Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας- ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Επεισόδιο 12

Ενεργοποιήστε τους Ελληνικούς υπότιτλους στα Settings

Brexit φωτιά στη στράτα μου

Η επιβεβαίωση της διασύνδεσης του εθνικού με το κοινωνικό ζήτημα
Του Τάσου Χατζηαναστασίου 
Με αφορμή τα αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και τα όσα γράφονται και λέγονται, θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ κάποιες σκέψεις. Η κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, των περίφημων «αγορών» στην Ευρωπαϊκή Ένωση με κύριο εκφραστή, τη Γερμανία και σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως τις ΗΠΑ, μαζί με την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, τη λιτότητα, το ξήλωμα του κράτους-πρόνοιας και τη συμπίεση των μισθών και ημερομισθίων, προϋποθέτει επίσης την υπονόμευση του έθνους-κράτους αλλά και των συλλογικών ταυτοτήτων, στις οποίες οι λαοί και ιδιαίτερα τα φτωχότερα στρώματα αναγνωρίζουν τον εαυτό τους και συγκροτούνται σε κοινότητες. Οι κοινότητες, εθνικές, θρησκευτικές, τοπικές κτλ αποτελούν ανάχωμα στην εμπορευματοποίηση των πάντων, την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, την λεηλασία του περιβάλλοντος, τη διάλυση των κοινωνικών σχέσεων. Αντίθετα, η σύγχρονη καπιταλιστική λογική επιθυμεί την μετατροπή των ανθρώπων από μέλη κοινοτήτων σε μεμονωμένα άτομα-καταναλωτές, εξ ου και η προπαγάνδα υπέρ των «ατομικών» και η αμφισβήτηση των συλλογικών δικαιωμάτων, η επίθεση εναντίον της οικογένειας και κάθε συλλογικού θεσμού, όπως οι εθνικές και θρησκευτικές ταυτότητες, που επιτρέπουν την επιβίωση των ανθρώπων πιο οικονομικά και στηρίζεται στην αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της.

Δημοκρατία και Ευρωδικτατορία

Του Γρηγόρη Σουλτάνη
Οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι ασύμβατες με την ιδεολογία της ΕΕ. Η θεμελιώδη αντιδημοκρατικότητα που χαρακτηρίζει την ΕΕ- με εύσχημο τρόπο αποκαλείται «δημοκρατικό έλλειμμα»-δεν είναι ένα ζήτημα συγκυριακό, αλλά δομικό.
 Με αφορμή το Brexit, το γεγονός αυτό ήρθε πάλι στην επικαιρότητα, αφού, στις δημόσιες δηλώσεις που ακολούθησαν διαφάνηκε με σαφήνεια η θεμελιώδη αντιδημοκρατικότητα της ιδεολογίας των ευρωκρατών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-του δημοκρατικότερου οργάνου που διαθέτει η ΕΕ-, ο οποίος, εν πολλοίς, ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει κίνδυνος να διεξαχθούν δημοψηφίσματα και σε άλλες χώρες της ΕΕ», υπονοώντας σαφώς ότι τα δημοψηφίσματα, δηλαδή, η έκφραση της βούλησης των λαών, συνιστούν κίνδυνο για το καθεστώς της ΕΕ. Επιπλέον, γίνεται έμμεσα παραδεκτό το γεγονός ότι η ΕΕ είναι κατασκεύασμα των ευρωπαϊκών ελίτ, ενάντια σε κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Σε ακόμη πιο δραματικούς τόνους, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «…η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν μια ιδέα ειρήνης. Βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη».

Λέιλα Χάλεντ: «Ο λαός μου θα ζήσει. Η αφιέρωση της Λέιλα Χάλεντ στο Blog του Βύρωνα

Η αυτοβιογραφία μιας επαναστάτριας
Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες από τις εκδόσεις Α/συνεχεια το βιβλίο Λέιλα Χάλεντ: Ο λαός μου θα ζήσει. Μια αυτοβιογραφία της γυναίκας που έγινε σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης.

Μαρινόπουλος


Ανάρτηση από: http://kostas-cartoonist.blogspot.gr

Μετανάστευση και Brexit

Της Φωτεινής Μαστρογιάννη
Οικονομολόγος, Καθηγήτρια ΜΒΑ

Jean Monnet  (ο πατέρας της ΕΕ) : «τα έθνη της Ευρώπης πρέπει να κατευθυνθούν προς το υπερκράτος χωρίς να καταλάβουν οι άνθρωποι τι συμβαίνει.  Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε διαδοχικά στάδια, το κάθε ένα από αυτά συγκαλυμμένο και να φαίνεται ότι έχει οικονομικό σκοπό, αλλά τα οποία τελικά και αμετάκλητα θα οδηγήσουν στη δημιουργία ομοσπονδίας».

Με την παραπάνω άκρως αμφισβητούμενη, όσον αφορά την πίστη της στη δημοκρατία, φράση του πατέρα της ΕΕ θα συζητήσουμε για έναν από τους παράγοντες που επηρέασαν το Brexit.

Στην ανάλυση των αιτιών που προκάλεσαν το Brexit ακούστηκαν πλήθος φωνών με ιδιαίτερα έντονη συναισθηματική χροιά.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, οι κύριοι ψηφοφόροι του Brexit ήταν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που προβληματίζονταν ιδιαίτερα για τον παράγοντα μετανάστευση στη χώρα τους.

Aγαπούσε πολύ την Ελλάδα και την Ευρωζώνη...

Δημοψήφισμα τώρα: Έξω απ' την Ε.Ε. - φυλακή λαών

Του Δημήτρη Πατέλη

Επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί Αντιιμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Κοινωνικό και Πολιτικό Μέτωπο Αγώνα που θα εκφράσει και θα προωθήσει τις αντι-Ε.Ε. διαθέσεις. 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β.) δεν είναι μια πολιτική είδηση ρουτίνας. Σηματοδοτεί μια ριζική αλλαγή στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων. Διενεργήθηκε με δεδομένο ότι θα λειτουργούσε σαν μια τελετουργική κίνηση ρουτίνας υπό πλήρη έλεγχο, ως μηχανισμός εκτόνωσης και ενσωμάτωσης ποικίλων τάσεων και διαθέσεων και ως διαπραγματευτικό χαρτί για την ενίσχυση του ούτως ή άλλως ειδικού καθεστώτος του Η.Β. εντός Ε.Ε.  

Ωστόσο, παρά τη μαζική χειραγώγηση, παρά τη σχεδόν σύσσωμη τοποθέτηση των ηγεσιών των βασικών πολιτικών δυνάμεων υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., παρ' όλη την ιδεολογική (και όχι μόνο) τρομοκρατία, το 52% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της εξόδου του Η.Β. απ' την Ε.Ε. Η ψήφος αυτή ήταν -όπως δείχνουν τα στοιχεία- κυρίως ταξική, ως αποστροφή του για τις επί δεκαετίες ασκούμενες πολιτικές λιτότητας και αυταρχισμού με τη σφραγίδα της Ε.Ε. στο πνεύμα του θατσερικού δόγματος της “απουσίας εναλλακτικής προοπτικής” (TINA). Κάθε νέο αντεργατικό-αντιλαϊκό μέτρο σε επίπεδο Ε.Ε. παρουσιαζόταν ως διακρατικά επιβεβλημένο χάριν της “ενιαίας Ευρώπης”, σαν να ήταν αναπόδραστο, μη αναστρέψιμο, οριστικό και αμετάκλητο, στο πνεύμα της “μοναδικής επιτρεπτής αλήθειας”, όπως αυτή εκφράζεται από τους νεοφιλελεύθερους προφήτες “των αγορών”... Όποιος τολμούσε να δει κριτικά ή/και να αμφισβητήσει αυτά τα μέτρα και τους θεσμούς, αντιμετώπιζε αποκλεισμό, περιθωριοποίηση και τη χλεύη των “ειδικών και ιθυνόντων”. 

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας- ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ - Επεισόδιο 11


Ενεργοποιήστε τους Ελληνικούς υπότιτλους στα Settings

Ο Γ. Καραμπελιάς στην Γιάφκα (βίντεο)



Κι όποιος μένει τον τρώει ο τσοπάνης με την παρέα του...


ΙΤΑΛΙΑ: Με το Χριστό για το λαό!!!


Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.gr

Λέιλα Χάλεντ: «Ο λαός μου θα ζήσει. Η αφιέρωση της Λέιλα Χάλεντ στο Blog του Βύρωνα

Η αυτοβιογραφία μιας επαναστάτριας
Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες από τις εκδόσεις Α/συνεχεια το βιβλίο Λέιλα Χάλεντ: Ο λαός μου θα ζήσει. Μια αυτοβιογραφία της γυναίκας που έγινε σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης.

Πολιτικός σεισμός στην Ευρώπη

Του Ρούντι Ρινάλντι


Ραγδαίες εξελίξεις στον απόηχο του Brexit
Η εκτίμηση που διατυπώναμε μια βδομάδα πριν, ότι το πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης θα ήταν τελείως διαφορετικό μετά το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία, επιβεβαιώνεται. Με τρόπο πολύ πιο έντονο από ό,τι θα περίμενε κανείς και παρά τις απίστευτες συντονισμένες προσπάθειες να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που δεν θα έφερνε τη σημερινή αναταραχή. Τελικά, οι Βρετανοί πολίτες, στην πλειοψηφία τους και με πρωτοφανή συμμετοχή (πάνω από 80%, ενώ σε βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές καταγράφονται εξαιρετικά μικρότερα ποσοστά συμμετοχής) αψήφησαν τη συστηματική τρομοκρατία ΜΜΕ, αγορών και ευρωκρατών για τον ορυμαγδό που θα προκαλούσε τυχόν υπερίσχυση του Brexit, και ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της Μ. Βρετανίας, του 1/5 δηλαδή της Ευρώπης!

Άνοστα μαγειρέματα…


Του Γιώργου Παπαϊωάννου



Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων για τον εκλογικό νόμο
Δοκιμή συναινέσεων για το Μαξίμου με αφορμή τις συζητήσεις για τον εκλογικό νόμο. Οι ξεχωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων ολοκληρώθηκαν χθες και ο Αλ. Τσίπρας έκλινε σε όλους τους τόνους την ανάγκη ευρύτερων συγκλίσεων στο πολιτικό σκηνικό. Οι «αγριάδες» και η αντιδεξιά ρητορεία είναι καλές για να συσπειρώνεται ένα κομματικό ακροατήριο που ψάχνει από κάπου να «πιαστεί», αλλά πιο σημαντικές είναι οι πρόβες συναίνεσης σε οικουμενική ή «κεντροαριστερή» εκδοχή, μιας και είναι σαφές ότι το περιβάλλον σκουραίνει επικίνδυνα για την κυβέρνηση.
Βεβαίως, ο Αλ. Τσίπρας έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένος να εξαντλεί κάθε φορά τα όρια που υπάρχουν ώστε να είναι εκείνος ο αποκλειστικός «κυρίαρχος» του παιχνιδιού (του εσωτερικού πάντα παιχνιδιού γιατί για τα σημαντικά αποφασίζουν άλλοι εκτός Ελλάδας). Τώρα όμως, με τη δημοτικότητα τη δική του και της κυβέρνησης σε βαρομετρικά χαμηλά, με ψηφισμένους τους νόμους και νέο τσουνάμι να έρχεται αυτή τη φορά στα εργασιακά, η αναζήτηση εφεδρειών και διάδοχων λύσεων μοιάζει επιβεβλημένη.

Ευρωιερατείο και Brexit: βελούδινο διαζύγιο ή απειλές και εκβιασμοί εν μέσω ευρωσκεπτικισμού και διαιρέσεων;

Του Σταύρου Λυγερού
Παρά τον τεράστιας έκτασης επικοινωνιακό βομβαρδισμό που δέχθηκαν, οι Βρετανοί το τόλμησαν. Το 52% αγνόησε τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του πρωθυπουργού Κάμερον, αλλά και των Εργατικών του Κόρμπιν. Αγνόησε τις απειλές του ευρωιερατείου, τις συστάσεις του προέδρου Ομπάμα, τις δυσοίωνες προειδοποιήσεις των κάθε είδους εμπειρογνωμόνων και μεγαλοπαραγόντων των Αγορών για τις καταστροφές που θα πέσουν στο κεφάλι των Βρετανών εάν υπερψηφίσουν την έξοδο από την ΕΕ.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία εκλογική επανάσταση των πιεζόμενων μικρομεσαίων στρωμάτων της Βρετανίας εναντίον των κάθε είδους παγκοσμιοποιημένων αρχουσών ελίτ. Πιθανότατα το Brexit να υπερτερούσε και στη Σκωτία και στη Βόρειο Ιρλανδία, εάν δεν υπήρχαν εκεί οι εθνικές ιδιαιτερότητες και οι αποσχιστικές τάσεις, που ώθησαν την πλειονότητα να ψηφίσει υπέρ της παραμονής.
Και για τους Σκωτσέζους και για τους Βορειοϊρλανδούς η έξοδος από την ΕΕ αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για να διεκδικήσουν την απόσχισή τους από τη Βρετανία. Το επιχείρημά τους είναι ότι έχει καταγραφεί στις κάλπες η επιθυμία τους να παραμείνουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Είναι ενδεικτικό ότι η τοπική πρωθυπουργός της Σκωτίας έσπευσε να επαναφέρει το ζήτημα της ανεξαρτησίας.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν...

Αυτοί που ήθελαν να γονατίσουν την Ελλάδα το κατάφεραν! Κρανίου τόπος η χώρα!Σε έρημο μετατράπηκε η Ελληνική αγορά… 

Της Ελένης Βογιατζή


Από το 2008-2016 έκλεισαν 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στον δρόμο βγήκαν πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι και έπεται συνέχεια... Αιτία θανάτου: "οικονομική κρίση και η δυσκολία στην τραπεζική χρηματοδότηση". 

Στο Ελληνοβουλγαρικό επιμελητήριο το 2015 έγιναν 2.050 εγγραφές. Τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου δείχνουν ότι από τις αρχές του 2016 ως τα τέλη Μαρτίου διαγράφτηκαν 9.812 επιχειρήσεις, ενώ καθημερινά κλείνουν 100 επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη 21000 βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης και 63000 με χαμηλό δείκτη επιβίωσης. Εκτός απο τις μικρές επιχειρήσεις λουκέτο έβαλαν και μεγάλες εταιρείες, που συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομία της χώρας. Αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών (ράδιο Αθήναι, Κορασίδης, Σαραφίδης, Ηλεκτρονική Αθηνών, Συκάρης).

Μα η ΕΕ δεν ήταν η Ευρώπη των λαών;


Ανάρτηση από: Jo Di

Πορεία Αριστερά


Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας- ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ - Επεισόδιο 10


Ενεργοποιήστε τους Ελληνικούς υπότιτλους στα Settings

Ιδιωτικοποιήσεις


Ανάρτηση από: http://kostas-cartoonist.blogspot.gr

Η “αμόλυντη” Ευρωπαϊκή αριστερά και η ακροδεξιά ως αλεπού στο παζάρι των exits

#‎Brexit‬ τελικά. Αν και αυτό είναι απλώς ένα μισό βήμα. Έχει μια σημασία να βγαίνεις από ένα “βόθρο” όπως η ΕΕ, αν δεν αναστρέψουν ή απαξιώσουν με κάποιο τρόπο το αποτέλεσμα, αλλά έχει σημασία βγαίνοντας και το που μπαίνεις. Γιατί σχεδόν παντού ανάλογοι “βόθροι” υπάρχουν στον παγκόσμιο καπιταλισμό σήμερα και στους υπερεθνικούς θεσμούς και στις ίδιες τις χώρες. Πάντως οφείλουμε ένα μπράβο στο θάρρος των λαϊκών τάξεων του Η.Β., ανέκαθεν εκεί λειτουργούσε η απλή κοινή λογική, ενώ και οι θεσμοί επίσης συνήθως λειτουργούν με το νόημα που δηλώνεται πως έχουν. Και ας είναι στον παραδοσιακά πιο σκληρό και ξεκάθαρα ταξικό καπιταλισμό παγκοσμίως από την γέννεση του, ίσως με την εξαίρεση των ΗΠΑ, ως προς το ιδεολογικά αδιαμφισβήτητο των καπιταλιστικών θεσμών.

Brexit ή η απαρχή ενός «εφιάλτη» για την Ευρώπη

Του Βασίλη Στοϊλόπουλου


Μετά την ψυχρολουσία του Brexit πολιτικοί αναλυτές, «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και οργανικοί διανοούμενοι ανά την Ευρώπη διατυμπανίζουν ότι σ’ ένα χρόνο από τώρα αν δεν επέλθει «η συντέλεια του κόσμου» για τη «γερασμένη, υπνοβατούσα και διχασμένη» Ευρώπη, σίγουρα θα έχουμε «μια μεγάλη καταστροφή»: Την ανάδυση μιας «σκοτεινής» Γηραιάς Ηπείρου με επιθετικούς εθνικισμούς, καλπάζοντα ρατσισμό, οικονομική ύφεση και κοινωνικές αναταραχές!  Για τους υπεράνω πάσης υποψίας ιππότες της πολιτικής ορθότητας το αναπάντεχο Brexit ισοδυναμεί με «δημοκρατικό πραξικόπημα» (Spiegel) «εθνολαϊκιστών», «ακροδεξιών» και «ξενόφοβων» ηγετίσκων-«καραγκιόζηδων», που απλά «επενδύουν» στα ένστικτα φτωχοποιημένων λαϊκών μαζών και «υποδαυλίζουν» την ανασφάλεια μικροαστικών στρωμάτων. Σημειωτέον, ότι όλα αυτά λέγονται χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τον υπερσυγκεντρωτισμό των Βρυξελλών, το έλλειμμα δημοκρατίας και τ’ ανεξέλεγκτα λόμπυ, την κατ’ εξακολούθηση παραβίαση κοινοτικού δικαίου και τον φόβο από τα δημοψηφίσματα. Ούτε βεβαίως για την αλαζονεία του ευρωπαϊκού κατεστημένου και την υποταγή του στις ΗΠΑ ή για τις απαράδεκτες κοινωνικές επιπτώσεις από τ’ «αγαθά» του αυτοματοποιημένου παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού και του ανατέλλοντος νεοφεουδαρχισμού που προωθούν.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ρεαλισμός μαρτυρίας – όχι ιδεολογήματα

Του Χρήστου Γιανναρά

Δεν προδίδει σοβαρότητα να οργανώνουμε «Mεγάλη Σύνοδο» των Oρθόδοξων ανά τον κόσμο Eκκλησιών, χωρίς να έχουμε διασαφήσει ποια είναι τα στοιχεία ή γνωρίσματα που καθιστούν μια τοπική χριστιανική Eκκλησία «Oρθόδοξη»: Eίναι η πιστότητα στο «γράμμα» κάποιων ιδεολογικών «αρχών» (δογμάτων), πιστότητα σε κείμενα - πηγές μιας ιδεολογίας; Eίναι η εκκλησιαστική «Oρθοδοξία» το αντίστοιχο της μαρξιστικής ή της φροϋδικής «ορθοδοξίας»;

Mήπως είναι εθνική ιδιότητα η εκκλησιαστική Oρθοδοξία: η από αιώνων πολλών «επικρατούσα θρησκεία» σε ένα έθνος - κράτος, φολκλορικό στοιχείο ταυτισμένο με την ιστορική ιδιοπροσωπία και τη συναισθηματική ιδιοσυγκρασία ή τους παγιωμένους εθισμούς ενός λαού; Σήμερα μιλάμε για «ορθόδοξες εκκλησίες», που διακρίνονται με κριτήρια την εθνικότητα: ρωσική, σερβική, βουλγαρική, ελλαδική κ.λπ. εκκλησία. Tις χαρακτηρίζουμε «αυτοκέφαλες», που σημαίνει την απόλυτη αυτονομία και αυτοτέλεια της καθεμιάς, με μοναδικό κοινό γνώρισμα: τη σύμπτωση σε κάποιες ιδεολογικές παραδοχές. [H γλώσσα η εκφραστική της κοινωνίας της εμπειρίας (λειτουργική δραματουργία, λειτουργικό μέλος, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, η πρακτική της εξομολόγησης, της μετοχής στην Eυχαριστία) έχουν τόσο παραλλάξει σε κάθε εθνική εκκλησία, που δύσκολα μπορεί πια να μιλήσει κανείς για ομοείδεια]. H ιστορική πραγματικότητα θα δικαιολογούσε να μιλάμε για Oμοσπονδία εθνικών εκκλησιών, ακριβώς όπως στον Προτεσταντισμό.

Brexit: Σε νέα βάση και οι Βάσεις στην Κύπρο!

Αλλαγή δεδομένων μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία 

Του Κώστα Βενιζέλου

Λευκωσία: Με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Πρωτομαγιά του 2004, περιλήφθηκε στη Συνθήκη Προσχώρησης ένα πρωτόκολλο που αφορούσε τις Βρετανικές Βάσεις. Το Πρωτόκολλο 3 πρωτίστως σημειώνει πως το έδαφος των Βάσεων δεν αποτελεί έδαφός της και συνεπώς το κοινοτικό κεκτημένο γενικώς δεν ισχύει στις περιοχές των Βάσεων.
 Έγιναν, όμως, εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό και αναγνωρίστηκε η εφαρμογή μικρού μέρους του κεκτημένου στις Βάσεις (οι Βάσεις έγιναν με το Πρωτόκολλο μέρος του τελωνειακού εδάφους της ΕΕ και ισχύει σ’ αυτό τελωνειακή νομοθεσία της ΕΕ, ισχύει επίσης το κεκτημένο για γεωργία, αλιεία κ.λπ.).

Το Πρωτόκολλο ρυθμίζει ακόμη το ζήτημα της διακίνησης προσώπων ανάμεσα στο έδαφος των Βάσεων και εκείνο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας- ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ - Επεισόδιο 9


Ενεργοποιήστε τους Ελληνικούς υπότιτλους στα Settings

Τι σηματοδοτεί η νίκη Rajoy και η ήττα του Podemos

Του Κώστα Ράπτη

Τη χαμένη τιμή του το επάγγελμα των δημοσκόπων δεν κατάφερε να τη βρει ούτε στην Ισπανία. Οι δημοσκοπήσεις εξόδου για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, τη δεύτερη μέσα σε έξι μήνες, προέλεγαν ότι η χώρα της Ιβηρικής έμπαινε στον αστερισμό του sorpasso, ήτοι της προώθησης στην δεύτερη θέση του αριστερού κινήματος Podemos (συνασπισμένου πλέον με την Ενωμένη Αριστερά σε ευρύτερο σχηματισμό υπό τον τίτλο Unidos Podemos), με αντίστοιχη υποβάθμιση στην τρίτη θέση του άλλοτε κραταιού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE), ενώ το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) του απερχόμενου πρωθυπουργού Mariano Rajoy φερόταν να μένει στάσιμο στην καλύτερη των περιπτώσεων, έστω και διατηρώντας την πρωτιά.
Αντ' αυτού, το PP ενισχύθηκε, το PSOE κρατήθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ τα αποτελέσματα του Unidos Podemos ήταν, με βάση τις φιλοδοξίες του, απογοητευτικά.

Τα μπάνια του λαού


Ανάρτηση από: http://tsiolakis.blogspot.gr

Από την Οικονομική προς τη Στρατιωτική Κατοχή στο Προτεκτοράτο

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Γερμανοί ένστολοι «Πολιτσάϊ» κάνουν μπλόκα σε νησιώτικες περιοχές της Ελλάδος, σταματούν αυτοκίνητα, κατεβάζουν και ανακρίνουν (στα γερμανικά) ΄Ελληνες πολίτες.

Διαμαρτυρίες παθόντων, από την ενδοχώρα της Σάμου, δημοσιεύθηκαν στη «Σαμιακή Γνώμη», απασχόλησαν το ΕΠΑΜ, καταγγέλθηκαν από τον κ. Δημήτρη Καζάκη στις ομιλίες του στη Μακεδονία και από τον καθηγητή κ. Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή.

Το άκουσμα γερμανικών «μπλόκων» έφερε στον νου παιδικές εικόνες τρόμου, με μπλόκα των Ες Ες της κατοχής σε Αγ.Σώστη και Νέο Κόσμο. Τα σημερινά είναι της Frontex και διαφέρουν εκείνων στην απουσία του μασκοφόρου διερμηνέα- καταδότη και της μοίρας όσων φορτώνονταν στην «κλούβα».

Αλλά Φρόντεξ πιθανώς είναι το προσωρινό όνομα του ευρωπαϊκού Στρατού. Οι Τάϊμς του Λονδίνου, έγραφαν στις 27 Μαΐου ότι «Σχέδια για τη συγκρότηση Ευρωπαϊκού Στρατού κρατούνται μυστικά από τους Βρετανούς μέχρι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα. ΄Εχουν καταστρωθεί από την Υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής στη Κομισιόν, Φεντερίκα Μογκερίνι και έχουν την υποστήριξη της Γερμανίας και άλλων χωρών.»

Το νέο τρυκ του καζινο-καπιταλισμού

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Ο Ουμπέρτο Έκο, στο τελευταίο βιβλίο του «Φύλλο Μηδέν» (Εκδ. Ψυχογιός, 2015), η πλοκή του οποίου είναι ένα τέλειο εγχειρίδιο παραπληροφόρησης, σκιαγραφεί τον σκοτεινό κόσμο της δημοσιογραφίας και των πολιτικών παρασκηνίων της Ευρώπης (CIA, επιχείρηση Gladio, Στοά P2, κ.ά.).
Θέλοντας να περιγράψει την πραγματικότητα των χειραγωγούντων και χειραγωγούμενων δυτικών μίντια, εμφανίζει τον εκδότη μιας εφημερίδας να λέει: «Αρκεί να σπείρουμε την καχυποψία. Κάποιος θάναι μπλεγμένος σε ύποπτες υποθέσεις και, παρ’ όλο που δεν γνωρίζουμε ποιος είναι, μπορούμε να τον τρομοκρατήσουμε. Αυτό είναι αρκετό για τους σκοπούς μας. Τότε θα εισπράξουμε, ο ιδιοκτήτης μας μπορεί να εισπράξει, όταν έρθει ο κατάλληλος χρόνος».

NOOR 1 - το Καράβι από την Περσία

Της Αλέκας Ζορμπαλά

2,1 τόννοι ηρωίνης υψηλής καθαρότητας, 8 "τυχαίες" δολοφονίες μαρτύρων, κατηγορουμένων και άλλων εμπλεκομένων ατόμων, "παραιτήσεις" Προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προσπάθειες "μετακίνησης" Λιμενικών!

Εφοπλιστές, ποδοσφαιρικοί παράγοντες, επιχειρηματίες της νύχτας εμπλεκόμενοι, με τον α ή β τρόπο σε μια υπόθεση, που αφορά την μεγαλύτερη κατάσχεση ηρωίνης στην Ευρώπη, σε μια υπόθεση που "θάβεται" πανταχόθεν

Πας μη ευρωλάγνος ακροδεξιός

18 εκατομμύρια Άγγλοι χαρακτηρίζονται ελαφρά τη καρδία ως ακροδεξιοί. Οι κάτοικοι μιας χώρας της οποίας η πρωτεύουσα έχει μουσουλμάνο δήμαρχο, βαφτίστηκαν μέσα σε μια νύχτα ξενοφοβικοί. Όσοι επικροτούμε την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ, κλείνουμε το μάτι στους εθνικισμούς που αναβιώνουν στην ήπειρο.
Η ευκολία με την οποία τα εξουσιαστικά θρασίμια του Σύριζα υιοθέτησαν όλη την παραπάνω αφήγηση, είναι ενδεικτική του ήθους και του πολιτικού modus operandi που τείνει να γίνει το σήμα κατατεθέν τους.

Αν οι Έλληνες αριστεροί που χαίρονται με το Brexit συντάσσονται με την ακροδεξιά, εσείς με ποιόν συντάσσεσθε "σύντροφοι"; Μήπως με τον εσμό των φιλελέδων, των μενουμευρώπηδων και της διαπλοκής, που – με περισσότερο πάθος από εσάς, είναι αλήθεια, επιδίδεται στην ίδια χυδαία ελεεινολογία ; Γιατί η στρεψοδικία έχει κοντά ποδάρια, και το "ζήτω η απλοποίηση και η στρογγυλοποίηση" εύκολα γυρνάει μπούμερανγκ σε αυτόν που το χρησιμοποιεί προκειμένου να ερμηνεύσει κατά το δοκούν μεγάλα και σύνθετα πολιτικά γεγονότα.

Σκέψεις με αφορμή το Brexit

Του Νίκου Μπογιόπουλου

   ΠΡΩΤΟ: Τέταρτη μέρα μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία και ο Ήλιος συνεχίζει να βγαίνει από την συνήθη θέση του, η θάλασσα δεν έχει γίνει γιαούρτι και η Γη συνεχίζει να περιστρέφεται περί τον άξονά της. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και παρά την καταστροφολογία (που συνεχίζεται), παρά την εσχατολογία (που εντείνεται), ενδεχομένως να υπάρχει ζωή ακόμα και εκτός ΕΕ…
                                                                  ***
    ΔΕΥΤΕΡΟ: Ότι η ΕΕ είναι ένας αντιλαϊκός μηχανισμός, απονομιμοποιημένοςστη συνείδηση των «υπηκόων» της, αποτελεί κοινό τόπο για πλατιές μάζες των ευρωπαϊκών λαών που όποτε τους δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους γι’ αυτήν, την απέρριψαν παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που ασκήθηκαν εναντίον τους. Συνέβη στα δημοψηφίσματα σε Γαλλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Δανία, Βρετανία.
    Διπλή επιβεβαίωση του αντιλαϊκού και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα της ΕΕ είναι οι διάφορες τεχνικές «πραξικοπημάτων» που ακολουθήθηκαν ώστε να ανατραπούν τα αποτελέσματα όλων των αρνητικών για την ΕΕ δημοψηφισμάτων που προηγήθηκαν του βρετανικού. 
                                                                *** 
    ΤΡΙΤΟ: Ο κομπογιαννίτικος χαρακτήρας των θεωριών περί «αιώνιας» ΕΕ προκύπτει από μια και μόνο ματιά στην Ιστορία. Όπως έχει επισημανθεί, από το «Bloomberg» και τον «Economist» μέχρι την Καθημερινή (Ιάσωνας Μανωλόπουλος, 22/4/2012, http://www.kathimerini.gr/456098/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/oyte-twra-einai-alliws) όχι μία ή δυο, αλλά 69 (!) νομισματικές ενώσεις προηγήθηκαν της ΕΕ κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα και 20ου αιώνα. Από την Σκανδιναβική Νομισματική Ένωση μέχρι την Λατινική, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα. Καμία από αυτές δεν υπάρχει σήμερα. Διαλύθηκαν. Πρόκειται για μια αλήθεια που οι ταγοί του ευρωμονόδρομου επιμένουν να «ξεχνούν».    
                                                            ***

Brexit - We Leave - Φεύγουμε


Του Κλεάνθη Γρίβα

«Οι Γερμανοί δεν δείχνουν καμιά προτίμηση στην ειρήνη… Πιο δύσκολα θα πείσεις έναν Γερμανό να οργώσει τη γη και να περιμένει υπομονετικά την ετήσια απόδοση από το να προκαλέσει κάποιον εχθρό και να βραβευτεί με τραύματα. Θεωρεί άτολμο και ποταπό να κερδίζει με ιδρώτα αυτό που μπορεί να αγοράσει με αίμα».
Τάκιτος, 
Ρωμαίος ιστορικός, 1ος αιώνας μ.Χ. (*)

Βρετανία 10 Ιουλίου 1940

• Στις 10 Ιουλίου 1940, η Βρετανία κατάφερε ένα συντριπτικό πλήγμα στο Τρίτο Ράιχ, κρατώντας την ναζιστική στρατιωτική μηχανή έξω από το έδαφος της (η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που πέτυχε ένα τέτοιο άθλο), πράγμα που έδωσε την ευκαιρία και το χρόνο για να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί που θα επέτρεπαν την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο (Δεκέμβριος 1941), με την οποία σηματοδοτήθηκε η αρχή του τέλους της των ηγεμονικών ονείρων και της ύπαρξης του ναζιστικού Τρίτου Ράιχ.

Η ναζιστική Γερμανία κατασπάραξε γοργά και με άνεση το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης: Ενσωμάτωσε την Αυστρία (1938), κατέλαβε και διέλυσε την Τσεχοσλοβακία (Μάρτιος 1939) και την Πολωνία (Σεπτέμβριος 1939), υπέταξε την Δανία και τη Νορβηγία (Απρίλιος-Μάιος 1940) και έκανε στρατιωτικό περίπατο στο Βέλγιο και τη Γαλλία (Ιούνιος 1940).

Μπράβο το Αννούλα!

Του Καρτέσιου

Αχού το μωρέ το έξυπνο Διαμαντοπούλου που ξέρει να κάνει και αναγωγές ποσοστών σε δημοψηφίσματα. Έγραψε το Αννούλα Διαμαντοπούλου στο twitter σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία:

Βέβαια, το Brexit έλαβε επισήμως 51,9%, όμως το Αννούλα έκανε αναγωγή του ποσοστού όχι επί των ψηφισάντων, αλλά επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Αφαίρεσε, δηλαδή, την αποχή κι έβγαλε το «καθαρό» αποτέλεσμα (και πάλι λάθος το έκανε, καθώς το αποτέλεσμα είναι 38,26). Φυσικά, αυτή η μέτρηση είναι η σωστή κι έτσι θα έπρεπε να γίνεται ώστε να εκφράζεται η αποχή, να γνωρίζουμε ότι ο νικητής είναι μειοψηφία και να προστατεύουμε τη Δημοκρατία από τη «δήθεν Δημοκρατία» όπως λέει και το Αννούλα. Εν ολίγοις, είναι απαράδεκτο να αποφασίζει η μειοψηφία για την πλειοψηφία.

Η Γερμανική Ε.Ε. και τρείς υποθέσεις για το BREXIT

Του Γιάννη Αθανασιάδη

Υπάρχει πληθώρα αρθρογραφίας με θέμα την απόφαση του λαού της Βρετανίας για έξοδο της από την Ε.Ε.
Υπάρχουν  όμως πίσω από τα πανηγύρια και τους θρήνους, απώτεροι σχεδιασμοί ; Ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί; Τι κρύβεται πίσω από την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.
Κατά μια πρώτη προσέγγιση, το αποτέλεσμα προκύπτει η επιδιώχθηκε για τρείς πιθανές αιτίες.
Υπόθεση 1η
Χωρίς απώτερους σχεδιασμούς έγινε μια πολιτική μάχη μέσω δημοψηφίσματος και παρά την θέση του πρωθυπουργού και τις επικοινωνιακές επιθέσεις από μερίδα ΜΜΕ και των ευρωλάγνων πολιτικών, παρά την τυχαία ??? εκτέλεση βουλευτίνας από ακροδεξιό εκτελεστή, ο περήφανος λαός της πάλαι ποτέ Αυτοκρατορίας που στην επικράτεια της «ο ήλιος δεν έδυε ποτέ», αποφάσισε ότι δεν θέλει να γίνει παραδουλεύτρα του 4ου Γερμανικού Ράιχ.

Τα εκλογικά αποτελέσματα της Ισπανίας

    Με την καταμέτρηση σχεδόν στο σύνολο των ψήφων, οι έδρες της Βουλής των κομμάτων έχουν ως εξής (σε παρένθεση οι έδρες του Δεκεμβρίου):
    Λαϊκό Κόμμα 137 (123)
    Σοσιαλιστικό Κόμμα 85 (90)
    Unidos Podemos 71 (69)
    Ciudadanos 32 (40)
    Υπόλοιποι 25

    Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

    Όταν τα παιδιά μας γίνονται στόχοι της πολιτικής προπαγάνδας

    Του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη
    Πρίν από λίγο καιρό προτάθηκε από στελέχη της κυβέρνησης με τον νέο εκλογικό νόμο να ψηφίζουν και τα 17χρονα. Πριν από 2 μέρες ο εταίρος κ Καμένος πρότεινε να παίρνουν δίπλωμα οδήγησης και τα 17χρονα.
    Είναι κοινό μυστικό ότι μέλη του κυβερνώντος κόμματος και της κυβέρνησης δεν θα είχαν αντίρρηση αν έπαιρναν σύνταξη και τα 17χρονα. Ο,τι δήποτε, αρκεί να ανοίξουμε την εκλογική πελατεία τόσο ώστε να αυξήσουμε τους πιθανούς ψηφοφόρους μας.
    Αφού μας εγκαταλείπουν οι ενήλικες, ας καταφύγουμε στα ανήλικα, που το ευκολόπιστο και άδολο και ανώριμο του χαρακτήρα τους ταιριάζει πιο πολύ σ αυτό που χρειαζόμαστε κι εμείς.
    Αυτά τα 17χρονα, που θέλει να προσελκύσει για ψηφοφόρους το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις εξαγγελίες του δεν έχουν καμιά σχέση με τα ενδιαφέροντα του κομματικού αυτού συνονθυλεύματος. Στην πραγματικότητα το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δε δίνει δεκάρα γι αυτά.
    Και οι αποδείξεις είναι στην πράξη δεν είναι στη θεωρία των εύκολων και ανώδυνων λόγων. Στην πράξη, λοιπόν, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την αγορά εργασίας στις ηλικίες των 17χρονων, που θεωρούνται ακόμα ανήλικοι και εμπίπτουν στις κατηγορίες των προστατευόμενων ανηλίκων, που χρειάζονται τη γονεϊκή προστασία και έγκριση.

    Πως υποδεχτήκαμε την Λέιλα Χάλεντ!

    Του Χριστόφορου Τριαντάφυλλου

    Η ΚΟΕ με το φεστιβάλ της, το Resistance Festival, θα έδινε την δυνατότητα στους Αθηναίους να αντικρίσουν μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα της Παλαιστινιακής αντίστασης, την Λέιλα Χάλνετ και αυτή με την σειρά της να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους. Παρ'όλες τις πιέσεις και τις απειλές από τους Σιωνιστές οι διοργανωτές κατάφεραν και έκαναν πραγματικότητα κάτι που μέχρι τώρα φαινόταν ανέφικτο.

    Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας- ΜΟΥΣΙΚΗ - Επεισόδιο 8

    Ενεργοποιήστε τους Ελληνικούς υπότιτλους στα Settings

    Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

    Γι᾽ αυτούς που λαμβάνουν χρηματικά ποσά από την ΕΕ

    Του Δημήτρη Καραμήτσα

    Παρακαλώ πολύ, όσες και όσους λαμβάνουν χρηματικά ποσά από την ΕΕ, να παύσουν να υποστηρίζουν ως δήθεν αντικειμενικοί αναλυτές ότι η Βρετανία καταστρέφεται με το Brexit. Αν ψάξουμε, θα βρούμε πολλούς από εσάς να μετέχουν σε έργα, προγράμματα κλπ. που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, ακόμα και προπαγανδιστικού τύπου. Επειδή υπάρχει ήδη μία "βάση δεδομένων" θα επιθυμούσα να βγείτε μόνοι σας και να δηλώσετε ότι έχετε λάβει ή λαμβάνετε χρηματικά ποσά από την ΕΕ και φορείς της (ή έχετε αιτηθεί για το μέλλον) και μετά (βεβαίως) να πείτε την "αντικειμενική" γνώμη σας.

    Θεωρούμε τα δημοψηφίσματα επικίνδυνο πράγμα


    Ανάρτηση από: Jo Di

    Κι άλλο Σκωτσέζικο σανό

    Του πιτσιρίκου

    «Η Σκωτία θα κινηθεί αυτόνομα προκειμένου να διατηρήσει τις σχέσεις με την ΕΕ». Ε μην μου πείτε ότι δεν το έχετε ακούσει αυτό ως πρώτο θέμα στα δελτία των ειδήσεων τις τελευταίες 3 μέρες. Η Σκωτία θα μείνει στην ΕΕ, ενώ η Αγγλία θα φύγει.
    Στα παραπάνω προστίθενται –εξαρτάται από το πόσο «αξιόπιστη» είναι η «πηγή»– η ένωση της Βορείου Ιρλανδίας με το ΕΙΡΕ και η προσάρτηση του Γιβραλτάρ από την Ισπανία.
    Υπάρχουν όμως αυτά τα ενδεχόμενα;
    Το ΗΒ διατηρεί το δεύτερο – μετά τις ΗΠΑ – ισχυρότερο στρατό στον δυτικό κόσμο.
    Διαθέτει ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσια και αποτελεί τον πιο ισχυρό και αξιόπιστο στρατιωτικό σύμμαχο των ΗΠΑ σε όλους τους πολέμους που έχουν διεξάγει το τελευταίο μισό του 20ου και την πρώτη 15ετία του 21ου αιώνα.

    Σιγά μη τη δούμε


    Ανάρτηση από: http://www.imerodromos.gr

    Αναμένοντας την (εντός μνημονίων) ανάπτυξη που δεν πρόκειται να φανεί ποτέ

    (με την ευκαιρία του σχεδίου δίκαιης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ) 

    Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 


    Τα οράματα   όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της τελευταίας επταετίας, που "έβλεπαν την ανάπτυξη να έρχεται  έχουν μετοικήσει στην   παρούσα.   Υπάρχει, ωστόσο, κάποια βασική   διαφορά ανάμεσα στις  οπτασίες των προηγούμενων κυβερνήσεων  και της τωρινής. Πρόκειται για το ότι στην περίπτωση της Συριζαίας κυβέρνησης η αναμονή της ανάπτυξης παύει να είναι παθητική, αλλά αντιθέτως γίνεται προσπάθεια  η άφιξή της  να οριοθετηθεί  με ένα "σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης". Η εξαγγελία αυτού του σχεδίου ενδύθηκε, εξάλλου, με επισημότητα, εφόσον επιλέχθηκε ως φόντο της η Ακρόπολη, και εφόσον παρέστησαν σε αυτήν πολυάριθμοι οικονομικοί παράγοντες, οι οποίοι προφανώς συμφωνούν με το περιεχόμενό του. 

    Είναι, απολύτως, κατανοητή η ανησυχία όλων των κυβερνήσεων, γύρω από την ανάγκη για ανάπτυξη, εφόσον χωρίς αυτήν δεν υπάρχει φως. Δυστυχώς, όμως,  αυτή δεν υλοποιείται με ευχολόγια, ούτε με ασκήσεις επί χάρτου, αλλά ούτε με την προσθήκη σε αυτήν επιθέτων όπως  λ.χ. "δίκαιη" ανάπτυξη. Η έναρξη βιώσιμης και συνεπώς μη αντιστρέψιμης ανάπτυξης καταγράφεται στην οικονομική επιστήμη  ως ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, που δεν υπόκειται σε κανόνες, που δεν μπορεί να μεταφυτευτεί από άλλη χώρα και που δεν αναφέρεται σε κυρίαρχη θεωρία, ώστε να επιδιωχθεί η εκάστοτε αναπαραγωγή της. Υπάρχουν, ασφαλώς, κάποιες συμβουλές, κάποιοι γενικότεροι όροι που θα έπρεπε να ακολουθηθούν, καθώς   και προηγούμενες επιτυχείς εμπειρίες, που μπορούν να βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό την προσπάθεια. Εξυπακούεται, βέβαια, ότι δεν αναφέρομαι σε "υποψίες ανάπτυξης", όπως αυτές που φάνηκαν στο τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά, και που είναι αδύναμες να επαναφέρουν την Ελλάδα σε τροχιά πραγματικής  ανάπτυξης.  ενώ ταυτόχρονα είναι και εντελώς αβέβαιης συνέχειας. Αναφέρομαι, αντιθέτως, σε  ανάπτυξη, που να υπερβαίνει το 4% ετησίως, που να παραμείνει για δέκα τουλάχιστον  χρόνια  και  που να εμπεριέχει, όσο αυτό είναι δυνατόν, τα εχέγγυα συνέχισής της. 

    ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ: Η Ιστορική μέρα του Brexit να σημάνει την απαρχή της απελευθέρωσης του Ελληνικού Λαού

    ΜΕΚΕΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 25/06/2016

    ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

    Η Ιστορική μέρα του Brexit να σημάνει την απαρχή της απελευθέρωσης του Ελληνικού Λαού

    ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ


    1. Η 23 IOYNΗ 2016 ΕΙΝΑΙ H HΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Το Βρετανικό δημοψήφισμα ήταν τρομερός κόλαφος όχι μόνο για την Ευρώ-ελίτ (πολλοί τη χαρακτηρίζουν Ευρω-αλήτ), αλλά για ολόκληρη την Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, την οποία διαχειρίζεται, σπρώχνοντας δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και τον Ελληνικό) στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση ή την φυσική εξόντωση μέσω των πολέμων που εξαπέλυσε στα χρόνια της κυριαρχίας της (από τη Γιουγκοσλαβία μέχρι το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία και την Ουκρανία).

    Το ευρώ και η Στάση του Νίκα

    Του Απόστολου Αποστολίδη

    Στις αρχές της περασμένη δεκαετίας (2003) έγινε στη Σουηδία δημοψήφισμα αν η χώρα θα έμπαινε ή όχι στο ευρώ. Δυο μέρες πριν από την ψηφοφορία δολοφονήθηκε η Άννα Λιντ, Υπουργός Εξωτερικών και οπαδός της ένταξης στο ευρώ. Το δημοψήφισμα δεν αναβλήθηκε, η πλειοψηφία απόρριψης του ευρώ δεν ανατράπηκε, κανείς στη Σουηδία δεν λυπάται γι’ αυτό και φυσικά διαψεύστηκαν όλες οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν καταστροφή αν η χώρα έμενε εκτός του ενιαίου νομίσματος. Το σενάριο επαναλήφθηκε στη Βρετανία.
    Η μόνη διαφορά είναι ότι η δολοφονία έγινε λίγο νωρίτερα δίνοντας χρόνο στον κόσμο να χωνέψει συναισθηματικά το γεγονός και στην προπαγάνδα να συνδράμει το κατά δύναμη. Παρ’ όλα αυτά, επειδή παρά την εικαζόμενη μεταστροφή της Κοινής Γνώμης τίποτα δεν είναι σίγουρο, (Τετάρτη 22) κυκλοφορεί στη Βρετανία υπόμνημα οπαδών του «μένουμε Ευρώπη» με τριάντα χιλιάδες υπογραφές (σύμφωνα με γαλλικό ιστότοπο) με αίτημα να ματαιωθεί το δημοψήφισμα. Για να ασχοληθεί η Βουλή των Κοινοτήτων με το αίτημα χρειάζονται 100 χιλιάδες υπογραφές….

    Ρούντι Ρινάλντι: «Άσχημη περίοδο διαλέξατε να διαφωνήσετε…»

    Κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Α/συνεχεια το βιβλίο του Ρούντι Ρινάλντι«Άσχημη περίοδο διαλέξατε να διαφωνήσετε… Μια κατάθεση για τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ».
    Τοποθετήσεις και άρθρα του συγγραφέα, αλλά και αδημοσίευτα ντοκουμέντα (επιστολές, non paper) που φωτίζουν πλευρές όχι και τόσο γνωστές γύρω από κομβικά ζητήματα της χρονικής περιόδου από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι σήμερα. Υλικό που αποτυπώνει μια οπτική για τα γεγονότα, μία κατάθεση από τα μέσα, ενώ αυτά συνέβαιναν. Καταγράφει, έτσι, την αντίσταση στην πορεία που ακολουθήθηκε (με τα γνωστά αποτελέσματα) καθώς και την προσπάθεια να επισημανθούν στοιχεία μιας διαφορετικής πορείας.
    Πρόλογος: Ανδρέας Καρίτζης
    σελ. 232, τιμή 14 ευρώ

    Ανάρτηση από: http://www.e-dromos.gr