Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Το ’να «κράτος» νίβει τ’ άλλο και τα δυό την κατοχή

Αδιαμφισβήτητα, επτά μήνες μετά τις τυμπανοκρουσίες που ακολούθησαν την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία του ψευδοκράτους, μόνο μερικοί άφρονες συνεχίζουν να προβάλλουν τη διαλλακτικότητα του κατά τα άλλα Λεμεσιανού «συνομιλητή» μας.
Ένας εξ αυτών ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κύριος Αναστασιάδης, ο οποίος, απ’ ό,τι φαίνεται, υποβαθμίστηκε σε υποχείριο των ορέξεων του Έσπεν Μπαρθ Άιντα, μοιάζει να «συνέρχεται» (μετά τις φουστανέλες των Προεδρικών και του «Μπαρμπαρός») και να επαναφέρει διά παντός τον παλιό «καλό» εαυτό του.
Το κοινό μήνυμα Αναστασιάδη και Ακιντζί που προβλήθηκε παραμονή Χριστουγέννων στην υπό τουρκική κατοχή Κύπρο είναι απόδειξη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία (για να μην πούμε η ίδια η Κύπρος) οδεύει προς εξαφάνιση, ενώ ο Πρόεδρός της κάνει τα πάντα για να την αποτελειώσει μια ώρα αρχύτερα. Οι χαριεντισμοί κάμποσων αφρόνων (που λέγαμε πιο πάνω) δεν είναι ικανοί για να αποκρύψουν την τραγική αλήθεια. Άλλωστε, είναι οι ίδιοι που διαλαλούν πως η ΔΔΟ είναι παράδεισος, πως δεν είναι δυνατόν να ζητάμε να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, πως δεν υπάρχουν πρόσφυγες (!), πως εμείς τα κάναμε όλα (ξεπεράστηκε ακόμα και το «εκάμαμεν τζι εμείς πολλά»). Είναι οι ίδιοι που από «συμβιβασμένοι» μετατράπηκαν εν μία νυκτί (;) σε «διζωνιστές» και λάτρεις ενός κατοχικού ηγέτη.
Όλοι, από τον ΟΗΕ μέχρι την Τουρκία, από τις ΗΠΑ μέχρι την Αγγλία κι από την Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι το ψευδοκράτος, προσπαθούν να «κλείσουν» το Κυπριακό με τον χειρότερο τρόπο. Οι ιαχές του Άιντα περί πενταμερούς διάσκεψης στο Νταβός αναδεικνύουν ότι στόχος είναι να διαλυθεί η Δημοκρατία πριν από την κατάθεση οποιουδήποτε σχεδίου. Στόχος είναι να βρεθούμε προ τετελεσμένων, να εξοικειωθούμε με την «κατοχή», ό,τι κι αν δείχνει το αποκρουστικό χαμόγελο του ειδικού αντιπροσώπου του Μπαν Κι Μουν σε κάθε φωτογράφισή του στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, ό,τι κι αν γράφουν οι γκεμπελίσκοι επικοινωνιολόγοι της κατοχής και του παράνομου καθεστώτος.
Οι καιροί ήταν πάντα δύσκολοι, ενώ το 2016 προμηνύεται «λαμπρό» και… ασφυκτικά «δίσεκτο». Είμαστε αναγκασμένοι να αρθρώσουμε έναν άλλον λόγο πια, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο την κατοχή, όχι μόνο το ψευδοκράτος που αναβαθμίζεται μέρα με τη μέρα, αλλά και τη «δική μας» ηγεσία. Είμαστε πια αναγκασμένοι να προφυλάξουμε τον τόπο μας, προς πείσμα όσων αξιώνουν τη «λύση» τύπου Ανάν, αλλά και να «ποκουππίσουμεν» τα ΟΧΙ μας, να μετατρέψουμε την αντίσταση σε επανάσταση, για να τελειώνουμε επιτέλους με τα κάθε λογής ψευδοκράτη.
Είμαστε έτοιμοι να προστατέψουμε τα κεκτημένα μας (όχι κατ’ ανάγκην τα ευρωπαϊκά), να μετατρέψουμε το δίσεκτο 2016 σε έτος απελευθέρωσης, γιατί είναι καιρός να πάρουμε εκείνο το ΟΧΙ ενός Γρηγόρη από κάποια Λύση με το ευθύ χαμόγελο και να το κουβαλήσουμε σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου, για να μη θαρρούν κι οι «εξοικειωμένοι» πως δεν έχουμε κάτι να «προτείνουμε». Τώρα αρχίζουν όλα.
Το ’νιν αντάν να τρώ’ την γην, τρώει την γην θαρκέται,
μα πάντα τζιείνον τρώεται τζιαι τζιείνον καταλυέται.
Της Σύνταξης
Ανάρτηση από: https://efimeridaenosis.wordpress.com