Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μήνυμα της Ντιλέκ Οτσαλάν (ανιψιάς του Οτσαλάν)

Η ελευθερία του Οτσαλάν είναι ελευθερία όλων των λαών

Της Ντιλέκ Οτσαλάν, βουλευτή HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), Νομού Ούρφα

Διανύοντας το 17ο έτος της διεθνούς συνομωσίας εναντίον του ηγέτη του PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η απομόνωσή του συνεχίζεται εντεινόμενη. Από τις 27 Ιουνίου του 2011 ως σήμερα δεν επιτρέπεται στους δικηγόρους του να τον επισκέπτονται.

Από τις 6 Οκτωβρίου 2014 στην οικογένειά του και από τις 5 Απριλίου 2015 δεν τον έχει επισκεφτεί κανένας, ούτε και από την Επιτροπή Imrali που είχε οριστεί.

Η προσφυγή στα ελληνικά δικαστήρια σχετικά με την υπόθεση συνομωσίας, που είχε γίνει το 2008, αναβλήθηκε πρόσφατα χωρίς καμιά δικαιολογία. Χωρίς καν να συζητηθεί η υπόθεση, πήρε αναβολή για τις 22 Φλεβάρη 2016. Πρόκειται για πολιτική απόφαση. Πιστεύουμε ότι έχει σχέση με την επίσκεψη Τσίπρα την ίδια περίοδο στην Τουρκία. Και γι’ αυτό το λόγο η δίκη δεν ολοκληρώθηκε.

Για την έναρξη της συνομωσίας το 1998 θεωρούμε υπεύθυνη την Ελλάδα. “Η έκδοση από την Ελλάδα στην Τουρκία του ηγέτη των Κούρδων, του κ. Οτσαλάν, παρόλο που ο ίδιος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, δεδομένης και της διεθνούς έκτασης του ζητήματος.”

Μια τέτοια πράξη ήταν γνωστό ότι θα είχε διεθνείς επιπτώσεις από μία χώρα σαν την Ελλάδα, που θεωρείται λίκνο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της δημοκρατίας. Οι πόλεμοι που γίνονται στη Μέση Ανατολή ξεκίνησαν από τη συνομωσία εναντίον του Οτσαλάν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Οτσαλάν σαν ηγέτης ανοίγει δρόμους, όχι μόνο για τον κουρδικό λαό, αλλά για όλους τους καταπιεσμένους λαούς, και ότι μετά την αποχώρησή του από τη Δαμασκό εντάθηκαν οι αντιπαραθέσεις.

Οι απόψεις του είναι σημαντικές για όλη την ανθρωπότητα. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει όλοι να κάνουν σημαντικά βήματα. Όποια βήματα γίνουν αυτή την περίοδο, θα είναι προς όφελος της ανθρωπότητας. “Η συνομωσία εναντίον του Οτσαλάν είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα όσα ζούμε σήμερα στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν με τις συγκρούσεις και τους θανάτους.”

Για όλους τους λαούς η ελευθερία των ηγετών τους είναι βαρύνουσας σημασίας. Εφόσον είχε ξεκινήσει μια περίοδος συζήτησης, θα πρέπει να συνεχιστεί. Την περίοδο των συζητήσεων δεν είχε ανοίξει μύτη, ενώ σήμερα οι άνθρωποι δολοφονούνται μπροστά στα σπίτια τους. Η Τουρκία βιώνει τώρα έναν εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος διεξάγεται με θύματα τους Κούρδους.

Από τις 27 Ιουνίου 2011 έχει απαγορευτεί η επίσκεψη στους δικηγόρους του, από τις 6 Οκτωβρίου 2014 στην οικογένειά του και από τις 5 Νοεμβρίου 2015 δεν τον έχει επισκεφτεί η Επιτροπή που είχε οριστεί. Θεωρούμε ανήθικα τα δημοσιεύματα στον τύπο περί συναντήσεων με τον Οτσαλάν. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 10 εκατομμύρια υπογραφές για την απελευθέρωση του Οτσαλάν, οι οποίες έχουν σταλεί στην Ευρώπη.

Εκτός από τις υπογραφές υπάρχουν και οι δράσεις της πρωτοβουλίας “Λευτεριά στον ηγέτη”. Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνει εκκλήσεις για σοβαρές πρωτοβουλίες και αντιστάσεις μέχρι την απελευθέρωση του ηγέτη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υιοθετήσουμε αυτό το κάλεσμα.

Ο κουρδικός λαός πρέπει να βγει στους δρόμους και πάντα να είναι στις επάλξεις για τον ηγέτη του. Πρέπει να υπάρξει μία δυνατή και σοβαρή υπεράσπιση. Χωρίς τη λευτεριά του ηγέτη πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική ζωή. Η λευτεριά του θα είναι λευτεριά όλων των λαών.

Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.gr