Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Από την κατάθλιψη στην αντίσταση

Της Σύνταξης του Άρδην από το Άρδην τ. 94 που κυκλοφορεί
Μια γενικευμένη πεποίθηση –εμπειρικά διαπιστώσιμη και διαπιστωμένη– είναι πως οι Έλληνες υποφέρουν συλλογικά από μια βαθύτατη κατάθλιψη. Οι αυτοκτονίες αυξάνονται –παράλληλα με τα ποσοστά της Χ.Α.–, το κύμα φυγής μεταξύ των νέων μεγαλώνει, τα ψυχοφάρμακα, παρ’ ό,τι ακριβά, κάνουν θραύση. Και ίσως οι μόνοι επαγγελματίες που δεν υποφέρουν ιδιαίτερα από την κρίση είναι εκείνοι της ψυχικής  υγιεινής.
Δύο χρόνια πριν, και κατ’ εξοχήν στη διάρκεια του 2011, με αποκορύφωμα τις διαδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, οι Έλληνες πλημμύριζαν τους δρόμους και τις πλατείες, πυροδοτώντας το μεγαλύτερο κίνημα «Αγανακτισμένων» όλου του κόσμου, που κατέληξε και στην πτώση του Γεωργίου Παπανδρέου. Και το κύμα της αγανάκτησης θα συνεχιστεί μέχρι τον χειμώνα του 2012. Πώς και γιατί λοιπόν πέρασαν, δύο χρόνια μετά, από την αγανάκτηση στην κατάθλιψη;

Κατοχή και αποικία δε γίνεται χωρίς "προγραμματική συμφωνία"

Του Δημήτρη Υφαντή

Ενδεχομένως έχουν μεγάλη σημασία οι διαγκωνισμοί μεταξύ των Γερμανών ευρωκρατών, των υπερατλαντικών ιθυνόντων του ΔΝΤ και των άλλων αποφασιστικών και δυναμικών κέντρων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής δεσποτείας, για το πώς ακριβώς θα διευθετηθούν οι εκκρεμότητες στο «οικόπεδο» - Ελλάδα. Είναι άλλωστε αυτοί οι βασικοί εταίροι που διαφεντεύουν τα πράγματα εδώ. Επομένως δε θα έπρεπε να απομένει καμία αμφιβολία για τις λέξεις, δηλαδή για το πώς «το λέμε» ακριβώς αυτό που έχει εγκλωβίσει την πορεία της χώρας και έχει κλειδώσει το πεπρωμένο της κοινωνίας σε τέτοια ολέθρια προοπτική, ώστε χαρακτηρισμοί όπως...
μονόδρομος και αδιέξοδο να φαντάζουν όλο και φτωχότεροι στο να αποδώσουν την πραγματικότητα.

Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη αναλυτική ικανότητα για όσα θίγουν και απειλούν -αδύναμες οι λέξεις, να είμαστε ακριβείς- υπονομεύουν και στερούν τα πιο στοιχειώδη και πιο μύχια όχι μόνο της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής υπόστασης, μα και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Λέμε: Ανθρωπιστική καταστροφή. Είναι αυτό… λογοτεχνικός βερμπαλισμός, όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, προγράφεται μια ολόκληρη γενιά και οι επόμενες;

Η Σημαία στην παρέλαση

Του Λευτέρη Ριζά

Πατρίδα
είσαι γεννημένη από χωριάτες
από φαρδειές σκληρές κοιλιές γυναικών
από τις ροζιασμένες φούχτες των σκαφτιάδων.
Είσαι γεννημένη μες από τις φωτιές, από κραυγές κ’ αίματα
απ’ αυτούς που πέσανε για σένα, χιλιάδες και χιλιάδες
και χάθηκαν για πάντα κάτω από το χώμα σου.
Όταν ο περαστικός ξυλοκόπος κάθεται σε μια πέτρα
στην άκρη του δρόμου, την ώρα που βραδιάζει
δεν είναι μονάχος.
Ακούει κάτω από το χώμα του δρόμου να τον φωνάζει
αίμα σου,
Πατρίδα, είσαι γεννημένη απ’ τους πεθαμένους.
[Τάσος Λειβαδίτης: Πατρίδα]

       Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόνιμο θέμα διαμάχης, αντεγκλήσεων κλπ για τον αν μπορούν να είναι ή όχι σημαιοφόροι στις παρελάσεις  αλλοδαποί μαθητές που πρώτευσαν στο σχολείο τους. Η όλη αντίθεση και φασαρία ξεκίνησε με το νεαρό Αλβανό Οδυσσέα. Και ακολούθησαν και άλλα επεισόδια, σχεδόν κάθε χρόνο.

       Κοινωνία – γονείς, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί, κόμματα, κλπ – χωρίστηκαν σε μέση. Οι λεγόμενοι «ελληναράδες» θίχτηκαν τα μέγιστα που σημαιοφόρος υπήρξε αλλοδαπός –  δεν διερωτήθηκαν όμως γιατί κανένα από τα παιδιά τους δεν υπήρξε τόσο καλός μαθητής, ώστε να γίνει και σημαιοφόρος. Το αντίπαλο στρατόπεδο, οι γνωστοί «αντι-εθνικιστές» ή «εθνομηδενιστές», οι κράχτες του πολυπολιτισμού, των «ανοικτών συνόρων», των «ανθρώπινων δικαιωμάτων» κλπ δεν περιορίστηκαν στην υποστήριξη του δικαιώματος που έχουν οι αλλοδαποί να είναι σημαιοφόροι εφόσον είναι και «πρώτοι» μαθητές. Πήγαν παραπέρα. Ζήτησαν να καταργηθούν και οι παρελάσεις. Προχτές ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Κουράκης μας υποσχέθηκε κι αυτό: ότι μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τις στρατιωτικές παρελάσεις. Η δε κ. Φωτίου, επίσης βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ  πρότεινε να δώσουν τη θέση τους σε παρέλαση πολιτών.

Χωριστά από τον Πάγκαλο

Του πιτσιρίκου

Τον ρόλο που παίζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τις δηλώσεις του–μετά την χρεοκοπία της χώρας και την δική του «συνταξιοδότηση»- δεν είναι δύσκολο να τον αντιληφθεί κάποιος. Η Ελλάδα ήταν πάντα μια μπανανία. Ο Πάγκαλος θα κριθεί από την Ιστορία αλλά, για την ώρα, μοιάζει να πετυχαίνει έναν στόχο του. Ένας από τους στόχους του Θεόδωρου Πάγκαλου πρέπει να είναι η κηδεία του να γίνει ένα τεράστιο πάρτι. Όσο κι αν γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο τραγικό είναι να έχεις αυτή την αηδιαστική φάτσα και να πρέπει να την αντικρίζεις κάθε μέρα στον καθρέφτη και να την περιφέρεις στην κοινωνία, το μίσος για την Ελλάδα και τους Έλληνες που ξεχειλίζει από τις δηλώσεις του Πάγκαλου πρέπει να οφείλεται και στο ότι έχει στόχο να μαζέψει όλους τους Έλληνες στην κηδεία του.
Ο Πάγκαλος θα τα καταφέρει.
Η κηδεία του Πάγκαλου θα προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα χορεύουν ξέφρενα πάνω στον τάφο του και θα τον ραίνουν με κουράδες.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος πρέπει να μισεί και τους συγγενείς του. Αυτός θα ψοφήσει και θα τον φάνε τα σκουλήκια αλλά οι συγγενείς του θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στην ελληνική κοινωνία, κουβαλώντας το επίθετό του.

«Χωρίς ποντίκια και χωρίς Ελληνες»

Των Αλεξάνδρας Φιλήνδρα Διονύση Mιντζὀπουλου*

Οι ταραχές ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου. Ομάδες πολιτών, απόστρατοι και βετεράνοι κατέβηκαν στο κέντρο για μια διαμαρτυρία που δεν ήταν σαν τις άλλες. Οι διαδηλωτές είχαν στόχο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους μετανάστες. Μέρες νωρίτερα, μετανάστες ιδιοκτήτες ενός καφέ έδιωξαν από το μαγαζί τους πολίτη, ο οποίος στο μεθύσι του είχε πιάσει καυγά με τους σερβιτόρους. Το επεισόδιο πήρε μυθικές διαστάσεις. Ο κόσμος αναστατώθηκε από φήμες ότι μετανάστες ξυλοφόρτωσαν έναν αθώο πολίτη. Το βράδυ της 1ης Αυγούστου, πολίτες υποκινούμενοι από στρατιώτες, οπλισμένοι με λοστούς και ξύλα, επιτέθηκαν εναντίον των μεταναστών. Το πλήθος έσπασε βιτρίνες και κατέστρεψε ολοσχερώς καφέ και εστιατόρια, ενώ η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις παρακολουθούσαν από απόσταση. Eπειτα από τέσσερις μέρες καταστροφών, όλα τα μαγαζιά των μεταναστών καταστράφηκαν, 150 άτομα τραυματίστηκαν και 25 προσήχθησαν στο αυτόφωρο.
Σε ποια γειτονιά της Αθήνας έγιναν αυτά τα επεισόδια και ο πληροφορημένος αναγνώστης δεν το πήρε χαμπάρι; Εχετε δίκιο να απορείτε. Τα γεγονότα αυτά που τόσο θυμίζουν τα συμβάντα στη Ραφήνα πριν από λίγες εβδομάδες, δεν συνέβησαν στην Ελλάδα του 2012 αλλά στο Τορόντο του Καναδά το 1918. Και, βέβαια, έχετε δίκιο να αναρωτιέστε γιατί είναι απαραίτητο να ξεθάψουμε μια τόσο παλιά ιστορία.

«Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια»!

Του Νίκου Μπογιόπουλου

«Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»… Αυτό λεγότανε την εποχή που το κράτος δούλευε για τις «Ούλεν», για τις «Κούπερ» και για τις «Πάουερ». Ηταν η εποχή που όσοι διοικούσαν το κράτος έχτιζαν τους «Νέους Παρθενώνες». Στη Μακρόνησο. Βέβαια όσοι τα έλεγαν αυτά για τους «ανήθικους» κομμουνιστές,  ήταν οι ίδιοι που επί των ημερών τους μεγαλούργησαν οι «Τρούμπες». Και  στη συνέχεια, πάλι επί των ημερών τους,  δοξάστηκαν τα κέντρα… αναψυχής με την ταμπέλα «προσεχώς Βουλγάρες». Σήμερα, δε, όλοι αυτοί οι κήνσορες του συστήματος «πνεύμα και ηθική», και ειδικά όσοι ελέγχουν την βιομηχανία του θεάματος, περιγράφουν την γυναικεία ύπαρξη και εν γένει τις ανθρώπινες σχέσεις με τον εξής τρόπο: «Από κορμί,  φωνή κι από φωνή, κορμάρα» (ή κάπως έτσι τέλος πάντων).  Όσο για τους κομμουνιστές, αυτοί συνέχισαν να είναι σαν τους υπόλοιπους ανθρώπους. Τουτέστιν να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους γυναίκες. Φανταστείτε τώρα να πηγαίνανε να φορτωθούνε και τις γυναίκες των άλλων…

Εξήντα δήμαρχοι συνεργαζόμενοι με τους Γερμανούς


Του Γιάννη Ξένου

Εξήντα Έλληνες δήμαρχοι και περιφερειάρχες και πολλοί ακόμα δημοτικοί παράγοντες συμμετείχαν στην 4η ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων που διεξήχθη στη Νυρεμβέργη το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου. Η Ντόιτσε Βέλλε στο Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε πανηγυρίζει «ενώ τον περασμένο χρόνο ακόμη, στην 3η Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των Ελλήνων δημάρχων δεν έφτανε ούτε τους 20, τώρα στον κατάλογο συμμετοχής της συνέλευσης αναγραφόταν τα ονόματα 60 δημάρχων και αντιδημάρχων, περιφερειαρχών» συνοδευόμενους από τους υπουργούς Γιάννη Μιχελάκη και Αθανάσιο Τσαφτάρη, εκπροσώπους υπουργείων και υπηρεσιών, αλλά και από τρία μελή του Αναπτυξιακού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει η Ντόιτσε Βέλλε. Παρακάτω το Δελτίο Τύπου συνεχίζει στον ίδιο τόνο «οι ενδοιασμοί, καχυποψίες αλλά και η άγνοια έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί.» Και πώς να μην πανηγυρίζουν οι Γερμανοί, όταν παρά όλα όσα έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα συνεργάζονται μαζί τους εκατοντάδες δημοτικοί άρχοντες, η κεντρική πολιτική εξουσία, αλλά και η κατά τα άλλα αντιμνημονιακή αξιωματική αντιπολίτευση;

Εισβολή της NSA σε Google και Yahoo! – εκατομμύρια χρήστες υπό παρακολούθηση

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ. Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε με άρθρο της ότι είναι πολύ πιθανόν, ακόμα και τώρα, η Υπηρεσία να υποκλέπτει συστηματικά πληροφορίες από τα κέντρα δεδομένων των ιστοσελίδων Yahoo! και Google ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με άκρως απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2013 που επικαλείται η εφημερίδα, και το οποίο προέρχεται από τον πρώην αναλυτή της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν, «κατά τις προηγούμενες τριάντα ημέρες» (δηλαδή στο διάστημα από 9 Δεκεμβρίου 2012 έως 9 Ιανουαρίου 2013) η NSA αντέγραψε και έστειλε 181.280.466 αρχεία στους υπολογιστές της στα κεντρικά της αρχηγεία στο Φορτ Μιντ της Ουάσινγκτον.
Τα αρχεία αυτά, που προέρχονταν από την εισβολή στα κέντρα δεδομένων των ιστοσελίδων Yahoo και Google, περιείχαν e-mail, συζητήσεις στο ίντερνετ, γραπτά κείμενα, ηχητικά αποσπάσματα, αλλά και ολόκληρα βίντεο.

Υποκλοπές: Το νέο κακόγουστο σήριαλ…

Του Θύμιου Παπανικολάου

Δεν μας έφταναν τόσα εμετικά σήριαλ (πολιτικά και λοιπών τηλεοπτικών κοπράνων), τώρα άρχισε και το σήριαλ των υποκλοπών.
Άρχισε σε παγκόσμια οθόνη: Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις του «Μεγάλου Αδελφού» (πλανητική εξουσία των ΗΠΑ)…
Ο Πάγκαλος, διατεταγμένα, έβαλε και το ελληνικό αλάτι, με τον αντιπερισπασμό: Παρακολουθούσαμε και εμείς το «Μεγάλος Αδελφό» (αμερικανάκι με τα όλα του!)…
Αυτό που, κατ’ αρχήν, τυφλώνει σ’ αυτό το σήριαλ είναι η θηριώδης και αβυσσαλέα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
Σκούζουν οι πάντες, σαν τις μωρές παρθένες, για το μέγα ΕΓΚΛΗΜΑ των παρακολουθήσεων που «τσαλαπατά» τα περιβόητα «ανθρώπινα δικαιώματα» κ.λπ, κ.λπ…
Λες και δεν γνωρίζουν οι ηγέτες της ΕΕ, των κομμάτων και όλοι οι «δημοκράτες» Φιλισταίοι ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τα πάντα και επεμβαίνουν παντού ΕΔΩ και πολλά χρόνια…

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Στη χώρα του Φόβου...

Του Στάθη

Πού φθάσαμε! να υπερασπίζεται η Αριστερά τις ιδιοκτησίες για να μη μας τις φάνε οι Τράπεζες!

Αυτό κι αν είναι ρεφορμισμός!

Καλημέρα σας! Οταν σας κόβουν τον μισθό, σαςσέβονται και σας λογαριάζουν; Εσείς γιατί τουςλογαριάζετε; Οταν σας φορολογούν σαν Οθωμανοίκι όταν βουτάνε τη δημόσια περιουσία σαν ναζί κατακτητές για να την ξεπουλήσουν σανμαυραγορίτες της κατοχής, σας έχουν για κάτι περισσότερο από «ανθρώπινους πόρους»; Εσείς γιατί τους αντιμετωπίζετε ως νόμιμη κι εκλεγμένη εξουσία;

Για αυτά που κάνουν τώρα εκλέχθηκαν ή σαςεξαπάτησαν με ένα άλλο πρόγραμμα, το οποίον ουδέποτε -κι αυτό απεδείχθη- είχαν σκοπό...
να εφαρμόσουν;

Οταν παραβιάζουν μονίμως, συστηματικώς και με επιμονή το Σύνταγμα, δεν ασκούν εναντίον σαςκατάφωρη και παράνομη και δόλια βία;

Εσείς γιατί πρέπει «να καταδικάζετε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», εκτός κι αν σας βιάζει ο κ.Στουρνάρας, εκτός κι αν ξεπατώνει την ασφάλισή σας ο κ. Βρούτσης, εκτός κι αν σας πηδάει τη ζωή ο κ.Τόμσεν - δεν άσκησαν βία αυτά τα αθύρματα εναντίον όσων αυτοκτόνησαν; Δεν είναι άσκηση βίας ναυποσιτίζονται τα παιδιά και να τουρτουρίζουν τα νοικοκυριά;

Το ΕΣΥ του Αδώνιδος με τους τσουβαλιασμένους ασθενείς!

Δεν είναι στη Συρία, δεν είναι στην πληγείσα από σεισμούς  Ινδονησία, δεν είναι στις ΗΠΑ μετά από πέρασμα τυφώνα, δεν είναι... δεν είναι... Είναι μια καθημερινή ημέρα εφημερίας στον Ευαγγελισμό του Μνημονίου, του Αδώνιδος, του Μόσιαλου, του Λομβέρδου κλπ!!!

Περαστικά μας...

Οι μυστικές «χρεοκοπίες» των ΗΠΑ

Οι άγνωστες «χρεοκοπίες» της αμερικανικής υπερδύναμης

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων σχετικά με το χρέος των ΗΠΑ μπορεί να ξεκλείδωσε προσωρινά το «λουκέτο» στη λειτουργία του δημόσιου τομέα και να ανέβαλε το ενδεχόμενο της αποκαλούμενης «χρεοκοπίας», παράλληλα όμως αποκάλυψε και ένα επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται τα τελευταία χρόνια και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Κυβερνήσεις επισείουν την απειλή της χρεοκοπίας προκειμένου να επιβάλλουν στον πληθυσμό πολιτικές που σε διαφορετική περίπτωση θα συναντούσαν ανυπέρβλητα εμπόδια.
Αν και το ενδεχόμενο αθέτησης πληρωμών από την πλευρά της οικονομικής υπερδύναμης θα είχε αναμφίβολα επιπτώσεις στη διεθνή αγορά, πίσω από την τρομολαγνία που επικράτησε σε αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κρύβεται και η προσπάθεια επιβολής σκληρών οικονομικών μέτρων που θα πλήξουν εκατομμύρια πολίτες. Για να στηριχθεί το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο μια στάση πληρωμών ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, τα media έπρεπε να αποκρύψουν επιμελώς το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει πολλές φορές σε αθέτηση πληρωμών χωρίς να τους πέσει… ο ουρανός στο κεφάλι.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟ ΜΑΘΗΤΗ

Του Κώστα Μπαϊρακτάρη

Η ενδοσχολική βία (bullying) και οι διαστάσεις της στη σημερινή μνημονιακή ελληνική πραγματικότητα είναι μια ιδεολογική-πολιτική κατασκευή, με στόχο την ψυχολογικοποίηση της μαθητικής συμπεριφοράς ως μηχανισμού συμμόρφωσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η ενδοσχολική βία (bullying) και οι διαστάσεις της στη σημερινή μνημονιακή ελληνική πραγματικότητα είναι μια ιδεολογική-πολιτική κατασκευή, με στόχο την ψυχολογικοποίηση της μαθητικής συμπεριφοράς ως μηχανισμού συμμόρφωσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών

Η ψυχιατρική και η ψυχολογία καλούνται να νομιμοποιήσουν επιστημονικά την τεχνητή παθολογικοποίηση των μαθητών και του σχολείου. Ετσι διεισδύουν ως ειδικοί στο σχολείο με το πρόσχημα της πρόληψης

Είμαστε όλοι μάρτυρες της συστηματικής απόπειρας διάχυσης στο κοινωνικό σώμα, ιδιαίτερα στους νέους, μιας αντίληψης για τις πανδημικές διαστάσεις της λεγόμενης ενδοσχολικής βίας (bullying).Πρόκειται για μια ιδεολογική-πολιτική κατασκευή που με την επιστημονική συνέργεια των κυρίαρχων μοντέλων της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας και την πρόθυμη συμβολή των ΜΜΕ, που προάγουν τις μνημονιακές πολιτικές, επιχειρείται η νομιμοποίηση της βίαιης αποσάθρωσης της δημόσιας Παιδείας στο πλαίσιο της εφαρμογής των βάρβαρων αυτών πολιτικών. Πολιτικός στόχος: ο αποπροσανατολισμός μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, ο έλεγχος και η συμμόρφωσή τους. Δηλαδή η ψυχολογικοποίηση –ψυχιατρικοποίηση της μαθητικής συμπεριφοράς.

Ανεργία και ...πόνος

Ευχαριστώ την φίλη Αθηνά Λ.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η καταστροφή έρχεται - Το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα

Του Παναγιώτη Ήφαιστου

Οι Έλληνες επί μακρό μόχθησαν. Μετανάστες, ναυτικοί, ξενιτεμένοι επιστήμονες, γεωργοί, εργάτες, νοικοκυραίοι και επιχειρηματίες κάθε είδους επί δεκαετίες με μόχθο και κόπο έκτισαν σπίτια, υποδομές, επιχειρήσεις και Ένοπλες Δυνάμεις που προασπίζουν την ελευθερία τους. Τα κεκτημένα συρρικνώνονται ραγδαία και σύντομα θα εκμηδενιστούν. Η Ελλάδα βυθίζεται μέσα σε μια οικονομική, πολιτική, κοινωνική και διπλωματική δίνης θανάτου. Στην δε καλή «Βαλκανική γειτονιά μας» –διατύπωση του συρμού ασπόνδυλων οργανικών διανοουμένων της ξενοκρατίας την δεκαετία του 1990–, στα καρναβάλια ντυμένοι κανίβαλοι παρελαύνουν με σεντούκια πάνω στα οποία γράφεται «Ελλάδα: Επιτέλους πέθανε».

Μπορεί οι Έλληνες πολίτες να έκαναν λάθος με το να εμπιστευτούν κάποιους λαοπλάνους κομματάρχες της ξενοκρατίας –κατά κανόνα λόγω αφέλειας και κατ’ εξαίρεση λόγω σύμπραξης με το φαύλο κομματικό πελατειακό σύστημα– αλλά η κλίμακα της καταστροφής που συντελείται είναι εκτός αναλογιών και γι’ αυτό η Ελληνική κοινωνία δεν φέρει ευθύνη. Εν τέλει, ποιο σύγχρονο κράτος δεν είναι ατελές; Δεν είμαστε ουτοπιστές: Η ιδεατή πολιτεία ακόμη δεν υπήρξε και μάλλον ποτέ δεν θα υπάρξει. Ο προσανατολισμός και η φορά κίνησης προς δημοκρατία και ελευθερία ενδιαφέρει και γι’ αυτό μιλάμε. Είναι κατεπείγον λοιπόν το κράτος να τεθεί υπό τον έλεγχο των εντολέων Ελλήνων πολιτών.

Βύρωνας: Original 21 AntiNazi...


Τα γραφεία της Original 21 στο Βύρωνα.
Τα λόγια είναι περιτἀ…

Ανάρτηση από:https://www.facebook.com/pages/Αντιφασίστες-Oπαδοί-φίλαθλοι-της-ΑΕΚ-Antifa-Fans-Of-AEK/474011639295583

Ελληνοφρένεια τιβί 28-10-2013



Ανάρτηση από: http://www.ellinofreneianet.gr

Φαντάσου και να ήμασταν ευτυχισμένοι

Του πιτσιρίκου


Κάθε μήνα υπάρχει μια παγκόσμια έρευνα για το ποιος είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός. Για την ακρίβεια, κάθε μήνα υπάρχει μια παγκόσμια έρευνα για όλα. Μπορεί και κάθε βδομάδα. Πάντως, αυτή η έρευνα που έγινε στην Γερμανία δείχνει πως οι Έλληνες είναι ο λιγότερο ευτυχισμένος λαός στην Ευρώπη.



Δεν ξέρω τι απαντούν οι Έλληνες σε αυτές τις έρευνες και πώς βγαίνουν αυτά τα αποτελέσματα, αλλά, το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες δεν μου φαίνονται και πολύ δυστυχισμένοι. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε κάτι δυσάρεστο στην ατμόσφαιρα στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν υπάρχει πια.
Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, δεν ξέρω πώς τα βολεύουν οι Έλληνες, δεν ξέρω αν πληρώνουν τους λογαριασμούς, τα δάνεια και τους φόρους -ή αν έχουν κάνει στάση πληρωμών-, αλλά εκείνο που ξέρω είναι φαίνονται πολύ χαλαροί, πολύ γελαστοί και εντελώς αραχτοί.

Οι δοσίλογοι των Αθηνών. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι σήμερα...



Ανάρτηση από:http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Προς Αδωνι Γεωργιάδη: Μια φωνή από το αμπάρι του καραβιού

Ακούστε κύριε υπουργέ…

(με αφορμή την παρουσία σας «στον ενικό» του Ν. Χατζηνικολάου)

Παρακολούθησα με ψυχαναγκαστικό μαζοχισμό, την επί 3 ώρες και 40 λεπτά, φιλότιμη, ομολογουμένως, προσπάθειά σας, να με πείσετε ότι ζείτε σε άλλη χώρα από αυτήν στην οποία κατοικώ εγώ και τα εκατομμύρια των συμπολιτών μου. Τα καταφέρατε κύριε υπουργέ. Πείστηκα ότι ζείτε στον κόσμο σας που, ευτυχώς, καμία σχέση δεν έχει με το δικό μας.

Είναι αλήθεια, κύριε υπουργέ, πως για πολλή ώρα, επιδέξια χειριζόσαστε, σταθερά ειρωνευόσαστε, απροκάλυπτα προσβάλατε και συχνά απειλούσατε, ένα πολυπληθές ακροατήριο 45 ατόμων, αποτελούμενο από την «αφρόκρεμα» του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της υγείας και από αξιόλογους εκπροσώπους πολιτών και ασθενών που έχουν την ατυχία να υφίστανται τις επιπτώσεις των τιτάνιων προσπαθειών σας να «διασώσετε» το σύστημα υγείας. 
Με μεγάλη απογοήτευσή μου, κανείς από αυτούς δεν σκέφτηκε, δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να σας πει, μέσα στον αδυσώπητο τηλεοπτικό χρόνο, αυτά που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ακούσετε. Παίρνω λοιπόν το θάρρος, αν φυσικά μου το επιτρέπετε, και αφού δεν έχετε ακόμα ποινικοποιήσει την ελεύθερη έκφραση της γνώμης, να σας πω αυτά που πλημμύριζαν τη σκέψη, την καρδιά και την ψυχή μου όση ώρα σας άκουγα να ρητορεύετε αυτάρεσκα.

Πάμε λοιπόν κύριε υπουργέ!

Σύντομο ντοκιμαντέρ για την μέχρι τώρα πορεία της ΒΙΟ.ΜΕ

Η λύση δεν θα προκύψει από "Διαπραγμάτευση"

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Η Iskra αναδημοσιεύει τη συνέντευξη που έδωσε στην Αυγή (26/10) και στο δημοσιογράφο Νίκο Παπαδημητρίου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει ότι η λύση στην ελληνική τραγωδίαδεν θα προκύψει μέσα από «διαπργαματεύσεις» αλλά μέσα από τηνισχυρή βούληση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς να προχωρήσει σε κάθε περίπτωση στην εφαρμογή του ριζοσπαστικού προοδευτικού της προγράμματος, σε σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων, έκανε λόγο για διπλό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, λάθος ουσίας και λάθος το ότι ψήφισε υπέρ και από κοινού με το μνημονιακό μπλοκ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι έδωσε θετική ψήφο, παρά τη ριζική διαφωνία του, στην τροπολογία, μόνο και μόνο για να μην κάνει και «δεύτερη ζημιά» στο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν από εκείνη που υπέστη με το διπλό λάθος της επιλογής του.
Τέλος, τόνισε την ανάγκη να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ουσιαστικά συμπεράσματα από τη στάση του, γιατί «αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά».

Διαχρονικοί δοσίλογοι (video)



"Αν οι Καρχαρίες ήταν Άνθρωποι" του Μπ. Μπρεχτ

Η εκπληκτική αλληγορία του Μπρεχτ, πιο επίκαιρη από ποτέ… 

Από το αφτί και στον Τόμσεν

Του Δημήτρη Μηλάκα

Να συνεχίσει τα μαθήματά του με τον Τόμσεν και να αφήσει στην άκρη τα περί πολιτικής διαπραγμάτευσης που τόλμησαν να της ζητήσουν οι συνεταίροι (Σαμαράς και Βενιζέλος) στην ελληνική κυβέρνηση σύνεστησε στον πρωθυπουργό η Γερμανίδα καγκελάριος- σε εκείνη την συνάντηση που είχε στα όρθια μαζί του προ ημερών στις Βρυξέλλες.
 
Αυτό με άλλα, απλούστερα,  λόγια, σημαίνει ότι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι δανειστές δεν μάσησαν  τις απειλές (περί εκλογών) Σαμαρά- Βενιζέλου και τους απαντούν «κόψτε το λαιμό σας». Προφανώς οι δανειστές έχουν «μετρήσει» ότι για τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο η παραμονή τους στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτη και για αυτό δεν παίρνουν στα σοβαρά τις «απειλές» τους. Από την πλευρά τους οι δύο συνεταίροι στην ελληνική κυβέρνηση, γνωρίζουν ότι όσο είναι στην καρέκλα της εξουσίας δεν μπορούν να διαπραγματευτούν το παραμικρό, καθώς είναι υποχρεωμένοι να φέρουν σε πέρας αυτό που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει ως το  «μόνο σχέδιο που υπάρχει». Δηλαδή το μνημόνιο…

Αρχίζει η καθημερινότητά μας...

Και αφού τελείωσαν οι παρελάσεις, οι επετειακές γιορτές για την 28η Οκτωβρίου, το τριήμερο κλπ αρχίζει η καθημερινότητα

Περαστικά μας…


Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Παρέλαση


Ο σημαιοφόρος του Αγίου Παντελεήμονα. Ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες της σημαίας του 20ού Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας παρήλασαν στην Πλατεία Συντάγματος μαζί με τους συμμαθητές τους από τα υπόλοιπα 246 σχολεία της πόλης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα συγκεκριμένα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στον Αγιο Παντελεήμονα, εκπροσωπούν παράλληλα την πολυπολιτισμική Αθήνα, είναι οι νέοι Ελληνες που τους ενώνει η κοινή Παιδεία, ακόμη και αν προέρχονται από διαφορετικές πατρίδες και φυλές.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ: Διακήρυξη της 28ης Οκτωβρίου 2013

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μια κομβική και σημαδιακή ημερομηνία. Τότε, όπως και το 1821, ξεσηκώθηκε σύσσωμος και ομόθυμος ο ελληνικός λαός. Τότε, όπως και το 1821, άλλοι μεν βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και άλλοι στα μετόπισθεν, αλλά όλοι φλογίζονταν εξ ίσου από το πάθος της αντίστασης και της αγάπης για την ελευθερία.
Σήμερα, βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε συνθήκες που απαιτούν τη συστράτευση ολόκληρου του λαού. Γι’ αυτό και επιμένουμε στον προφανή συμβολισμό της 28ης Οκτωβρίου γι’ αυτή την πρώτη πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματός μας:
Γιατί απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, άσχετα και πέρα από ιδεολογική και κομματική προέλευση.
Γιατί οι παλιές ιδεολογικές μορφές και διαχωρισμοί, όπως έχουν εξελιχθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όχι μόνο έχουν αποδειχτεί ξεπερασμένοι και αναντίστοιχοι προς τις σημερινές ανάγκες του λαού μας αλλά και γιατί σήμερα δεν περισσεύει κυριολεκτικά κανείς. Όλοι μας κρινόμαστε, πλέον, όχι από γενικόλογες διακηρύξεις αλλά από τις πράξεις μας.

28η Οκτωβρίου...IERIS S.O.S


Rom (1989). Ντοκιμαντέρ


Οι τσιγγάνοι είναι περήφανος & πανέμορφος λαός!

Αφήστε τους επιτέλους στην ησυχία τους & μην τους ενοχλείτε! Έλεος πια!

Προς τους αλήτες πολιτικούς...



Οι ήρωες με τους ήρωες και οι κουφάλες με τις κουφάλες.


Τη σημασία της ιστορικής μνήμης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντάς τη με την ανάγκη να μην υπάρχει λήθη και άγνοια όσον αφορά «τη θηριωδία του ναζισμού».

Για την θηριωδία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κουβέντα. Κιχ.

Στην αντιφώνησή του προς τον διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού σε γεύμα που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών, ο κ. Παπούλιας σημείωσε πως «αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά», συμπληρώνοντας πως για τη νέα γενιά η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι «κάπως σαν τύφλωση».

Ιντερνετικό τρικάκι αναρχικών Ηρακλείου Κρήτης



Ανάρτηση από: http://gregordergrieche.blogspot.gr

Τι δεν κατάλαβες ρε… ηλίθιε;


Ανάρτηση από: http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr

60 δήμαρχοι-γερμανοτσολιάδες... «σφίγγουν το χέρι των Γερμανών κατακτητών»!

 Η "αναμνηστική" φωτογραφία των δωσίλογων, του εκπροσώπου της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, του προσκυνημένου Ασκούνη και του επικυρίαρχου Φούχτελ
¨Παρών¨ στη Νυρεμβέργη και ο δικός μας Δήμαρχος αντιμνημονιακός στα λόγια, μνημονιακότερος όλων στη πράξη, κ. Χαρδαλιάς.







Η Γερνανική Πρεσβεία στην Αθήνα μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι η Γερμανία του Γ' Ράιχ που κάνει κουμάντο στην πατρίδα μας, αλλά μια νέα κατοχή του Δ' Ράιχ και της Μέρκελ που βρήκε πρόθυμα γερμανοτσογλάνια.

Tάγματα Ασφαλείας: Στην υπηρεσία του αστικού κράτους

Δείτε το, μικρής διάρκειας, ντοκιμαντέρ για τα κατοχικά Τάγματα Ασφαλείας που περιλαμβάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκαν, την στάση του αστικού πολιτικού κόσμου απέναντί τους και τις θηριωδίες που διέπραξαν ενάντια στον λαό.


Πολέμησα για μια Ελλάδα ελεύθερη...


Άκου Ανθρωπάκο…(video)

Του Βίλχελμ Ράιχ

"Σε φοβάμαι, ανθρωπάκο. Σε τρέμω, επειδή από σένα εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας. Σε φοβάμαι, επειδή το κυριότερο μέλημά σου στη ζωή είναι να δραπετεύεις από τον εαυτό σου. 
Είσαι άρρωστος, ανθρωπάκο, άρρωστος βαριά. Δε φταις εσύ γι' αυτό, μα έχεις υποχρέωση να γιατρευτείς. Θα 'χες από καιρό αποτινάξει τα δεσμά σου, αν δεν ενθάρρυνες ο ίδιος την καταπίεση και δεν τη στήριζες άμεσα με τις πράξεις σου. Καμία αστυνομική δύναμη στον κόσμο δε θα ήταν ικανή να σε συντρίψει, αν διέθετες στην καθημερινή σου ζωή έστω και μια στάλα αυτοσεβασμό- αν συνειδητοποιούσες, πραγματικά συνειδητοποιούσες, πως χωρίς εσένα η ζωή δε θα συνέχιζε ούτε μια ώρα. Στο είπε αυτό ο ελευθερωτής σου; ..

Μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο: Οι Ναζί στην Ελλάδα

Κατά την διάρκεια τής Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα (1941-44), ένας πρώην αξιωματικός τού Πολεμικού Ναυτικού και μετέπειτα επιχειρηματίας, ο Άγγελος Παπαναστασίου, αποτύπωσε σπάνιες εικόνες τής περιόδου με την κινηματογραφική του μηχανή.
Εγχείρημα ιδιαιτέρως δύσκολο και επικίνδυνο, δεδομένου ότι η φωτογράφιση ή κινηματογράφηση άνευ άδειας από τον εχθρό, τιμωρούνταν με θανατική ποινή. Ο Παπαναστασίου, με κίνδυνο τής ζωής του, έκρυβε την μηχανή του σε μια καραβάνα συσσιτίου για να μην κινήσει υποψίες και κατέγραφε κρυφά εικόνες, τόσο από την καθημερινότητα, αλλά και -κυρίως- σκληρές εικόνες από τα δεινά που επέφερε η Κατοχή.

28η Οκτωβρίου


Τούτος ο λαός κάποτε ήθελε να ξεχάσει, για να μπορέσει να υπάρξει ξανά. Σήμερα οφείλει να ξαναθυμηθεί, επειδή έχασε το νήμα που τον συνδέει με την ιστορία του. 

Όσο κι αν αυτές οι φωτογραφίες προκαλούν τρόμο, υπάρχουν χιλιάδες άλλα ντοκουμέντα που δυσκολεύεται να αντικρίσει κανείς. Ένα τέτοιο βιβλίο έχω στα χέρια μου που κάποια στιγμή ίσως μπορέσω να αναρτήσω εδώ.

Η σημερινή κατάσταση του ελληνικού λαού, η ευτέλεια, η ιταμότητά του, το πού οδηγεί με τη στάση του αυτόν τον τόπο συνιστά τη μεγαλύτερη προσβολή στη μνήμη των νεκρών του, όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους με τον πιο βίαιο τρόπο για να σταθούν υπερήφανοι και να μας παραδώσουν, στα χρόνια που ακολούθησαν τη θυσία τους, αυτόν τον τόπο που μας χαρίστηκε.

28η Οκτωβρίου και η…βία


Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΟΧΙ


Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 26/27-10-2013
Ανάρτηση από: http://www.skitso.biz

Η εθνική αμηχανία των σχολικών γιορτών

Του Γιώργου Μάλφα

«Κάτου απ’ το χώμα, μες στα σταυρωμένα χέρια τους κρατάνε της καμπάνας το σκοινί – προσμένουνε την ώρα,δεν κοιμούνται, δεν πεθαίνουν,προσμένουν να σημάνουν την ανάσταση»
Γιάννης Ρίτσος, Ρωμιοσύνη

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της «κρίσης ταυτότητας» που διαπερνά το σύγχρονο ελληνικό σχολείο είναι αυτό της διαχείρισης του ζητήματος των «εθνικών επετείων». Του τρόπου, δηλαδή, ανάγνωσης, ανάμνησης και ερμηνείας ιστορικών γεγονότων καθοριστικής σημασίας για την εθνική και κοινωνική επιβίωση-συνέχεια του λαού μας. Σε όποιον κινείται εντός της σχολικής πραγματικότητας είναι ολοφάνερη η αμηχανία και η αφασία που χαρακτηρίζει τις σχολικές επετείους των εθνικών μας γιορτών: αγχωτικό καθήκον, άχαρη εθιμική υποχρέωση, επαχθής εξακολουθητικός ευτελισμός των «ιδανικών» που κανείς πια δεν πιστεύει…
Στο επίκεντρο των σχετικών συζητήσεων ανακυκλώνεται αναπόφευκτα η έννοια και το περιεχόμενο του «έθνους»: η ιστορική και υλική του υπόσταση, η συμβολική και πολιτισμική του νοηματοδότηση. Το επίδικο του «έθνους» εξαιρετικά πολυσύνθετο από την ίδια του τη φύση. Πληθώρα  ιστορικών, πολιτικών, κοινωνικών και ιδεολογικών προβολών ερίζουν για τον (καθ)ορισμό του «έθνους» και φορτίζουν με οξύτητα το κλίμα και τον χαρακτήρα των «εθνικών επετείων». Στις γραμμές που ακολουθούν επιχειρείται  μια συνοπτική-σχηματική (και γι’ αυτό αναγκαστικά  γενικευτική) παρουσίαση δύο κυρίαρχων προσεγγίσεων του νοήματος των εθνικών γιορτών όπως αυτές εκδηλώθηκαν διαχρονικά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Πύργος: Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας πολίτη για χρέος 800 ευρώ

Η αποκάλυψη ξεκινάει στις 23 Οκτωβρίου 2013, με το ακόλουθο video του καναλιού του Πύργου "Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση":



Σε αυτό εμφανίζεται ένας άνθρωπος, ο Κώστας Παπαδάτης, πατέρας δύο παιδιών, 
που το δημόσιο του χρωστάει 12.000€, ενώ αυτός χρωστάει 200€ στη WIND (800€ με τις προσαυξήσεις και τους τόκους), και το σπίτι του (πρώτη κατοικία) βγήκε σε πλειστηριασμό μετά από νομική προσφυγή της WIND:

Ιδρύθηκε το κόμμα του Μνημονίου

Το κόμμα του μνημονίου είναι εδώ, έχει πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά και αντιπρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η προγραμματική συμφωνία Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ ή Σαμαρά - Βενιζέλου ισοδυναμεί με την ιδρυτική διακήρυξη του νεοσύστατου κόμματος του Μνημονίου, το οποίο κυοφορείται στους κόλπους της ελληνικής πολιτικής σκηνής από το 2011. 

Η πρώτη πράξη διαδραματίστηκε με την κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό τον δοτό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο τον Νοέμβριο του 2011.

Η δεύτερη τον Ιούνιο του 2012 όταν προέκυψε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. 

Η τρίτη τον Ιούνιο του 2013 όταν μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, προέκυψε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο της κυβέρνησης των Αντώνη Σαμαρά και αντιπρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Ανταρσία



Α! ρε μολότωφ που σας χρειάζεται...

250.000 περιμένουν 18 μήνες τη σύνταξή τους

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται ουσιαστικά σε καθεστώς ομηρίας 250.000 πρώην εργαζόμενοι. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους για να βγουν στη σύνταξη εδώ και περίπου 18 μήνες, αλλά τα Ταμεία, είτε λόγω φόρτου εργασίας είτε λόγω έλλειψης προσωπικού, το πιθανότερο και για τους δύο λόγους μαζί, τους κρατούν στο «περίμενε».
Ολο αυτό το διάστημα, οι εν αναμονή συνταξιούχοι δεν εργάζονται, καθώς έχουν πάρει τα δικαιολογητικά της συνταξιοδότησής τους και δίνουν κυριολεκτικά τον αγώνα της προσωπικής επιβίωσής τους. Πολλοί, για να τα βγάλουν πέρα, αναγκάζονται να ενεχυριάσουν τις μελλοντικές συντάξεις τους στις τράπεζες και να ζήσουν με δανεικά, για τα οποία πληρώνουν φυσικά τόκους.


Ανάρτηση από: http://www.enet.gr

ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Από τον πανάξιο ιεράρχη Νικόλαο

Του Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικῆς Νικολάου
28 Ὀκτωβρίου 2013

Σήμερα γιορτάζουμε μιὰ μέρα δόξας τῆς ἱστορίας μας, μιὰ μέρα πανηγυρικῆς ἀπόδειξης τῆς ἡρωικῆς ἑλληνικῆς ψυχῆς μας. Ὅλοι οἱ τότε ἰσχυροί, Γερμανοὶ καὶ Ἰταλοί, ἐναντίον μας. Οἱ γονεῖς μας φτωχοί, μικροί, ἀδύνατοι. Δυνατοὶ ὅμως στὴν ψυχή, μεγάλοι στὰ ὁράματα, πλούσιοι σὲ ἰδανικά. Μὲ κυβερνῆτες ποὺ ἄκουγαν τὸν ἀναστεναγμὸ τῆς ἱστορίας καὶ ἤξεραν νὰ ἐκφράζουν τὴ φωνὴ τοῦ λαοῦ στὶς ἀπειλὲς τῶν ξένων καὶ ὄχι τὴ λαίμαργη βούληση τῶν ἀδίστακτων δυνάμεων στὸν γονατισμένο καὶ τότε λαό. Τὸ ΟΧΙ δὲν τὸ εἶπε ἕνας• τὸ εἶπε ὁλόκληρος ὁ λαός. Ἁπλά, βρέθηκε αὐτὸς ποὺ συνδύασε τὴν ἁρμοδιότητα τῆς ἐξουσίας του μὲ τὸν παλμὸ τοῦ λαοῦ.

Καὶ σήμερα ἡ πατρίδα μας βρίσκεται σὲ ἰδιότυπη ἐμπόλεμη κατάσταση καὶ ζεῖ σὲ κατοχή. Καὶ αὐτὴ τὴ φορὰ δυστυχῶς Γερμανική. Καὶ ὄχι μόνον. Ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι, θύματα καὶ τῆς δικῆς μας ἀπερισκεψίας καὶ μικρόνοιας, ξεγελαστήκαμε καὶ παρασυρθήκαμε σὲ ἀνόητη ζωή. Χαλάσαμε ὡς λαός. Τὶς τελευταῖες δεκαετίες φροντίσαμε νὰ καταστρέψουμε ἕνα-ἕνα τὰ θεμέλιά μας, τοὺς βωμοὺς καὶ τὰ ἱερά μας, πίστη, παιδεία, παράδοση, ἱστορία, γλῶσσα, θεσμούς, ἀξίες. Γι’ αὐτὸ καὶ δὲν ἀντέξαμε τὴ σύγχρονη ἐπίθεση. Καὶ νὰ ποῦ φτάσαμε! Μέσα σὲ λίγα χρόνια βλέπουμε τὶς περιουσίες μας νὰ χάνονται, τὴν ἀνεργία νὰ αὐξάνεται, τοὺς νέους μας νὰ ἐκπατρίζονται, τὸν λαό μας νὰ πεινάει, τὴν ἀξιοπρέπειά μας νὰ ἐξανεμίζεται, τὴ χώρα μας νὰ ἀδειάζει. Βουλιάξαμε σὲ χρέη καὶ δάνεια, βυθιστήκαμε σὲ προβλήματα καὶ ἀδιέξοδα, γεμίσαμε συσσίτια.

"Σοκ και δέος" με βίαιη αύξηση ορίων και μείωση συντάξεων

Βρυξέλλες, τρόικα, Στουρνάρας έχουν έτοιμη την τρίτη παρέμβαση στο ασφαλιστικό
Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Με τις Βρυξέλλες και την τρόικα να επιμένουν στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το 2014, την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων να βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της ανεργίας, οι "διαρροές" του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, αλλά και οι χλιαρές "διαψεύσεις" του αρμόδιου υπουργού Γ. Βρούτση, επιβεβαιώνουν τη σχεδιαζόμενη τρίτη κατά σειρά παρέμβαση στο ασφαλιστικό. Έτσι μέσα σε μόλις τριάμισι χρόνια που η χώρα βρίσκεται στον ζυγό του Μνημονίου, τα νέα μέτρα που "δοκιμάζονται" προκαλούν "σοκ και δέος":
1. Βίαιη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τρία έως δεκαπέντε χρόνια για περίπου 350.000 εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης ή πρόκειται να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι ασφαλισμένοι (Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες) που «κλείδωσαν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 και οι οποίοι μπορούν να αποχωρήσουν. Το μέτρο αυτό στην καλύτερη περίπτωση, να αποδώσει μόλις 400 εκατ. ευρώ, όταν το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων το 2014 υπολογίζεται τουλάχιστον σε 2,5 δισ. ευρώ.

Οχυρό Ρούπελ - 1940 (video)

Σπάνια βίντεο με τη Μάχη των Οχυρών στη Γραμμή Μεταξά. Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, στο ημερολόγιό του, στις 8 Απρ. 1941, δύο ημέρες μετά την γερμανική επίθεση: «Προχωρούμε αργά στην Ελλάδα…
Οι Έλληνες είναι γενναίοι μαχηταί… Τα καταληφθέντα χαρακώματα είναι γεμάτα πτώματα… Και αυτός ο Φύρερ θαυμάζει ιδιαιτέρως το θάρρος των Ελλήνων. Ίσως υπάρχει ακόμη ένα ίχνος της παλαιάς ελληνικής καταγωγής σ’ αυτούς.»

Ο Αδόλφος Χίτλερ, σε ομιλία του στο Ράιχσταγκ, 4 Μαΐου 1941: «Ενώπιον της Ιστορίας είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω ότι, από τους μέχρι τώρα αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με εξαιρετική γενναιότητα και δεν παραδόθηκε παρά όταν κάθε αντίστασή του ήταν αδύνατη. Ως εκ τούτου, απεφάσισα να μην κρατηθεί κανένας Έλληνας στρατιώτης αιχμάλωτος και οι αξιωματικοί να διατηρήσουν τα προσωπικά τους όπλα.»