωγμές στη συγκυβέρνηση υπάρχουν, ασχέτως των περί του αντιθέτου τίτλων. Οι παραστάσεις πολιτικού θεάτρου των Φώτη Κουβέλη και Βαγγέλη Βενιζέλου δεν αποσκοπούν σε τίποτα περισσότερο από τη συγκράτηση των απογοητευμένων ή και οργισμένων με τη γραμμή τους οπαδών και ψηφοφόρων των κομμάτων τους.
Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να εγκαταλείψουν με δική τους πρωτοβουλία την κυβέρνηση Σαμαρά και να προκαλέσουν κυβερνητική κρίση που να είναι δυνατόν να οδηγήσει στην ανατροπή της. Τα δυο κόμματα – «τσόντες» της ΝΔ είναι αδύνατον να υπάρξουν πολιτικά χωρίς να συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Είναι «αγκιστρωμένα ψάρια», που δεν χρειάζονται δόλωμα παραμονής τους στην κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία θα εγκαταλείψουν μόνο αν καταρρεύσει.

Ξεστραβώσου Ηλίθιε.


Μόνο στραβοί και φοβισμένοι λειτουργούν όπως Εμείς.

Βολεμένοι σε καναπέδες, καφενέδες και σουαρέ

αναμένουμε το επόμενο πακέτο μέτρων,

που θα μας γονατίσει ακόμη περισσότερο.

Οι ξεπουλητάδες πρέπει να φύγουν τώρα !!!

Του Γιάννη Μακριδάκη

“Οι αποκρατικοποιήσεις πρώτον μειώνουν το χρέος και δεύτερον για κάθε ευρώ που έρχεται για εξαγορά γης, άλλα τρία ευρώ θα επενδυθούν πάνω σ’ αυτή τη γη. Είμαστε πολύ τυχεροί που η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλη ακίνητη περιουσία
Αυτά τα όμορφα και σαφέστατα είπε χτες ο Στουρνάρας ως Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή.
Αυτός ο γιάπις των καθεστωτικών οικονομικών πανεπιστημίων δεν έχει ακούσει ποτέ του τους παλιούς Έλληνες νοικοκύρηδες που δίνανε ευχή και κατάρα στα παιδιά τους να μην…πουλήσουν τη γη όση ανάγκη και να έχουν, διότι θα δυστυχήσουν.
Αυτός και oi όμοιοί του πολιτικοί τυχοδιώκτες ετοιμάζονται να “σκοτώσουν” τη χώρα και να εκπορνεύσουν βουνά, πεδιάδες, παραλίες για να λάβουν χρήμα, να τα ρευστοποιήσουν όλα και να μην αφήσουν τίποτε στην “ιδιοκτησία” των επόμενων γενιών Ελλήνων πολιτών, δηλαδή των παιδιών όλων μας.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Βαψομαλλιάς: “'Εχασα το cd της Λαγκάρντ… Λυπάμαι, αυτή είναι η αλήθεια”.


Λυπάμαι που εμείς καθόμαστε στον καναπέ…
Λυπάμαι που και οι δικαστές κάνουν τις γερμανίδες...
 
Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ο μετασχηματισμός της ΔΗΜΑΡ...


Ανάρτηση από : http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

Φουχτελισμός, το ανώτατο στάδιο του ραγιαδισμού

Του Νίκου Χειλά
 
Ενός κακού μύρια έπονται. Η τρόικα δεν έφερε μαζί της μόνο φτώχεια και ανυποληψία στην Ελλάδα. Έφερε και διάφορους καλοθελητές, οι οποίοι βομβαρδίζουν με νουθεσίες τους ιθαγενείς με στόχο να τους κάνουν βαθμιαία «σωστούς» Ευρωπαίους.
Ο πολιτικός που ενσαρκώνει περισσότερο από κάθε άλλο αυτό τον «καλοθελισμό» είναι ο Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, εντεταλμένος της Άνγκελα Μέρκελ για τη γερμανοελληνική συνεργασία στον τομέα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ο υφυπουργός εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης εφαρμόζει το γνωμικό «οι Έλληνες θέλουν το Γερμανό τους» υπό συνθήκες υποτέλειας – ειδικά απέναντι στο Βερολίνο.

Η επιχείρηση κατάληψης του ιστιοφόρου Estelle (Αποστολή ένα καράβι για τη Γάζα)

Βίντεο με την επιχείρηση κατάληψης του ιστιοφόρου Estelle από το ισραηλινό ναυτικό, σε διεθνή ύδατα το προηγούμενο Σάββατο 20 Οκτωβρίου



Ανάρτηση από : http://ardin-rixi.gr/

Stop της ORIGINAL στην Χρυσή Αυγή!


Στις 17 Οκτωβρίου το club της Original Περιστερίου με αφορμή την εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα στα γραφεία του Πατριωτικού Συλλόγου και Κέντρου Ελληνικών Μελετών «Θερμοπύλες» με την παρουσία του Χρήστου Παππά, βουλευτή των Χρυσών Αυγών, έκανα νωρίτερα πορεία. Περίπου 70 ΑΕΚτζήδες με το πανό «Ρε ...ούτε να το σκέφτεστε…» έβαλαν STOP στην Χρυσή Αυγή που ήθελε να συμμετάσχει στην εκδήλωση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι εκεί θέλει να στεγάσει και τα γραφεία της. Τελικά η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ και μένει να φανεί αν τελικά ανοίξουν γραφεία της ΧΑ δίπλα από το club της ORIGINAL…

Ανάρτηση από : http://www.aek365.com

Επίσης δείτε την διαδήλωση εδώ : http://blogvirona.blogspot.gr/2012/10/antifa-17102012.html

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Άλλη μια φορά για το «αντι-μνημονιακό μέτωπο»

Του Λευτέρη Ριζά


Πολύ έγκαιρα και ενάντια στον  αρχικό «αντι-μνημονιακό» ενθουσιασμό και τη ρητορεία  είχα γράψει για το προβλήματα που περικλείονται  ακριβώς σε αυτό το «μέτωπο».

Με ένα μικρό άρθρο μου στην εφημερίδα  «ΔΡΟΜΟΣ» και με τίτλο «Οι «αμνήμονες»* και «αντι-νεοφιλελεύθεροι» ( 11/9/2010 τ. 30) είχα υπογραμμίσει  πως «το «αντι-μνημονιακό» μέτωπο δεν είναι ούτε συμπαγές ούτε  ομοιότροπο και προπαντός δεν υιοθετεί τις ίδιες προοπτικές. Δηλαδή  δεν βασίζεται, δεν στηρίζεται, δεν «οικοδομείται» πάνω σε κοινές αντιλήψεις για τους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και συνεπώς  ούτε σε κοινές λύσεις / προοπτικές.»  Και συνέχιζα  περί του «αντι-νεοφιλελύθερου» μετώπου : «Το ίδιο ισχύει και για το «μέτωπο» ενάντια στο «νεοφιλελευθερισμό» - πιο στενό βέβαια από αυτό του «αντι-μνημονίου». Στο «μέτωπο» ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό ανήκει και ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γ. Παπανδρέου. Όλα τα κείμενα και οι αποφάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τάσσονται ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό. Οι διάσημοι οικονομολόγοι πού πρόσκεινται στη Διεθνή και συμβουλεύουν και τον ίδιο – όπως οι νομπελίστας Τζ. Στίγκλιτζ και  Π. Κρούγκμαν καθώς κι ο Τζέημς Γκάλμπραιηθ – είναι κι αυτοί πολέμιοι του νέο-φιλελευθερισμού. Και είναι πολέμιοι του διότι είναι υπέρ του καπιταλισμού. Θέλουν να διασώσουν τον καπιταλισμό από το νεοφιλελευθερισμό που τον εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους. Είναι σε αυτό πολύ καλοί μαθητές του Κέϋνς. Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο «αντι-νεοφιλελεύθεροι» είναι και «Αντι-σοσιαλιστές». Με την έννοια ότι είναι αντικομμουνιστές. Δεν θέλουν μια άλλη μη-καπιταλιστική κοινωνία. Θέλουν ένα καπιταλισμό με «ανθρώπινο» πρόσωπο. Μόνο που αυτό δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων τόσο στον αναπτυγμένο όσο – και πολύ περισσότερο – στον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο. Την περιφέρεια του παγκόσμιου καπιταλιστικού / ιμπεριαλιστικού συστήματος. Πέρα από το γεγονός πώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν και σοβαρές κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις που θα επέβαλαν ένα τέτοιο «ανθρώπινο» καπιταλισμό – μια σοσιαλδημοκρατία παλιού τύπου.

Νόαμ Τσόμσκι προς Ε.Ε.: «Καταστρέφετε την Ελλάδα!»

Λάβρος κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ειδικότερα, και της Τρόικας, γενικότερα, για τις ακολουθούμενες πολιτικές στην Ελλάδα είναι ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

Ο 83χρονος καθηγητής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξήγησε τι πιστεύει ότι πήγε στραβά στην ελληνική περίπτωση, ποιες είναι οι λάθος πολιτικές, αλλά και τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη του για να βγει η χώρα μας από την κρίση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταστρέφουν την Ελλάδα!». Εξήγησε ωστόσο ότι δεν ενστερνίζεται θεωρίες συνωμοσίας, ούτε πιστεύει ότι η ΕΕ έχει κάποιο σκοτεινό σχέδιο και προσπαθεί επίτηδες να διαλύσει την Ελλάδα και την οικονομία της, αλλά ότι απλώς ακολουθεί λάθος πολιτική με τις χρεωμένες χώρες.

«Τα μέτρα λιτότητας είναι βέβαιο ότι δε μπορούν να αναθερμάνουν μία οικονομία, ούτε να αποπληρώσουν ένα χρέος. Αντίθετα το χρέος φουσκώνει. Και δεν είναι πως αυτές οι πολιτικές δεν δουλεύουν επί του παρόντος και θα αποδώσουν αργότερα. Αυτές οι πολιτικές δεν θα αποδώσουν καρπούς ποτέ» δηλώνει κατηγορηματικά.

Έκτακτο !!! Ο Βορίδης εγκαταλείπει την Ελλάδα ...


Ανάρτηση από : http://www.aoristies.gr

Διαλύονται! Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του…

Η κατάσταση για την τρόικα της κυβέρνησης είναι πολύ άσχημη, παρόλο τον εξωραϊσμό που προσπαθούν να κάνουν τα δελτία ειδήσεων…
Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης, δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Βέβαια ειδικά με τους ΠΑΣΟΚους ποτέ δεν ξέρει κανείς και πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Μην ξεχνάμε ότι ΠΑΣΟΚ ήταν και ο Αθανασιάδης του ΓΑΠ που γελοιότερες κωλοτούμπες δύσκολα θα βρει κανείς…
Αυτό που σκέφτονται τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέχρι στιγμής είναι να μην τεθεί κομματική πειθαρχία (δηλαδή διαγραφή) αν δεν ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Αυτό, σαφώς, δεν γίνεται γιατί ξαφνικά τα κόμματα σέβονται την διαφορετική άποψη των βουλευτών τους αλλά εξ ανάγκης γιατί υποθέτουν ότι αυτοί που τελικά δεν θα ψηφίσουν υπέρ των νέων μέτρων θα είναι αρκετοί ώστε να απειλείται ακόμη και η πλειοψηφία της κυβέρνησης.
Βέβαια ακόμη κι αν δεν τεθεί θέμα διαγραφών είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εσωτερικές διαμάχες στα κόμματα αυτά. Όσοι δεν υπερψηφίσουν το πακέτο μέτρων θα αποκτήσουν έστω και μικρή λαϊκή συμπάθεια άρα και πλεονέκτημα σε σχέση με τους συναδέρφους τους σε περίπτωση νέων εκλογών. Όσοι λοιπόν “κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον” και μας ξανασώσουν θα έρθουν σε εσωτερική ρήξη με τους υπολοίπους. Και στην παρούσα κατάσταση ούτε η ΔΗΜΑΡ, ούτε ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να μην διαλυθούν.

Φέρτε τον γιατρόοο...



Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Μια σχολική μέρα... στο δρόμο! «Κάνω μάθημα ΕΔΩ, γιατί δεν μπορώ να πάω στο σχολείο μου»!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια σχολική μέρα...στο δρόμο!Με το σύνθημα «Κάνω μάθημα ΕΔΩ, γιατί δεν μπορώ να πάω στο σχολείο μου», την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου μαθητές Ειδικών Σχολείων, γονείς, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, προχωρούν σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία στην Πλατεία Κοραή από τις 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ, καταγγέλλοντας τη κατάργηση των κονδυλίων για τις μεταφορές των μαθητών στα Ειδικά Σχολεία.

28η Οκτωβίου: Λαϊκές παρελάσεις παντού με ένα νέο μεγάλο ΟΧΙ!


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 14ΔΙΣ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία!
Ευκαιρία για να δόσει ο λαός ένα πολύ σημαντικόσυμβολικό και άκρως επίκαιροπεριεχόμενο στη μεγάλη και νικηφόρα εθνική επέτειο!
Ευκαιρία για να διακηρύξει ο λαός μας και η ελληνική νεολαία το δικό του σύγχρονο και ελπιδοφόρο ΟΧΙ!
Οι πολίτες αυτής της χώρας άνδρες, γυναίκες νέοι και νέες, μαθητές, μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να καταστήσουν τον γιορτασμό της 28ης Οκτώβρη ένα μεγάλο λαϊκό, ενωτικό, ειρηνικό και αγωνιστικό λαϊκό ποτάμι παντού σε όλες τις πόλεις και τους δήμους της χώρας.

ΕΦΕΤ: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η πώληση ληγμένων τροφίμων για 9 λόγους


Να μην εφαρμοστεί η νέα αγορανομική διάταξη για τα προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας, που επιτρέπει την κανονική πώληση προϊόντων τα οποία έχουν λήξει, ζητά με ανακοίνωση του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τις ενώσεις καταναλωτών, τις επιχειρήσεων τροφίμων και τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου (Super Market), ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του παραθέτει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνει ανενεργή η διάταξη:
«1. Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων ούτε η τιμή πώλησής τους.
2. Υπάρχει κίνδυνος να βρούν ευκαιρία ορισμένοι επιτήδειοι (οι λιγότεροι ίσως) να γεμίσουν την αγορά με προϊόντα κακής ποιότητας.
3. Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τις επιχειρήσεις που δεν θα διαθέτουν ληγμένα προϊόντα.

Φτηνό κρέας-Για το λαό!

Φτηνά τρόφιμα για το λαό δεν μας είπαν ότι θα διαθέτουν τα σούπερ μάρκετ, με τη βούλα του νόμου, σε ειδικά ράφια όπου θα πωλούνται τα ληγμένα τρόφιμα; Δείτε τι έγραφε ο Λένιν πριν 99 χρόνια για ένα παρόμοιο θέμα: 
Τι εντυπωσιακό Νέο! Ποια ζωτική ανάγκη των εργατών βρίσκει την ικανοποίησή της! Φτηνό κρέας για το Λαό - που; τι; πως;
Του Βλαδίμηρου Ίλιτς Λένιν 
Στα δημοτικά σφαγεία της Μόσχας άνοιξε ένα "φράιμπανκ", δηλαδή ένα μαγαζί για την πώληση φτηνού, ακίνδυνου, σχετικά κατάλληλου κρέατος. Αυτά έγραψε η "Ρούσκογε Σλόβο".
Φτηνό κρέας, πάει καλά. Τί σημαίνει όμως αυτό το "ακίνδυνο", το "σχετικά κατάλληλο" (επομένως, μπορεί να πει κανείς: "σχετικά ακατάλληλο!") κρέας;
Να τι σημαίνει:

Η μεγαλύτερη ήττα μας είναι ότι συνηθίσαμε


Όσο ζω μαθαίνω κι όσο μαθαίνω πληγώνομαι. Μαθαίνω να συνειδητοποιώ. Να καταλαβαίνω. Ξαφνικά, η γνώση γίνεται αδυναμία. Η αντίληψη της πραγματικής κατάστασης δημιουργεί το αίσθημα της ασφυξίας, όπως μου έγραψε και μία καλή φίλη στο twitter. Όσοι δεν αντέχουν να συνηθίσουν, πνίγονται. Οι άλλοι απλώς πεθαίνουν. Αυτές τις επιλογές άφησε στους εαυτούς μας η αδράνεια. Είναι μια ήττα. Η μεγαλύτερη. Η συνήθεια της εξαθλίωσης.
Το ότι κανείς Έλληνας δεν πιστεύει τον Σαμαρά όταν λέει ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων, δεν είναι εξυπνάδα. Εξυπνάδα θα ήταν αν αντιδρούσαμε στο ψέμα και τα κάναμε λαμπόγυαλο φωνάζοντας «Τέρμα το πάση θυσία. Η θυσία μας δε θα γίνει κέρδος σας». Δε φωνάζουμε. Δεν τα κάνουμε λαμπόγυαλο. Άρα είναι βλακεία. Εμφανίζονται ως τυχεροί αυτοί που πιστεύουν τη διαβεβαίωση του Σαμαρά. Μακάριοι. Μέχρι την ημέρα που θα αρρωστήσουν.

Έχεις παιδιά; Ψυχή έχεις;

Του  Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη

Ήταν δεν ήταν 17 η κοπέλα. Το μπόι της μετά βίας ξεπερνούσε το 1.55. Στα κιλά, δεν έφτανε τα 50.
Στεκόταν, στην αρχή αμίλητη και παρακολουθούσε. Ένας μεσήλικας, αδύναμος άντρας που κρατούσε το πανό από τη μία του άκρη, έτοιμος να κλάψει από το θυμό του, ζητούσε μια απάντηση από τους «ημίθεους» της διμοιρίας των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης στο γιατί δεν του επιτρέπουν να ολοκληρώσει τη διαμαρτυρία του πηγαίνοντας προς το ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή.
- Θέλω να διαμαρτυρηθώ γιατί είμαι άνεργος και δεν έχω να πάρω γάλα στο παιδί μου, έλεγε ο κοινός θνητός.
- Το δικαίωμά μου στη διαμαρτυρία, προστατεύεται από το Σύνταγμα, συνέχιζε να λέει, μάλλον μάταια, ο αδύνατος άνδρας, αυτή τη φορά απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον ακριανό «ημίθεο» του «τοίχους».
Η μικροκαμωμένη κοπέλα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον ανέκφραστο ακριανό «προστάτη της τάξης» και ακουμπώντας τον στον ώμο τον ρώτησε:
- Έχεις παιδιά;

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ντοκιμαντέρ - Αθήνα: Κοινωνική κατάρρευση


Η κοινωνική κατάρρευση με στιγμιότυπα από την Ελλάδα μεταξύ Μαΐου 2010 και Ιουνίου 2012.

Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ μιλάει ο καθηγητής Δημήτρης Δαλακόγλου και εξηγεί την κοινωνική κατάρρευση που έλαβε χώρα στην Ελλάδα μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. Ο Δημήτρης Δαλάκογλου είναι ανθρωπολόγος, λέκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Sussex της Αγγλίας.


Η ταινία περιέχει videos και φωτογραφίες από τους δρόμους τις κινητοποιήσεις, που συχνά περιέχουν βία, αλλά και συνεντεύξεις ανθρώπων που μιλούν για την εκτεταμένη οικονομική δυσπραγία που υπέστησαν. 

Αστυνομική βία και βασανιστήρια (Μια Συζήτηση - video))




Mία συζήτηση (19/10/12) στο blog http://eleftheriahtipota.blogspot.gr/ (Ελευθερία ή Τίποτα)
για την Αστυνομική βία και τους βασανισμούς με τον Δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη

Ελλάς, η Πεντάμορφη και το Τέρας


Καλώς ορίσατε στο μπάσταρδο τέκνο της συνουσίας Δύσης κι Ανατολής. Στη μίξη γαλάζιου και λευκού, πράσινου και γκρίζου, στον τόπο αυτό που αποχώρησε απ’ την ηγεμονία της οθωμανικής αυτοκρατορίας λιγότερο από δυο αιώνες πριν, και δέθηκε σα βαρκούλα στο τάνκερ της Δύσης απ΄την πρώτη στιγμή που ονομάστηκε Ελλάδα. Κι από τότε προχωρά με δυο προφίλ, τόσο συνδεδεμένα μα τόσο διαφορετικά. Στη μια της όψη η Πεντάμορφη, στην άλλη της το Τέρας.
Περπατώντας την Πεντάμορφη, χίλια καλά θα συναντήσεις. Νότες του Χατζιδάκι να συντροφεύουν το τιτίβισμα αηδονιών στα καταπράσινα δάση του Ολύμπου. Στίχους του Ελύτη ν’ απαγγέλλονται από γλάρους που ξαποσταίνουν πάνω σε στύλους ιωνικού ρυθμού, πλάι στο καταγάλανο λιμανάκι. Τον Σιδηρόπουλο να γράφει ροκ εντ ρολ για το Ζορμπά, αραχτός σε μπαλοντίβανο βεράντας στο Ζαγόρι. Λίγο πιο μακριά έντονους διαλόγους απ΄ τη λαϊκή συνέλευση που στήσανε πρόχειρα στις στάχτες βασιλικών ανακτόρων ο Αριστοτέλης κι ο Ροΐδης, ο Περικλής και ο Καστοριάδης, ο Πλάτωνας κι ο Διογένης. Και κάτω από μια γέρικη ελιά στην Άμφισσα, να κάνουν έρωτα ο Άσιμος με τον Τζίμη τον Πανούση, ενώ τους παίρνουν μάτι γυμνές οι μούσες. Θα δεις παππούδες να σου προσφέρουν βαρύ γλυκό και λουκουμάκι, μουστακαλήδες να σου δίνουν στο χέρι τη ρακή και μυταράδες να σε πιάνουν για πυρρίχιο γύρω από αναμμένη φλόγα. Κορίτσια δροσερά να σε προσκαλούν ν’ αλατίσεις αγκαλιά τους το κορμί σου, στο ναυάγιο του Ιονίου ή στον υγρό τάφο του Κολοσσού. Γιαγιάδες να σου βάζουν με το ζόρι γλυκό του κουταλιού στο πιατάκι, μετανάστες οικοδόμους απ’ τα Βαλκάνια να σε κερνάνε μια μπύρα κάτω απ’ τον πλάτανο και δίπλα στην βρυσούλα. Σ’ Ικαριώτικους χορούς θα μπλέξεις και κάτω απ’ τον Παρθενώνα θα ξαπλώσεις να διαβάσεις Καζαντζάκη, ν’ απαγγείλεις Καββαδία, να τραγουδήσεις Λοϊζο, να οργιάσεις παρέα με τον Διόνυσο, να φιλοσοφήσεις με τον Επίκουρο.

Α΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Ιστοριογραφία και Πηγές για την ερμηνεία του 1821» (video)



Βίντεο ομιλιών

Α΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος – Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος με θέμα: «Ιστοριογραφία και Πηγές για την ερμηνεία του 1821»

Πρόεδρος: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος
Ομιλητές:
Μαρία Ευθυμίου, Η ομάδα της Παντείου και η συμβολή της στην αναπροσέγγιση των φαινομένων της Επανάστασης του 1821
Απόστολος Διαμαντής, Εμπορική αλληλογραφία του έτους 1821: Μία απόπειρα ερμηνείας του κυρίαρχου μεταπολεμικά ιστοριογραφικού σχήματος για το ‘21
Γεώργιος Καραμπελιάς, Η αποδόμηση της Ιστορίας και η Ελληνικὴ Επανάσταση
Χαράλαμπος Μηνάογλου, Σπυρίδων Τρικούπης και Απόστολος Βακαλόπουλος: Από την προσωπική στην επιστημονικὴ ιστορία της Επανάστασης
Ανάρτηση από : http://intv.gr

"Στυμμένη λεμονόκουπα" ο λαός

Του Γιώργου Δελαστίκ

Ωμή αλλά ρεαλιστική η εκτίμηση αξιωματούχου, «γνώστη του θέματος» της Ελλάδας, που μεταφέρει το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ: «Το λεμόνι έχει ήδη στυφτεί για πολλοστή φορά, δεν υπάρχει πια τίποτα μέσα»! Μια στυμμένη λεμονόκουπα πλέον ο ελληνικός λαός. «Ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί της γερμανικής κυβέρνησης παραδέχονται ανοιχτά ότι είναι μη ρεαλιστικά περαιτέρω πακέτα λιτότητας στην Ελλάδα», ομολογεί το Σπίγκελ και διευκρινίζει ότι «η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει να καταστεί αναγκαίο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα».

Έχουμε ήδη τονίσει ότι εδώ και πάνω από ένα μήνα η Γερμανία έχει αποφασίσει να μην αφήσει να οδηγηθεί η Ελλάδα σε χρεωκοπία. «Δεν θα υπάρξει κρατική χρεωκοπία στην Ελλάδα», υπογράμμισε την περασμένη Κυριακή με κατηγορηματικό τρόπο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η γραμμή αυτή, η οποία φυσικά ισχύει μόνο για την παρούσα φάση, ήταν σαφής και στις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τα χαράματα της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, όταν τελείωσε η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε, αν και χρησιμοποίησε πιο προσεκτικές διατυπώσεις αναφερόμενη στη δήλωση των ηγετών των κρατών της ευρωζώνης για την Ελλάδα. «Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και με τη δήλωση θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη», δήλωσε. Η δήλωση της καγκελαρίου μάλιστα ήταν ισχυρότερη από την δήλωση που έκανε στις Βρυξέλλες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είπε ότι «δεν έχουμε καμία τελική απάντηση αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, πιθανόν θα παραμείνει». Μια μέρα νωρίτερα, σε συνέντευξη του σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες (τη γαλλική Μόντ, τη βρετανική Γκάρντιαν, τη Γερμανική Ζίντοϊτσε Τσάιτουνγκ, την Ιταλική Στάμπα, την ισπανική Ελ Παϊς και την πολωνική Γκαζέτα Βιμπόρτσα), ο Ολάντ εμφανιζόταν ως αποφασισμένος υποστηρικτής της χώρας μας.

Φίλοι της Αριστεράς, μην κατεβάζετε τον σκούφο πάνω στα μάτια!

Του Θανάση Ν. Παπαθανασίου
 
Δρ. Θεολογίας, εκπαιδευτικός,
αρχισυντάκτης του περιοδικού Σύναξη

 Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  Δρόμος της Αριστεράς,  Σάββατο 20-10-2012, σ. 22

 

 Κύριε Παπαθανασίου, σε πρόσφατο κείμενό σας* σημειώνατε οτι τα συμφέροντα του άγριου καπιταλισμού και η αστοργία για την έννοια του δημόσιου χώρου άφησαν το μεταναστευτικό ζήτημα να βαλτώσει. Στο ίδιο κείμενο “εγκαλούσατε” την Αριστερά λέγοντας οτι με τη στάση της επι του θέματος, άφησε την πολύτιμη συνηγορία της υπέρ της ανθρωπιάς να ακούγεται αφερέγγυα, διευκολύνοντας έτσι, την δημοφιλία του μισαλλόδοξου λόγου. Θα ήθελα να αναπτύξετε αυτή σας την άποψη.
Βασικό νεύρο του καπιταλισμού, και δη στη νεοφιλελεύθερη αγριάδα του, είναι η εννόηση των πάντων ως οικονομικών αξιών. Ο ίδιος ο άνθρωπος γίνεται πρωτίστως αναλώσιμο. Παρ' όλο που ο καπιταλισμός συνοδεύει τις φιλελεύθερες δημοκρατίες, οι οποίες διακηρύσσουν την αξία και τα δικαιώματα του ατόμου, η οικονομίστικη λογική υπερισχύει. Γι' αυτό, άλλωστε, βλέπουμε σήμερα στην Ευρώπη την πολιτική να σαρώνεται από τη λογιστική. Σε περιόδους ευμάρειας ο καπιταλισμός παράγει τον εγωκεντρικό και άπληστο καταναλωτή, σε περιόδους διασάλευσης της νηνεμίας ευνοεί την αναβίωση του δουλεμπόριου. Ειδικά η άτακτη μετανάστευση υπονοεί ανθρώπους ευτελείς στην αναχώρησή τους και ανυπόστατους στην άφιξή τους.

antifa πορεία, Περιστέρι, 17/10/2012



Ευχαριστώ τον φίλο Θανάση Λ.

Θετικός στον πλειστηριασμό και των πρώτων κατοικιών ο Μάκης Βορίδης

Δήλωση «βόμβα» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, που είναι θετικός στον πλειστηριασμό, ακόμα και των πρώτων κατοικιών, για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες.

Στη δήλωση που έκανε στον Real fm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, ο Μ. Βορίδης είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες.
Απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση για το κλείσιμο των ελληνικών επιχειρήσεων, ο Μ. Βορίδης είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι εθνικότητος θα είναι τα κεφάλαια που θα έρθουν στην Ελλάδα.
«Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι να διακατέχεται από οικονομικό πατριωτισμό», είπε στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στον Real fm, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, απαντώντας στον βουλευτή Μάκη Βορίδη.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η εφορία επιτέλους έπιασε δουλειά.....


Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ...
ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ  ΤΗΣ  ΜΕΓΑΛΗΣ  ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΕΠΙΑΣΑΝ  ΤΟΝ  ΠΡΩΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ  ΦΟΡΟΦΥΓΑ!!!





Ευχαριστώ τον φίλο Παναγιώτη Κ.