Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Με τις συλλήψεις αυτές το «πολιτικό» σύστημα προστάτεψε (κυρίως) τον εαυτό του…

Του Γιώργου Λοβέρδου


Με τις συλλήψεις αυτές το «πολιτικό» σύστημα προστάτεψε (κυρίως) τον εαυτό του…
Δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια…
Αν ήθελε να προστατέψει τους Έλληνες δεν θα είχε επιλέξει ούτε μνημόνια, ούτε δανειακές, ούτε λιτότητα…
Δεν θα έκρυβε τις λίστες Λαγκάρντ…
Δεν θα έφτιαχνε Βατοπέδια…
Δεν θα έτρωγε μίζες…
Δεν θα καταπατούσε βάναυσα το Σύνταγμα…
Δεν θα έλεγε «Ναι σε όλα»…
Δεν θα άφηνε ακροδεξιούς στην κυβέρνηση…

Στην κυβέρνηση ή… στον Κορυδαλλό, χρήσιμοι ούτως ή άλλως

Του Γιώργου Καραμπελιά


Πριν ένα μήνα, ο σύμβουλος του Α. Σαμαρά, Π. Μπαλτάκος, δήλωνε «πως είναι απευκταίο, αλλά αν χρειαστεί μπορούμε να συγκυβερνήσουμε και με τη Χρυσή Αυγή», ενώ ο έτερος μυστικοσύμβουλος, Χρύσανθος Λαζαρίδης, δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει αυτή τη γραμμή ακόμα και τις πρώτες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και επέμενε στην εξίσωση Χ.Α. και ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μέσα σ’ ένα μήνα, τα πράγματα αντιστράφηκαν και οι παρ’ ολίγον κυβερνητικοί εταίροι μεταβλήθηκαν σε «εγκληματική οργάνωση» και πήραν τον δρόμο για τη φυλακή. Οι συνέπειες αυτής της μεταστροφής για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις θα είναι τεράστιες. Τι μεσολάβησε όμως για να πραγματοποιηθεί;
Πρώτο και κύριο, όπως έχουμε επισημάνει αναρίθμητες φορές εδώ και ένα χρόνο, το γεγονός ότι η Χ.Α. δεν κατόρθωσε να μετασχηματιστεί από συμμορία σε πολιτικό κόμμα και να ενώσει όλο τον «χώρο», από χουντοβασιλικούς μέχρι ανεγκέφαλους πατριώτες, απόστρατους αξιωματικούς και αστυνομικούς, σε ένα «ευπρόσωπο» ακροδεξιό κόμμα. Ένα τέτοιο κόμμα, στις συνθήκες της τεκτονικής κρίσης που ζει η Ελλάδα, θα μπορούσε άνετα να ξεπεράσει το 10% ακόμα και το 15% των ψηφοφόρων. Η Χ.Α., ενώ έτεινε να προσεγγίσει ανάλογα εκλογικά επίπεδα, παρέμενε ταυτόχρονα μια μικρή ομάδα ναζιστών που δεν αντιστοιχούσε στο νέο της μεγεθυμένο ηγετικό ρόλο και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών ή των ψηφοφόρων της συντασσόταν μαζί της για «να τιμωρήσει το σύστημα», «παρά τα αποτρόπαια χαρακτηριστικά» της. Δηλαδή, δεν είχαν δημιουργήσει εκείνη την ιδεολογική σύνδεση με τους ψηφοφόρους τους και τους οπαδούς τους που θα τους επέτρεπε να κινητοποιήσουν χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες άτομα σε περίπτωση δίωξής τους, και θα τους καθιστούσε ουσιαστικά άτρωτους. Αυτή ήταν η βασική εγγενής αδυναμία του μορφώματος της Χ.Α., που μπορούσε εύκολα να τους μεταβάλει σε αντικείμενο αστυνομικής και εισαγγελικής δίωξης. Συνέχισαν υπό την καθοδήγηση των βουλευτών τους να οργανώνουν ομάδες εφόδου, να γυμνάζονται σε στρατόπεδα, να κρύβουν όπλα, και – υπέρτατη ύβρις προς την παραδοσιακή ακροδεξιά– να επιτεθούν ακόμα και στους εναπομείναντες ταγματασφαλίτες του Μελιγαλά.

Γιατί η Τρόικα ενδιαφέρεται για τη γη και τα ακίνητα;

Η υφαρπαγή γης και ακινήτων στην Ελλάδα των Μνημονίων

Του Κωστή Χατζημιχάλη

Τα Mνημόνια και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μας έχουν επιβληθεί κρατούν ψηλά στην επικαιρότητα το ξεπούλημα της δημόσιας γης και των ακινήτων, ως λύση στο δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Τρόικας, στην Ελλάδα υπάρχει «καθυστερημένη κινητικότητα» των αξιών γης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και απαιτείται «ομαλοποίηση» της «ελληνικής εξαίρεσης». Να ακολουθήσει δηλαδή η γη και τα ακίνητα αυτό που έχει γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη: συγκεντροποίηση της γης και περιορισμός της μικροϊδιοκτησίας, ένας «αναγκαστικός καπιταλιστικός εκσυγχρονισμός», κατά τους μνημονιακούς.
Είμαστε λοιπόν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης σε πολλά επίπεδα, επίδικο της οποίας είναι μια από τις κατεξοχήν εκφάνσεις των κοινών, η γη και, σε ένα άλλο επίπεδο, το κτιριακό απόθεμα, κυρίως δημόσια κτίρια, εμπορικά ακίνητα και κατοικίες. Κατακτήσεις γενεών, υλικές, θεσμικές αλλά και συμβολικές, χάνονται σε λίγο χρόνο, μέσω της υφαρπαγής της γης, της δημόσιας περιουσίας και της μικροϊδιοκτησίας.

Κάποιοι μας σπρώχνουν σε νέα, επικίνδυνη ατραπό


Τα όσα συμβαίνουν ενισχύουν ή διαλύουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα;
Αν το ενισχύουν, τότε θα συνεχιστεί ακόμη πιό βίαιη η κατοχή της χώρας.
Αν το διαλύουν, τότε μήπως οδηγούμαστε σε απαξίωσή του και προετοιμαζόμαστε (από το ίδιο το σύστημα) για μία “αναγκαία λύση” που θα μας εμφανιστεί ως “μοναδική σωτήρια λύση”;
Το πολιτικό σύστημα μεταβάλλεται για μία ακόμη φορά. Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε ποιά θα είναι η επόμενη ημέρα αυτού του σάπιου, του διεφθαρμένου και του ελληνόφωνου εθελόδουλου συστήματος και τι ακριβώς θα σημαίνει αυτό για εμάς;
Ποιά είναι η λύση που προωθούν;
Τι ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς εμάς;
Πού οδηγεί η απαξίωση της πολιτικής και τι ακριβώς σημαίνει αυτό για την περίπτωση εξεύρεσης μίας υγιούς δύναμης που θα εκφράσει τους πολίτες;
Μήπως δημιουργούνται νέα αδιέξοδα;
Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι η πλήρης απώλεια της εμπιστοσύνης προς όλους, έτσι ώστε να μην μπορέσει να υλοποιηθεί η ανατροπή των μνημονιακών κυβερνώντων;

Για το καλό μας...



Σκληρές εικόνες απο την μεταγωγή Μιχαλολιάκου

Σκηνές βίας και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτυλίχθηκαν χτες στα δικαστήρια κατά της μεταγωγή του Μιχαλολιάκου. Οι συνθήκες της μεταγωγής ήταν τόσο βίαιες ώστε η Ουρανία Μιχαλολιάκου αποφάσισε να ξεκινήσει 3λεπτη απεργία πείνας.


Ευχαριστώ τον φίλο Δημό Σ.

Ο Χίτλερ μαθαίνει για τη σύλληψη των χρυσαυγιτών



Από το “Μνημόνιο ή Δραχμή” στο “Μνημόνιο ή Φασισμός”

Του Κώστα Λαπαβίτσα

Το γνησιότερο πολιτικό τέκνο των Μνημονίων είναι η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό παρουσιάζεται ως ‘αντισυστημικό’, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο τελικός στυλοβάτης των σάπιων κοινωνικών σχέσεων που έφεραν την κρίση. Δεν είναι όμως ένα απλό εργαλείο στα χέρια των κύκλων εξουσίας, μια σύγχρονη μορφή του παρακράτους της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου. Απεναντίας, πρόκειται για τερατογένεση που έχει σχετική ανεξαρτησία και μπορεί να απειλήσει το κυρίαρχο πλέγμα πολιτικής εξουσίας.
Τέτοιος είναι ιστορικά ο χαρακτήρας του φασισμού και γι’ αυτό αποδείχτηκε τόσο επικίνδυνος στην Ευρώπη και αλλού. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή του στην Ελλάδα απαιτεί ξεκάθαρη αντίληψη της φύσης του. Είναι βέβαιο ότι αυτοί που έφεραν τη χώρα σ’ αυτήν την κατάντια – και που συνεχίζουν να κυβερνούν – δεν πρόκειται να τον εξουδετερώσουν.
Τα Μνημόνια άλλαξαν την Ελλάδα, χωρίς να αλλάξουν τους μηχανισμούς κοινωνικής και πολιτικής εξουσίας που ευθύνονται για την κρίση. Έφεραν εθνική καταστροφή στην οικονομία, με τεράστια ανεργία και πτώση των μισθών, τσακίζοντας την εργατική τάξη. Συνέτριψαν τα μικρομεσαία στρώματα με φόρους, κατάρρευση των επιχειρήσεων και απαξίωση της ακίνητης περιουσίας. Η αίσθηση διάλυσης έγινε διάχυτη στην παιδεία και την υγεία. Άρχισαν να σπάνε οι συνδετικοί ιστοί της κοινωνίας, να μεγαλώνει ο φόβος για το έγκλημα και την ανομία.

Γιατί αποφάσισαν τις συλλήψεις. Ποιοι και γιατί απειλούν την αριστερά

Είναι γνωστό ότι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχουν κάποιοι σκληροί δεξιοί και κατά δήλωσή τους εθνικιστές. Δυο τρεις από αυτούς έχουν και ρόλο ουσιαστικό.
Της Βασιλικής Σιούτη

Όλο αυτό το διάστημα που η ναζιστική Χρυσή Αυγή αλώνιζε στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία, διαπράττοντας ανενόχλητη εγκλήματα, εκείνοι φλέρταραν μαζί της και ο νους τους ήταν στο πως θα στρίμωχναν την αριστερά. Παράβλεπαν τα υπαρκτά προκλητικά αδικήματα της Χρυσής Αυγής και έψαχναν πως θα επινοήσουν αδικήματα για να φορτώσουν στην αριστερά.

Συμβαίνει συχνά η πραγματικότητα να χαλάει τα σχέδια. Να τα ανατρέπει. Έτσι συνέβη και τώρα. Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου έφεραν πανικό. Τόσο, που ο Σκάι διέκοψε τη συνεργασία του με μία από τις πιο έγκυρες εταιρείες δημοσκοπήσεων, την Public Issue, επειδή αποτύπωσε τη σκληρή -για τη Ν.Δ- πραγματικότητα. Έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει με μία μονάδα μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή να έχει ανέβει στο 13% . Υπήρχαν κι άλλες δημοσκοπήσεις, άλλων εταιρειών, «κρυφές», που έδειχναν τα ίδια και χειρότερα: τη Ν.Δ να υποχωρεί, τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει ευδιάκριτα μπροστά και τη Χρυσή Αυγή να ξεπερνά ακόμα κι αυτό το 13%, «κλέβοντας» τους ψηφοφόρους της. Το παιχνίδι δεν θα γυρνούσε εύκολα. Η φόρα της Χρυσής Αυγής, όμως, έπρεπε να ανακοπεί και η ανοχή να σταματήσει.

Circus


Ανάρτηση από: http://www.skitso.biz/

Δεν είναι όνειρο...


"δεν είναι όνειρο, δεν είναι ουτοπία, 
απ΄το θεριό του φασισμού 
μας έσωσε η αστυνομία"

Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.gr

Και εμείς αίμα ζητάμε!!!

Του Παύλου

Ασφαλώς και δεν τους έπιασε ο πόνος για την εγκληματική δράση της Χ.Α., ούτε βέβαια για τη Δημοκρατία. Όσο η εγκληματική δράση της Χ. Α. θεωρείτο επωφελής ή τουλάχιστον μη ζημιογόνος για το σύστημα, αυτή η εγκληματική δράση αφηνόταν απολύτως ανενόχλητη με παρακρατική συνέργεια. Όσο για τη Δημοκρατία έχει ήδη βιασθεί από μια κυβέρνηση που δεν τηρεί το κυβερνητικό πρόγραμμα με βάση το οποίο έχει εκλεγεί και που κυβερνά με σωρεία έκτακτων νομοθετικών πράξεων.

Η πολιτική της ουράς

Του Γεράσιμου Δεληβοριά

Αριστερές προκαταλήψεις

Το μνημονιακό λίπασμα έθρεψε την Χρυσή Αυγή. Αυτό ήταν το κυρίαρχο σημείο της χθεσινής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στον Γ.Αυτιά, σημείο που έγινε επικεφαλίδα σε πολλά δημοσιεύματα.
 Τι σημαίνει ακριβώς αυτή η αποστροφή;
Σημαίνει ότι καθώς η εφαρμογή των μνημονίων φτωχοποιεί πολλά στρώματα του ελληνικού λαού, κι αυτά στρέφονται για σωτηρία στη Χ.Α. Η λογική κατάληξη αυτής της πολιτικής σκέψης είναι, πως καθώς τα μνημόνια θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και ολοένα καινούργια στρώματα της ελληνικής κοινωνίας θα βυθίζονται πιο βαθειά στη φτώχια, τόσο θα μεγαλώνει η επιρροή των ναζιστών.
 Κανείς όμως, όχι μονάχα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι από τα άλλα κόμματα του «αντιμνημονιακού τόξου» (μιας και τα «τόξα» μπήκαν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο), κανείς λοιπόν δεν έκανε και δεν κάνει τον κόπο να μας εξηγήσει γιατί μονάχα στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό, οι φτωχοί να ζητάνε σωτηρία από ένα φασιστικό κόμμα.

..."εσωτερικές υποθέσεις"


Το νέο μνημόνιο και το εφαλτήριο της Χρυσής Αυγής

Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Χωροταξικά, ο Αντώνης Σαμαράς από σήμερα, Σάββατο, και μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα κινηθεί μεταξύ Αθηνών, Ουάσιγκτον και Νέας Υόρκης. Πολιτικά, θα προβληματίζεται μεταξύ τρόικας και Χρυσής Αυγής. Στο επίκεντρο του προβληματισμού, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, βρίσκεται ο πειρασμός των πρόωρων εκλογών, με αφορμή τον αντιναζιστικό «άθλο» που φέρουν εις πέρας οι μέχρι πρότινος τυφλές, κωφές και παράλυτες αστυνομικές και δικαστικές αρχές.
Δεν χρειάζεται να υιοθετήσει κανείς κάποια ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας για να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διαχειρίζεται ως χρυσή ευκαιρία τον καταιγισμό αποκαλύψεων γύρω από τη δράση της Χ.Α. και του ενδεχομένου να χαρακτηριστεί και επίσημα αυτό που πράγματι είναι, μια εγκληματική οργάνωση. Ούτε χρειάζεται να υποστείλει τη σημαία του αντιφασισμού για να καταγγείλει ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «ξεπλύνει» μέσω της επιχείρησης κατά της Χ.Α. έναν καταιγισμό νέων μέτρων και επιβαρύνσεων που επίκεινται σε βάρος της κοινωνίας.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κοινοτισμός στον αστερισμό των νεοελληνικών πολιτικών ιδεών


Του Μελέτη Μελετόπουλου* 

Στον κατάσπαρτο, χωρίς συνοχή και ευθείες γραμμές, χώρο των νεοελληνικών πολιτικών ιδεών, εμφανίσθηκε δυναμικά η κοινοτική πρόταση στο πρόσωπο του μοναχικού στοχαστή Ίωνος Δραγούμη και του συνοδοιπόρου του, Περικλή Γιαννόπουλου. Στην σύνθετη και αντιφατική σκέψη του Δραγούμη, ο κοινοτισμός συνυπάρχει με άλλα ετερογενή στοιχεία, όπως είναι ο δημοτικισμός, ο εθνικισμός και ο κοσμοπολιτισμός, ταυτόχρονα. Ο δραγουμικός κοινοτισμός είναι συντηρητικός, ρομαντικός, προβιομηχανικός∙ άλλοτε συνάδει και άλλοτε όχι με τα άλλα μέρη της πολιτικής του σκέψης. Ο δημοτικισμός και ο κοινοτισμός του, π.χ., έχουν ως κοινό παρονομαστή την αγάπη για την γνήσια και αυθεντική έκφραση του λαού, διότι πρόκειται για την πανάρχαιη γλωσσική του έκφραση και για την εξίσου πανάρχαιη θεσμική του έκφραση. Ο Δραγούμης δεν αναπτύσσει τις κοινοτικές του ιδέες με την ακριβή γλώσσα του πολιτειολόγου, αλλά με την γλαφυρότητα του λάτρη της αγροτικής κοινωνίας, του λογοτέχνη, του αισθητικού και του περιηγητή.

Σακσές στώρη

Του Καρτέσιου

Εντάξει, τον είδαμε. Τον βλέπετε. Σας κάνει για ικανό να στήσει και να διαχειριστεί το πολιτικό εύρος του νεοναζισμού στην Ελλάδα; Δηλαδή, τον έχετε ικανό να διαχειριστεί επικοινωνιακά τους λόγους που έφεραν στη «Χρυσή Αυγή» τα ποσοστά της; Φυσικά, ούτε η φάτσα και ο λόγος του Γεωργίου Παπαδόπουλου έπειθε ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί μια χούντα. Από την πρώτη στιγμή, όμως, ήταν γνωστό ότι ο Παπαδόπουλος υπήρξε το πρόσωπο των «από πίσω». Εντολοδόχος ήταν.
Επικίνδυνος ο Μιχαλολιάκος, συμφωνώ. Επικίνδυνος γι’ αυτό ακριβώς που κατηγορείται: για εγκληματική συμμορία. Φυσικά και θα χαρώ αν μπουν στη φυλακή και λιώσουν εκεί μέσα. Για τους φόνους που έκαναν, τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα. Όμως τί ακριβώς τελειώνει αν διαλυθεί η «Χρυσή Αυγή»; Η δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης, που εύκολα αύριο θα αντικατασταθεί από μια «Χρυσή Κλωστή» ή μια «Μαύρη Αυγή». Το ερώτημα που παραμένει είναι αν νικήθηκε ο φασισμός και οι πρακτικές του.

Ακολουθεί διαφημιστικό διάλειμμα..


Ανάρτηση από: https://www.facebook.com/JUNGLE.Report

Ξεβρώμισε λίγο ο τόπος...


Το πάθως για τη λαιφτεργιά ήνε δηνατώτερο απώλα τα καιλιά.
Ανάρτηση από: https://www.facebook.com/JUNGLE.Report

Μιχαλολιάκος και Χρυσή Αυγή το τελευταίο καπνογόνο της κατοχικής εξουσίας και του κεφαλαίου

Όταν  βλέπεις  αυτούς  που  έκαναν  τα πάντα  για να αναδείξουν ως  αξίες  κάθε  είδους   απάνθρωπη , εθνοκτόνα και λαοκτόνα  συμπεριφορά  να  παριστάνουν  τους  θεματοφύλακες   έστω και της δικής   τους δημοκρατίας και να  μετατρέπουν  την  οψίμως αυτονόητη  εφαρμογή  των νόμων  σε  σκηνικό  επιθεώρησης  ή σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μόνο και μόνο  για  να  μας χαβώσουν ότι  πρόκειται πράγματι για δυνάμεις  του  "συνταγματικού τόξου"  (όπως  αυτοβαφτίστηκαν  εδώ και κάμποσο καιρό), τότε   δεν μπορείς  παρά  να  ομολόγήσεις   ότι  πράγματι  η  βλακεία  είναι  ανίκητη.
Αυτοί  λοιπόν  που   ξεφτίλισαν  κάθε  έννοια συνταγματικότητας , αυτοί  που  κατάργησαν ακόμα  και τα προσχήματα  της έτσι κιθ αλλιώς προσχηματικής  δημοκρατίας  τους, αυτοι που  στην συνείδηση  του κόσμου  είναι ένοχοι εσχάτης  προδοσίας  και  ηθικοί αυτουργοί  στο  ολοκαύτωμα  του  ελληνικού  λαού, οι συνεργάτες  και  εντολοδόχοι  των  χορηγών  της  κάθε  χρυσής  αυγής, είναι   εκείνοι που σήμερα  έδωσαν  εντολή    να  φέρουν  τον Μιχαλολιάκο και τους  άλλους  συτλληφθέντες  χρήσιμους  ηλίθιους  εγκληματίες  σιδηροδέσμιους  μπροστά  στις κάμερες   των   φίλων τους  καναλαρχών.

Αναμνηστικόν…


Φασισμός και ψευτο-Μέτωπα

Του Τάκη Φωτόπουλου

Το περασμένο άρθρο μου (22.9) με τίτλο «Ο περισπασμός της Χρυσής Αυγής», πέρα από κάποια άκρως εγκωμιαστικά σχόλια, προκάλεσε και μια θύελλα αντιδράσεων συνήθως ανωνύμων, με τις οποίες δεν ασχολούμαι,[i] όλες προέρχονται, από το άτυπο (προς το παρόν) αντιφασιστικό Μέτωπο που περιλαμβάνει όλο το πολιτικό φάσμα: από την δεξιά «διανόηση» και τους οπαδούς των κομμάτων της κοινοβουλευτικής Χούντας, μέχρι την «ροζ» και «Ελευθεριακή» Αριστερά, καθώς και, δυστυχώς, την κομμουνιστογενή. Ελπίζω αυτό να μην σημαίνει ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα δημιουργίας ενός ψευτο-Μετώπου κατά του φασισμού που θα ενώσει όλη την Αριστερά, μπροστά στον δήθεν θανάσιμο φασιστικό κίνδυνο που διατρέχει ο Ελληνικός λαός, την εποχή της παγκοσμιοποίησης και ουσιαστικής κατάργησης των κρατών-εθνών, μέσα στα οποία άνθησε ο ιστορικός ναζισμός και ο φασισμός! Ελπίζω να μην δούμε ακόμη και το ΚΚΕ να παραμερίζει, για χάρη της ενότητας σε παρόμοιο ψευτο-Μέτωπο, ακόμη και τις θεμελιακές διαφορές του από την εκφυλισμένη «Αριστερά»  στα κρίσιμα θέματα εξόδου από την ΕΕ και το Ευρώ...

Είναι νίκη η Χρυσή Αυγή στη μπουζού με την πρεζού;

Του Κώστα Βαξεβάνη

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, συμφωνώ. Δεν έγινε τώρα, ήταν όσα χρόνια δρα ρατσιστικά, αντιδημοκρατικά και φονικά. Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια εγκληματική οργάνωση με την έννοια που έχει κάποιος στο μυαλό του μια συμμορία η οποία αποκεφαλίζεται, περνά από τα δελτία ειδήσεων για να το χωνέψουν όλοι και στη συνέχεια εξαφανίζεται ώσπου να εμφανιστεί η επόμενη.

Σύγχρονοι " Αισώπιοι" μύθοι ....

Το ποντικάκι...


Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο.
Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; αναρωτήθηκε...
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δε φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!
-Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!

Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε: Κυρ- Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας.
Αλλά δε βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!
Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε: Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!

Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε: Λυπάμαι πολύ κυρ-ποντικέ μου, αλλά δε μπορώ να κάνω τίποτ' άλλο από το να προσευχηθώ.
Να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Φασισμός


2ο Λύκειο Καισαριανής - Φασισμός - Project Β΄ Λυκείου

Αρης Βελουχιωτης "Το διλημμα"



Τραγικές εικόνες από τη μάστιγα των εξώσεων στην Ισπανία

Είναι εικόνες που διαδραματίζονται σχεδόν καθημερινά στην Ισπανία.Ολόκληρες οικογένειες αναγκάζονται να φύγουν από το σπίτι τους ύστερα από την εντολή αναγκαστικής έξωσης. Αυτό συνέβη και στην οικογένεια της 45χρονης Μαρία Ισαμπέλ Ροντρίγκες Ρομέρο.
Στην εξαμελή της οικογένεια όλοι είναι άνεργοι, έχει μία κόρη οκτώ ετών και η μητέρα της πάσχει από διπολική διαταραχή.
Διέμεναν όλοι μαζί επί24 χρόνια σε διαμέρισμα της εταιρείας State City Hall Housing Company (EMVS). Κατέβαλαν οφειλή προς την εταιρεία ύψους 1.200 ευρώ, ωστόσο η EMVS τους ενημέρωσε πως παρ' όλα αυτά θα πρέπει να μετακομίσουν.
Η εντολή έξωσης εκτελέστηκε την Τετάρτη από την αστυνομία παρά την αντίσταση δεκάδων μελών της Πλατφόρμας Θυμάτων Υποθήκης (PAH).

Ελλάδα αντιστάσου...

Video αφιερωμένο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τους πολίτες που αντιστέκονται δημιούργησαν Τούρκοι πολίτες.
Το video που αναρτήθηκε στο YouTube και μπορείτε να δείτε παρακάτω, έχει τον τίτλο «Ελλάδα Αντιστάσου»...



Ευχαριστώ τον φίλο Σταύρο Τ.

Στη μπουζού αδερφές μου … στη μπουζού


Συνελήφθησαν πριν από λίγη ώρα ο φύρερ της χρυσής αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και ο αντιφύρερ, Ηλίας Κασιδιάρης οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Την εντολή της σύλληψης έδωσε ο σοβαρός Μπάμπης του ΣΚΑΙ ο οποίος αποφάσισε ότι η χρυσή αυγή τελικά δεν είναι αρκετά σοβαρή και γιαυτό θα πρέπει να συλληφθεί και να κλειστεί στη φυλακή μέχρι να σοβαρευτεί και να μπορέσει να συγκυβερνήσει με την Νέα Δημοκρατία. 

Η ιεραρχία ακολουθήθηκε πιστά, σύμφωνα με το καταστατικό της χρυσής αυγής, αφού πρώτα συνελήφθη ο αρχηγός της συμμορίας και μετά ο υπαρχηγός. Πληροφορίες του κυβερνητικού καναλιού Mega κάνουν λόγο για ακόμα 34 εντάλματα. Ανάμεσα τους και τα high lights της χρυσής αυγής, Παναγιώταρος και Λαγός.

Τα περί ενταλμάτων σύλληψης για δημοσιογράφους, δεν επιβεβαιώνονται…


Ανάρτηση από: http://olympia.gr

Σαμαράς και Κασιδιάρης...


Ανάρτηση από: https://www.facebook.com/gortsosgortsos12

Το νέο λογότυπο...


Το SKITSOBLOG αντέδρασε άμεσα και μας έδωσε το νέο λογότυπο που ταιριάζει πια στη Χ.Α.! 

Ντιέγκο Ριβέρα: Η τύφλωση της αριστεράς του Μεσοπολέμου απέναντι στο Ναζισμό

Από τα Ενθέματα αναδημοσιεύουμε το κείμενο του Ντιέγκο Ριβέρα για το πως έβλεπαν οι Κομμουνιστές του Μεσοπολέμου τον Ναζισμό. Ένα κείμενο διδακτικό για όσους τώρα πάνε να επαναλάβουν τα ίδια σφάλματα. Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον 5ο τόμο του περιοδικού ‘Μαρξιστική Σκέψη’ (Απρίλιος – Μάιος 2012).


Ντιέγκο Ριβέρα, Παναμερικάνικη ενότητα, 1940 (απόσπασμα). Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και ο Στάλιν εικονίζονται μέσα σε ένα αεριώδες δέντρο. Από εκεί βγαίνει το οπλισμένο χέρι του φασισμού, το οποίο προσπαθεί να το συγκρατήσει η ανθρωπότητα. Ο Στάλιν κρατά ένα μαχαίρι και μια αξίνα, βαμμένη κόκκινη — αλληγορία για τη δολοφονία του Τρότσκι. Ο Χίτλερ δείχνει τον Στάλιν για να δικαιολογήσει την εξαπόλυση της ναζιστικής βαρβαρότητας, ενώ ο «πρακτικός» Μουσολίνι κρατά ένα μπαλτά. Κάτω από τον Στάλιν διασταυρώνονται οι λέξεις GPU και Gestapo. O Τσάρλι Τσάπλιν εμφανίζεται πάνω από έναν πεσμένο στρατιώτη — αναφορά στον «Μεγάλο Δικτάτορα». Αριστερά, κάτω από τη σβάστικα ο Χίμλερ, στον οποίο έχουν δοθεί όμως και γνωρίσματα αμερικανού ανθρώπου των μήντια.

Του Ντιέγκο Ριβιέρα

Μια επιδημία τρέλας είχε εξαπλωθεί στη χώρα. Την αισθάνθηκα σε δύο ξεχωριστές, φαινομενικά άσχετες περιπτώσεις.

Μια νύχτα ο Μίντσενμπεργκ, μερικοί άλλοι φίλοι και εγώ μεταμφιεστήκαμε και, με πλαστά πιστοποιητικά, παρακολουθήσαμε την πιο εκπληκτική τελετή που έχω δει ποτέ. Πραγματοποιήθηκε στο δάσος του Γκρούνβαλντ, κοντά στο Βερολίνο.

Εκδήλωση: “Να τσακιστεί η Χρυσή Αυγή” (video)



Video streaming by Ustream
Η Κίνηση Πολιτών Άρδην διοργάνωσε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου εκδήλωση με θέμα: “Να τσακιστεί η Χρυσή Αυγή, να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα ως εγκληματική οργάνωση”. Για το θέμα μίλησαν οι: Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – ΚΠ Άρδην, Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νότης Μαριάς, βουλευτής ΑΝΕΛ και ο Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος. Συντονιστής Γιάννης Ξένος, Κίνηση Πολιτών Άρδην.

Ανάρτηση από: http://ardin-rixi.gr

Το σχέδιο τους είναι σχολεία μαγαζιά με γονείς πελάτες και αμόρφωτα παιδιά


Το σχέδιο τους είναι 
σχολεία μαγαζιά 
με γονείς πελάτες 
και αμόρφωτα παιδιά

“Χρυσές” Χειροπέδες σε…Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Λαγό! (Συνεχής ενημέρωση)

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συνελήφθησαν μέλη του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία ο ΓΓ της Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός. Τις εξελίξεις δρομολόγησε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι το νεοναζιστικό κόμμα συνιστά εγκληματική οργάνωση. Προηγήθηκε τα ξημερώματα η ενημέρωση της κυβέρνησης, όπως και σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεινται ακόμη 2 συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα αναζητούνται οι Χρήστος Παππάς και Νίκος Μίχος. Οι βουλευτές φέρονται να κατηγορούνται για πράξεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εξού και η άρση της ασυλίας τους. Συνελήφθη και ο Κώστας Πατέλης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί συνολικά για 36 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Προηγήθηκε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση. Την ευθύνη των ερευνών που οδηγούν σε αλλεπάλληλες συλλήψεις στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που συλλαμβάνονται βουλευτές και αρχηγός κόμματος.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συγγνώμη “συνάδελφε”!!!

Του Γιώργου Ηλ. Τσιτσιμπή


Αισθανόμαστε βαθιά την ανάγκη να ζητήσουμε μια μεγάλη συγγνώμη από τον συνάδελφο -ισσα, για την αναστάτωση που έχουμε προκαλέσει.
Είναι γεγονός πως τέσσερα χρόνια τώρα, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ως πρωτεύον, την επικινδυνότητα του μνημονίου και τις συνέπειες που έχει αυτό σε μια χώρα υπό κατοχή. Δυστυχώς αποτύχαμε . Φαίνεται πως η αξιακή μας κλίμακα διαφέρει, τουλάχιστον από τους περισσότερους. Επειδή δεν θεωρούμε κανέναν απληροφόρητο, πόσο μάλλον που απευθυνόμαστε και σε επιστήμονα, οφείλουμε να το παραδεχτούμε.
Φαίνεται πως η ζωή σου παραμένει σε ένα πολύ καλό επίπεδο!
Τα παιδιά σου μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και το μέλλον τους προδιαγράφεται λαμπρό!
Οι εργασιακές σου συνθήκες συνεχίζουν να σου προσφέρουν ασφάλεια και ηρεμία ώστε να μπορείς να προσφέρεις απρόσκοπτα και στα παιδιά των άλλων!
Αυτά που ήδη γίνονται στην Αθήνα με τις αθρόες υποχρεωτικές ματακινήσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ όσων έχουν οργανική θέση, οι διαθεσιμότητες των καθηγητών, και όλα τα άλλα που αποκλείεται να μην γνωρίζεις, έχουν φυσικά την έγκρισή σου και την συγκατάθεσή σου.

Ε, όχι και το Νίκο!

Του Διονύση Τσακνή


Ο Ριζοσπάστης, ο Ρίζος των μετεφηβικών χρόνων, ο καθημερινός σύντροφος. Αυτός με τις ελλεί­ψεις, τα λάθη ενίοτε, τα πρωτοσέλιδα που έμοιαζαν πολλές φορές να μην προσδιορίζουν ακριβώς το χρόνο, αλλά πάντα η εφημερίδα του κόμματος, η φωνή του, η φωνή μας.
Όσοι κρατήσαμε αυτήν την εφημερίδα παραμάσχαλα σε εποχές δυσκολότερες ίσως απ' τη σημερινή και πόρτα- πόρτα τη μοιράζαμε για να φτάσει ο λόγος μας παντού, ξέρουμε καλύτερα πως, πέρα απ' το δίφραγκο ή το τάλιρο, πέρα δηλαδή απ' την οικονομική της επιβίωση, εκείνο που μετρούσε ήταν το δέσιμο της εφημερίδας με τα ίδια τα μέλη του κόμματος και της νεολαίας. Να γίνει πρώτ' απ' όλα δική μας υπόθεση, για να γίνει εντέλει η εφημερίδα του κάθε εργαζόμενου.
Σπουδαίοι σύντροφοι πέρασαν απ' τις σελίδες του αρθρογραφώντας και εκατοντάδες συντάκτες, ρε­πόρτερ, ακάματοι γραφιάδες, φρόντιζαν να καλυφθεί και η παραμικρή είδηση που αφορούσε στο εργατικό και αγροτικό κίνημα, τους αγώνες της εργαζόμενης ή σπουδάζουσας νεολαίας, τον πολιτι­σμό.

Είναι η δημοκρατία, ηλίθιε!

Του πιτσιρίκου


Ο φασισμός, ο ναζισμός, η Χρυσή Αυγή, τα άκρα, οι αντιφασίστες, μαύρος φασισμός, κόκκινος φασισμός, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα Μνημόνια και άλλα τέτοια. Λέγονται και γράφονται πολλά αυτές τις ημέρες. Λέγονται και γράφονται πολλά αλλά το προφανές δεν βλέπω να το αναφέρει κάποιος.

Κυρίες και κύριοι, η δυτική δημοκρατία έχει μεγάλο πρόβλημα.

Όποιος αναζητεί τα αίτια της ανόδου των εθνικιστικών, φασιστικών και ναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, δεν υπάρχει λόγος να χάνεται σε ατελείωτες αναλύσεις που οδηγούν πάντα σε παράλυση.

Αντί να προσπαθεί κάποιος να τα ρίξει στη Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον Σαμαρά, στον ΣΥΡΙΖΑ -ή σε όποιον άλλον αντιπαθεί-, καλό θα ήταν να δει και λίγο πιο πέρα από τη μύτη του.

Ειλικρινά, εντυπωσιάζομαι που, όταν προκύπτει κάποιο θέμα, όπως τώρα με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, οι περισσότεροι βρίσκουν ευκαιρία να επιτεθούν σε αυτούς που αντιπαθούν, για 
να αισθανθούν προσωρινή προσωπική δικαίωση.

Συνελήφθησαν Nίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης

Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή.
Ανάμεσα, λοιπόν, στους συλληφθέντες των βουλευτών-μελών της Χρυσής Αυγής, βρίσκονται ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Οι αρχές αναζητούν κι άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συλλήψεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί είναι 34.


Ανάρτηση από: http://www.enikos.gr

Τι να κρύβει από πίσω η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης;
Περίμενε την δολοφονία του Φύσσα για να δράσει;
Είχαν προηγηθεί δολοφονίες αλλοδαπών χωρίς ν´ ανοίξει μύτη!

Επέτειος ίδρυσης του ΕΑΜ

Το ιδρυτικό κείμενο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ)

1. Από τους αντιπροσώπους των κάτωθι υπογραφομένων κομμάτων ιδρύεται το Εθνικόν Απελευθερωτικόν Μέτωπο της Ελλάδας (ΕΑΜ).

Εις το ΕΑΜ γίνεται ισοτίμως δεκτόν και παν άλλο κόμμα ή οργάνωσις που δέχεται τας αρχάς του παρόντος Ιδρυτικού ώς και να εργασθή δια την επιτυχίαν των σκοπών του ΕΑΜ.
Προκειμένου να γίνει δεκτή εις το ΕΑΜ οιαδήποτε οργάνωσις, δεν εξετάζεται το παρελθόν ή αι αντιλήψεις των σχετικώς με την μελλοντικήν ανασυγκρότησιν της ελευθέρας και ανεξαρτήτου Ελλάδος, αλλά η πίστις των εις την ανάγκην του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνος, η τιμιότης των απέναντι αυτού και η αποδοχή των αρχών του ΕΑΜ που περιλαμβάνονται εις το παρόν Ιδρυτικόν.

2. Σκοπός του Εθνικού Μετώπου είναι:

α) Η απελευθέρωσις του Έθνους μας από τον σημερινόν ξένον ζυγόν και η απόκτησις της πλήρους ανεξαρτησίας της χώρας μας.

β) Ο σχηματισμός προσωρινής κυβερνήσεως του ΕΑΜ αμέσως μετά την εκδίωξιν των ξένων κατακτητών, μοναδικός σκοπός της οποίας θα είναι η προκήρυξις εκλογών δια συντακτικήν
εθνοσυνέλευσιν, με βάσιν την αναλογικήν ίνα ο λαός αποφανθή κυριαρχικώς επί του τρόπου της διακυβερνήσεώς του.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος;



Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

"Το παρακράτος συμβίωνε πάντοτε με το κράτος με στόχο να αντιμετωπιστούν οι δυνάμεις της αναγέννησης της κοινωνίας"

Ο Ευτύχης Μπιτσάκης, μιλά στο Κόκκινο για τη Χρυσή Αυγή, το παρακράτος και την ανάγκη για τη δημιουργία μετώπου της Αριστεράς απέναντι στο νεοναζισμό.




Ανάρτηση από: http://stokokkino.gr

Όχι κύριε, δεν είμαστε μπουρδέλο...


Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ραγιάς και δάσκαλος γίνεται;

Οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησαν σε μια εβδομαδιαία απεργία κι ύστερα είπαν να σταματήσουν επειδή τους φάνηκε πολύ αυτό, πολύς αγώνας μια εβδομάδα χωρίς μεροκάματο. Τώρα φτάνει, καιρός να ξαναγυρίσουμε στους ρυθμούς μας και στους μισθούς μας. Δεν πειράζει που εκατομμύρια άλλοι δεν έχουνε μισθό. Δεν πειράζει που χιλιάδες συνάδελφοί μας απολύθηκαν. Δεν πειράζει που τα παιδιά των τάξεων μας δεν έχουνε μέλλον αλλά ούτε και παρόν. Δεν πειράζει, όλα καλά, η ζωή έτσι είναι, η ζωή αυτά έχει, άλλος με τα πολλά, άλλος με τα λίγα και άλλοι με το τίποτα, στο χώμα, στη φυλακή, στον τάφο. Εμείς να' μαστε καλά.

Και ρωτάω: ραγιάς και δάσκαλος γίνεται; Ή, με τέτοιους δασκάλους, πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα χειρότερο. Όταν ο τόπος μας, όταν οι άνθρωποι του συντρίβονται, οι μίζεροι, βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν συμβολικές απεργίες μόνο και μόνο να για να ησυχάσουν τη συνείδησή τους που είναι κι αυτή μικρή και στενεμένη στα όρια του μυαλού και της μικροψυχίας τους. Και ύστερα τα κεφάλια μέσα. Κι ίσως ακόμα κι αν τους απολύσουν, πάλι και τότε μέχρι εκεί μόνο θα φτάσουν, γιατί αυτή είναι η φύση του ραγιά: σκυφτός στη ζωή, σκυφτός και στο θάνατο. 

Μόνο ρωτάω: με τι μούτρα θα μπείτε στις τάξεις να διδάξετε τις επαναστάσεις αυτού του λαού, με τι μούτρα θα διαβάσετε μπροστά στους μαθητές σας Βάρναλη;
 
 
Γράφε, Ιστορία, τα ψέματά σου αράδα
και βλόγα το Φονιά, βρίζε το θύμα!
Κι Αρετή, των δρομάκων σουσουράδα,
τον κάθε σωματέμπορά σου τίμα.

Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί... δήλωσε το γερμανοτσογλάνι!



Ο κ. Πάχτας φαντασιώνεται αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και τις δημοσιεύει στη Διαύγεια


Του Ιάσονα Παναγιωτόπουλου

Ο ανεπιθύμητος στην Ιερισσό, δήμαρχος Αριστοτέλη, πραγματοποιεί συνεδριάσεις παράτυπα σε άλλο χώρο και δημοσιοποιεί αποφάσεις που δεν ελήφθησαν ποτέ.    Τι κοινό μπορεί να έχει μια φωτογραφική τροπολογία για την ανέγερση μιας ξενοδοχιακής μονάδας το 2004 με τα πρακτικά μιας συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου το 2013. Εκτός ότι και οι δυο περιπτώσεις εξελίσσονται στη Χαλκιδική, αφορούν το ίδιο πρόσωπο και χαρακτηρίζονται απο μια παρόμοια πρακτική. Τον κ. Πάχτα και - όπως προκύπτει- την παραποίηση δημόσιων εγγράφων.

Βενιζέλος: «Η Ελλάδα είναι η 30η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο»…


Κι ακόμη δεν έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία προς τους ψυχιάτρους να τον μαζέψουν!

Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Σε δικοινοτικό ζήτημα μετατρέπει το Κυπριακό η πρόταση Αναστασιάδη


Του Τάσου Κύζα
Η νέα διαδικασία συνομιλιών την οποία προωθεί η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν θέτει την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της, αλλά την διευκολύνει και τις δίνει κίνητρα να συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση της. Η πρόταση Αναστασιάδη ξεπερνά κάθε γραμμή ασφάλειας και προσθέτει ακόμα μια υποχώρηση στις προηγούμενες υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς.

Με αυτή τη διαδικασία η Τουρκία ενδύεται μόνο το μανδύα της εγγυήτριας δύναμης αποκρύβοντας τις κατοχικές της ευθύνες, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία εξισώνεται με ένα παράνομο μόρφωμα, ανοίγοντας το δρόμο για νομιμοποίηση της διχοτόμησης. Η τεραστίων διαστάσεων διολίσθηση του κ. Αναστασιάδη όχι μόνο δεν θέτει την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της ως κατοχική δύναμη, αλλά ικανοποιεί πλήρως την πάγια τουρκική απαίτηση για σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό. 

Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο No Politica της Θύρα 7

Του Κ.Χ.


Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα βλέπουμε πολιτικά πανό από οπαδούς πολλών ομάδων της Α Εθνικής στα γήπεδα με διάφορες αφορμές που δίνει η επικαιρότητα (πχ Γρηγορόπουλος, μνημόνιο, Παλαιστίνη, απολύσεις, ΕΡΤ) αλλά ποτέ δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο οποίος ήταν και Ολυμπιακός, πολλοί φίλαθλοι του ΟΣΦΠ κυρίως από το fb "έκραξαν" τον βασικό σύνδεσμο του Ολυμπιακού Porto Leone με έδρα το Κερατσίνι, που δεν τοποθετήθηκε άμεσα για το συμβάν όπως έκανε η πλειοψηφία των "αλλόθρησκων" συνδέσμων που καταδίκασαν εξαρχής πλήρως τη ΧΑ είτε με ανακοινώσεις είτε με πανό. Το Porto Leone μετά από 2 μέρες έβγαλε μια (το λιγότερο υποκριτική) ανακοίνωση στην ουσία απαντώντας στους επικριτές της, με τη Θύρα 7 Εξαρχείων να απαντάει αιχμηρά. (και οι δύο ανακοινώσεις βρίσκονται εδώ).
Όποιος γνωρίζει κάποια ελάχιστα για τα οπαδικά του Ολυμπιακού, η κόντρα που εμφανίζουν πολλά site μεταξύ των 2 συνδέσμων (Porto Leone και Εξάρχεια) σαν ο φιλοχρυσαυγίτικος Porto Leone από τη μια και ο αντιφασιστικός Θύρα 7 Εξάρχεια από την άλλη είναι ανύπαρκτη. Μακάρι να υπήρχαν δύο πόλοι άλλα δυστυχώς στον Ολυμπιακό,

anti system


Ανάρτηση από: http://www.skitso.biz

Καβάτζα Αποκαλύψεων

Του Καρτέσιου


Όχι, φυσικά και δεν πρόκειται για «καταιγίδα» αποκαλύψεων σχετικά με τη «Χρυσή Αυγή». Πρόκειται περί καθαρής καβάτζας. Ένα απόθεμα που έμπαινε στην άκρη για να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Όποτε και όπως βολέψει. Αυτή τη φορά γίνεται μία ακόμη χρήση αυτής της ιδιότυπης γιάφκας όπου φυλάσσεται το υλικό για τη «Χρυσή Αυγή».
Η κυβέρνηση υποκρίνεται την έκπληκτη με τις «αποκαλύψεις». «Αποκαλύψεις» και στοιχεία που ήταν γνωστά εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Το αστείο και συνάμα θλιβερό είναι ότι η ΝΔ των ρατσιστικών παραληρημάτων, ο πρωθυπουργός των πογκρόμ και οι σύμβουλοί του που έθρεψαν με δικαιολογίες την ύπαρξη της «Χρυσής Αυγής» είναι αυτοί που τώρα αναλαμβάνουν να μας σώσουν από τη «Χρυσή Αυγή».
Ποιος θα τους εμπιστευτεί άραγε; Κινήσεις εντυπωσιασμού, καλά οργανωμένες, που δεν οδηγούν πουθενά. Ή μάλλον οδηγούν στο να μείνει αλώβητη η «Χρυσή Αυγή» σε πολιτικό επίπεδο και οι κατηγορίες εναντίον  της να δημιουργήσουν ένα γενικό και αόριστο  πλαίσιο «προστασίας της έννομης τάξης» μέσα στο οποίο θα τσουβαλιαστεί και η βία της άμυνας των πολιτών.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Νεοναζιστική "διάλεκτος"


Έως τώρα είδαμε σε χρυσαυγίτες βουλευτές τατουάζ με σβάστικες, και με "sieg heil", αλλά ούτε έναν με ένα "Heil Hitler". Κι όμως ο βουλευτής Νίκος Μίχος έρχεται να συμπληρώσει το καρέ.
[Στη νεοναζιστική "διάλεκτο" τα 2 οχτάρια (88) συμβολίζουν το "HH" (Heil Hitler)]


Ανάρτηση από:https://www.facebook.com/JUNGLE.Report

Ιδού το παρακράτος σας, Πρωθυπουργέ μου (Foto)

Μαζέψτε τους προβοκάτορες σας


Τα δικά σας παιδιά.
Οι πραιτωριανοί σας.
Τα σώματα ασφαλείας και τα "σώματα" σκέτα.
Τα τάγματα εφόδου.
Οι εφεδρείες του συστήματος.

Αφήστε και το σώβρακο...


Ανάρτηση από: http://tsiolakis.blogspot.gr