Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η πρώτη του Μάη είναι Απεργία!


Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Η "Ανάπτυξη"στις Λαϊκές Αγορές - Στην ουρά για μια σακούλα δωρεάν τρόφιμα

Η Ελλάδα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Από το πρωί, εκατοντάδες οι πολίτες, σχηματίζουν ουρές για να πάρουν μια σακούλα δωρεάν τρόφιμα, στα σημεία όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοιράζουν δωρεάν τα προϊόντα τους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλλει. Στη Νίκαια εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν από το πρωί τη διανομή, ενώ στον Κολωνό πάνω από 4.000 πολίτες συνωστίζονται για μια σακούλα τρόφιμα. Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών απευθύνουν εκκληση για ασθενοφόρα - σε περίπτωση προβλημάτων από τον συνωστισμό.

Ευτυχώς έχουμε ευρώ και βγήκαμε στις αγορές

Σύμφωνα με τους 'δημοσιογράφους' του ΣΚΑΙ, για το χάλι σήμερα με τα δωρεάν τρόφιμα στις λαϊκές, δεν φταίει ο ΣαμαροΒενιζέλος που κατάντησαν τον κόσμο να τρέχει για μια δωρεάν τσάντα πορτοκάλια, αλλά οι παραγωγοί που δεν το οργάνωσαν σωστά ....

15 λεπτά δημοσιότητας

Οριστικό τέρμα στην αγωνία χιλιάδων ψηφοφόρων-τηλεθεατών δόθηκε χθες το βράδυ, οπότε κι ανακοινώθηκε η κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου προβολής των κομμάτων για τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Μιλάμε το είχα μεγάλη ανησυχία. Δε μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια από την αγωνία.
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών το σύστημα που θα ακολουθηθεί είναι το 4-4-2 με τερματοφύλακες τους γνωστούς ραδιοτηλεδημοσιογράφους που όλοι δεν αγαπάμε και κρυφό κυνηγό τον Άδωνι Γεωργιάδη που δεν είναι βέβαια υποψήφιος ευρωβουλευτής αλλά καταφέρνει να χώνεται σαν σφηνόπουτσα σε όλα τα θέματα.
Συγκεκριμένα, ο ραδιοτηλεοπτικός χρόνος θα κατανεμηθεί κατά 40% με βάση τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2009, κατά 40% με βάση τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2012, ενώ το υπόλοιπο 20% θα κατανεμηθεί ισότιμα σε όσα κόμματα συμμετάσχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Αύριο είναι Πρωτομαγιά

Ανάρτηση από: http://i-kyr.gr

Σε 25 ημέρες τελειώνει το έργο τους


Ανάρτηση από: http://www.jodigraphics.net

Μπίστης. Ένας προσκυνημένος από τον λαχανόκηπο του Σημίτη!

Τη νύχτα που κατέβηκε η σβάστικα

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Λένε ψέματα... στο μυαλό είναι ο στόχος


Ευχαριστώ την φίλη Αθηνά Λ.

Εχεις πολλά φίδια στον κόρφο σου δύστυχη αριστερά...

Ύμνησαν τον εγκληματία πολέμου Πέρες... ως αριστερό
Ύμνησαν τον φονια των λαών Ομπάμα... ως προοδευτικό
Στήριξαν και στηρίζουν τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους, τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα... ως εκδημοκρατιστές της Συρίας
Ανακοίνωσαν υποψήφιο Περιφερειάρχη και τον κατάργησαν όταν διαμαρτυρήθηκε το εβραϊκό Συνέδριο των ΗΠΑ και το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο... χωρίς να ντρέπονται
Επιμένουν στην υποψηφιότητα του μνημονιακού Βουδούρη κι όλοι γνωρίζουν το γιατί...
Ψήφισε η Κ.Ε. την υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν κι όταν ο "βουλευτής" τους είπε ΄Εμείς οι Τούρκοι δεν ψηφίζουμε γύφτισσα΄... την "απέσυραν" για να μην στεχωρήσουν τον αφέντη σουλτάνο.
Και δεν βγήκε (δεν βγαίνει ακόμη τώρα) ένα αριστερό στέλοχος να τον στείλει να πάει να γαμηθεί το μούλικο του Ερντογάν!
Βγαίνει ο πρώην μνημονιακός σύμβουλος του Γιωργάκη, ο υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν, ο υπερασπιστής της "Μακεδονικής μειονότητας", τα χώνει υπέρ της "Τουρκικής μειονότητας"... και δεν βρίσκεται ένα μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που να ζητήσει να καταθέσει τις επίσημες-νόμιμες, τις φανερές χρηματοδοτήσεις στην ΜΚΟ του, ώστε να ξέρουμε ποιος πληρώνει για όσα λέει...
Δεν περνάνε 24 ώρες κι ένα άλλο κρατικοδίαιτο γερμανοτσογλάνι που το παίζει ιδιοκτήτης ΜΜΕ και θέλει τα Σκόπια Μακεδονία... και πρόκειται για υποκείμενο που δεν άφησε χωρίς γλείψιμο κατουρημένη ποδιά, αλλά απλήρωτους εργαζόμενους...
Κι αν κάνουμε σούμα τις αλλαγές θέσεων, κυριολεκτικά κωλοτούμπες σε μνημόνια, χρέος, τους επενδυτές (Σταθάκης και σια) στις αμερικάνικες κερδοσκοπικές εταιρίες που πίνουν αίμα ελληνικού λαού... θα πρέπει να θεωρήσουμε τη Χρυσή Αυγή αριστερό κόμμα!
Και φυσικά τους φταίει το ΚΚΕ, ο Πάνος Καμμένος κι άλλες μαλακίες του κώλου!
Σε λιγότερο από ένα μήνα ψηφίζουμε...
Μια αυτοκριτική και ΤΩΡΑ όλους τους κατεργάρηδες στον πάγκο... είναι μοναδική ευκαιρία!

Εκτός αν είναι πλέον ένα συστιμικό κόμμα και εργάζεται για να συνεχίσει η μιζέρια του ελληνικού λαού και μια συγκυβέρνηση με Σαμαρά-Βενιζέλο... για το "καλό της πατρίδας"!

Ανάρτηση απο: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά

«Όλα αυτά είναι πασίγνωστα. Το ερώτημα είναι: ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας - Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά; Είναι προφανές ότι η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, καλή τη πίστει, παρασύρθηκε και τώρα αποκαθιστά, με κάποιο πολιτικό κόστος όμως. Ωστόσο η προγραμματική ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνεται στα κρυφά και, δυστυχώς, χωρίς πολιτικό κόστος, το οποίο θα αποδειχθεί ασύγκριτα μικρότερο από την επιμονή σε μια επιλογή που προσέβαλλε τις αξίες της Αριστεράς και την αντίληψη περί της δημοκρατικής κοινωνίας και χώρας». 

Το κύριο άρθρο της Αυγής την Τετάρτη, με τίτλοί Εκεί ψηλά στη Θράκη, αφού κάνει μια ανασκόπηση στη συνολική πολιτική του ελληνικού και του τουρκικού κράτους απέναντι στη μειονότητα, καταλήγει με την παραπάνω απρόσμενη παράγραφο. Καταρχάς όλα όσα αναλύονται για το μειονοτικό ζήτημα στο άρθρο, προφανώς και δεν είναι πασίγνωστα. Όχι μόνο γενικώς στους Έλληνες πολίτες, αλλά ακόμη χειρότερα σε όσους… αυτοπροσδιορίζονται ως Αριστεροί. Αντιθέτως, είναι απολύτως ξεκάθαρο, πως όσα ακολουθούν στο άρθρο σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον ηθικό, ούτε με τον αξιακό κώδικα της Αριστεράς, για τον οποίο πολλά ιμάτια διαρρηγνύονται εσχάτως μεν, εκ των υστέρων, δε. Δεν μπορεί να προσπεραστεί αβασάνιστα, η υιοθέτηση και η επιστράτευση καταδικαστέων πρακτικών από τη μεγαλύτερη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο όταν τροφοδοτούνται με υψηλής υπεραξίας παραπροϊόν τα συστημικά ΜΜΕ. Και μόνο η προσεκτική ανάγνωση, φράση προς φράση, αρκεί για συμπεράσματα: «Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ, να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά;..». 

Αποπομπή Σαμπιχά - Η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης εκπροσώπησης

''Είναι κοινή η πορεία.
Υπαναχώρηση στο μητροπολιικό χώρο σημαίνει αφανισμό του κυπριακού ελληνισμού.
Υπαναχώρηση στην Κύπρο σημαίνει επαύξηση των κινδύνων για τη μητρόπολη.
Η Τουρκία απειλεἰ με ιμβροποίηση την Κύπρο, με κυπροποίηση τη Θράκη και με διχοτόμηση το Αιγαίο.
Δεν θα υποχωρήσουμε. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Ο Πενταδάκτυλος μας προκαλεί''
Βάσος Λυσσαρίδης - 1977

''Την Ελλάδαν θέλωμεν κι ας τρώγομεν πέτρες''

Σύνθημα του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959

Των Πέτρου Μαγγανιάρη και Παύλου Τουμανίδη

Η  Σουλεϊμάν Σαμπιχά αποβλήθηκε από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω  μιας απλής ανακοίνωσης του γραφείου τύπου, παρόλο που η κεντρική επιτροπή είχε εγκρίνει την συμμετοχή της σε αυτό , με συντριπτική πλειοψηφία 152 υπέρ στους 180! Και είναι απορίας άξιον, πώς, μέχρι στιγμής, δεν βρέθηκε ουδείς εκ των 152 υπερψηφισάντων που να διαμαρτυρηθεί , για την  πραξικοπηματική αυτή αποβολή , για μια διαδικασία που εξ ορισμού σηματοδοτεί την αυτοακύρωση της λειτουργίας αυτού του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου, αλλά και τον ευτελισμό της έννοιας της πολιτικής ευθύνης.
Το πανελλήνιας εμβέλειας Ευρωψηφοδέλτιο, κρίθηκε τελικά σε επίπεδο περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λες και επρόκειτο για τοπικής εμβέλειας υποψηφιότητα.
Είχε προηγηθεί η αδιανόητη για μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου δήλωση του βουλευτή  Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, που έγινε  μέσα στην Κ.Ε.: «εμείς οι Τούρκοι δεν θα ψηφίσουμε την Τσιγγάνα»!

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η «εναλλακτική δημοσιογραφία» Κούλογλου και Σία ΚΑΤΑ της ανωνυμίας στο διαδίκτυο



Το πολιτικό και καπιταλιστικό σύστημα έχει λυσσάξει τον τελευταίο καιρό εναντίων της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.
Το γιατί; Προφανές. Ένα εκμεταλλευτικό σύστημα δουλεύει ποινικοποιώντας τις ελεύθερες φωνές. Γιʼ αυτό και επιμένει να ΓΝΩΡΙΖΕΙ ποιος εκφράζει τι. Για να ξέρει ποιος είναι υπέρ του και ποιος εναντίων του. Για να βρίσκει αυτόν που του αντιπαρατίθεται και βάσει των νόμων που έχει κόψει και ράψει στα μέτρα του να του δίνει μια και να τον εξαφανίζει.
Η ανωνυμία που προσέφερε η τεχνολογία του διαδικτύου, σε καιρούς χαλεπούς, ήταν μία ύστατη καταφυγή των φωνών που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους να εκφράζονται ελεύθερα. Άσχετα αν το σύστημα το εκμεταλλεύτηκε κʼ αυτό προς όφελος του (υπόθεση τρωκτικού) η ανωνυμία της έκφρασης στο διαδίκτυο παραμένει μία κυρίαρχη ελευθερία που πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρην οφθαλμού.

Τα πάντα για τη Σαμπιχά, το ΣΥΡΙΖΑ και ο ασκός του Αιόλου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές έχει αρχίσει και εντελώς απροσδόκητα μαζί με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου άνοιξε και το θέμα της μειονότητας της Θράκης, που είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί στο δημόσιο διάλογο.
Της Βασιλικής Σιούτη 
Το θέμα, αναμφισβήτητα άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους χειρισμούς του και τώρα επιχειρεί να το κλείσει. Πρωταγωνίστρια εξίσου απροσδόκητα και μάλλον παρά τη θέλησή της, καθώς στοχοποιήθηκε άγρια, μία νέα γυναίκα Ρομά, η Σαμπιχά Σουλειμάν. Και από δίπλα, ο άλλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χριστόπουλος, που δήλωσε ότι δύσκολα θα μπορούσε να είναι μαζί της στο ίδιο ψηφοδέλτιο και του οποίου οι θέσεις για τα μειονοτικά και εθνικά ζητήματα προκαλούν νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Η Κουμουνδούρου επισήμως δηλώνει ότι θέμα αυτό έχει κλείσει, παρά τους κλυδωνισμούς που προκαλούσε μέχρι χθες.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΣΟΚ! “Ο Σαμαράς μου είπε να παρακαλέσω την Μέρκελ για να μεσολαβήσει στην Τρόικα ώστε…”! (video)

…ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ!! Στο υποτιθέμενα κυρίαρχο κράτος, με κυρίαρχο λαό και δημοκρατικό πολίτευμα!

Η τρανταχτή απόδειξη της εκτροπής που συντελείται στην Ελλάδα, ελέω μνημονίου!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΒΕΜΠΕΡ: «Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ»

Χθες 25/4/2014 η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) είχε έκτακτη συνεδρίαση στο κτίριο του ΕΒΕΑ για το θέμα της συνδρομής στα Επιμελητήρια. Παρών ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, Γερμανός, κ. Βέμπερ. Ήμουν παρών στο ακροατήριο και αυτά που άκουσα με άφησαν άναυδο.

Την προηγούμενη ημέρα ο κ. Βέμπερ επισκέφθηκε τον κ. Σαμαρά μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Μίχαλο και τον γραμματέα των Ευρωεπιμελητηρίων. Συζήτησαν διάφορα θέματα και ανάμεσα στα άλλα το θέμα της συνδρομής των Επιμελητηρίων (που καταργείται από 1/1/2015).

Και είπεν ο θεός...

Γεννηθήτω..."μέρισμα".
Και εγένετο.

Εκκλησίες στολίστηκαν με βάγια.
Κυβερνητικοί με φράκα.
Κανονιοβολισμοί, παιάνες, αλλαλαγμοί.

Παπαγάλοι και ΜΜΕ σε πλήρη δράση.
"ΠΑΡΤΕ και ΦΑΤΕ"...όλα μαζί.
Οι όφφιδες της παραπλάνησης επί τω έργω.

Νέα τάξη και Ελληνισμός



Ανάρτηση από: http://konstantakopoulos.blogspot.gr

Από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Livorno - Lazio


Οι Έλληνες είναι ο πιο φιλόξενος λαός στον κόσμο

Του πιτσιρίκου

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ο ένας στους τρεις Έλληνες που υπέβαλε πέρυσι φορολογική δήλωση είναι φιλοξενούμενος άλλου προσώπου. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως οι Έλληνες είναι ο πιο φιλόξενος λαός του κόσμου.  

Βέβαια, αν σε φιλοξενούν οι γονείς σου, ή φιλοξενείς εσύ τους γονείς σου, αυτό δεν είναι ακριβώς φιλοξενία γιατί τα παιδιά και οι γονείς δεν είναι ξένοι, είναι οικογένεια.  

Φανταστείτε πόσοι θα ήταν οι φιλοξενούμενοι στη χώρα μας, αν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και άνεργοι Έλληνες δεν έφευγαν μετανάστες στο εξωτερικό.  

Από την άλλη, και οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα είναι πολύ φιλόξενοι, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που ένας μετανάστης νοικιάζει σπίτι και φιλοξενεί άλλους δέκα.  

Μάλλον κάτι έχει το κλίμα στην Ελλάδα που σε κάνει φιλόξενο.  

Δεν ξέρω ποιοι εκπλήσσονται, όταν, σε μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους και πολλούς εργαζόμενους με μισθούς πείνας, υπάρχουν 1,85 εκατ. φορολογούμενοι που δηλώνουν πως φιλοξενούνται.  

Αν δεν φιλοξενούνταν, θα έμεναν στον δρόμο.

Μα που κρύβονται τα ποταμό-ψαρα?

Όλοι, αναγκαστικά έχουμε ένα πλήθος γνωστών άσχετα αν είναι επιλογή μας ή όχι. 
Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, επάγγελμα, γειτονιά, συλλογικότητες, κλπ.
Το πολιτικό στίγμα του καθενός λίγο-πολύ γνωστό ή εύκολα προσδιοριζόμενο από κάποια συζήτηση ή στάση απέναντι σε γεγονότα.
Στον ευρύ αυτό κύκλο εντοπίζω κάθε καρυδιάς καρύδι από πλευράς πρόθεσης ψήφου. Εκτός από ένα. Κανένας μα κανένας δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να ψηφίσει το τηλε-ποτάμι του κυρ-Σταύρου.
Μα οι δημοσκοπήσεις το βγάζουν 3ο κόμμα.
Αποφάσισα να μελετήσω καλύτερα το "δείγμα" μου. Και πάλι τίποτα. Ενώ βρίσκω ακόμη και το υπό εξαφάνιση είδος του homo pasokus ή του κουτοπόνηρου καιροσκόπου Δημαρίτη, ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟ δεν εντοπίζω.
Κατέληξα ότι κάπου κρύβονται και επικέντρωσα στους περισσότερο ηλίθιους,τηλεόπληκτους,και "απολιτίκ". Μάταιος κόπος.Κι αυτοί ακόμη, αν ήταν η Μενεγάκη θα τη ψήφιζαν αλλά όχι και το μουρόχαυλο κυρ-Σταύρο. Προτιμάνε πιο πατροπαράδοτα λαμόγια.

«Δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν»!

(Le parti, c’ est  nous! = Το κόμμα είμαστε εμείς!)

Του Παντελή Σαββίδη 


1. – Η υπόθεση Σαπιχά φοβάμαι ότι οριοθέτησε τη δυναμική ενός πολιτικού μορφώματος, του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διεκδίκησε να εκφράσει τα κοινωνικά στρώματα που πλαισίωσαν μεταπολιτευτικά το ΠΑΣΟΚ, ωφελήθηκαν σε βάρος της Πολιτείας από αυτό και όταν δεν ικανοποιούσε τις ανορθολογικές ορέξεις τους, αναζήτησαν αλλού καταφύγιο.
Και λέω φοβάμαι διότι, ακόμη και αν δεν συμφωνούσε κανείς με τον πολιτικό αυτό σχηματισμό, ο οποίος θα αποδειχθεί μικράς διάρκειας, θα ήθελε να ταρακουνήσει το πολιτικό κατεστημένο το οποίο, επειδή κατέχει το μονοπώλιο των ιδεολογικών μηχανισμών, αναπαράγει την ιδεολογία του, μη επιτρέποντας σε καμιά άλλη πολιτική δύναμη, που δεν την ελέγχει, να αναδυθεί.
Η αλαζονεία της σημερινής πολιτικής εξουσίας θα πολλαπλασιασθεί μόλις συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει πολιτικό αντίπαλο στη διεκδίκηση του μονοπωλίου της εξουσίας. Και, όπως θα είναι φυσικό, θα εκλάβει τη μικρή απώλειά του ως επιβράβευση της πολιτικής της. Και αυτό είναι το μείζον αρνητικό από τις τελευταίες εξελίξεις.

Τι εκλογές, τι καναπές...


Ανάρτηση από: https://www.facebook.com/wonderjlaw3?

Θα χαρεί και ο Μπαλτάκος.


Ανάρτηση από: https://www.facebook.com/osiospasxwn

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η Ορθοδοξία ως στάδιο τουρκοποίησης

Του Βάσου Φτωχόπουλου


Εθνικωλογικόν Εκδοτικόν Σημείωμα
Το έχω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω: Mπορει κάποιος να είναι OPΘOΔOΞOΣ και να μην είναι EΛΛHNAΣ, αλλά είναι πολύ δύσκολο να είναι κάποιος Έλληνας χωρίς να είναι Ορθόδοξος. Aς τελειώνουμε, λοιπόν, με τις θεωρίες που θέλουν την Ελλάδα και την Κύπρο κοσμικά κράτη, όπου όποιος έχει κι ένα διαβατήριο ταυτοχρόνως γίνεται και Έλληνας. Aς τελειώνουμε και με τις θεωρίες που θέλουν τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, για να μπορούν πιο εύκολα να λεηλατούν το πολιτισμικό και υπαρξιακό μας πρόσωπο. Έλληνες δεν μπορούν να είναι οι αλλοδαποί οι οποίοι για ποικίλους λόγους κατα- φέρνουν να αποκτήσουν ελληνικά διαβατήρια και ως εκ τούτου μπορούν πια, ως πολίτες, να φέρνουν ένσταση εάν οι φαντάροι μας, οι βουλευτές μας ή και τα παιδιά μας στα σχολεία ορκίζονται ενώπιον της Αγίας Τριάδας. Δεν αποδεχόμαστε τον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της πολιτείας μας. O κάθε πολίτης δικαιούται να προσκυνά ακόμη και τον διάβολο, όμως, ως σύνολο, το ελληνικό έθνος και οι πολιτείες του είναι πολιτείες OPΘOΔOΞEΣ και ως τέτοιες πρέπει να τις διαφυλάξουμε. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού για να ικανοποιείται η πολτοποιητική μηχανή του καπιταλισμού που θέλει τους ανθρώ- πους ομοιόμορφα νούμερα χωρίς ταυτότητα, χωρίς πρόσωπο, χωρίς αντιστάσεις.

Δραχμή ή ευρώ;


Ανάρτηση από: http://www.jodigraphics.net

Εν πλω το “ΟΧΙ” στα χημικά από τους Κρητικούς

Δεκάδες Κρητικοί έφτασαν στα Σφακιά το μεσημέρι με δικά τους μέσα, ή με λεωφορεία τα οποία εκτέλεσαν ειδικό δρομολόγιο για τη μεταφορά μικρών και μεγάλων που ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια ακόμα δυναμική διαμαρτυρία, για την καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο.
Οι Κρητικοί από διάφορες περιοχές του νησιού, έφτασαν περίπου στις 12 το μεσημέρι στα Σφακιά.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ «Δασκαλογιάννης» που μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά, και άλλα σκάφη καθώς και το γνωστό σκάφος «Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ( που αποτελεί ένα από τα δυο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές), ανοίχτηκαν στη θαλάσσια περιοχή στα 3-5 μίλια.

Με Καΐκια και Φουσκωτά στη Θάλασσα, Ενάντια στα Χημικά του Πολέμου

Ξεκινά την Κυριακή 27 Απριλίου η εν πλω διαμαρτυρία των Κρητικών -και όχι μόνο- ενάντια στην υδρόλυση των χημικών του πολέμου στη Συρία, που ακόμα συνεχίζεται. Τα πλεούμενα θα ξεκινήσουν από τα Σφακιά στςι 12 το πρωί. Η συμμερτοχή του κόσμου, τόσο εν πλω όσο και από ξηράς, είναι σημαντική.
Η υδρόλυση θα πραγματοποιηθεί εν πλω σε διεθνή ύδατα καθώς καμία χώρα δεν δέχτηκε να γίνει στο έδαφός της, προκειμένου να μην αναλάβει κανείς την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Η διαδικασία είναι σε πειραματικό στάδιο.

Λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ εικάζεται πως δεν τις γνωρίζουν ούτε όσοι έχουν αναλάβει τη διαδικασία. Δηλαδή, Αμερικανοί και ΟΗΕ πηγαίνουν "στα τυφλά" προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες συναινέσεις από κράτη της Μεσογείου. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν. Γι' αυτό το λόγο, η συμβολική-πολιτική αυτή διαμαρτυρία που ξεκινά την Κυριακή αποτελεί μια σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους: αν βγει το Cape Ray για υδρόλυση στη Μεσόγειο, τότε θα βγάλουμε σε δεύτερη φάση πλοίο που θα παρακολουθεί ακό κοντά Αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί, υπό τον φόβο διπλωματικού επεισοδίου, μιας και στα δεθνή ύδατα δεν υφίσταται συγκεκριμένη αρχή δικαίου που να ρυθμίζει τι θα γίνει αν συλληφθούν οι ακτιβιστές.

Δυο μικρά video με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη για πολύ σκέψη...

1. Ανδρέαs Παπανδρέου 1995…



Ο Νόμος του Σπόρου

Εν αρχή ην ο σπόρος... Ο σπόρος είναι ο πρώτος κρίκος στη διατροφική αλυσίδα και ενσαρκώνει μια μακρά αλληλουχία εξέλιξης και χιλιάδες χρόνια βελτίωσης των φυτών από τους αγρότες, καθώς και τον πολιτισμό της ελεύθερης παραγωγής-διατήρησης και ανταλλαγής σπόρων. Είναι η έκφραση της νοημοσύνης της γης και των γεωργικών κοινοτήτων ανά τους αιώνες. 
Το βιβλίο “Ο Νόμος του Σπόρου” είναι μια έκδοση από το Ερευνητικό Ίδρυμα για την Τεχνολογία την Επιστήμη και την Οικολογία Navdanya,της γνωστής Ινδής ακτιβίστριας για την ελευθερία των σπόρων και την επισιτιστική ασφάλεια, Δρ.Vandana Shiva. 
Ο “Νόμος του Σπόρου” προτείνεται ως εργαλείο που αφενός μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού και σε κάθε πλαίσιο από τους πολίτες ώστε να υπερασπισθούν την ελευθερία των σπόρων τους και τα κυρίαρχα δικαιώματα τους επί των σπόρων και αφετέρου να χρησιμεύσει ως πρακτικός οδηγός για όλες τις μελλοντικές εξελίξεις των νόμων και των πολιτικών που αφορούν τους σπόρους. 
Η συλλογική μετάφραση και επιμέλεια στα ελληνικά (Δεκέμβριος 2013) είναι μια πρωτοβουλία των: 
Ηλιόσποροι - www.iliosporoi.net
Πελίτι - www.peliti.gr
BiotechWatch - www.biotechwatch.gr 
Άδεια χρήσης creative commons (2013), για ελεύθερο κατέβασμα και ελεύθερη μη-εμπορική αναπαραγωγή και διακίνηση. 

Καμπάνια για τις Ευρωκλογές 2014

με κεντρικό σύνθημα

ΠΛΗΡΩΝΕ. ΥΠΟΤΑΞΟΥ. ΜΗ ΜΙΛΑΣ.


Ανάρτηση από: http://www.jodigraphics.net

Βρέχει φασισμό

Του Καρτέσιου

Ποια σταγονίδια και σταγόνες; Η είδηση ότι «Ο Αντιστράτηγος Ελευθέριος Συναδινός, τέως Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή» αποδεικνύει ότι μιλάμε για ασταμάτητη βροχή στις ένοπλες δυνάμεις. Καλά, για την αστυνομία δε χρειάζεται αντίστοιχο παράδειγμα.
Ο φασισμός υπάρχει παντού. Υπάρχει στο άρθρο 65 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι: «H Bουλή ορίζει τον τρόπο της ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας της με Kανονισμό, που ψηφίζεται από την Oλομέλεια» και «ο Kανονισμός καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της Bουλής υπό την εποπτεία του Προέδρου, καθώς και όλα όσα αφορούν το προσωπικό της». Δεν ελέγχει κανείς τη Βουλή. Ποιος κυρίαρχος λαός, ποια δικαιοσύνη και ποιος έλεγχος στο Βατικανό των Αθηνών; Ό,τι γουστάρουν κάνουν και λογαριασμό δε δίνουν. Ασυγκράτητα τα γέλια  με το ανέκδοτο της ισονομίας.

Δ. Κουτσούμπας: Μόνη λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους

Σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ επεφύλαξε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ταυτίζοντάς τον με τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι η υφιστάμενη αντιλαϊκή πολιτική «η λογική, να φύγουν αυτοί για να έρθουν οι επόμενοι, δοκιμάστηκε πολλές φορές, δεκαετίες τώρα, με τα ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα».
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, υποστήριξε ότι «όποια κυβέρνηση σήμερα ή αύριο, που αναγνωρίζει το χρέος και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, δε μπορεί να διαπραγματευτεί τίποτε περισσότερο από νέους όρους σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμα «η μοναδική λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός. Αυτό μπορεί να το επιβάλλει –και όχι να το διαπραγματευτεί– μια κυβέρνηση, έξω από τα δεσμά της ΕΕ, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια και το λαό πραγματικά στην εξουσία».

Τρομερή απάντηση στους “αριστερούς” συκοφάντες της Σαμπιχά…

Του Πάνου Θεοδωρίδη

Ήθελα να έχω την δαιδαλώδη ψυχραιμία του πεφιλημένου μου Oh Daesu (Σεούλ, Κορέα,παρακαλώ)

Mηλιός στο Μega: «Παραιτήθηκε η Ρομά». Εν τη ρύμη του λόγου ίσως. Ή εν τη ρομά του λόγου. Ή εν τη ρωγμή του λόγου. Πάντως τώρα πια με την πολιτική ορθότητα κανείς δεν θα την πει τσιγγάνα ή πολύ περισσότερο γύφτισσα. Αλλά Ρομά ναι. Παραιτήθηκε η Ρομά.
Μόνο που πρόσεξα και κάτι άλλο στα ψευδίσματα του Μηλιού: ανέφερε κάτι για αριστερά είμαστε ή περίπου. Με δυο λογάκια έχουμε αρχές εμείς!
Τα ίδια είπε συντεταγμένα και θρασύτατα, ένας παράξενος καθηγητής του Παντείου (όλοι παράξενοι είναι αυτοί, θα μου πεις) που φαίνεται ο μέγας ανακατωσούρης και ο αίτιος που έδιωξαν την γιούφτσα απο τη λίστα της Συριζαίας Ευρωβουλής. Ενας Χριστόπουλος.
Ρομά να τη λέτε εσείς. Είναι τουρκογύφτισσα, δηλαδή μουσουλμάνα γύφτισσα, όπως ακριβώς ονομάτιζαν οι άλλοι τους τουρκαλβανούς. Οπως μελοποίησε ο Χατζιδάκις το τσιγγάνα τουρκογύφτισσα. Επι αιώνες το τούρκος σήμαινε μουσουλμάνος. Όλο και κάποιος του Παντείου θα έχει τις αντιρρήσεις του, αλλά δε με νοιάζει.

Πούστηδες και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια!


Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ο Καρατζαφέρης δηλώνει ρητώς ότι διαφωνεί με τον κ. Μπαλτάκο: Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος ΔΕΝ είναι πούστης!...



Ουκρανική κρίση: Η "δράση" εκτυλίσσεται αλλού Πηγή:www.capital.gr

Του Κώστα Ράπτη

Παράδοξο παιχνίδι: Το Κίεβο παριστάνει ότι καταστέλλει στρατιωτικά το κίνημα των καταλήψεων δημόσιων κτηρίων από αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας – αλλά ακόμη και το φυλάκιο στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ στο οποίο υπήρξε συμπλοκή με δύο νεκρούς εγκαταλείφθηκε από τον ουκρανικό στρατό μετά από δύο ώρες και πέρασε εκ νέου στον έλεγχο των ένοπλων μασκοφόρων.

Η Ρωσία παριστάνει ότι είναι έτοιμη να απαντήσει στην πρόκληση αυτή με εισβολή στην ανατολική Ουκρανία – ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή είναι μια παγίδα με πολύ μεγάλο κόστος στην οποία επιθυμούν να την εξωθήσουν ακριβώς οι αντίπαλοί της.

Και η Ουάσιγκτον, παριστάνει ότι είναι έτοιμη να τιμωρήσει τη Μόσχα για μια τέτοια εισβολή περνώντας στην τρίτη και ουσιαστική φάση των κυρώσεων – όταν δεν είναι σε θέση να αναπληρώσει την ενεργειακή τροφοδοσία της Δυτικής Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο και αγωνιά για την οχύρωση των επενδύσεων της BP, της Shell και της Total στη Ρωσία από τυχόν αντίποινα.

Θέσεις έχετε;


Ανάρτηση από: http://topontiki.gr

Ο Τσίπρας, η Σαμπιχά και οι δύο βάρκες

Του Σταύρου Λυγερού

Ο αποκλεισμός ενός προσώπου από το ψηφοδέλτιο ενός κόμματος συνήθως είναι θέμα δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό που κάνει την περίπτωση της Ρομά κοινωνικής ακτιβίστριας Σαμπιχά Σουλεϊμάν διαφορετική είναι ότι ο εκ των υστέρων αποκλεισμός της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει αιτίες που μόνο επιφανειακά παραπέμπουν σε εσωκομματικές αντιθέσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει εγκρίνει με ευρεία πλειοψηφία την υποψηφιότητα της Σαμπιχά. Πριν την υπερψηφίσει, άλλωστε, άκουσε τις ενστάσεις του μέλους της Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο οποίος κατέληξε με τη φράση «εμείς οι Τούρκοι δεν θα ψηφίζουμε την Τσιγγάνα»! Το θέμα, λοιπόν, έπρεπε να είχε λήξει.
Μειονοτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, όμως, με επικεφαλής τον βουλευτή Ξάνθης και γνωστό για τις στενές σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο Ζεϊμπέκ, μεθόδευσαν την ανατροπή της απόφασης. Έστειλαν το μήνυμα ότι οι τοπικές οργανώσεις αντιδρούν και απείλησαν την Κουμουνδούρου ότι θα χάσει τις μουσουλμανικές ψήφους και στις ευρωκάλπες και στις αυτοδιοικητικές κάλπες.
Για να διευκολύνουν τον αποκλεισμό της Σαμπιχά, μάλιστα, ισχυρίσθηκαν ότι είναι ακροδεξιά και στέλεχος του Δικτύου 21! Ξέρουν ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί ενεργοποιούν με παυλοφικό τρόπο αρνητικά αντανακλαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προσκόμισαν, βεβαίως, το παραμικρό στοιχείο για τους ισχυρισμούς τους. Ούτε τους εμπόδισε το γεγονός ότι η Σαμπιχά ήταν πολύ μικρή σε ηλικία όταν διαλύθηκε το Δίκτυο 21 και στη συνέχεια δεν είχε καμία σχέση με τα πρώην στελέχη του.

Το δίλημμα...


Δικαιούχος του 500ευρου του πλεονάσματος


Αμυνόμενος μπάτσος-μπαλούρδος δικαιούχος του 500ευρου του πλεονάσματος, κατά 53% ψηφοφόρος της Χ.Α. κατά 83% ψηφοφόρος ή της ΧΑ ή της ΝΔ.


Κουμάντο στη Θράκη κάνει το τούρκικο προξενείο Κομοτηνής...

Ο Ισπανός που εξαπάτησε τις τράπεζες για να τα βάλει με τον καπιταλισμό

Ο Ισπανός Ενρίκ Ντουράν, είναι γνωστός και ως Ρομπέν των Δασών, ο άνθρωπος που «εξαπάτησε» τις τράπεζες για να στηρίξει εναλλακτικά κινήματα ενάντια στον καπιταλισμό. Κατάφερε στο όνομα μίας ψεύτικης εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών που δημιούργησε  να αποσπάσει περίπου 500.000 ευρώ από τράπεζες, δάνεια, τα οποία εξαρχής δεν είχε καμία πρόθεση να αποπληρώσει. Με τα χρήματα αυτά αποφάσισε να χρηματοδοτήσει εναλλακτικές δράσεις που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, να σταθεί απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα. Σήμερα, κρύβεται από τις αρχές. Μιλώντας στον Guardian μέσω skype από άγνωστη τοποθεσία δηλώνει περήφανος για τις πράξεις του. Είναι η απάντηση στον όλεθρο που έχει σκορπίσει  σε χιλιάδες ζωές ο καπιταλισμός αναφέρει. Σε συνέντευξή του πριν από ένα χρόνο ο Ισπανός υποστηρικτής της ανυπακουής προς την εξουσία, εξηγούσε ότι προκειμένου να μπορέσουν τα αντικαπιταλιστικά συστήματα να λειτουργήσουν έπρεπε από κάπου να χρηματοδοτηθούν και η απόσπαση των χρημάτων αυτών από τις τράπεζες είναι ουσιαστικά χρήματα του ίδιου του λαού.

Η έξοδος από την ΕΕ απαιτεί Κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου

Του Τάκη Φωτόπουλου

Ενώ η οικονομική καταστροφή της ανεργίας, της φτώχειας και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών εντείνεται, η ελληνική κοινωνία, ενόψει εκλογών, είναι πνιγμένη σε ψευτοδιλήμματα που γίνονται ποτάμι (ουδεμία σχέση με το κόμμα-ανέκδοτο των μίντια που διάφοροι όμως, υποτίθεται σοβαροί, διανοητές που είναι υποψήφιοι, δεν το βλέπουν καθόλου έτσι!). Από τη μια μεριά, τα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Χούντας βάζουν το δίλημμα «κανονικότητα ή το χάος» (του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.), όπου «κανονικότητα» σημαίνει την παραπάνω καταστροφή, συν την άδεια που θα μας δώσει η Υπερεθνική ελίτ να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε από τις Τράπεζές της! Από την άλλη, το δίλημμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «Σαμαράς/Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ», λες και είναι οι “κακοί» Μέρκελ και Σόιμπλε που επιβάλουν τις καταστροφικές πολιτικές και όχι η ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλαδή η ίδια η Υ/Ε! Για το ΚΚΕ, το δίλημμα είναι «συνέχιση της καταστροφής ή λαϊκή εξουσία με την έννοια της σοσιαλιστικής επανάστασης» που, με την απουσία μεταβατικού προγράμματος, παραπέμπει σε πολλά τέρμινα. Τέλος, ακόμη χειρότερα, οργανώσεις που δήθεν είναι στα αριστερά του ΚΚΕ πετούν μεν στην εκλογική τους διακήρυξη το σύνθημα «Έξω τώρα από το Ευρώ και την ΕΕ», αλλά στο κείμενο συνδέουν την «αποδέσμευση» από την ΕΕ με την «αντικαπιταλιστική ρήξη». Εντούτοις, δεν διστάζουν να κατηγορούν το ΚΚΕ ότι παραπέμπει στο «ακαθόριστο μέλλον» της λαϊκής εξουσίας, προφανώς γιατί το μέλλον της «αντικαπιταλιστικής ρήξης» είναι περισσότερο καθορισμένο!

Συλλεκτικό t-shirt για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2014


Ανάρτηση από: http://www.jodigraphics.net

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τα κορίτσια της βροχής


Ο στρατηγός Ζιαζιάς χτυπά το καμπανάκι κινδύνου για την Θράκη

Το “καμπανάκι κινδύνου” για όσα συμβαίνουν στην Θράκη ο στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς το έχει χτυπήσει εδώ και καιρό. Ως διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή. Πρόσφατα σε ομιλία του είχε αναφερθεί στους κινδύνους που απειλούν την περιοχή. Σε συνέντευξή του στο Onalert  το ξαναχτύπησε.
Είχε πει ο πρώην Α/ΓΕΣ και τώρα για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται:
“Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ειδικοί επιστήμονες, αναλυτές γεωστρατηγικής διπλωματίας αλλά και ιστορικοί και κοινωνιολόγοι, έχουν ποικιλοτρόπως καταδείξει το μέγεθος του συνεχούς διογκούμενου εθνικού προβλήματος που λέγεται Θράκη.

Η άνοδος των αντικοινωνικών

Η γενικευμένη απάθεια της ελληνικής κοινωνίας μπροστά στις εφεδρείες της άρχουσας τάξης στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και τις παραφυάδες της δεν είναι σημερινό, μεμονωμένο περιστατικό. Στην χώρα των νοικοκυραίων, υπάρχει ιστορικό συναίνεσης και ένοχης υπομονής.
Πάντα υπήρχαν πρόθυμοι, είτε στην γερμανική κατοχή, όπου ξεπετάχτηκαν οι μαυραγορίτες και οι ρουφιάνοι, είτε στην χούντα οι καταδότες και οι συνεργάτες  της αστυνομίας, είτε ακόμα και επί τουρκοκρατίας. Το χειρότερο είναι πως όλοι αυτοί, με κάποιον τρόπο ή πλούτισαν και προσπαθούν στο σήμερα να διατηρήσουν τα προνόμιά τους ή έθαψαν τόσο βαθιά τους σπόρους τους που φύτρωσαν οι απόγονοι των ιδεών και της νοοτροπίας τους.
Αλλά και φτάνοντας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, ακόμα διαπιστώνεται μια αδικαιολόγητη ανοχή του λαού, απέναντι σε διεφθαρμένα κόμματα και αντιπροσώπους των κεφαλαιοκρατών, που μάλιστα νομοθετούν ανερυθρίαστα υπέρ των ισχυρών. Μάλιστα τους ψηφίζει όλους αυτούς και σε περιπτώσεις τους υποστηρίζει οπαδικά. Ακόμα και η διάχυτη εμφυλιακή ατμόσφαιρα που διχάζει χρόνια αυτόν τον λαό, είναι απόρροια και της δικής του μαλθακότητας να απαιτήσει δικαιοσύνη.

Είναι αιχμάλωτοι της Κεμαλολαγνείας τους

Μιχάλης Χαραλαμπίδης (Μιλώντας σε Ραδιοσταθμό)

Η ΣΑΜΠΙΧΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ NO PASSARAN

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΕΜΑΛΟΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ας μην μιλήσουμε για την ΔΗΜΑΡ, τα παράγωγα του ΚΚΚΑΣΟΡ, την Ν.Δ. - είναι εκτός των πολλών άλλων. αιχμάλωτος της χρόνιας Κεμαλολαγνείας του. Αυτήν την αιχμαλωσία, τις ισορροπίες όπως τις ονόμασαν επίσημα προχθές, διαπίστωσα πολλές φορές. Όπως στο νομοσχέδιο για την νέα πόλη ΡΩΜΑΝΙΑ στην Θράκη το 1997. Τότε από όλη την μεταπολιτευτική ψευτοαριστερά το στήριξε μόνο η Νίτσα Λουλέ. Αποδείχθηκε η μόνη αριστερή, η μόνη προοδευτική.


Το ζήτημα όμως, η χρόνια παθολογία τους είναι βαθύτερη. Μιλώ στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία» για αυτήν. Η Κεμαλολαγνεία της μεταπολίτευσης κατέληγε στον Κεμαλοφασισμό και χαρακτήριζε τόσο την ονομαζόμενη Δεξιά όσο και την αυτοονομαζόμενη αριστερά.