Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

«Τες νύχτες τζοιμάστε; Καταφέρνετέ τα;» Όλα τα στραβά και ανάποδα της Κύπρου σε ένα άρθρο

Η ιστοσελίδα μας παρέλαβε και μεταφέρει ένα συγκλονιστικό κείμενο από αναγνώστρια του ThemaOnline και το δημοσιεύει χωρίς λογοκρισία, όπως άλλωστε ζητήθηκε από την ίδια. Μέσα σε ένα μακροσκελές κείμενο με τίτλο: Απορία «Τες νύχτες τζοιμάστε;» αναλύονται πολλά από τα προβλήματα της Κυπριακής κοινωνίας, τα οποία ίσως κάποιοι από εμάς να μην ζήσαμε ποτέ.

Τα ναρκωτικά, το «μέσον», το ανάλγητο κράτος, οι πολιτικοί που αδιαφορούν για τα προβλήματα της κοινωνίας και άλλα καυτά ζητήματα, όπως ο ξεπεσμός των αρχών και αξιών είναι μερικά από τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται η αρθρογράφος, η οποία θέλει να μείνει ανώνυμη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ

Στην αρχή εσκέφτουμουν να πάω να μπω με το έτσι-θέλω μες την βουλή τζαι να τους δω τούτους ούλλους τους «εκπροσώπους» μας μες τα μμάθκια και να τους κάμω μιαν πολλά απλήν ερώτηση. «Τες νύχτες τζοιμάστε; Καταφέρνετέ τα;» Ε, μετά εσκέφτηκα οτι ήταν να μου αντακώσουν τζείνα ούλλα τα δικηγορίστικα και τες αμπελοφιλοσοφίες τους, τζαι είπα καλύτερα να τα γράψω πας ένα χαρτί τζαι να το στείλω, παρά να νεκατωθούν τα στομάσια μου που ήταν να τους δω καρτζίν μου.

Λοιπόν. Ούλλοι επήαμεν δημοτικό τζαι η δασκάλα μας , εμάθαινεν μας διάφορες λεξούες. Πεταμένες λεξούες ποτζεί ποδά. Κράτος, κοινωνία, νομοθεσία, τάξη, ασφάλεια, πρόληψη, αστυνομία, δικαιοσύνη κτλ. Όντως, εν αλήθκεια! Υπάρχουν, αν ανοίξεις ένα λεξικό σίουρα εννα τες εύρεις μέσα, τζαι μάλιστα λαλούν σου και τι σημαίνει η κάθε μια. Διότι αν καρτεράς να το δεις στην πράξη... πππεεε, κάτσε γάρε ψόφα. Που θέλω να καταλήξω; Εεε κυπριακή κοινωνία έπιαες τον κατήφορο τζαι πάεις.. ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕ
Εννα δώκω έτσι 2-3 παραδείγματα, να τα φκάλω τζαι που το σύστημα μου να πνάσω λλίο.
Ναρκωτικά. Χμμμ.. Ποιοι τα φέρνουν ρε κοπέλια; Έν τους ξέρετε; Οξά ένι μπορείτε να τους σταματήσετε; Την απάντηση ξέρουμεν την ούλλοι. Άκου τωρά κράτος ! Έσσιει κάτι κέντρα απεξάρτησης που πρέπει το πρεζόνι να περάσει που καμιάν δεκαρκά συναντήσεις και να αποδείξει οτι θέλει να μπει στο πρόγραμμα... Έν θα το σχολιάσω , διότι υποσχέθηκα του εαυτού μου να είμαι κόσμια σήμερα. Ούλλοι ξέρουν ότι τούντα πράματα παλαβώνουν τους ανθρώπους. Τι κάμνει το κράτος; Αφήνει τους έξω να τρυπιούνται με τες ενέσεις, να κάμνουν τες κόκες τους και να αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι. Τι σημαίνει τούτο... Να σας πω εγώ που τα ζιώ 25 χρόνια, τζαι ήνταλος ένει να έσσιεις πρεζόνι μες το σπίτι σου. ΠΡΕΖΟΝΙ= ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΦΚΕΙ= ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ= ΘΕΛΕΙ ΛΕΦΤΑ= ΠΑΤΩ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ= ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ= ΑΣΚΩ ΒΙΑ- ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ= ΕΦΚΗΚΕΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΟΣΗ ( ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ)
Δηλαδή μια οικογένεια που έτυχεν να έσσιει έτσι πλάσμα μες το σπίτι, εν καταδικασμένη εφ όρου ζωής να ζεί την τρομοκρατία, τον ΦΟΒΟ, να του διούν ριάλια με τη σέσουλα, μόνο τζαι μόνο για να γλιτώσουν το τομάρι τους που τες απειλές του, ότι εννα τους σκοτώσει/ εννα τους σφάξει/ εννα τους κρούσει το σπίτι/ εννα πάει στην δουλειά τους να τα σπάσει και πολλες αλλες τέθκοιες ατάκες.
Είπα να τα πω έτσι συνοπτικά για να πιάσουν μιαν ιδέα τζαι τζείνοι που ένι ξέρουν. Τούντα άτομα εν επικίνδυνα, Εν λογικό ! άμα δηλητηριάζεις το σώμα σου και τον νουν σου, σε κάποια φάση εννα τα κρούσεις, τζαι εν θα λειτουργούν κανονικά.
Τζαι πάμε στο ζητούμενο. Το κράτος τί κάμνει ; Η νομοθεσία πώς προστατέφκει τούντους ανθρώπους που πρέπει για μιαν ζωή να ανέχουνται τες παράνοιες, τες απειλές, την βία που το κάθε πρεζόνι;;; ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΕ!!! Πάεις στην αστυνομία τζαι λαλείς τους, έσπασεν μου το σπιτι, εξιζούμισεν με να πληρώνω την δόση του, απειλά με μέρα νύχτα να με σκοτώσει αν δεν έχω να του δώκω ( εν έχω μηχανή να κόφκει λίρες τζιόλας)
Αστυνομικός: Μα Κυρία μου, εν τζαι μπορώ να καμω κατι. Έχεις αποδείξεις? Εν τζαι είδαμεν τον εμείς. Που εννα σου τα ξανακάμει, πιας μας τηλέφωνο
... ΣΟΒΑΡΑ;  καλα ρε παίχτη μου, δηλαδή πρέπει να με σκοτώσει για να πιστείς και να σου επιτρέπει ο νομος να κάμεις κάτι ; Έλεος δηλαδη ( αφού εν είχα τίποτε καλύτερο να κάμω τζαι είπα να έρτω να ποσκολιστώ λλίο δαμέ στο τμήμα να περάσει η ώρα μου...
Αστυνομικός: Βάση της νομοθεσίας, δεν μπορώ να κάμω κάτι. Τζαι συγγνώμη τζιόλας, αλλά έν τζαι μπορεί η αστυνομία ναν 24 ώρες πόξω που το σπίτι να σε προσέχει.
ΔΕΧΤΟΝ! τζαι λογικότατο... Μπορεί όμως το κράτος και η βουλή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αλλάξουν την νομοθεσία. Επιτέλους κύριο Κράτος κάμε ένα τόπο να τους βάλλεις μέσα, πέρκει γλιτώσουμεν... ΠΕΡΙΤΤΑ ΕΞΟΔΑ ΟΜΩΣ ....
Είσαστεν μόνο για να βράζετε τες καρέκλες και να πιάννετε τον παχουλό σας τον μισθό. Α! Τζαι που εννα έβρετε λλίην αθκιάσην, δέτε το πρόβλημα και αντιμετωπίστε το στην ρίζα του. Πρόληψη, το λαλούμεν εμείς οι κοινοί θνητοί. Ε, τζαι σωστή παιδεία, αν σας λαλεί κάτι..
Η έννοια σας ρε «καλόπαιδα», ένει να γράψετε τον παππού που επάρκαρεν παράνομα για να κατεβεί στο φαρμακείο να πιάει τα χάπια της πίεσης του... Έν αντρέπεστε τζαι γράφετε κόσμο πόξω που το γραφείο ανεργίας , που παρεπιπτόντως έν έσσιει parking. Φόρους ποτζεί, φόρους ποδά, τζαι όποιον πάρει ο χάρος. Φορολογούν μας τζαι τον αέρα που αναπνέουμεν πιον.
-Παρανομείς Κυρία, λαλεί μου ο άλλος. Επάρκαρες πας το πεζοδρόμιο.
-Εν το σπίτι μου δάμε ρε φίλε, τζαι θωρείς το , εν παλιό έν έσσιει parking.
-Να σείρεις τον τοίχο κάτω τζαι να κάμεις
Να μιλήσω για τα δυστυχήματα; Για τζείνους που νομίζουν οτι βαστούν αεροπλάνο; Θέλεις κύριε να πάεις να σκοτωθείς, πήαιννε, αλλά εν σου έφταιξεν κανένας να τον πάρεις μαζί σου. Τάχα, έχουμεν τζαι την αστυνομία να πιάννει τζείνους που βουρούν μες το high-way τζαι να τους βάλλουν πρόστιματα να πληρώσουν. Ακόμα να καταλάβετε ότι έννεν τα ριάλλια η λύση; Δαμέ εκουρέψαν τους τες καταθέσεις τους και κανένας εν εδιαμαρτυρήθηκεν...
Εκατάντησα γραφική, αλλά εννά το ξαναπώ.. ανύπαρκτη παιδεία κτλ κτλ
Πιάστου την άδεια και το αυτοκίνητο Κύριε μου. Περνά ο άλλος με κόκκινο και βάλλουν του πρόστιμο. Να τον βάλεις μέσα φυλακή, διότι εν εγκληματική ενέργεια με παραπάνο που 50% πιθανότητες να σκοτώσει. Δηλαδή επειδή εν εβαστούσεν όπλο, εν καλύτερος;  Άτε ολάν , παραιτάτε μας...
Η έννοια σας εννα κατσέτε φυλακή, πλάσματα που χρωστούν 1000-2000 ευρώ, για να κορτώννετε ότι εκάμετε την δουλειά σας.
Έσσιει τόσα χρόνια μάχουμε να έβρω ένα πράμα που να δουλέφκει λλίο σωστά.
Α! Εθυμήθηκα αλλο μιά λεξούα που μου εμάθαν στο σχολείο, αλλά ακόμα να καταλάβω τι σημαίνει.. Αξιοκρατία μίσσιημου.
Έκαμα 2 μεταπτυχιακά τζαι τωρά κάμνω το διδακτορικό μου. Αλίμονο να θέλω κούντημα για να κάμω μιαν αίτηση για δουλειά. Ξαναλαλώ το... αίτηση, όι πρόσληψη.
Να πιάσεις τον καλύτερο Κύριε διευθυντά, έν σημαίνει ότι πρέπει να πιάεις εμένα. Αλλά, λέει σου, αν δεν βάλεις Μέσον, έν θα δικλίσουν κάν να δουν την αίτηση σου. Πελλαμός φάση ! Μιλάς με τον έναν, μιλάς με τον άλλον, ούλλοι λαλούν σου τα ίδια.
«Που πάεις ξιπόλητος μες τ’ αγγάθκια;»
«Με τον σταυρό στο σσιέριν, έν θα πάεις μπροστά»
Ε σατζιήν ολάν ! ΜΕΣΟΝ, ΜΕΣΟΝ, ΜΕΣΟΝ
Να σας δώκω τζαι το ΜΕΣ(ΑΙ)ΟΝ μου δάκτυλο, επειδή εν το μόνο που έχω . Εκαντήσετε αηδία- βρωμιά τζαι δυσωδία. Με το συμπάθκιον τζιόλας, αλλά έν θα γίνω τα ίδια ***** με σας.
Άμαν είσαι άνεργος λαλούν ότι δικαιούσαι να πιάννεις το ελάχιστον εγγυημένον εισόδημα (εάν πληρείς τες προϋποθέσεις). Πάει η πελλή μου να κάμει αίτηση, τζαι λαλούν της
-Ώπ! Μα έν τζαι δικαιούσαι μάνα μου εσύ, διότι θωρώ δαμέ ότι έσσιεις πάνω σου γραμμένο ένα χωράφι.
-Ναι, έγραψεν μου το ο παππούς μου πριν πεθάνει.
-Σόρρυ!! Έχεις περιούσια άρα σημαίνει ότι μπορείς να ζήσεις. Πούλα το ας πούμε να πιάσεις cash.
Σε τούντα επίπεδα που κυμαίνουνται οι απαντήσεις τους...
Κάποια φάση είπα να κόψω τζείν’ το συνήθειο να κάθουμε μπροστά που το κουτί της τηλεόρασης να θωρώ τες ειδήσεις των 20:30. Έν πολλοθωρώ η αλήθκεια, αποφεύγω το.
Άναψα την προχτές και τυχαία έππεσα πας στες ειδήσεις, τζαι ελάλεν για έναν παππού που εβίαζεν την αγγόνισσα του, τζαι έβαλλεν τζαι τον αρφό της να την βιάζει τζαι τζείνος. «Μάνα τζαι τζύρης» εξέραν το, τζαι έν εκάμναν καταγγελία επειδή εβάρκουνταν τες νεκατωσσιές... ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ ΘΚΙΑΟΛΕΕΕΕ;;;
Δαμέ ο κόσμος χάνεται τζαι το ****** χτενίζεται... Στην κυριολεξία όμως ....
Εξεκίνησεν ένας πόλεμος που φοούμαι να σκεφτώ ήντα τέλος εννα έσσιει. Σύρνουν τες πόμπες όπως επαίζαμεν μιτσιοί ππιριλιά μες την γειτονιά. Σφάζουν κόσμο, γίνουνται τόσα κακά, τζαι μας η έννοια μας εν τα γυναικεία τζαι αντρικά καλλιστεία.
Speechless! Ό,τι τζαι να πω, εν λλίο τζαι ανώφελο. Anyway, Πάω να πιώ καμιάν μπύρα φορολογούμενη να «ξιάσω»
Κάτοικος μπανανίας

Υ.Γ Πριν πεθάνω, ένα θέλω να ξέρω.. Τελικά τες νύχτες τζοιμάστε;

Ανάρτηση από: http://www.tothemaonline.com