Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το τρίγωνο Συρία-Τουρκία-Ισραήλ σε νέα δυναμική, και η Ελλάδα σε κίνδυνο


Του Νικόλαου Λάου
Καθηγητής Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων
University of Indianapolis
Σε συνεργασία με τον
Jeffrey Steinberg, Πολιτικό Αναλυτή στην Ουάσινγκτον και διευθυντή του
«Executive Intelligence Review»
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν και η κυβέρνησή του έχουν μακρά εμπειρία στο να εξαπατούν τους τρίτους ως προς τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και ως προς τον ρόλο που παίζει η Τουρκία στην κρίση στη Συρία.
Δυστυχώς ένας από τους καλύτερους «πελάτες» της τουρκικής υποκρισίας και απάτης είναι η ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει τις ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να οικοδομήσει σχέσεις αξιοπιστίας με την κυβέρνηση Ερντογάν και ότι μπορεί
σοβαρά να βασίζεται σε μια γεωπολιτική στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ.
    Σε ό,τι αφορά τις μυστικές σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ πρέπει να επισημάνουμε ότι η Τουρκία και το Ισραήλ συνεργάζονται μεταξύ τους εναντίον της Συρίας. Μάλιστα, έχοντας ως σκοπό να σφίξει τον κλοιό εναντίον της Συρίας, ο πρόεδρος Ομπάμα ταξίδεψε στο Ισραήλ τον Μάρτιο του 2013 ως μπρόκερ ενός σχεδίου εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ.

Φτιάξε ελεύθερους ανθρώπους...

"Ένας νέος που δεν μετέχει στα κοινά, είναι ανάξιος να λέγεται νέος. Δεν μπορεί ένας νέος να εξαντλείται στα ερωτικά του ενδιαφέροντα, στις σπουδές του, στα χορευτικά και στη ιδεολογία του ... Ολυμπιακού. 
Η νεολαία σήμερα απέχει από τα κοινά κι αυτό θα δημιουργήσει πολίτες αδιάφορους. Και οι αδιάφοροι πολίτες ανοίγουν τις πόρτες στα δεινά. Πιστεύω πως μια κυβέρνηση που θα προκύψει μελλοντικά, πρέπει να φροντίσει ώστε να τοποθετήσει ανάμεσα στους νέους τις έννοιες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. Ώστε όλα τα σκοταδιστικά στοιχεία, οποθενδήποτε προερχόμενα, να αντιμετωπίζουν την αντίδραση της υγιούς νεολαίας. Μόνο έτσι θα είμαστε ήσυχοι ότι ο τόπος θα προχωρήσει σωστά. Φτιάξε ελεύθερους ανθρώπους, για να έχεις ελεύθερο χώρο".
(Μανος Χατζιδάκις 23.7.1989)


Ανάρτηση από : http://www.alexiptoto.com

Εταιρεία: Μάνα, φίλη, αδερφή, πατρίδα

Του Χρήστου Κυργιάκη

Για ένα κομμάτι ψωμί, 
δε φτάνει μόνο η δουλειά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
πρέπει να δώσεις πολλά.

 
Μην αγχώνεσαι φίλε μου. Το άγχος μικραίνει τη ζωή, σε σκοτώνει. Αν είσαι  γυναίκα, χαλάει το δέρμα και αφαιρεί τη λάμψη των μαλλιών σου. Αν είσαι άντρας, σου μειώνει τις επιδόσεις.
Δεν πρέπει να αγχώνεσαι, γι’ αυτό υπάρχουν οι εταιρείες. Μπορεί να μην υπάρχει κράτος, αλλά οι εταιρείες ζουν και βασιλεύουν. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κράτος.
Θες να πας διακοπές; Έχεις τα χρήματα για ξενοδοχείο, για φαγητό για βόλτες, για παγωτό και δεν σου φτάνουν για να βγάλεις εισιτήριο; Μην ανησυχείς! Ένα SMS στην «εταιρεία» και θα έχεις δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Εντάξει μπορεί να μην είναι για τον προορισμό που είχες στο μυαλό σου, αλλά δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να αλλάξεις προορισμό. Άλλωστε η «εταιρεία» ξέρει, που είναι τα καλά ξενοδοχεία, οι καλές παραλίες, τα καλά εστιατόρια καλύτερα από σένα. Αφού κι αυτά δικά της είναι!

Πουτάνα Εφορία δεν θα πάρεις μία!

Δεσποινίς ετών 39

Του Βάσου Φτωχόπουλου


Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε μέσα σ’ ένα άρθρο μία αναδρομή των τελευταίων 39 ετών, από τότε που οι Τούρκοι και οι «δικοί μας» μαύρισαν την ψυχή μας. Ούτε είναι δυνατόν κανείς να καταγράψει τις αλλαγές στόχων και προσανατολισμών από τις 20 του Ιούλη του 1974 και μετά. Τέτοιες είναι οι αλλαγές, που μας πιάνει φόβος και τρόμος να τις καταγράψουμε. Πέρασαν σχεδόν σαράντα χρόνια και, δυστυχώς, ούτε την ψευδαίσθηση ότι θα επιστρέψουμε δεν έχουμε πια. Ούτε να ονειρευτούμε δεν δικαιούμαστε πια, ακόμη και οι λέξεις έχουν αλλάξει όνομα και νόημα, έτσι για να μην μπορούμε με σαφήνεια να προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας. Από το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και το ειρωνικό ΔΕΝ ΞΕΡΝΩ, φτάσαμε στο σκέτο ΔΕΝ ΗΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ, δηλαδή παραπαίουμε ανάμεσα σε μια κυβερνητική πολιτική ενός εθνοκτόνου ψευτορεαλισμού και μιας αντιπολιτευτικής ψευτοηρωικής πατριδοκαπηλίας. Έχουμε εμείς οι ίδιοι καταργήσει τα κατεχόμενα. Αντέξαμε δυο τρεις δεκαετίες και μετά ανοίξαμε τον ασκό του Αιόλου. Τώρα τα κατεχόμενα ξεθωριάζουν με δικές μας ευθύνες. Κάθε βήμα στα κατεχόμενα από πόδια Ελληνοκυπρίων σβήνει και ένα κομμάτι της παλιάς μας Κύπρου, της Κύπρου που μπορεί να κατείχαν οι Τούρκοι, όμως δεν τολμούσαν να πουν πως την πονούν, δεν μπορούσαν να φιλήσουν τα χώματά της, δεν μπορούσαν να προσκυνήσουν τους αγίους της.

Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια!

Μια ημέρα πριν από την μεγάλη οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας που θα φέρει η μείωση του ΦΠΑ σε μεζεδάκια και λεμονάδες, έγινε γνωστό ένα ακόμα θετικό στοιχείο: τα αναψυκτικά θα έχουν άλλη τιμή όταν τα καταναλώνεις εντός καταστήματος και άλλη όταν σου τα φέρνουν σπίτι.

Ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης ξεκαθαρίζει με εγκύκλιο πως η πορτοκαλάδα θα έχει ΦΠΑ 13% στο κατάστημα, ενώ θα έχει ΦΠΑ 23% αν στην φέρουν στο σπίτι, γιατί θα έχει ζεσταθεί στην διαδρομή του ντελιβερά και θα πρέπει να την πληρώσεις αυτή την έξτρα πολυτέλεια.

Το μέτρο είναι σατανικό, αφού έχει στόχο να βγάλει τους Έλληνες από τα σπίτια τους -που έχουν ταμπουρωθεί- και να τους στείλει στα μπαρ και τα καφέ να πιούν μια γκαζόζα με ΦΠΑ 13%, ώστε να μπορέσουν να μπουκάρουν στα σπίτια οι δικαστικοί επιμελητές για να κάνουν την κατάσχεση του σπιτιού, να αλλάξουν τις κλειδαριές και να γυρίσεις εσύ και να μην μπορείς να μπεις στο σπίτι σου, ενώ θα κοντεύει να σπάσει και η φούσκα σου επειδή πλακώθηκες στις γκαζόζες από την χαρά σου που τις βρήκες με χαμηλότερο ΦΠΑ.

Άλωνα, η Κύπρος που αντιστέκεται

Του Βάσου Φτωχόπουλου


Ομολογώ πως, τόσα χρόνια στην Κύπρο, την Άλωνα ποτέ δεν την επισκέφτηκα. Πήγα πρόσφατα, για να θάψουμε τη μητέρα της φίλτατης Ελένης Νικοδήμου. Οι συγκινήσεις ήταν πολλαπλές. Το ταξίδι αυτό με πήρε πίσω σε μια Κύπρο που νόμιζα πως είναι χαμένη. Το τοπίο μύριζε Κύπρο, όπως και οι άνθρωποι του χωριού. Μαυροντυμένες γυναίκες και άντρες με πρόσωπα σοβαρά και πονεμένα κατέκλυσαν την πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στην είσοδο μία γυναίκα μάς πρόσφερε το κερί που όλοι ανάψαμε όπως παλιά. Έχει 50 χρόνια να πάρω κερί στο χέρι στην εκκλησία. Με αναμμένα τα κεριά, κάθε πρόσωπο φωτιζόταν, όπως αρμόζει στην εκκλησία. Τα πρόσωπα έλαμπαν και η ψυχή μας ξαλάφρωνε από τον πόνο και τα βάσανα. Σαν να κρατούσαμε την ψυχή μας στα χέρια μας. Μετά, όταν τέλειωσε η νεκρώσιμη ακολουθία, μ’ έναν ψάλτη υψηλών προδιαγραφών, ένας άλλος άνθρωπος της εκκλησίας ήρθε και πήρε τα σβησμένα πια κεριά μας, για να τα παραδώσει σε μία κυρία, προφανώς υπεύθυνη για την ανακύκλωσή τους. Στο κοιμητήριο, λίγα μέτρα από την εκκλησία, οι ίδιοι οι συγχωριανοί έθαψαν το λουλούδι της Νικοδήμου και όχι κάποιοι Πακιστανοί και Σριλανκέζοι, όπως συμβαίνει στη Λευκωσία. Εντύπωση έκανε και το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμμία οικιακή βοηθός να κλαίει τη θανούσα, όπως πάλι συμβαίνει στη Χώρα. Στη συνέχεια, πήραμε τις ελιές μας, λίγο καλό χαλούμι κι ένα υπέροχο κουλούρι με σησάμι και είπαμε λόγια της παρηγοριάς. Προσέξτε, όχι βιομηχανοποιημένο πακέτο με ξερό ψωμί και δύο ελιές, αλλά αυθεντικά προϊόντα μιας Κύπρου που αλλού έχει χάσει τον μπούσουλά της. Ανεβαίνοντας την ανηφόρα από την εκκλησία για να πάμε στον καφενέ του χωριού, είδα γέρους 85 ετών να ανεβαίνουν τα σκαλιά με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι εμείς οι πιο νέοι Λευκωσιάτες. Κοιτάζοντας τις φάτσες τους, κατάλαβα πως στα νιάτα τους όργωναν τα περήφανα βουνά και τα υψώματα που τόσο γλαφυρά περιέγραψε στον σεμνό και γεμάτο πραγματική αγάπη επικήδειο η Νικοδήμου, έτσι για να μην τους συλλάβουν οι Άγγλοι.

Νοικοκύρεμα στον ΕΟΠΥΥ


Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πως θα σταθεί η Ευρώπη στην παγκόσμια οικονομία;


Του Κώστα Λαπαβίτσα

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται και πάλι σε κρίσιμο σημείο. Η γιγαντιαία κρατική παρέμβαση μετά την κρίση του 2008-9 απέτρεψε φαινόμενα γενικευμένης κατάρρευσης παρόμοια με του μεσοπολέμου. Το κράτος στο σύγχρονο καπιταλισμό λειτούργησε σταθεροποιητικά, ότι κι αν λένε οι νεοφιλελεύθεροι. Δε μπήκαν όμως οι βάσεις για ισχυρή ανάκαμψη παγκοσμίως και τα σύννεφα μαζεύονται απειλητικά.

Οι ΗΠΑ είχαν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο χρέος των νοικοκυριών και την αποτυχία των ιδιωτικών τραπεζών. Η αμερικανική οικονομία προχώρησε σε αναδιάρθρωση που διευκολύνθηκε από την άπλετη παροχή ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα. Δεν έγιναν όμως δομικές αλλαγές. Η αναδιάρθρωση βασίστηκε στον περιορισμό των μισθών και στη συντριβή του κόστους ενέργειας κυρίως μέσω του φτηνού σχιστολιθικού αερίου. Η αμερικανική βιομηχανία σταδιακά ανακάμπτει, αλλά από χαμηλή βάση και χωρίς ιδιαίτερη άνοδο της παραγωγικότητας.

Στουπιά στα μπυρομπούκαλα κι η πίστη σιγοκαίει. Μπάτσοι- Ιούδες-Φαρισαίοι


Στουπιά στα μπυρομπούκαλα κι η πίστη σιγοκαίει. Μπάτσοι- Ιούδες - Φαρισαίοι

Ή Βιώσιμο χρέος ή βιώσιμος λαός... Η μία και μοναδική απάντηση είναι: «Δεν πληρώνω»!

Του Νίκου Μπογιόπουλου


Οι χώρες-ωφειλέτες δεν δανείζονται γιατί έχουν χρέη. Εχουν χρέη επειδή δανείζονται. Και δανειζόμενες παραμένουν αιώνια δεσμευμένες στους πιστωτές τους, προς τους οποίους οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους τόκους και χρεολύσια. Σύμφωνα με τον Στίγκλιτς, μέσα απ’ αυτή την διαδικασία, οι χρεωμένες χώρες κατέβαλαν στους πιστωτές ρους για την πληρωμή παλαιότερων χρεών το διάστημα 1984-2000 το αστρονομικό ποσό των 4,6 τρις. δολαρίων. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οι συνέπειες για τους λαούς ήταν, είναι και θα είναι δραματικές.
Φτώχεια, λιτότητα, ανέχεια, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πολιτικές βαρβαρότητας που διατηρούνται επί δεκαετίες, και που, όσο γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των πλουτοκρατών, τόσο βυθίζουν στη δυστυχία τους εργαζόμενους. Πολιτικές που βυθίζουν στα Τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης, ακριβώς για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των κεφαλαιοκρατών.

O μαλάκας του Θησείου

Σήμερα στις 28/07/21013 και ώρα 16:48, καθώς επέστρεφα από Μαρούσι με τον Ηλεκτρικό, στο σταθμό του Θησείου, όπως συνηθίζω να κάνω όταν χρησιμοποιώ αυτό το μεταφορικό μέσο, άφησα το εισιτήριο μου πάνω σε ένα από τα μηχανήματα επικύρωσης με υπολειπόμενο χρόνο 1 ώρα ώστε κάποιος συνάνθρωπος εάν θέλει να το χρησιμοποιήσει.
Καθώς έφευγα από τον σταθμό, ακούστηκε από το γκισέ των εισιτηρίων μια φωνή η οποία μου ζητούσε με έντονο τρόπο να γυρίσω πίσω και να πάρω το εισιτήριο που άφησα, επιστρέφοντας για να δω τι συμβαίνει, ο κύριος αυτός άρχισε να με διατάζει με έντονο τρόπο να πάρω το εισιτήριο μου.
Εγώ, με τη σειρά μου, ζήτησα να μάθω τον λόγο που ο συγκεκριμένος κύριος με τόσο σθένος μου δίνει αυτή την εντολή.

Έλληνες εφοπλιστές: Με τζίρο 5% του ΑΕΠ φορολογούνται …ως άνεργοι

«Οι πλούσιοι Έλληνες εφοπλιστές τυγχάνουν ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης για δεκαετίες», υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters
Οι «πατριώτες» της ναυτιλίας - όπως αρέσκονται οι περισσότεροι να αυτοχαρακτηρίζονται – κατορθώνουν εν καιρώ κρίσης να γιγαντώνουν τις περιουσίες τους, ενώ την ίδια ώρα μισθωτοί και συνταξιούχοι πασχίζουν καθημερινά για να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.
Το παράδοξο αυτό, το πώς δηλαδή αυτή η συγκεκριμένη ελίτ κατορθώνει να βγαίνει αλώβητη από μία κρίση που έχει «γονατίσει» τον ελληνικό λαό, εξηγείται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ,«έχουν τζίρο που ανέρχεται περίπου στο 5% του ΑΕΠ και ελέγχουν περίπου το 15% του παγκόσμιου στόλου, απολαμβάνουν μία ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για δεκαετίες, καθώς πληρώνουν φόρους με βάση τη χωρητικότητα των πλοίων τους και όχι επί των κερδών τους».

Μπάτσοι - σατανιστές - νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!


Ανάρτηση από: http://wonderjlawwall.blogspot.gr

Για αυτό του δώσαν κώνιο.


Ανάρταση από: http://www.aoristies.gr

Ο ΤΑΡ, η COSCO και η μεταβολή της Ελλάδας από χώρα σε χώρο


Του Γιώργου Καραμπελιά

Θεωρούμε πως οι πανηγυρισμοί του Σαμαρά και της κυβέρνησής του για την υπογραφή της συμφωνίας για το αζέρικο αέριο, τον περιβόητο ΤΑΡ, είναι για άλλη μια φορά στοιχεία του ίδιου παρασιτικού μοντέλου, μας δένουν χειροπόδαρα και δεν αποτελούν καθόλου στοιχεία αναβάθμισης της χώρας. Επίσης, μας αποκόπτουν από άλλου τύπου συμφωνίες, μια και, απέναντι στο ρώσικο Σάουθστριμ, επιλέγουν τη σύνδεση με τους Αζέρους και την Τουρκία.  Επιπλέον, ο ΤΑP θα έχει πιθανότατα πολύ αρνητικές συνέπειες για τους αγωγούς του κυπριακού, του ισραηλινού ή και του ελληνικού αερίου, αν και όποτε αυτό βρεθεί.

Με μολότοφ αντιστέκονται στη βία των ΜΑΤ οι ηρωϊκοί καλόγεροι της Μονής Εσφιγμένου… εμείς καθόμαστε να μας γαμάνε τα γερμανοτσογλάνια της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

big bro


Ανάρτηση από: http://www.skitso.biz

Πότε και για τί η αριστερά διεκδικεί την εξουσία

Του Δημήτρη Χρυσικού


Ο συμπαθής στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς Γιάννης Μαύρος * εμφανίστηκε με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (25/7/13) – άρθρο που αναδημοσιεύτηκε και στον ΟΙΣΤΡΟ – με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο «Τρία στρατηγικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ». 

          Το πρώτο στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Γ.Μ, είναι ότι διεκδικεί την εξουσία σε «ανώμαλες» συνθήκες. Για να διευκολύνουμε τον αναγνώστη παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα: 

«1) Υπό ομαλές συνθήκες, η επιδίωξη μιας «κυβέρνησης της Αριστεράς», όπως ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν και εύλογη και θεμιτή, εφόσον βέβαια συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις άσκησης πραγματικής εξουσίας, δηλαδή -πρώτα και κύρια- η στιβαρή παρουσία λαϊκού κινήματος, ικανού όχι μόνο να δώσει την εντολή στις πολιτικές δυνάμεις που το εκπροσωπούν αλλά και να απαιτήσει στη συνέχεια -και στην ανάγκη να επιβάλει- την εκτέλεσή της.» 

Τρία στρατηγικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Μαύρου



1) Υπό ομαλές συνθήκες, η επιδίωξη μιας «κυβέρνησης της Αριστεράς», όπως ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν και εύλογη και θεμιτή, εφόσον βέβαια συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις άσκησης πραγματικής εξουσίας, δηλαδή -πρώτα και κύρια- η στιβαρή παρουσία λαϊκού κινήματος, ικανού όχι μόνο να δώσει την εντολή στις πολιτικές δυνάμεις που το εκπροσωπούν αλλά και να απαιτήσει στη συνέχεια -και στην ανάγκη να επιβάλει- την εκτέλεσή της.

Δυστυχώς σήμερα δεν συντρέχουν τέτοιες προϋποθέσεις. Το λαϊκό κίνημα είναι τραυματισμένο από δεκαετίες κομματοκρατίας και διαφθοράς και η Αριστερά παραμένει κομματικά διασπασμένη και χωρίς άμεση προοπτική επανένωσης. Επιπλέον, οι επικρατούσες συνθήκες κάθε άλλο παρά «ομαλές» είναι. Η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και διοικείται αντιδημοκρατικά από τον Μάιο του 2010 ως αποικία χρέους από την τρόικα των δανειστών και τους ντόπιους συνεργάτες της, ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού, θυσία στον βωμό της διάσωσης του ευρώ και των τραπεζών, έρμαιο στις διαθέσεις και τις στοχεύσεις των ιμπεριαλιστών, λόγω της σημαντικής γεωπολιτικής και γεωοικονομικής της θέσης. Υπό αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης, με την οικονομία καταρρέουσα, την κοινωνία υπό διάλυση, δίχως κράτος και δημοκρατία και με ορατό τον κίνδυνο ενεργοποίησης σεναρίων ανωμαλίας, προκειμένου να επιβληθούν αντιδραστικές λύσεις άνωθεν, είναι λάθος η επιδίωξη «κυβέρνησης της Αριστεράς», δηλαδή κυβέρνησης μειοψηφίας, κυβέρνησης που θα εντείνει την πόλωση και τον διχασμό της κοινωνίας και τα φοβικά της ανακλαστικά. Αυτό που χρειάζεται η χώρα και ο λαός είναι ελληνική κυβέρνηση που να εκφράζει και να υπηρετεί τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, δηλαδή κυβέρνηση δημοκρατική, πατριωτική και ριζοσπαστική. Μια τέτοια κυβέρνηση θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να χαράξει και να ακολουθήσει «αριστερή» πολιτική, να έρθει δηλαδή σε σύγκρουση με το ολοκληρωτικό καθεστώς που κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση υπό την ηγεσία της Γερμανίας και να δώσει το έναυσμα για την ανατροπή του.

Τα τρία ρεύματα μέσα στην Χρυσή Αυγή.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Γιώργος Πλειός, μας μιλάει για το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, για τα διάφορα στάδια εξέλιξης του, για το ρόλο που παίζει ο εθνικισμός, για τη Χρυσή Αυγή και για τον τρόπο που αυτή προβάλλεται από τα ελληνικά ΜΜΕ. Συνέντευξη στη Δωροθέα Αποστολοπούλου

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με την ανάλυση του όρου ακροδεξιά.

Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν δύο είδη ακροδεξιάς. Είναι η κοινοβουλευτική ακροδεξιά όχι με την έννοια ότι εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο αλλά με την έννοια ότι δέχεται τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν θα διανοηθεί να εξαλείψει μέρος των ατομικών δικαιωμάτων αν οποτεδήποτε κυβερνήσει. Είναι εθνικιστική, ρατσιστική, θρησκόληπτη και λαϊκιστική και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στα μέσα μαζικής επικοινωνίας είτε γιατί απευθύνεται σε πολίτες οι οποίοι λόγω του κυνισμού έχουν απορρίψει την πολιτική, είτε γιατί οι ηγέτες αυτής της ακροδεξιάς είναι τηλεαστέρες ή αγαπητά τηλεοπτικά πρόσωπα. Αλλά δεν αμφισβητεί το Σύνταγμα και μάλιστα τις θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, δηλαδή την έννοια και τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων.

Η φιλοσοφία ως τρόπος ζωής και η δημοκρατία

Υπό τη σκιά του Σωκράτη, στην αυγουστιάτικη Αθήνα, το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο

Του Θεοφανη Τάση*

Το παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας λαμβάνει χώρα κάθε πέντε χρόνια και φιλοξενείται φέτος στην Ελλάδα (4 - 10 Αυγούστου, Αθήνα) με τίτλο: «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής». Είναι αξιέπαινη η ελληνική οργανωτική επιτροπή που ανέλαβε την πρόκληση της διοργάνωσης σε χαλεπούς καιρούς, αποδεικνύοντας ότι η πατρίδα μας είναι σε θέση ν’ ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις ενός παγκόσμιου συνεδρίου ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες.
Ωστόσο, δύναται ν’ αναρωτηθεί κανείς αν η ενασχόληση με τη φιλοσοφία δεν συνιστά πολυτέλεια κατά την παρούσα περίοδο. Αραγε δεν υφίστανται επιτακτικότερα ζητήματα και πλέον επείγουσες ανάγκες για να διοχετεύσουμε την ενεργητικότητα και τον χρόνο μας; Εκ πρώτης όψεως μια τέτοια απορία μοιάζει ίσως εύλογη. Είναι όμως όντως έτσι ή μήπως η εικόνα μας για τη φιλοσοφία εξαντλείται στον τρόπο με τον οποίο αυτή ασκείται στα πανεπιστήμια;

Δεν έχουν το Θεό τους! - Επέμβαση των ΜΑΤ στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου που βρίσκονται ''ταμπουρωμένοι'' 20 μοναχοί!

Επίθεση δέχεται το κονάκι μας

Οι μοναχοί αρνούνται να εγκαταλείψουν το κονάκι παρά την απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής
Η επέμβαση των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 09.00, στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους. Ανδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κονάκι όπου βρίσκονταν "ταμπουρωμένοι" τουλάχιστον 20 μοναχοί.

Λεβεντομαλάκες

Χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα ο κοινός λεβεντομαλάκας το επιχείρημα για τους «μαϊμού – τυφλούς της Καλύμνου», ότι δηλαδή αντί να μας ενδιαφέρει πως το 35% των επιδοματούχων τυφλότητας ήταν απατεώνες, ξεσηκώνουμε θόρυβο επειδή το ΙΚΑ έκανε ένα «λαθάκι» και ανακοίνωσε ότι το 65% των τυφλών συνελήφθησαν… βλέποντες.
Ρε λεβεντομαλάκα, στην αρχική ανακοίνωση του ΙΚΑ οι «μαϊμού – τυφλοί της Καλύμνου» ήταν 100 άτομα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 28. Το ίδιο είναι; Δεύτερον, δεν επρόκειτο για 28 κατοίκους της Καλύμνου όπως προσπάθησαν να το περάσουν οι καθοδηγητές σου, αλλά για 28 κατοίκους  της Καλύμνου, της Λέρου, της Αστυπάλαιας, των Λειψών και της Πάτμου. Τρίτον, κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας «μαϊμού- τυφλός» ή «μαϊμού ανάπηρος», όμως είσαι απλά ηλίθιος ή στημένος για να κρύψεις ακριβώς αυτό το γεγονός;
Επειδή είσαι λεβεντομαλάκας, στο εξηγώ: Όταν οι καταναλωτές τηλεοπτικών ειδήσεων της Digea ακούν για 65% «μαϊμού – επιδόματα» κολλάει το μυαλό τους εκεί, πετάνε ένα «πωπω είμαστε όμως κι εμείς ένας λαός…», καταπίνουν το χαπάκι του συλλογικού ενοχικού συνδρόμου που τους μοίρασε ο Πάγκαλος και πέφτουν για ύπνο. Αν, όμως, ακούσει ότι πιάστηκαν 28 περιπτώσεις πλαστής τυφλότητας, είναι λογικό να σκεφτεί «28 περιπτώσεις είναι συμμαζεμένος αριθμός. Εύκολα μπορείς να ελέγξεις ποια ήταν τα μέλη της επιτροπής που έκριναν ως τυφλό τον ανοιχτομάτη, αλλά και ποιοι ήταν οι γιατροί που εξέδωσαν τα πλαστά πιστοποιητικά».

Εσύ τι αισθάνεσαι;

Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, μόνο το 31% των Ευρωπαίων έχει εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι υπόλοιποι εμπιστεύονται περισσότερο την Μπαρτσελόνα και το βασιλικό μωρό. Στο ερώτημα αν «αισθάνεστε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», οι Έλληνες είναι πρώτοι στις αρνητικές απαντήσεις, αφού το 56% των Ελλήνων απάντησαν πως δεν αισθάνονται πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ούτε και πολίτες, γενικότερα.

Οι μισοί Έλληνες δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι, ενώ οι άλλοι μισοί δεν αισθάνονται Έλληνες.

Σύμφωνα με την έρευνα του ευρωβαρόμετρου, οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται μαλάκες, οπότε αυτός είναι μάλλον ο λόγος που ο Αντώνης Σαμαράς αυτοπροσδιορίστηκε ως «μαλάκας» στο πρόσφατο τηλεοπτικό διάγγελμά του: για να ταυτιστεί δηλαδή με τον μέσο Έλληνα και να μιλήσει κατευθείαν στην ψυχή του.

"Για να σωθεί η Ελλάδα...βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους".

Επιλογές ολιγαρχικής πολιτικής

Του Γιώργου Κοντογιώργη

Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό έχει εγκολπωθεί τις πολιτικές επιλογές της παγκόσμιας ολιγαρχίας των "αγορών", πραγματοποιώντας μια ασύμμετρη φυγή προς το παρελθόν, στο οποίο αναγνωρίζει τον εαυτό του. Με τον εγκιβωτισμό της χώρας στο παρελθόν και τη στήριξη της διεθνούς και της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, που οδηγεί η Γερμανία, διασφαλίζει για τον εαυτό του και τους συγκατανευσιφάγους του συστήματος, μια προνομιακή νομή του κράτους και του δημόσιου αγαθού.

Εξ ού και το πολιτικό προσωπικό στο όνομα της "δημοκρατίας" έχει ιδιοποιηθεί διαχρονικά το Σύνταγμα, έχει κάνει δυσδιάκριτη τη διαφορά μεταξύ νομιμότητας και ανομίας, λειτουργώντας μέσα σε ένα αθέσμητο και προσωποπαγές περιβάλλον. Το κράτος είναι το κόμμα και νομείς του, η δημοκρατία είναι η κομματοκρατία, η πολιτεία δικαίου είναι για τους άλλους, το δημόσιο αγαθό είναι δικό τους.

Ο άνθρωπος που αγοράζει τον ΟΠΑΠ, δεν έχει φορολογική ενημερότητα...

"Μπλόκο" της εφορίας στον Μελισσανίδη 

Του Κώστα Πουλακίδα
 
Νέα δεδομένα προστίθενται στο παζλ του ομίλου Μελισσανίδη, που "πρωταγωνιστεί" και στην αγοραπωλησία του ΟΠΑΠ, μετά την αποκάλυψη της "Αυγής" για τις δύο υπουργικές αποφάσεις που μέσα σε λίγες ημέρες αυξάνουν (από 15 σε 45) τις δόσεις των χρημάτων που πρέπει να πληρώσει στο Δημόσιο η "Αιγαίον Όιλ" προκειμένου να καταθέσει προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο για πρόστιμα που της επιβλήθηκαν μετά από φορολογικό έλεγχο. Επισημαίνουμε πάντως ότι παρά το δημοσίευμα της "Αυγής", δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας "Πετρέλαια Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Πετρελαιοειδών", φέρεται να απειλείται από την εφορία με αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτου για το ποσό των 9.425.166,59 ευρώ. Στην αναγκαστική κατάσχεση προχώρησε η ΦΑΕ Πειραιά τον Ιανουάριο του 2012.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Φάτε τους... Αριστερό μου παρελθόν παρ' το χαμπάρι το κοινοβούλιο μυρίζει Φρανς Τσαγγάρι...




Συλλυπητήρια στους αισιόδοξους

Έχουμε ανακαλύψει έναν ιδιότυπο τρόπο να αποτιμούμε τα πράγματα, ν’ ανησυχούμε ή να αισιοδοξούμε για την κατάστασή μας. Κάποιοι επιμένουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, άλλοι το βλέπουν μισοάδειο. Αλλά σε τελική ανάλυση, μαθηματικά, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό: από το ποτήρι εξακολουθεί να λείπει τουλάχιστον το μισό του περιεχόμενο. Οι αισιόδοξοι (συγχαρητήρια στους αισιόδοξους!) θέλουν να πιστεύουν ότι είμαστε στη διαδικασία πλήρωσης του ποτηρίου, οι απαισιόδοξοι βλέπουν μια ταχεία διαδικασία εξάτμισης του περιεχομένου του. Δεν πρόκειται για τρικυμία εν ποτηρίω, περισσότερο είναι τρικυμία εν κρανίω, που σχετίζεται με το απλούστατο γεγονός ότι καθένας αντιλαμβάνεται την αντικειμενική κατάσταση μέσα από την υποκειμενική του πραγματικότητα, μετρημένη κι αυτή σε μισοάδεια και μισογεμάτα ποτήρια. Για κάποιους εντελώς άδεια. Και για άλλους χωρίς καν ποτήρια.

1ο ΕΠΑΛ Υμηττού


Κλείνουν τα σχολεία μας
και τα χαρίζουν σε ιδιώτες

Αλήθεια πόσοι από εμάς ξέρουν ότι το 1ο ΕΠΑΛ Υμηττού είναι ένα από τα πιο ιστορικά αλλά ταυτόχρονα και ένα από τα πιο εξοπλισμένα και σύγχρονα Επαγγελματικά σχολεία της Αθήνας.
Βρίσκεται στον Δήμο του Υμηττού και επί της οδού Παπαστράτου 35.
Πολλοί μαθητές από το Βύρωνα φοιτούν στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ, που και αυτό όπως και όλα τα αντίστοιχα της επικράτειας θα ξεκινήσουν την νέα σχολική χρονιά με πολλά προβλήματα λόγω απόλυσης ¨διαθεσιμότητα την ονομάζουν¨ των 2.114 καθηγητών, ειδικοτήτων που καταργούνται.

Αλήθεια πόσοι από εμάς ήσαν στο κάλεσμα  στις 17/7/2013 ;
Αλήθεια πόσοι από εμάς θα είναι στα επόμενα καλέσματα ;

Γέρων Μεθόδιος συνέντευξη, Ιερά Μονή Εσφιγμένου



Ανάρτηση από: http://esfigmenou.blogspot.gr

Η απίστευτη Ιστορία του κυρίου Ραδίκι

Tον Σωτήρη Λυμπερόπουλο μου τον σύστησε ένας φίλος μου μέσω Ίντερνετ πριν από κάμποσο καιρό. Μου έστειλε μια πολύ ατμοσφαιρική φωτογραφία του, στην οποία διασχίζει μια γέφυρα μέσα στο δάσος ψάχνοντας για άγρια χόρτα, γράφοντας για λεζάντα: «Δεν παίζεται αυτός ο τύπος … » 

Και πραγματικά, αυτός ο τύπος δεν παίζεται. Και δεν είναι μόνο ότι τα παράτησε όλα και πήρε τα βουνά για να ζήσει όπως ονειρευόταν, ούτε ότι είχε την τύχη με το μέρος του και κατάφερε να βιοποριστεί από μία ασχολία που, ως παιδί της πόλης, ούτε θα σου πέρναγε απ’ το μυαλό ότι μπορεί να είναι και επικερδής: το μάζεμα άγριων χόρτων και λουλουδιών, που έγιναν περιζήτητα σε ακριβά εστιατόρια (η τύχη, ως γνωστόν, βοηθάει τους τολμηρούς). Το ότι είναι, μάλιστα, πολυμήχανος και πολύ ωραίος τύπος, όπως και το ότι κυκλοφορεί με νταλίκες που πηγαινοέρχονται στη Μεσσηνία, όπου ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια, τον κάνουν ακόμα πιο cool. 

Ο ίλιγγος του κενού

Της Αναστασίας Τσουκαλά


Οχι, δεν έχουμε χούντα. Μακάρι να είχαμε. Μια δικτατορία αντιμετωπίζει αυταρχικά τους πολίτες της υιοθετώντας αντιδημοκρατικούς νόμους –τους οποίους όμως σέβεται. Μια δικτατορία θέτει νέους όρους διακυβέρνησης, χαράσσει νέες κόκκινες γραμμές ως προς το τι είναι αποδεκτό στον δημόσιο βίο, καλώντας τους πάντες να τοποθετηθούν έναντι της νέας τάξης πραγμάτων. Μια δικτατορία καταδικάζεται ηθικά και απομονώνεται πολιτικά από τη διεθνή κοινότητα. Σε μια δικτατορία, και οι κυβερνώντες και οι πολίτες και η διεθνής κοινότητα κινούνται εντός νέων μεν, αλλά σαφώς καθορισμένων πλαισίων.
 Το καθεστώς της μνημονιακής Ελλάδας δεν είναι δικτατορικό, ούτε βέβαια δημοκρατικό. Είναι άναρχο. Ανευ σημείου αναφοράς στον Νόμο. Οι κυβερνώντες αδιαφορούν προκλητικά για τις επιταγές του Νόμου –είτε πρόκειται για τον κοινό νόμο, το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, είτε για αποφάσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Παράλληλα, όμως, αρνούνται να διαμορφώσουν ρητά ένα άλλο δικαιικό σύστημα, έστω και αντιδημοκρατικό. Σε αυτό τον αχαρτογράφητο χώρο μη-δικαίου, οι κόκκινες γραμμές της σχέσης πολιτείας-πολίτη είναι ασαφείς, μετακινούνται συνεχώς, με κριτήρια αυθαίρετα, παγιδεύοντας εν δυνάμει τους πάντες σε μια δικαιική κινούμενη άμμο. Το μόνο σημείο αναφοράς για τον πολίτη είναι μια κυβερνητική ελίτ που διοικεί στο κενό. Εχει υπερβεί τα παλαιά όρια χωρίς να θέτει νέα.

Η απάτη της Ευρώδουλης «Αριστεράς»

Του Τάκη Φωτόπουλου

Ένα σημαντικό στοιχείο στην εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων για τα αίτια της καταστροφής και τον τρόπο διεξόδου από αυτή είναι οι διάφορες «αναλύσεις» που όχι μόνο διαστρεβλώνουν ολοκληρωτικά την πραγματικότητα, αλλά μεταχειρίζονται και τις τεχνικές των καλογήρων του Ροΐδη. Όπως αυτοί βάφτιζαν το κρέας ψάρι ώστε να βολεύονται τόσο οι ηθικές τους υποχρεώσεις όσο και οι γαστριμαργικές, σήμερα διάφοροι αναλυτές βαφτίζουν «ριζοσπαστική» την προσπάθεια εξόδου από την κρίση μέσα στην ΕΕ, βολεύοντας τόσο τις υποχρεώσεις τους σαν «αριστερών», όσο και τις (αντίστοιχες) γαστριμαργικές. Έτσι, η υπεράσπιση της πεμπτουσίας του κατεστημένου που εκφράζει η ένταξή μας στην ΕΕ (η οποία μπορεί να δειχθεί ότι είναι η βασική αιτία της σημερινής καταστροφής) βαφτίζεται «ριζοσπαστική αριστερή» στάση, αφήνοντας τον αναγνώστη να μαντέψει ποια είναι άραγε συντηρητική δεξιά στάση, όταν σύσσωμα τα κόμματα εξουσίας που στηρίζουν την κοινοβουλευτική Χούντα χρησιμοποιούν κάθε μορφή οικονομικής και φυσικής βίας για να μην κινδυνεύσει η παραμονή μας στην ΕΕ! Και αυτό, όταν σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, 80% του Λαού δεν εμπιστεύεται την ΕΕ…

Λοιπόν καμιά ανάπαυλα κουφάλες, στην μνήμη αυτών που “λείπουν για ό,τι πρέπει”...

Κάνοντας χρήση ενός από τα εναπομείναντα κοινωνικά κεκτημένα αυτού της “θερινής ραστώνης” ξεχυθήκαμε και φέτος έστω και δειλά στις παραλίες με διάσπαρτες γύρω μας τις εστίες αντίστασης που θυμίζουν και στον πιο αδαή για τα πράγματα ότι αυτό το καλοκαίρι δεν είναι σαν τα άλλα.
Δεν θα αναφερθώ καν σ΄ αυτές τις εστίες αντίστασης γιατί λίγο πολύ είναι γνωστές και άλλοι αφηγητές τις έχουν περιγράψει με λεπτομέρεια.
Χωρίς να σπείρω ενοχές θα θελα να διαχύσω στις παραλίες της ξεγνοιασιάς και στις ουζοκατανύξεις αυτό το πνεύμα της αντίστασης γιατί αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι θα είμαστε και τον Σεπτέμβρη “στα χαρακώματα”.

Απλά τα πράγματα...


Καπιταλισμός και ηλίθιοι

Πολλοί σήμερα διαμαρτύρονται γιά τά ὅσα τραβᾶνε λόγω τοῦ μνημονίου. Νά μέ συγχωροῦν πολύ οἱ πολλοί, ἀλλά εἶναι παντελῶς ἠλίθιοι. Οἱ λόγοι εἶναι ἐπίσης πολλοί καί θά προσπαθήσω νά κάνω μιά μικρή ἀνάλυση.
Αὐτό πού βιώνουμε στήν Ἑλλάδα σήμερα εἶναι ὁ ἄκρατος καπιταλισμός, ὁ ὁποῖος στήν Εὐρώπη καί τήν Ἀμερική -μετά ἀπό αἰῶνες ἐφαρμογῆς- θεωρεῖται ἀπό τούς πολίτες-σκλάβους τοῦ «ἀναπτυγμένου» κόσμου σάν κάτι φυσιολογικό.
1) Θυμηθεῖτε πχ τό ἐλεεινό βίντεο-διαφήμιση τοῦ μνημονίου, τό ὁποῖο ἔδειχνε τήν γριά στό κομμωτήριο νά ἐκπλήσσεται ἐπειδή μία ἑλληνίδα κομμώτρια ἔπαιρνε σύνταξη στά 55 λόγω «βαρέων καί ἀνθυγιεινῶν». Ἐπειδή δηλαδή ἡ δούλα-γριά εἶχε μεγαλώσει σέ ἕνα καθεστώς ἀπόλυτης δουλείας καί θεωροῦσε φυσιολογικό νά δουλεύει μέχρι νά μήν μπορεῖ πιά νά πάρει τά πόδια της, ἄρα ἔπρεπε καί οἱ ἑλληνίδες νά μετατραποῦν σέ σκλάβες καί νά δουλεύουν καί αὐτές μέχρι τά ἑβδομῆντα τους.

Κατ' εντολήν..

Ο υφυπουργός Παιδείας Κερδήκογλου, προχθές στην Βουλή:
     ''Οφείλω μία διευκρίνηση. Η τροπολογία για την διαθεσιμότητα μπήκε στο νομοσχέδιο κατ' απαίτηση της τρόϊκας'' !!!
     
     Καμαρώστε ήθος! Ο ρουφιάνος, ρουφιανεύει τα αφεντικά του!
     Έντρομο ανθρωπάριο κι αυτό όπως και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης,  ''δίνει'' και την μάνα του ακόμα, μήπως γλυτώσει ο ίδιος τις μελλοντικές σφαλιάρες. Εύγε!

     Εύγε και στο καλαματιανό παλικαράκι για την επιλογή των υπουργών του!
     Αλλά τί να περιμένει κανείς απ' τον λεβέντη αυτόν, που κάποτε γκρέμισε μιά κυβέρνηση με  πρόσχημα το ίδιο θέμα για το οποίο σε λίγες μέρες πάει να πάρει τις τελικές εντολές από την Αμερική: το Σκοπιανό.

     Μετά, έχοντας κάνει ''το κομμάτι του'' προς τους ιθαγενείς, ότι τον δέχτηκε για συνομιλία το Μεγάλο Αφεντικό, θα επιστρέψει για ολιγοήμερες διακοπές στην πατρίδα του.
     Ναι μανούλα μου, που λεν και στο χωριό του. Θα πάει να ξεκουραστεί!

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Οι τρείς βαλέδες



Φτάσαμε και σε αυτό το σημείο. Να ειρωνεύεται ο Άκης Παυλόπουλος τους κυβερνητικούς. Ακούστε τον πως σπάει πλάκα ο Παυλόπουλος με αυτό το μέγα πολιτικό κεφάλαιο του τόπου, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.
Ε, λοιπόν, δε σας συγχωρούμε. Δε σας συγχωρούμε γιατί είστε πρεζόνια της Μέρκελ. Επειδή από την πρώτη στιγμή λέγατε ότι αν δεν ψηφιστούν τα μνημόνια και τα προαπαιτούμενα, τότε δε θα έρθει η δόση και άρα δε θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Έτσι εύκολα ξεχνιούνται οι εκβιασμοί του «λαοφιλούς» Κουτρουμάνη;

Η φιλανθρωπία ως μέσο κοινωνικού φόβου. Από τους Ναζί της κατοχής ως τους ναζί της Χ.Α. (Ξυπόλητο Τάγμα, video)



Πέρα από κάθε ηθική τάξη τοποθέτησαν για άλλη μία φορά την φιλανθρωπία οι ναζιστές της Χ.Α.
Σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή ένα κώμα που ζει πλουσιοπάροχα από κρατικές παροχές αλλά και την ευγενή χρηματοδότηση τραπεζιτών, εφοπληστών και των ΜΜΕ, “αποκτά” τον έλεγχο της τροφής και ασκεί εξουσία. «Αν δεν είσαι ίδιος με εμάς δεν τρως».
Αυτό είναι το νέο δόγμα της πιο φρικιαστικής έκφρασης της εξουσίας που συμπυκνώνεται στους ναζιστικούς χαιρετισμούς των ναζιστών της Χ.Α.

Η παρακμή του Κοινοβουλευτισμού και το «φούντωμα» της Χρυσής Αυγής


Του Λευτέρη Ριζά

       Αν δεν απατώμαι πρώτος ο κ. Ε. Βενιζέλος κάλεσε τα «κόμματα του δημοκρατικού τόξου» σε κοινό μέτωπο και αγώνα κατά της αντικοινοβουλευτικής και αντιδημοκρατικής Χρυσής Αυγής. Προχτές μάλιστα, με αφορμή ένα επεισόδιο  μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής  και του προεδρεύοντος εκείνη την ώρα κ. Γ. Δραγασάκη, τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» επιτέθηκαν στο κόμμα της ακροδεξιάς – ακόμα και οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης – καταγγέλλοντας το  για προσβολή του κοινοβουλίου – του «Ναού της Δημοκρατίας» - και  καλώντας όλους να το υπερασπίσουν.
      
       Είναι αλήθεια ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής – και συνολικά το κόμμα αυτό – μέσα και έξω από τη Βουλή πολύ συχνά – και με ένα τρόπο αρκετά χυδαίο και φασιστο-ναζιστικό, επιτίθενται στον κοινοβουλευτισμό, γενικά στη Δημοκρατία, χλευάζοντας και αμφισβητώντας  και τα δύο, στο όνομα πάντα του εθνικισμού και των ελλήνων.

       Αλλά για να δούμε ποιοι νομιμοποιούν αυτές τις επιθέσεις, ποιοι τους βοηθάνε να αποκτούν ολοένα και ευρύτερο ακροατήριο. Είναι, πιστεύω ακριβώς αυτοί που καθημερινά υποβαθμίζουν τη Βουλή – το Κοινοβούλιο και τον κοινοβουλευτισμό -  με τα έργα και τις πράξεις τους.  

Σήκω – κάτσε

Του Αχιλλέα Ομήρου


Αυτή είναι η συμπεριφορά των ευρωπαίων συνεταίρων μας, απέναντι στην κυβέρνηση μας – γενικότερα στην Ελλάδα και το λαό της. Ζητάνε και επιβάλλουν ό,τι τους περνάει από το μυαλό προκειμένου να εγκρίνουν τη «δόση» των δανείων που προβλέπονται από τα Μνημόνια.

Τελευταία απαίτηση τους – προαπαιτούμενο το λένε – για να δώσουν την τελευταία δόση των 4 δις ευρώ και που η χώρα δεν έχει εκπληρώσει είναι η κάλυψη του στόχου 4.200 υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας μέχρι τέλος Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων αρχικά να είχαν εξαιρεθεί από το καθεστώς διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών της τεχνολογικής εκπαίδευσης και να μετατάσσονταν σε διοικητικές υπηρεσίες, τώρα όμως ξαναμπαίνουν στη λίστα. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος καταθέτει το πρωί της Πέμπτης τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή.

Τότε και τώρα


Ανάρτηση από: http://tsiolakis.blogspot.gr

Η Ελληνικός Χρυσός χορηγός στην φανέλα του ΠΑΟΚ;

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Fatgames, η αμφιλεγόμενη εταιρία εκμετάλλευσης ορυχείων κι εξόρυξης χρυσού Eldorado Ελληνικός Χρυσός, είναι πιο κοντά από όλους τους ενδιαφερόμενος για την βασική χορηγεία της φανέλας του ΠΑΟΚ!

Η εταιρία πoυ έχει... αναστατώσει την Χαλκιδική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, είναι μια ανάσα από τη φανέλα του ΠΑΟΚ έναντι περίπου 2,5 εκ ευρώ για ένα χρόνο.

Ο κος Μαυροφρύδης, στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη επί των οικονομικών, επιβεβαίωσε σε επικοινωνία μας ότι "η συγκεκριμένη εταιρία είναι μεταξύ όσων έχουν συζητήσει με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε λίγο, πολύ περισσότερες λεπτομέρεις για ένα θέμα, που εφόσον προχωρήσει είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει αντιδράσεις, μια και οι... χρυσοθήρες, είναι σε έντονες διαμάχες με πολλές τοπικές κοινωνίες και είναι προφανές πως επιδιώκουν την "ασπίδα" του ΠΑΟΚ και του λαού στις δραστηριότητές τους...


Ανάρτηση από: http://www.paokplanet.gr

Δείτε ακριβώς τι ψηφίστηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για μνημόνια, χρέος, οικονομία και τράπεζες

Η ακύρωση των μνημονίων, η ανασυγκρότηση του ασφαλιστικού συστήματος και η κατάργηση της «μαύρης» εργασίας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 


Διαβάστε αναλυτικά τα πάντα παρακάτω, αντιγράφουμε από τα πρακτικά:
1. Ακυρώνουµε τα µνηµόνια και τους εφαρµοστικούς νόµους. Εφαρµόζουµε ένα πρόγραµµα οικονοµικής, κοινωνικής ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα επουλώνει τα πλήγµατα που έχουν δεχθεί οι εργαζόµενοι και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους ασφαλούς εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, µε τους ανάλογους µισθούς και συντάξεις, δηµιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Πρώτο βήµα αποτελεί η αποκατάσταση στα προ του µνηµονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγµατεύσεων, του κατώτερου µισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόµατος ανεργίας και των οικογενειακών επιδοµάτων.

...Άμα αρχίσει το βελόνι...


Ανάρτηση από: http://wonderjlawwall.blogspot.gr

Εάν δημοσιοποιηθεί η έκθεση της blackrock, πολλοί τραπεζίτες θα φάνε ισόβια. Άρα; όποιος έχει την έκθεση στα χέρια του, κυβερνά την Ελλάδα.


…Αφού οι τραπεζίτες ελέγχουν τα ΜΜΕ που πλέον εξαρτώνται αποκλειστικά από τα θαλασσοδάνεια…
…και τα ΜΜΕ ελέγχουν το πολιτικό σύστημα πλασάροντας από πολιτικούς μέχρι Παπαδήμους.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα για όσους αναρωτιέστε για τον Προβόπουλο.


Με αφορμή τους νέους ελέγχους, που θα διενεργηθούν (και πάλι) από την Black Rock θυμίζουμε, πως τα αποτελέσματα των πρώτων (ελέγχων) όταν είχαν γίνει κρατήθηκαν μυστικά από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό και το πόπολο.

Παρά την αρχική δήλωση του διοικητή της ΤτΕ, πως τα αποτελέσματα θα παρουσιασθούν αρχικά στους τραπεζίτες, τους μεγαλομετόχους των τραπεζών και εν συνεχεία στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό (κάτι που ουδέποτε συνέβη) ρωτάμε για ποιούς λόγους – άραγε κρατήθηκαν ως επτασφράγιστο μυστικό – δεν δημοσιοποιήθηκαν;

Και όπως ελέχθη τότε – ΄΄χρησιμοποιήθηκαν΄΄ δεόντως για να διευκολυνθούν ΄΄ημέτεροι΄΄, να στριμωχτούν ΄΄ανυπάκουοι΄΄ και ΄΄μη αρεστοί΄΄ στο εγχώριο σύστημα.

Κι όμως….ΛΕΦΤΑ ΠΑΣΟΚ ΥΠΑΡΧΟΥΝ……!!


Ακόμα κοιμάστε…;;

Ανάρτηση από: http://olympia.gr

Απορίες από την συνάντηση Νταβούτογλου και Βενιζέλου

Του Δημήτρη Χρυσικού


Η επίσκεψη του κ. Ε. Βενιζέλου, ως υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας,  στην Άγκυρα και η συνάντηση του με τον ομόλογο του υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας  κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, δεν φάνηκε να απασχόλησε σοβαρά  τα αντιμνημονιακά και αριστερά μας κόμματα. Μόνο η πανταχού παρούσα και τα πάντα «πληρούσα» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένα Δούρου, φρόντισε να σχολιάσει το ταξίδι του κ. Βενιζέλου στην Τουρκία. Διαμαρτυρήθηκε γιατί ο κ. Βενιζέλος ασκεί αδιαφανή εξωτερική πολιτική και δεν την ενημέρωσε σχετικά με τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψης του. Αλλά όταν ενημερώθηκε όπως όλοι μας από την κοινή συνέντευξη τύπου, δεν μίλησε.  Έτσι και αλλιώς το πρόβλημα μας δεν είναι οι ανακοινώσεις ή οι σχολιασμοί τους των εκπροσώπων των κόμματων. Αλλά το τι είπανε οι δύο υπουργοί εξωτερικών.

       Στην κοινή  συνέντευξη τύπου που  παραχώρησαν αμέσως μετά το πέρας  των συνομιλιών τους, είπανε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Πρώτα – πρώτα μάθαμε πώς εκτός από συνάδελφοι είναι και «φίλοι».  «Φίλο» αποκάλεσε ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου τον κ. Βενιζέλο και φυσικά ο «δικός» μας του το ανταπέδωσε. Τώρα πότε πρόλαβαν να γίνουν φίλοι, ένας Θεός και ένας Αλλάχ το ξέρουν. Όσο και αν αυτές οι προσφωνήσεις αποτελούν μέρους του διπλωματικού τρόπου επικοινωνίας, ουσιαστικά ρηχαίνουν την έννοια της φιλίας. Και κάνει πολύ κακό στη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς. Αλλά το θέμα μας δεν είναι η φιλία. Γι αυτό πάμε παρακάτω.