Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Τί γυρεύει η αλεπού Ομπάμα στο παζάρι του Ραούλ;

Του Μιχάλη

Η επίσκεψη του Ομπάμα στην Κούβα (στην ουσία η ιστορική αποικιακή απόβαση στο χώρο του εγκλήματος και του ιμπεριαλιστικού εμπάργκο) πραγματοποιείται, όσο θρασύ κι αν ακούγεται, σε ένα κλίμα "κουβανέζικης ενοχής και μεταμέλειας". Η Κούβα, σε απολογητική στάση, υποδέχεται το θύτη ο οποίος παριστάνει το "θύμα"(!!) το οποίο ήταν "αποκλεισμένο εκτός Κούβας επί μισό αιώνα".

Σημειωτέον οτι η Κούβα επί Ραούλ Κάστρο έχει κάνει σημαντικές αλλαγές που αφορούν στη μείωση του κρατικού τομέα προς όφελος του ιδιωτικού.

Η επίσκεψη της αμερικανικής αλεπούς, που όλο "αθωότητα" συνοδεύεται από το ροκ συγκρότημα "Ρόλινγκ Στόουνς" (η επικοινωνιακή εισβολή σε όλο της το διπλωματικό μεγαλείο), επισφραγίζει τη μετά-Φιντέλ εποχή και προμηνύει την αμερικανική ρεβάνς που δεκαετίες ονειρεύεται η Ουάσινγκτον στην πάλαι ποτέ αποικία της.

Το αισχρό της όλης επίσκεψης αποτυπώνεται ιδίως στο γεγονός ότι ο Ραούλ θα απολογηθεί στο μουσαφίρη ομόλογό του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα.

Απεναντίας, ο "συμπαθητικός" επικοινωνιακός αποικιοκράτης
, με τη θέση ισχύος του ιεραπόστολου της "Ελευθερίας", δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα, κι ας εκπροσωπεί τη χώρα που μακελεύει κι μαγειρεύει την παγκόσμια βαρβαρότητα πολλά χρόνια τώρα...


Ανάρτηση από: http://resaltomag.blogspot.gr