Περισσότερα από 230 tablets προμηθεύτηκε με δικά του έξοδα ο δήμος Βύρωνα προκειμένου να στηριχθούν οι μαθητές που δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.
Η αγορά των tablets έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη βρίσκονται στα σχολεία απ' όπου θα μπορέσουν να τα παραλάβουν άμεσα οι μαθητές που τα δικαιούνται, όπως εξηγεί στο Κουτί της Πανδώρας ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης. Όπως αναφέρει, οι διευθυντές των σχολείων είχαν από καιρό ενημερώσει το υπουργείο για τις ανάγκες των μαθητών τους σε tablets, ωστόσο, η πολιτεία εξασφάλισε πολύ μικρότερο αριθμό συσκευών για κάθε σχολείο σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου Βύρωνα, αγοράστηκαν συνολικά 233 tablets, εκ των οποίων τα 215 για μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα 18 για μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
«Υπήρξε πρόβλεψη από το υπουργείο για πολύ περιορισμένο αριθμό. Ας πούμε υπάρχει σχολείο που ζήτησε 31. Το υπουργείο του στέλνει 6 και εμείς του στέλνουμε τα υπόλοιπα 25», εξηγεί, συμπληρώνοντας ότι οι συσκευές ανήκουν στο σχολείο και μετά την ολοκλήρωση της περιόδου της τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές θα τα επιστρέψουν. «Αυτό είναι υποχρέωση της Πολιτείας που όμως δεν τηρήθηκε, ούτε δόθηκαν χρήματα στους δήμους γι’ αυτόν το σκοπό. Ως Δήμος θεωρήσαμε υποχρέωση μας να καλύψουμε εμείς αυτό το κενό, γιατί πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι ύψιστο αγαθό και όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτήν, ισότιμα, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα», είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα του δήμου, ενώ μιλώντας στο Κουτί της Πανδώρας εξηγεί ότι «δεν γίνεται να υπάρχουν διαχωρισμοί του τύπου "αν έχεις λεφτά και έχεις tablet κάνεις μάθημα ή σπουδάζεις, αν δεν έχεις, δεν κάνεις και δε σπουδάζεις"».Η πρωτοβουλία φαίνεται να έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες, καθώς τα προβλήματα από την τηλεκπαίδευση στον Βύρωνα, όπως και σε όλη τη χώρα, ήταν πολλά. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν είχαν φτάσει στα αυτιά του δημάρχου περιπτώσεις μαθητών που δεν είχαν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, ο κ. Κατωπόδης έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις, το λέω και το προσυπογράφω αποφασιστικά. Υπάρχουν οικογένειες με 3-4 παιδιά. Ήρθε μια μάνα με 4 παιδιά: "Ποιος θα πρωτοπάρει το tablet;". Υπάρχει αυτό. Υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν γιατί δεν έχουν tablet», εξηγεί.
Σε σχέση με το αν εκτιμά πως τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τα Χριστούγεννα και δεν θα χρειάζονται πια τα tablets, ο κ. Κατωπόδης σημειώνει ότι καθώς μπαίνουμε στη σύγχρονη εποχή, τα tablets είναι χρήσιμα εργαλεία για τα σχολεία, καθώς θα μπορούν να τα χρησιμοποιοήσουν με διαφορετικούς τρόπους για μαθήματα και εργασίες, εφόσον οι συνθήκες βελτιωθούν σε σχέση με τον κορονοϊό.
Ανάρτηση από: https://www.koutipandoras.gr/