Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Λόλα να ένας υπουργός

Aκούστε τον ίδιο τον Κωστή Χατζηδάκη να λέει ότι διαθέτει «συγκριτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα βιβλία του Νταν Μπράουν κυκλοφορούν στην Αγγλία και στην Αμερική με τιμές 50% – 100% χαμηλότερες απ’ ότι κυκλοφορούνε στην Ελλάδα».

Δηλαδή, λέει ο υπουργός ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ότι αν στην Ελλάδα ένα βιβλίο κυκλοφορεί στην τιμή των 20 ευρώ, στην Αγγλία και στην Αμερική κυκλοφορεί στην τιμή των 10 έως 0 ευρώ! Πάμε πάλι, σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του υπουργού ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, τα βιβλία του Νταν Μπράουν διανέμονται δωρεάν από τα βιβλιοπωλεία της Αγγλίας και της Αμερικής.

Σάλος από δήλωση Άδωνι προς εργαζομένους νοσοκομείων: ''Μισώ και σιχαίνομαι τους απεργούς''!

Λάδι στη φωτιά  ρίχνει και άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς  μετά τους κομμουνιστές δηλώνει ότι σιχαίνεται και τους απεργούς. 
 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Απασφάλισε... για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και γιατρών στα Δημόσια νοσοκομεία δήλωσε ευθαρσώς ότι τους σιχαίνεται, δηλώσεις οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων.
 
Όπως χαρακτηριστικά μεταφέρει στο iatropedia η πρόεδρος εργαζομένων στο ασκληπιείο της βούλας και μέλος στο ΔΣ της ΟΕΝΓΕ   Δέσποινα Τοσονίδου  δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον υπουργό ο οποίος  μας ειπε ότι μισεί και σιχαίνεται την απεργία. Μάλιστα σε έντονο  και επιθετικό ύφος μας είπε πως είναι ντροπή μας που απεργούμε επειδή χάνουμε το 25% του μισθού μας από την διαθεσιμότητα. Μας είπε μάλιστα πως είμαστε ευνοημένοι γιατί εργαζόμαστε στο δημόσιο ενώ  οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν λιγότερα και εργάζονται περισσότερο.

Προς τον πολιτικό κόσμο: Να πάτε να γαμηθείτε όλοι σας!


Ανάρτηση από: https://www.facebook.com/pages/The-Bloopers-Team-web-radio

Η Εθνική ανεξαρτησία στην εποχή των μνημονίων

Του Δημήτρη Καλτσώνη*

Η εξάρτηση της Ελλάδας και η διαπλοκή και σύμπλεξη της εγχώριας πλουτοκρατίας με το ξένο κεφάλαιο είναι διαχρονική. Ξεκινά από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Υπάρχουν ποικίλα στοιχεία και αποτυπώματα αυτής της σχέσης και σε θεσμικό, συνταγματικό επίπεδο. Απόδειξη αποτελεί ο ίδιος ο θεσμός της βασιλείας που επιβλήθηκε στη χώρα παρά τις δημοκρατικές αναζητήσεις των επαναστατημένων Ελλήνων με τα τρία δημοκρατικά, και σε ένα βαθμό πρωτοποριακά για την εποχή τους, Συντάγματα της περιόδου της επανάστασης του 1821.

Αλλά και αργότερα, στην αυγή του 20ού αιώνα, στα γεγονότα στο Γουδί το 1909, μην ξεχνάμε ότι μοίρα του αγγλικού στόλου κατέπλευσε στο Φάληρο προκειμένου να υπογραμμίσει ότι η Βρετανία δεν θα ανεχόταν ριζοσπαστικές αλλαγές και κυρίως δεν θα ανεχόταν την εκδίωξη του τοποτηρητή της, του βασιλιά. Ακόμη και η επιλογή του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Στρατιωτικό Σύνδεσμο είχε τη σφραγίδα της Βρετανίας. Το πρόσωπο του μελλοντικού αναμορφωτή πρωθυπουργού είχε την έγκριση του βρετανού προξένου στα Χανιά καθώς ο Ελ. Βενιζέλος είχε τοποθετηθεί νωρίτερα υπέρ της παραχώρησης της Σούδας στους Βρετανούς για στρατιωτική βάση.

Απαγορεύει τις αυριανές κινητοποιήσεις για το ECOFIN η ΕΛ.ΑΣ.

Σε ακόμα μια επίδειξη αυταρχισμού η Κυβέρνηση με εντολή της αστυνομίας, προχωρά στην απαγόρευση των αυριανών διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί,  εν όψει του ecofin που θα διεξαχθεί στη χώρα μας, την Τρίτη 1η Απριλίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. επικαλούμενη την προστασία της  δημόσιας ασφάλειας και τη διαταραχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής, απαγορεύει τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις που καλούν σωματεία, συνδικάτα και πολιτικοί φορείς στην πλατεία Κλαυθμώνος, στα Προπύλαια και στην πλατεία Ομονοίας.

Κριμαία αγάπη μου…


Αποκάλυψη Τώρα
Του Βάσου Φτωχόπουλου

Το ΕΝΩΤΙΚΟ δημοψήφισμα της Κριμαίας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το δικό μας του 1950. Το 97% του λαού της Κριμαίας αξίωσε ΕΝΩΣΗ και την κέρδισε. Όπως και σε μας, μόνο ελάχιστοι, πιόνια του αποικιοκρατικού συστήματος, δεν ψήφισαν υπέρ. Υπέρ ψήφισαν και πολλοί Τάταροι, όπως ακριβώς και σε μας ψήφισαν ακόμη και κάποιοι Τουρκοκύπριοι. Πέραν της συμβολικής αξίας των δρωμένων στην Κριμαία, συγκινηθήκαμε και για έναν άλλον λόγο, ο οποίος μας δίνει θάρρος για να αντιμετωπίσουμε τις ορδές των δικών μας «ΟΥΚΡΑΝΩΝ». Φαίνεται ότι οι λαοί δεν επιθυμούν την αυτοκτονία τους, κάτι ξυπνά μέσα τους και, όσα χρόνια και αν περάσουν, καταφέρνουν να εκφράσουν με την καρδιά τους μα και με τον νου τους τις πραγματικές τους επιθυμίες, που δεν είναι άλλες από το να βρεθούν στη ζεστή αγκαλιά της ΜΑΝΑΣ τους. Είναι γνωστό πως η ΜΑΝΑ μπορεί να είναι και πουτάνα, μπορεί να είναι και μικρόψυχη, μπορεί ακόμη να είναι σκληρή, μια σκύλα-δολοφόνος, όμως δεν παύει να είναι μάνα και σε αυτή να προσδοκά ο κόσμος ένα καλύτερο μέλλον. Κάλλιο η μάνα παρά η κακιά μητριά ή η ξένη «προστάτιδα».

Ενα γράμμα του Γρηγόρη Αυξεντίου με παραλήπτη τον Έλληνα του σήμερα

Στις 15 Ιανουαρίου 1950 στην Κύπρο συνέβαινε ένα γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας. Ύστερα από πολλές και μάταιες προσπάθειες των Κυπρίων να πετύχουν την απόδοση του νησιού τους στην Ελλάδα, η Εθναρχούσα Εκκλησία αποφάσισε να κάμει το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Τη μέρα αυτή οι Κύπριοι πήγαν, μέσα σε θύελλα εθνικού ενθουσιασμού,στις εκκλησιές και έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από το Αξιούμεν Ένωσιν της Κύπρου με την Ελλάδα. Συνολικά 95,7%ψήφισαν για την Ένωση, παρά τα αυστηρά και εκβιαστικά μέτρα που είχαν πάρει οι Άγγλοι και παρά το ότι πολλοί παρεμποδίστηκαν να ψηφίσουν. Ακόμα και Τουρκοκύπριοι πήγαν κι αυτοί κι υπόγραψαν τον κοινό πόθο!

Ζητείται "αξιοπρεπειόμετρο"

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Κάποτε έχτιζαν Μακρονήσια και έλεγαν ότι χτίζουν «Παρθενώνες»! Τώρα μετέτρεψαν τον τόπο σε κοινωνικό νεκροταφείο, σε θάλαμο αιθαλομίχλης και κατάθλιψης και λένε ότι έφεραν «σωτηρία»…

Κάποτε στοίβαζαν το μισό πληθυσμό στις παραγκουπόλεις του Περάματος και μιλούσαν για «ανοικοδόμηση». Τώρα έχουν αφαιρέσει ακόμα και το δικαίωμα στη θέρμανση από 3 εκατομμύρια Έλληνες και μιλούν για «ανάπτυξη»…

Κάποτε έστελναν 2 εκατομμύρια Έλληνες στις στοές του Βελγίου και τις φάμπρικες της Γερμανίας και έλεγαν ότι δημιουργούσαν το μεταπολεμικό «θαύμα»! Τώρα έχουν στείλει 2 εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και λένε ότι γράφουν το «success story»…

Κάποτε για να πιάσεις δουλειά έπρεπε να έχεις χαρτί «κοινωνικών φρονημάτων» και ρουσφετόχαρτο από τον Μαυρογιαλούρο της περιφερείας. Τώρα για να πιάσεις δουλειά θα πρέπει να έχεις χαρτί από το οικείο… δουλεμπορικό (!) το οποίο θα σε υπενοικιάζει (!) για δυο και τρία κατοστάρικα στον… οικείο εργολάβο!   

Τρεις κι εξήντα συν πεντακόσιες


Μπορεί να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα


Ανάρτηση από: http://jodigraphics.wordpress.com

Λίγο πριν το τέλος των ανδρεικέλων.

Του Στάθη

1. Πραξικόπημα: Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ένα πολυσέλιδο πολυνομοσχέδιο πολυβόλο. Ουδείς βουλευτής πρόλαβε να το διαβάσει όλο. Η διαδικασία με την οποίαν έγινε η συζήτηση (!) ήταν κατεπείγουσα.

Το νομοσχέδιο, επίλογος του δεύτερου μνημονίου και πρόλογος του τρίτου, υπερψηφίσθηκε στο πλαίσιο ενός ακόμα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, από μια κυβέρνηση που έχει κάνει την αντικοινοβουλευτική πρακτική, ρουτίνα

Θα ελεγχθεί για αυτό όταν πέσει, διότι θα πέσει, όπως θα ελεγχθεί και για τα σκαστά σκάνδαλα (όπως εκείνο του Ελληνικού) η «αμνήστευση» των οποίων, προβλέπεται στις διατάξεις αυτού του νόμουσήριαλ κήλερ εναντίον και των τελευταίων συστατικών του εργασιακού θεσμικού πλαισίου αυτής της χώρας, περιφέρειας πλέον, αποικίας χρέους, προτεκτοράτου, ειδικής οικονομικής ζώνης, ζωτικού χώρου του Δ’ Ραϊχ, όπως θέλετε πείτε την, όχι πάντως κυρίαρχο κι ανεξάρτητο κράτος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά φόρου υποτελές σε αυτό που η Ευρωπαϊκή Ένωση ολοταχώς μεταλάσσεται: μια εκγερμανισμένη φούσκα.

2. Προπαγάνδα: Οργίασε η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της για το «κοινωνικό επίδομα» (!). Αν θέλαμε να μείνουμε στο βουκολικό, λόγω γάλατος, κλίμα των ημερών θα λέγαμε ότι η κυβέρνηση βούτηξε από κάθε πολίτη ένα κοπάδι γίδια κι ως αντίδωρο επέστρεψε στο ένα δέκατο των πολιτών ένα κέρατο.

Ακόμα και οι κατσικοκλέφτες είχαν περισσότερο φιλότιμο...

Καταργείται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας

Διαλύεται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών ΒΙΟΖΩ και ο Μη Κυβερνητικός οργανισμός περιβάλλοντος ΗΛΕΣΙΟΝ.

Τα αγροτικά ιδρύματα που υπάγονται στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας βάσει του «σχεδίου» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγχωνεύονται-διαλύονται και 30 χρόνια κόπων τινάζονται στον αέρα, τονίζουν οι δύο οργανώσεις. Αποστολή της Τράπεζας Γενετικού Υλικού ήταν η προστασία και η διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας. Από το 1981 έως σήμερα συγκέντρωσε και διατηρεί 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών.

Εξαφανίζουν την Κιβωτό των Σπόρων μας!
Στην ιστοσελίδα του ΗΛΕΣΙΟΝ, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Εξαφανίζουν για να την ξεπουλήσουν την Εθνική μας Τράπεζα Γενετικού Υλικού μέσα από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 11-6-13 για την κατάργηση της ΕΡΤ! Σαλαμοποιείται η Αγροτική Έρευνα για την Κοινωνία, δηλαδή το ΕΘΙΑΓΕ και ο Εθνικός έλεγχος στα Βιολογικά και στο γάλα!

Ω ρε κάτι παλληκάρια



Ανάρτηση από: http://kartesios.com

Όλα ανάποδα σ´αυτή την χώρα!


Ανάρτηση από: http://i-kyr.gr

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Γιώργος Καραμπελιάς: Η ανάπτυξη που μας υπόσχονται σημαίνει εξάρτηση στο διηνεκές

Συνέντευξη στο Δήμο Μπακιρτζάκη της εφημερίδας  Χρόνος  της Κομοτηνής 

Σήμερα οι επενδύσεις αφορούν μόνο τον τουρισμό, δεν θέλουν επενδύσεις οι οποίες θα κρατήσουν τους αγρότες και τους εργάτες στον τόπο τους και θα έχουν μια παραγωγική βάση
Ένας μεγάλος μας ιστορικός, ο Νίκος Σβορώνος, έλεγε ότι οι Έλληνες για οκτώ αιώνες, ξεκινώντας από το 1200, ήταν υποχρεωμένοι να αντιστέκονται για να μπορούν να υπάρχουν. Σε όλες τις περιόδους και τις εποχές που σταματήσαμε να αντιστεκόμαστε η μοίρα μας ήταν του καρπαζοεισπράκτορα. Όπως ήμαστε τώρα.
Η εκθεμελιωτική οικονομική κρίση που βιώνουμε υπακούει σε μεγάλα διεθνή ρεύματα, αλλά αποτελεί παράλληλα συνέπεια και κορύφωση της παρασιτικής ένταξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στη Δύση. Αυτή ολοκληρώθηκε στη διάρκεια μιας μακράς ιστορικής διαδρομής, που ξεκινά από τον… 11ο αι., όταν ο βυζαντινός ελληνικός κόσμος άρχισε να υποτάσσεται οικονομικά στη Βενετία και τη Γένοβα. Σταθμοί  σε αυτή την πορεία απώλειας της αυτονομίας μας υπήρξαν αρχικώς η κατάκτηση και ο διαμελισμός του Βυζαντίου, μετά το 1204, η Άλωση του 1453 και, εν συνεχεία, μια ατελής και ανολοκλήρωτη εθνική χειραφέτηση. Μέσα από τη διαρκή οικονομική πίεση της Δύσης και την επεκτατική παρουσία της τουρκικής Ανατολής, η ελληνική οικονομία δεν μπόρεσε να μετεξελιχθεί σε έναν αυτόνομο παραγωγικό πόλο. Tο ελληνικό κοινοτικό και εταιριστικό παραγωγικό μοντέλο αποσυντέθηκε και οι άρχουσες τάξεις της προσδέθηκαν παρασιτικά στη Δύση, ως μεταπράτες προϊόντων, ιδεών, προτύπων. Οι επανειλημμένες απόπειρες για οικονομική και κοινωνική ολοκλήρωση, κάθε φορά, σκόνταφταν σε αυτή τη διπλή πίεση. Αυτή ακριβώς τη μακρόσυρτη διαδικασία συγκρότησης και αποδόμησης θα αποκαλέσει «καημό της ρωμιοσύνης» ο Κωστής Μοσκώφ. Κατά τη διάρκεια των δύο αιώνων της ελληνικής Αναγέννησης, από το 1700 έως το 1922, ο Ελληνισμός αναπτύσσεται γοργά και στο οικονομικό πεδίο. Επιλέγοντας ορισμένες προνομιακές «στιγμές», τη ναυτοσύνη, τη Μοσχόπολη, τα Αμπελάκια, την «άγρια ανωμαλία» του αυτόκεντρου σαμιακού μοντέλου, τη Διασπορά και το «χιακό δίκτυο», τους Φαναριώτες και τον ρόλο τους, προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε τις διαδικασίες της άνθησης και ταυτόχρονα τις αιτίες της μεταπρατικής υποστροφής. Μια υποστροφή που βρίσκεται στο υπόβαθρο της σημερινής καθολικής κρίσης του παρασιτικού οικονομικού μοντέλου στην Ελλάδα. Όταν οι Έλληνες δοκίμασαν να συγκροτήσουν μια κρατική δομή, με την Επανάσταση του ’21, προσέκρουσαν στην αντίθεση τόσο της οθωμανικής Αυτοκρατορίας όσο και των δυτικών δυνάμεων, που δεν επιθυμούσαν τη συγκρότηση ενός νέου ελληνικού κράτους στη θέση του Βυζαντίου.

Στουρνάρας: `Βγάλαμε τη χώρα απο τον τάφο`...


Ανάρτηση από: https://www.facebook.com/osiospasxwn

Αν


Ανάρτηση από: https://www.facebook.com/laresistenciagr

Τίς πταίει και το Σύνταγμα δεν κλαίει;

Κάθε έξι μήνες, τέτοιες μέρες που ψηφίζοτναι νέα μέτρα, επανέρχεται το ίδιο βασανιστικό ερώτημα:  γιατί δεν κατεβαίνουμε πια στους δρόμους;
Ή για να το πούμε τρικουπικά... "τίς πταίει;"
Μη φταίει ο καναπές που 'ναι αναπαυτικός;
Μη φταίει η απογοήτευση;
Μη φταίει η αίσθηση της ήττας;
Μη φταίνε τα κωλοκάναλα;
Μη φταίει το success story; (λέτε ρε να… 
σωθήκαμε, γι' αυτό να ηρεμήσαμε;)
Μη φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; (ε, να μη φταίει κι αυτός;)
Κάποιος πρέπει να φταίει.

Για να δούμε, όμως, τι φταίει που δεν κατεβαίνουμε, πρέπει να δούμε πρώτα τί μας έκανε πρωτύτερα να κατεβαίνουμε στους δρόμους.
Να δούμε ποιες ήταν οι αιτίες, οι συνθήκες και ποια τα κίνητρα τότε, ώστε να διαπιστώσουμε αν αυτά λείπουν σήμερα.
 
1) Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.
Τη διετία άνοιξη 2010- άνοιξη 2012 ερχόμασταν από ένα καλό βιωτικό επίπεδο.
Πολύ καλό θα έλεγα. Σίγουρα πρωτοφανές στη νεοελληνική ιστορία και σίγουρα σπάνιο και στην ευρωπαϊκή.

Μητσάρας τ´ αρχίδια και η καρδάρα


Ανάρτηση από: https://twitter.com/dromografos/media

Η Κυριακή των προδοτών...*

 από το βιβλίο '' Η Κυριακή των Παπουτσιών'':
''...ούτε την γκόμενα φχαριστήθηκα, ούτε τη γυναίκα φχαριστήθηκα, ήμουνα με τη γυναίκα, είχα το μυαλό μου στην γκόμενα, είχα το άγχος πότε θα γυρίσω πίσω, έβαλα και στο πουλί μου δύσκολα, όταν είναι να κάνει καριέρα κότας και το βάζεις να κάνει καριέρα αετού, δε θα σαλέψει κι αυτό;...''

Ακριβώς όπως αυτοί που θα ψηφίσουν πάλι σήμερα ''ναι, σε όλα'': 

Όταν είναι να κάνεις καριέρα προδότη...
του λαού και σε βάζουν να κάνεις καριέρα βουλευτή, δεν θα γίνεις ρεζίλης, ξεφτίλας, καραγκιοζάκος;

Τουρκία: Σκάνδαλα και ανάπτυξη

Σκάνδαλα και ανάπτυξη: Η έμφαση του Ερντογάν στα «μεγάλα έργα» συνδέει τη διαφθορά με τον κατασκευαστικό κλάδο

Των Μεχούλ Σριβαστάβα και Μπέντζαμιν Χάρβεϋ
Ένα μικρό ψαροχώρι που επονομάζεται Γκαριψέ προσφέρει τα στοιχεία ώστε να κατανοήσουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Τουρκίας.
Μια ώρα δρόμο βόρεια της Κωνσταντινούπολης, δύο γιγάντιοι τσιμεντένιοι πύργοι ορθώνονται εκατέρωθεν του Βοσπόρου, με το ένα πόδι στην Ασία, το άλλο στην Ευρώπη. Μέχρι το 2015, μια κρεμαστή γέφυρα κόστους 2,5 δισ. $ θα στηρίζεται στους δύο αυτούς πύργους των 322 μέτρων. Δίπλα, μια λωρίδα δάσους με έκταση αντίστοιχη του Μανχάταν αποψιλώνεται για την κατασκευή ενός αεροδρομίου κόστους 14 δισ. $.
Τα έργα –τα μεγαλύτερα του είδους στον πλανήτη– επισφραγίζουν ένα δεκαετές κατασκευαστικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προβάλλοντας τις φιλοδοξίες της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης, αλλά και πλουτίζοντας τους ημετέρους του. Μετά από ένα κύμα συλλήψεων που στόχευε σε αυτές τις νέες ελίτ, τα εργοτάξια κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε σύμβολα της διαφθοράς και της πλεονεξίας που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς έχουν κυριαρχήσει στους σχεδιασμούς του Ερντογάν για μια νέα Τουρκία.

Η ΑΕΚ δεν θα γίνει το «Κοκκαλιστάν» των μαυραγοριτών και των δωσιλόγων!

«Για να μάθεις, ποιος πραγματικά ασκεί εξουσία πάνω σου, απλά βρες ποιον δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις».
Βολταίρος

Του askordoulakos

Δεδομένο πρώτο: Ο παππούς του γράφοντος ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της ΑΕΚ.

Γεννημένος στα Χανιά, στην Κίσσαμο, αναγκάστηκε σε πολύ μικρή ηλικία -λόγω των συνθηκών, που επικρατούσαν στις αρχές του 20ου αιώνα στην Κρήτη (βεντέτες κλπ), να μεταναστεύσει με την οικογένειά του στην Κων/πολη, στην οποία μεγάλωσε κι εκ της οποίας αναγκάστηκε –σε ηλικία 18-19 χρονών- να μεταναστεύσει εκ νέου στην Ελλάδα, λόγω επεισοδίου, που είχε με Τούρκο τσαούση, δηλαδή λοχία (ο παππούς του κάθισε ένα κομμάτι ξύλο στο κεφάλι και του το άνοιξε) και να εγκατασταθεί στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Σημειωτέον, ότι κάποια στιγμή, κατά διάρκεια της προσωπικής εργασίας, που πρόσφεραν τότε οι πρόσφυγες της Ν. Φιλαδέλεφειας προκειμένου να χτιστούν τα πρώτα τσιμεντένια τοιχαλάκια, στα οποία θα κάθονταν οι φίλαθλοι, η αστυνομία συνέλαβε τον παππού μου, μαζί με όλους όσους δούλευαν εκείνη την ώρα, διότι είχαν υπερβεί τα μέτρα, που προέβλεπε η άδεια για τα εν λόγω τοιχαλάκια. Μεταξύ των συλληφθέντων κι ο γνωστός (εφοπλιστής τότε) Νίκος Γκούμας, του οποίου τ’ όνομα είχε πάρει το γήπεδο της ΑΕΚ.

Αυτή είναι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ


Ανάρτηση από: http://jodigraphics.wordpress.com

Τα αίσχη των “Τσολάκογλου”

Του Γιώργου Δελαστίκ

Επιτύμβια πλάκα αναθέματος στο πολιτικό μνήμα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου αποτελεί, όπως όλα δείχνουν το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσει σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία και οι βουλευτές που κρατάει στο χέρι της η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο πολιτικός τάφος τους δεν θα είναι βέβαια η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, όπου σύσσωμοι οι «καραγκιόζηδες» βουλευτές της ΝΔ και τουΠΑΣΟΚ θα την υπερψηφίσουν, παρά το θέατρο που έπαιζαν τις τελευταίες μέρες ακόμη και κάποιοι υπουργοί των δύο κομμάτων υποκρινόμενοι ότι διαφωνούν με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.
Φαρμακοποιοί, αρτοποιοί, κτηνοτρόφοι, ταξιτζήδες, προστέθηκαν ελέω πολυνομοσχεδίου στις κοινωνικές ομάδες των ορκισμένων αντιπάλων της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» του ελληνικού και γερμανικού κεφαλαίου. Είναι εντυπωσιακό και άκρως αποκαλυπτικό της δουλοφροσύνης του ελληνικού πολιτικού προσωπικού το γεγονός ότι κανένας από τους εσχάτως εμφανισθέντες νεόκοπους… «αντάρτες του γάλακτος» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να καταγγείλει δημόσια ότι στόχος των νέων ρυθμίσεων για το γάλα είναι απλούστατα να καταλάβουν την ελληνική αγορά οι γερμανικές, ολλανδικές και άλλες ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες που έχουν στις χώρες τους πλεόνασμα γάλακτος. Στη νοοτροπία των Γερμανών και των ομοίων τους άλλωστε σιγά μην πάθουν τίποτα οι Έλληνες, τους οποίους συμπεριλαμβάνουν πλέον στους… «γύφτους των Βαλκανίων», αν πιουν γάλα… τριάντα ημερών χωρίς καμιά θρεπτική ουσία! Πάλι καλά, σκέφτονται ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, που δεν απαίτησε η τρόικα να πίνουν τα ελληνόπουλα μόνο γάλα… σκόνη, όπως έπιναν τις δεκαετίες του 1950 και του 1960! Είμαστε αχάριστος λαός που διαμαρτυρόμαστε κατά των Γερμανών, σκέφτονται σίγουρα οι «Τσολάκογλου» που μας κυβερνούν.

Αυτοί γελάνε με τα χάλια τους...


Ανάρτηση από: http://jodigraphics.wordpress.com

Μπουρδελοπρεζονομάγαζο θέλουν την Ελλάδα οι Γερμανοί

«Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος με ναρκωτικά και σεξ»
Νέο άρθρο, με ξεκάθαρη ειρωνική διάθεση για τη χώρα μας και την προσπάθειά της να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Bild, η οποία ως γνωστόν εδρεύει στη Γερμανία, τη χώρα δηλαδή που έχει κάνει διατριβή στην πορνεία… σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.
Το άρθρο του Ντιρκ Χέρεν, το οποίο τιτλοφορείται «Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος με ναρκωτικά και σεξ», θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να χαρακτηριστεί ως αξιοπρεπές και μη ειρωνικό, δεδομένου ότι εξηγεί το πώς τα ναρκωτικά και η πορνεία θα συνυπολογίζονται από τις Βρυξέλλες στον υπολογισμό του ΑΕΠ των ευρωπαϊκών χωρών.
«Μελλοντικά», γράφει η Bild, «στην οικονομική στατιστική της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνυπολογίζονται και τα προερχόμενα από εγκλήματα και πορνεία έσοδα. Με βάση ευρωπαϊκή ρύθμιση του περασμένου Ιουνίου, όσο περισσότερους απατεώνες, όσο περισσότερα ναρκωτικά και όσο περισσότερη πορνεία και αδήλωτη εργασία έχει ένα κράτος, τόσο πιο πλούσιο γίνεται, μόνο όμως στα χαρτιά».

Οι "αντάρτες" της βουλής...


Είμαστε μικροί και αδύναμοι. Πώς θα τα βάλουμε με τους δυνατούς;

Ποιος νομίζετε οτι το λέει αυτό; Το Κόκκινο σε εκπομπή που παίζει αυτή τη στιγμή. Ναι! Πώς θα βγούμε λέει από την ΕΕ; Είμαστε μικρή χώρα και ιδιαίτερα τώρα αποδυναμωμένη! Εδώ ολόκληρη Κίνα και κοιτάζει να χτίσει συμμαχίες.

Και στην ίδια λογική να ρωτήσουμε: αφού είμαστε μικροί και αδύναμοι, πώς θα προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους κολοσσούς της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της ΕΕ; 

Από πότε η υποτιθέμενη αριστερά σκορπά, από το μοναδικό και πιο δυνατό μέσο μαζικής ενημέρωσης που έχει στη διάθεσή της, την ηττοπάθεια;  Από πότε η υποτιθέμενη αριστερά κάνει σημαία της την υποταγή στη δύναμη, μάλιστα τη στιγμή που η ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας είναι τέτοιου βαθμού που μόνο σε εξέγερση μπορεί να πάει, ή στο θάνατο; 

Όλα τα σημάδια δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί άνευ όρων προκειμένου να πάρει την εξουσία, τα έχει δώσει όλα και μέρα με τη μέρα, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, μέρα με τη μέρα υπαναχωρεί ήδη και σε επίπεδο διακηρύξεων, από όσα έλεγε πριν τις εκλογές του 2012.

Οι κότες της δωσίλογης ακροδεξιάς μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ... απλώς κακάριζαν!


Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

”Σκοτώνεται ποτέ ο ήλιος;”

Ὁ ἄνθρωπος μὲ τὸ γαρύφαλο
Ἔχω πάνω στὸ τραπέζι μου
τὴ φωτογραφία τοῦ ἀνθρώπου
μὲ τ᾿ ἄσπρο γαρούφαλο
ποὺ τὸν τουφέκισαν
 στὸ μισοσκόταδο
 πρὶν τὴν αὐγὴ
 κάτω ἀπ᾿ τὸ φῶς τῶν προβολέων.
Στὸ δεξί του χέρι
 κρατᾶ ἕνα γαρούφαλο
 πού ῾ναι σὰ μιὰ φούχτα φῶς 
ἀπὸ τὴν ἑλληνικὴ θάλασσα
 τὰ μάτια του τὰ τολμηρὰ
 τὰ παιδικὰ
 κοιτάζουν ἄδολα 
κάτω ἀπ᾿ τὰ βαριὰ μαῦρα τους φρύδια 
ἔτσι ἄδολα 
ὅπως ἀνεβαίνει τὸ τραγούδι
 σὰ δίνουν τὸν ὅρκο τους 
οἱ κομμουνιστές.
Τὰ δόντια του εἶναι κάτασπρα
 ὁ Μπελογιάννης γελᾶ
καὶ τὸ γαρούφαλο στὸ χέρι του
 εἶναι σὰν τὸ λόγο πού ῾πε στοὺς ἀνθρώπους 
τὴ μέρα τῆς λεβεντιᾶς
 τὴ μέρα τῆς ντροπῆς.
Αὐτὴ ἡ φωτογραφία
 βγῆκε στο δικαστήριο 
ὕστερ᾿ ἀπ᾿ τὴ θανατικὴ καταδίκη.
Nαζίμ Χικμέτ

Οι πολιτικοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και ο ΜΑΛΑΚΑΣ...


Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ψιλικατζίδικι επαναστατικότητα

Η Μάχη του Γάλακτος μαίνεται, μάγκες και ψευτόμαγκες απειλούν, το αν θα είναι μπαγιάτικο οκτώ ημερών ή φρέσκο έξι έχει γίνει μείζον θέμα για πολιτικούς επαναστάτες που δεν δείχνουν την ίδια συγκίνηση και αγανάκτηση για τη κατάψυξη των Ελλήνων στον χειμώνα που πέρασε, για τους ανασφάλιστους που δεν έχουν πρόσβαση στην αδώνεια Υγεία, για τους ασφαλισμένους που δεν έχουν υγεία, για τους άστεγους που πληθαίνουν, για τους άνεργους που αβγαταίνουν. 

Όχι πως η ιστορία του γάλακτος είναι μικρή και δεν αφορά την ελληνική κτηνοτροφία που είναι γονατισμένη. Αλλά οι αντιδράσεις (όταν υπάρχει τόση αδράνεια σε τόσα άλλα) είναι πολιτικός ιησουιτισμός και ψιλικατζίδικι επαναστατικότητα. 

Ανάρτηση από: http://harddog-sport.blogspot.gr

Ικαρία η Αριστερή Καρδιά μου...!

Ένα από τα πάμπολλα νησιά εξορίας της ελληνικής αριστεράς την περίοδο 1938 - 1954, ήταν και η Ικαρία. Η Ικαρία βραχώδης και απομακρυσμένη γεωγραφικά από τον ηπειρωτικό κορμό, επιλέχθηκε ως κατάλληλη για να φυλακίσει την πρωτοπορία του 20ου αιώνα. Παρ' όλα αυτά η Ικαρία, αποτελεσε κάτι διαφορετικό από έναν απλό τόπο εξορίας. Η Ικαρία ως νησί, αγκάλιασε την κατατρεγμένη αριστερά και την περιέθαλψε με όποιο καλύτερο τρόπο ο ζεστός λαός της μπόρεσε να προσφέρει. 
Στην Ικαρία δεν υπήρχαν στρατόπεδα συγκέντρωσης εξόριστων όπως σε άλλες περιοχές. Οι εξόριστοι έφθαναν στο νησί με πολεμικά πλοία, που ξεφόρτωναν το "φορτίο" των αμπαριών τους σε μικρά καΐκια ντόπιων ψαράδων του Εύδηλου ή του Αγίου Κήρυκου. Από εκεί η χωροφυλακή αναλάμβανε την συγκέντρωση των εξόριστων, την καταλογογράφησή τους και την αποστολή τους σε διάφορα χωριά όπου θα παρέμεναν. Πολλά χωριά του νησιού φιλοξένησαν πολιτικούς κρατούμενους, χωριά όπως οι Ράχες, το Γυαλισκάρι, ο Αρμενιστής και ο Νάς, και σε όλα τα χωριά οι πολιτικοί εξόριστοι βρήκαν την φιλοξενία και την ζεστασιά του καριώτικου λαού να τους περιθάλψει. Όπως προαναφέραμε στρατόπεδα δεν είχε το νησί οπότε οι εξόριστοι καλούνταν να κατασκευάσουν μόνοι τους τα σπίτια τους. Οι κάτοικοι βλέποντας τα σοβαρά προβλήματα των εξόριστων τους περιέθαλψαν και τους φιλοξένησαν στα σπίτια τους. Οι εξόριστοι με την σειρά τους βοηθούσαν κι εκείνοι όπως μπορούσαν τους ανθρώπους του νησιού. Εργάζονταν κοντά τους στα ζώα και τα κτήματα, οργάνωναν θεατρικές παραστάσεις και τους δίδασκαν τις αρχές του σοσιαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης σε κρυφά αχτίφ και συζητήσεις.

Μάντεψε ποιος !!!

Μάντεψε ποιος από τους δύο παίρνει το πλεόνασμα και ποιος τον πληρώνει!

Ανάρτηση από: http://jodigraphics.wordpress.com

Τις νύχτες που δεν κοιμάμαι, ονειρεύομαι τη μέρα γιατί χωρίς ύπνο αντέχω, χωρίς όνειρα όχι.

Του Δημήτρη Τσιριγώτη

Ονειρεύομαι τη μέρα που δεν θα  κλείνουμε τις κουβέντες μας με  το «καλή δύναμη» και το «καλό κουράγιο».
Ονειρεύομαι τη μέρα που θα μετράνε περισσότερο όσα δεν μετριούνται, οι παιδικές καρδιές που σκίρτησαν, οι μικρές καθημερινές μάχες που κερδήθηκαν μέσα στις τάξεις, οι σπίθες που έκαναν τα μυαλά να πάρουν φωτιά. Τέτοια άυλα το ζύγι δεν τα πιάνει γιατί μετράει μόνο της ύλης σωματίδια, τα μόρια.
Ονειρεύομαι τη μέρα εκείνη που οι κλεμμένες δουλειές θα επιστραφούν πίσω. Δάκρυα αντάμωσης, παραμιλητά που ψιθύρισαν «πάει πέρασε».
Ονειρεύομαι τη μέρα που θα λέμε όχι στα προσκυνοχάρτια που μας δίνουν να υπογράψουμε. Αυτά που λίγο λίγο μας σκλαβώνουν και μας καταργούν, όταν οι ανομίες ονομάζονται νόμοι και οι εντολές καθήκοντα.
Ονειρεύομαι τη μέρα όπου δεν θα χρειάζεται άλλο να βάζουμε πλάτη για τους μαθητές μας. Να μπορούμε απρόσκοπτα  να αφοσιωθούμε στα ιερά πάρε-δώσε μας. Τώρα αυτό δεν γίνεται, δεχόμαστε επίθεση. Μέσα στο σχολείο δεχόμαστε επίθεση. Το σχολείο δέχεται επίθεση.

Δολοφονήθηκε γιατί αρνήθηκε να ζει σαν σκλάβος

Ο δωδεκάχρονος, Ικμπάλ Μασί, πάλεψε για τα δικαιώματα των παιδιών, για την παιδική εργασία και βραβεύτηκε. Μόνο που δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή του ούτε και να αγωνιστεί για τους συνομήλικούς του που πέφτουν θύματα εμπορίας ανθρώπων, πουλιούνται σε σκλαβοπάζαρα και είναι αναγκασμένα να εργάζονται στην πιο τρυφερή τους ηλικία. Κάτι που συμβαίνει, φυσικά, σε πολλές χώρες του κόσμου, όπου η παιδική εργασία δεν θεωρείται και τόσο… έγκλημα.
Ποιος όμως ήταν ο Ικμπάλ Μασί; Ο δωδεκάχρονος ήταν από το Πακιστάν και λόγω του αγώνα του ενάντια στην εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας, έγινε σύμβολο παγκοσμίως.
Το νεαρό αγόρι γεννήθηκε στο Πακιστάν το 1982. Μόλις συμπλήρωσε το τέταρτο έτος της ηλικίας του, η οικογένειά του τον πούλησε σαν σκλάβο σε ένα ταπητουργείο. Ο λόγος ήταν ένα δάνειο μόλις 16 δολαρίων.
Ο Ικμπάλ αναγκάστηκε για έξι χρόνια, από τα 4 δηλαδή μέχρι τα 10 του, να εργάζεται για δώδεκα ώρες την ημέρα, αλυσοδεμένος στο ίδιο σημείο. Έφτιαχνε χαλιά. Σιτιζόταν με λίγο φαγητό και ελάχιστο νερό που του έδιναν. Τον τιμωρούσαν συνέχεια κλείνοντάς τον σε ένα σκοτεινό υπόγειο που ήταν γεμάτο υγρασία, έντομα και ερπετά.

Ο μύθος των ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων

Του Τάκη Φωτόπουλου

Το «πραξικόπημα από τα κάτω» για την ανατροπή του Ουκρανικού καθεστώτος, που οργάνωσε η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) και εξετέλεσε με τις ειδικές δυνάμεις της, τους μισθοφόρους ελεύθερους σκοπευτές και φυσικά τους Ουκρανούς νεοναζιστές, είχε ένα στόχο: την ενσωμάτωση της χώρας στην ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, μέσα από την ένταξή της στην ΕΕ και στη συνέχεια στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και η πρώτη ενέργεια των κουίσλινγκ με πρωθυπουργό αυτόν που είχε «προβλέψει» η Αμερικανο-σιωνίστρια του Στέητ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ (στην υποκλαπείσα συνομιλία της με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ουκρανία) ήταν η υπογραφή ενός τμήματος της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ που είχε αρνηθεί η ανατραπείσα κυβέρνηση. Έτσι, σήμερα, οι («μακάριοι πτωχοί τω πνεύματι») διαδηλωτές της πλατείας Μαϊντάν που ζητούσαν ένταξη στην ΕΕ, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη χαρά της ένταξης, με την οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων, όπως στην Ελλάδα. Τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν σε αντάλλαγμα της «βοήθειας» του ΔΝΤ είναι τα γνωστά μας «ευεργετικά» μέτρα: πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, αυξήσεις στο γκάζι, ηλεκτρικό κ.λπ., και η συνακόλουθη ανεργία και φτώχεια.

Ο σπόρος και η σπίθα


Εν αρχή είναι… οι λέξεις!
Σπόρος: το σπέρμα κάθε καρπού / καθετί που σπέρνεται για να βλαστήσει / (συνεκδ.) το παιδί.
Σπίθα: μόριο πυρακτωμένης ύλης που εκσφενδονίζεται από φωτιά ή από συγκρουόμενα σώματα, σπινθήρας / (μτφ.) αρχή, αιτία γεγονότος ή κατάστασης.
Του Γιάννη Ζαμπετάκη
Στο βιβλίο «Οπλα, μικρόβια και ατσάλι», ο Τζάρεντ Ντάιαμοντ εξηγεί γιατί και πώς ο πολιτισμός άρχισε από τη Μεσοποταμία, όπου ξεκίνησαν η γεωργία και η κτηνοτροφία. Εκεί, οι άνθρωποι έγιναν για πρώτη φορά γεωργοί και κτηνοτρόφοι και έτσι σταμάτησαν να είναι νομάδες και γυρολόγοι κυνηγοί. Εχοντας πλέον μια σταθερή βάση, οι άνθρωποι (από το 7000 π.Χ. και προς το σήμερα) ανέπτυξαν σιγά σιγά τη σταθερή παραγωγή τροφής. Η τροφή αυτή έγινε η κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη της γραφής και του πολιτισμού. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι πρώτες ιστορικά γραφές εμφανίστηκαν στην Αίγυπτο (ιερογλυφικά) και στην Κρήτη (δίσκος Φαιστού).

Εθνική ανεξαρτησία το ανεκπλήρωτο όραμα – Ιστορική ανασκόπηση και λύσεις

Εκδήλωση με θέμα «Εθνική ανεξαρτησία το ανεκπλήρωτο όραμα – Ιστορική ανασκόπηση και λύσεις»  οργανώνει το Δίκτυο  
ΕΛ. ΛΑ. Δ. Α (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση), που απαρτίζεται από  Σπίθες του Μίκη Θεοδωράκη,   την Κυριακή 6 Απριλίου και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βύρωνα (Καραολή και  Δημητρίου 36 – 44).
Για την αποκάλυψη του ρόλου των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης και των τοπικών συμμάχων και οργάνων τους θα μιλήσουν οι Πανεπιστημιακοί κ. κ. Γιώργος Κασιμάτης Συνταγματολόγος ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και  ο Γιώργος Κοντογιώργης Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Χούντα γάλακτος


Η χούντα κινδυνεύει να πέσει επειδή τα έβαλε με το γάλα.

Φανταστείτε τι θα πάθαινε αν τα έβαζε με το φραπόγαλο.

Ανάρτηση από: http://vasiliastismonaxias.blogspot.gr

Φλας μπακ!!!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ίσως  έτσι μας δίνει την ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια λάθη, να αλλάξουμε έστω την τελευταία στιγμή τις συνθήκες.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της δύστυχης ιστορίας, εμείς ακολουθούμε την ίδια πορεία, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, κάποιοι δεν αναγνωρίζουν καν τις ομοιότητες.

Περνούν τα χρόνια βλέπετε και η λήθη, το μικρό αδελφάκι της, μας κλείνει πονηρά το μάτι και μας οδηγεί στην πεπατημένη.
Συνθήκες μεταπολεμικές στην Ελλάδα, που οι παλιότεροι λησμονούν και οι νεώτεροι αγνοούν.

Συνθήκες ενός καλά οργανωμένου παρακράτους με σαφείς εντολές βίας και καταστολής, ασφαλίτικες μέθοδοι εκφοβισμού και αποσυντονισμού.

Αμέσως μετά τον πόλεμο, με την αριστερά εδραιωμένη στην συνείδηση του λαού, ως κόμμα πατριωτικό και αντιστασιακό, έπρεπε να βρεθεί  ο τρόπος για να διαλυθεί, έπρεπε να εξαφανιστεί και να μειωθεί ο ρόλος της στην αντίσταση και  απελευθέρωση, διότι αυτό επιθυμούσαν οι Αγγλοαμερικάνοι φίλοι μας.(Οι φίλοι της Ελλάδας είναι διαχρονικοί, σταθερές αξίες για τις κυβερνήσεις!!)

Μην χάσετε την επόμενη απεργία της ΓΣΕΕ


Ανάρτηση από: http://jodigraphics.wordpress.com

Πτώχευση αξιών, λαού και εξουσίας

Του Βάσου Φτωχόπουλου

Τέτοιον βομβαρδισμό από ασυναρτησίες, ψευτιές και παραπλανητικές δηλώσεις δεν είχαμε ποτέ από καμία κυβέρνηση. Όταν μιλούν οι κυβερνητικοί ιθύνοντες και τα παπαγαλάκια τους –δημοσιογράφοι, τραπεζίτες και πολιτικοί– νομίζει κανείς πως ζούμε σε μιαν εύρωστη, παραδεισένια πολιτεία που είναι έτοιμη σε λίγους μήνες να προβάλει ως πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Φυσικά, η πραγματικότητα στα νοικοκυριά της νήσου είναι εντελώς διαφορετική και αυτό το γνωρίζουν όλοι· και οι κλέφτες και οι ψεύτες της κυβέρνησης και ο ίδιος ο λαός, ο οποίος προς το παρόν ανέχεται τα πάντα χωρίς καμία ουσιαστική και μεθοδευμένη αντίσταση. Φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλμα. Η φτώχεια είναι πια στο κατώφλι μας. Δεν είναι η φτώχεια της δεκαετίας του ’30, του ’40 ή του ’50, αλλά μια μοντέρνα φτώχεια που μας θέλει σκλάβους ενός συστήματος που θα καθορίζει τη ζωή μας ως μιαν πορεία μέσα στον χρόνο όπου το πρώτο ιδανικό είναι η εξόφληση των χρεών και των δόσεών μας. Τίποτε άλλο. Να δουλεύουμε μια ζωή για να πληρώνουμε χρέη και δόσεις, αλλά ταυτοχρόνως να τρώμε κουτόχορτο για να μπορεί το κάθε προεδρικό ψευταρίν και κλεφταρίν να μας κοροϊδεύει κι από πάνω.

Περί ελληνικού έθνους

Του Απόστολου Διαμαντή 

Παρότι σύμπασα η οικουμένη, μορφωμένη και μη, συγκαταλέγει το ελληνικό έθνος στην κατηγορία των ιστορικών εθνών –από τον Χέγκελ, μέχρι τον Μαρξ και τον Χούσερλ – υπάρχει σήμερα μια μερίδα Ελλήνων διανοουμένων που λέει το πράγματι πρωτοφανές ότι ελληνικό έθνος δεν υπήρχε πριν το 1821, διότι μόνον η αστική εποχή έχει να παρουσιάσει αυτό το μόρφωμα. Το ελληνικό έθνος της αρχαιότητας και του μεσαίωνα λοιπόν είναι κατ’ αυτούς μια αντιεπιστημονική, εθνικιστική πλάνη!
Πρόκειται φυσικά για άποψη όχι μόνον αντιεπιστημονική, εφόσον κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν την έχει υποστηρίξει ποτέ και πουθενά, αλλά μάλλον για άποψη που προέρχεται από το χώρο του πολιτικού φανατισμού. Διότι, στοιχειωδώς να ανοίξει κάποιος τα αρχαία κείμενα θα μπορούσε να δει τον όρο «έθνος» φαρδύ πλατύ, στα κείμενα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Ηρόδοτου, του Ομήρου κλπ.

Χάιλ … Σόιμπλε! Ο δήμιος του ελληνικού λαού έρχεται να απολαύσει από κοντά τα αποτελέσματα της πολιτικής του...

Την επίσκεψη του Χίτλερ στο κατεχόμενο μας τους ναζί Παρίσι, όταν είχε φωτογραφηθεί με φόντο τον Πύργο του Άιφελ πίσω του, θυμίζει η αναμενόμενη την Πέμπτη άφιξη στην Αθήνα του Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Ο δήμιος του ελληνικού λαού έρχεται να απολαύσει από κοντά τα αποτελέσματα της πολιτικής του.
Πριν καν πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, ο Σόιμπλε έδωσε συνέντευξη στην Μπιλντ, την πιο χυδαία εφημερίδα όλης της Ευρώπης και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου 
«κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Φυσικά ο Σόιμπλε επέβαλε το πρώτο «κούρεμα» επειδή εκείνο το πλήρωσαν στο μεγαλύτερο μέρος του οι Έλληνες  με την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων και τη διάλυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Τώρα που αν γίνει «κούρεμα» θα πρέπει να πληρώσουν οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι, ο Σόιμπλε δεν θέλει βεβαίως να ακούσει κάτι τέτοιο.
Σωστό εκ μέρους του. Την ίδια γραμμή υποστήριξε και η καγκελάριος Μέρκελ σε δύο συνεντεύξεις της.

Ο φονιάς και ο φονιάς


Σε όλα τα κράτη υπάρχουν εγκληματίες. Αυτό που ξεχωρίζει τα κράτη τα έτσι από τα κράτη τα αλλιώς, είναι το αν τα εγκλήματα τα τιμωρούν βάσει νόμων ή αν απαντούν σε αυτά με δικά τους εγκλήματα. Όταν κάποιος είναι φονιάς, είναι φονιάς στο δικό του όνομα. Όταν το κράτος απαντά στον φόνο του τσακίζοντάς τον στον ξύλο και φονεύοντάς τον, τότε γίνεται φονιάς στο όνομα όλων μας.

Περισσότεροι θάνατοι - λιγότερες γεννήσεις για πρώτη φορά από το 1941

Για πρώτη φορά από το 1941 οι θάνατοι στην Ελλάδα ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις, μέσα στο 2012, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο επίκουρος καθηγητής Θεσσαλίας, Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Ραχιώτης. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το 2012 είχαμε 16 χιλιάδες περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά το 1941 και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του πληθυσμού.

Επεσήμανε δε, ότι η τάση μείωσης του πληθυσμού είχε διαφανεί από το 2011 όταν για πρώτη φορά, αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό, διαπιστώθηκε ότι οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις. Όπως παρατήρησε, το γεγονός, μπορεί να αποδοθεί και στις σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές μεταβολές των τελευταίων ετών.

Ενα νέο video σαρώνει το διαδίκτυο ως απάντηση στο σποτ του υπουργείου Παιδείας

Επιχειρησιακό πρόγραμμα απομόρφωσης και διά βίου κοροϊδίας

Τα δύο σποτ του υπουργείου Παιδείας πυροδότησαν σειρά από video του εκπαιδευτικού κόσμου που απαντούσαν σε αυτά.

Το παρακάτω video μιλάει για Επιχειρησιακό πρόγραμμα απομόρφωσης και διά βίου κοροϊδίας - Επένδυση στη μνημονιακή κοινωνία σε ένα νέο σύγχρονο δούλο του 21ου αιώνα με την ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης
Δείτε το video:

Γάλα. Καυγάς για την εξαπάτηση των εργαζόμενων-καταναλωτών

«α) Ως "παστεριωμένο γάλα" νοείται το γάλα το οποίο έχει υποβληθεί σε επεξεργασία που περιλαμβάνει την έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία για μικρό χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 71,7ο C για 15 δευτερόλεπτα ή ισοδύναμος συνδυασμός) ή σε διαδικασία παστερίωσης που χρησιμοποιεί διαφορετικούς συνδυασμούς χρόνου και θερμοκρασίας για την επίτευξη ισοδύναμου αποτελέσματος, παρουσιάζει αρνητική αντίδραση στη δοκιμασία φωσφατάσης και θετική στη δοκιμασία υπεροξειδάσης, αμέσως δε μετά την παστερίωση ψύχεται, το συντομότερο δυνατό, σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +6ο C, στην οποία θερμοκρασία και συντηρείται, η δε διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε (5) ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της ημερομηνίας παστερίωσης.

Στη συσκευασία του παστεριωμένου γάλακτος πρέπει να αναγράφονται οι ενδείξεις "παστεριωμένο" και "γάλα", το σήμα καταλληλότητας του προϊόντος η διάρκεια και η θερμοκρασία συντήρησής του. Επιπλέον μπορεί να αναγράφεται και η ένδειξη "φρέσκο". Οι ενδείξεις αυτές πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο της συσκευασίας και με ευδιάκριτους χαρακτήρες.

β) Ως "γάλα υψηλής παστερίωσης" νοείται το γάλα το οποίο έχει υποβληθεί σε επεξεργασία που περιλαμβάνει την έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία στους +85οέως +127ο C σε τέτοιες συνθήκες θερμοκρασίας και χρόνου ώστε η δοκιμασία υπεροξειδάσης να είναι αρνητική, αμέσως δε μετά τη θερμική του επεξεργασία ψύχεται, το συντομότερο δυνατό, σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +6οC.

Η συντήρηση του γάλακτος υψηλής παστερίωσης γίνεται σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +6ο C, η δε διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή.