Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η αποθέωση της δουλοπρέπειας

Της Σερένας Νομικού

Δεν πρέπει να περάσει σε καμία περίπτωση η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, όσο και αν κοστίσει. Πόσο μάλλον όταν αμέσως μετά θα ακολουθούσαν πολλές άλλες παραχωρήσεις και ο τελικός διαμελισμός της Ελλάδας, σύμφωνα με τα σχέδια των Γερμανών που θέλουν επί τέλους να εκπληρώσουν το όνειρο του Χίτλερ: την πρόσβαση τους σε ενεργειακά αποθέματα.
Επικαιρότητα 
«Εμείς λύσαμε το Σκοπιανό πρόβλημα, επειδή πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να λύνουμε προβλήματα που μας κρατούν φυλακισμένους στην ιστορία», δήλωσε ο αξιότιμος υπουργός εξωτερικών μας που προτιμώ να μην αναφέρω το όνομα του, λόγω του ότι μου προξενεί οργή και απέχθεια μαζί (πηγή). Δεν είπε βέβαια γιατί το έλυσε, όπως αυτός τουλάχιστον φαντάζεται τη λύση, αφού δεν του το ζήτησε κανένας Έλληνας. Μόνο οι Γερμανοί εργοδότες του που θεωρούν πλέον την Ελλάδα ιδιοκτησία τους και τους κατοίκους της ιθαγενείς το απαίτησαν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων τάσσεται εναντίον, παρά τις συνεχείς προσπάθειες να υποβαθμιστούν οι μαζικές, πανεθνικές διαδηλώσεις εναντίον της ετερόκλητης κυβέρνησης του. Όσον αφορά την ιστορία, καλύτερα να μην την παίρνει στο στόμα του προδίδοντας την, ούτε να θέλει να την ξαναγράψει για να εξυπηρετήσει τους Γερμανούς φίλους του.
«Θέλουμε φίλους ή εχθρούς στα βόρεια σύνορα μας; Θεωρούμε σημαντικότερα τα θέματα με τα Σκόπια από τα προβλήματα με την Τουρκία; Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία και να επικεντρωθούμε στα Σκόπια;», αναρωτήθηκε σε ελεύθερη απόδοση ο υπουργός, πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε ηλιθίους. Σε εντελώς ανόητους που επί πλέον  τρομοκρατούνται όταν τους επισείει το φόβο της Τουρκίας, όπως ακριβώς όλοι εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν σκυφτό το κεφάλι των Ελλήνων, για να μην αντιδρούν.
«Υπήρξε προσπάθεια να σχηματιστεί η εικόνα ότι τα δώσαμε όλα. Σιγά-σιγά καταλαβαίνει ο κόσμος ότι η πολιτική μας οδήγησε στη μετονομασία του αεροδρομίου και της μεγάλης κεντρικής λεωφόρου και ότι έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν τα αγάλματα. Σιγουρεύονται τα σύνορα μας και ανοίγει η προοπτική μίας μακροχρόνιας συνεργασίας», συνέχισε, εμμένοντας στη λογική του ότι απευθύνεται σε ένα ηλίθιο ακροατήριο που δεν είναι σε θέση να κρίνει αυτά που ακούει. Εν τούτοις, όλες και όλοι γνωρίζουμε πως ασφαλώς τα έδωσε όλα, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα. Ότι ξεπούλησε την ιστορία και τον πολιτισμό μας για λιγότερα από 30 αργύρια, δημιουργώντας ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε και όχι λύνοντας το.
Όσον αφορά τα ονόματα και τα αγάλματα, εκτός από το ότι ξαναγράφονται και ξανακατασκευάζονται, ο λόγος της ύπαρξης τους έχει πάψει πια να υπάρχει, αφού το κρατίδιο πέτυχε το μείζον: την υφαρπαγή του ονόματος και ενός μεγάλου μέρους της ιστορίας της πατρίδας μας, εκμεταλλευόμενο την ύπαρξη μίας κυβέρνησης που δεν σέβεται απολύτως τίποτα και κανέναν. Δυστυχώς ο υπουργός μας θεωρεί τόσο διανοητικά ανεπαρκείς, ώστε να ισχυρίζεται πως κινδύνευαν τα σύνορα μας από τα Σκόπια! Επίσης τόσο μη ενημερωμένους, ώστε να μην γνωρίζουμε πως δραστηριοποιούνται 400 ελληνικές επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα και απασχολούν πάνω από 20.000 Σκοπιανούς, ενώ το ίδιο το κράτος δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα.
«Μέχρι να έλθει η συμφωνία στη Βουλή θα έχει τη συντριπτική στήριξη των πολιτών, αφού υπάρχουν δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες κάθε εβδομάδα υποχωρεί η αντίδραση κατά 10-12%! Έκανα το καθήκον μου για την πατρίδα», ολοκλήρωσε, χωρίς φυσικά να τεκμηριώσει τις δηλώσεις του αποκαλύπτοντας τις δημοσκοπήσεις, όπως ο κάθε αξιοπρεπής λαϊκιστής χειραγωγός, ο οποίος πιστεύει ότι ο φασισμός του «αποφασίζω και διατάζω» είναι καλύτερος από τη δημοκρατία που απαιτεί δημοψηφίσματα, όταν πρόκειται για παράδοση εθνικής κυριαρχίας. Όσο για το καθήκον του και για την πατρίδα, είναι καλύτερα να μην αναφέρει λέξεις και έννοιες που δεν σέβεται και δεν καταλαβαίνει.
Για να μην αδικήσω τώρα τον υπουργό, κρίνοντας τον μόνο εγώ, τα καταστροφικά αποτελέσματα της συμφωνίας του φαίνονται από ένα πρόσφατο άρθρο της βρετανικής «Telegraph», ο συντάκτης του οποίου γράφει πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας αλλά Μακεδόνας και πρόγονος των Σκοπιανών, ενώ τον 4ο π.Χ. αιώνα δεν υπήρχε η ίδια η Ελλάδα! (πηγή). Εκτός αυτού από τα λόγια ενός γερμανού ευρωβουλευτής που είπε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση των Σκοπίων πως έκανε λάθος που τους αποκάλεσε Βόρειο-Μακεδόνες και όχι Μακεδόνες, λόγω έλλειψης γνώσης εκ μέρους του για τους πολίτες της Μακεδονίας! Επίσης πως στο υπόλοιπο της ζωής του θα ξέρει ότι αυτοί είναι οι Μακεδόνες. Όχι νότιοι, ανατολικοί ή δυτικοί Μακεδόνες, αλλά Μακεδόνες!
Εάν τώρα όλα αυτά είναι απλά πολιτικά λάθη και όχι η αποθέωση της δουλοπρέπειας και του ενδοτισμού εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι πως δεν πρέπει να περάσει σε καμία περίπτωση η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, όσο και αν κοστίσει.
Πόσο μάλλον όταν αμέσως μετά θα ακολουθούσαν πολλές άλλες παραχωρήσεις και ο τελικός διαμελισμός της Ελλάδας, σύμφωνα με τα σχέδια των Γερμανών που θέλουν επί τέλους να εκπληρώσουν το όνειρο του Χίτλερ: την πρόσβαση τους στα ενεργειακά αποθέματα, τα οποία θα τους εξασφάλιζαν την ανάδειξη τους σε μία παγκόσμια δύναμη.
Κλείνοντας, είμαι σίγουρη πως εάν κλιμακωθούν οι λαϊκές αντιδράσεις, ο υπουργός εξωτερικών θα έχει την ίδια τύχη με τον υπουργό οικονομικών του 2015 που επίσης αρνούμαι να γράψω το όνομα του, για τους ίδιους λόγους. Πως δηλαδή ο αξιότιμος κύριος πρωθυπουργός μας θα τον φορτώσει με όλες τις ευθύνες της διαπραγμάτευσης, αναφέροντας ξανά με την απίστευτη ειλικρίνεια που τον διακρίνει ότι, είχε ψευδαισθήσεις και πως άκουσε τη γνώμη κάποιου που δεν ήταν σωστή.

Ανάρτηση από: https://analyst.gr