Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Τα «ενεργειακά παραμύθια» και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ


Οι ευρωεκλογές δεν έχουν «απόνερα» για τους κυρίους Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη …Αυτοί θα «τη βρουν την άκρη»… Τις επιπτώσεις καλούνται να υποστούν ξανά οι πολίτες… Έστειλαν το δικό τους μήνυμα με την τεράστια αποχή, γνωρίζοντας ότι η ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές τους είναι εδώ και γίνεται όλο και χειρότερη… Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει με πολύ άνεση στους πολίτες, πριν από τις εκλογές ότι οι τιμές του ρεύματος θα αυξηθούν σημαντικά, γιατί… δεν φύσηξε αρκετά τον Μάϊο!!! Έχει όριο η κοροϊδία;

Ο Δρ Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Βασίλης Λύκος αποδομεί με απόλυτο τρόπο τα «ενεργειακά παραμύθια» που μας πουλάνε για να πλουτίζουν ελάχιστοι και να πληρώνουν οι πολλοί και αναδεικνύει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, με την γνωστή δικαιολογία που λέει ότι «είναι πρβληματική επιχείρηση που χρειάζεται συνεχώς λεφτά». Δεν μας λένε ποιοι την οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Σίγουρα όχι οι εργαζόμενοι. Τι σημαίνει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ μας το εξηγεί ο κ.Λύκος.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Αφέλειες…

Να λοιπόν που η ''δημοκρατία'' (ή ορθότερα το σύστημα) δεν έχει αδιέξοδα.....

Ο “πρωταγωνιστής” έχει αποδείξει στο παρελθόν την “αξία” του και φαίνεται ότι συγκεντρώνει την έγκριση των αμερικανών “φίλων” μας...

Της Στέλλας Πατρώνα *

Να λοιπόν που η “δημοκρατία” (ή ορθότερα το σύστημα) δεν έχει αδιέξοδα.....

Αυτό φαίνεται από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, καθώς ο μελλοντικός “πρωταγωνιστής” έκανε θριαμβευτική είσοδο στη σκηνή, το διάδοχο σχήμα ετοιμάζεται πυρετωδώς και ο φωτισμός χαμηλώνει σιγά – σιγά για να αποσυρθεί ο κασκαντέρ διακριτικά στα παρασκήνια....

Βεβαίως, αυτήν τη στιγμή, το υπό διαμόρφωση σχήμα αντιμετωπίζει κάποια εμπόδια από μωροφιλόδοξους διεκδικητές της αρχηγίας, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεπεραστούν, καθώς  ο “πρωταγωνιστής” έχει αποδείξει στο παρελθόν την “αξία” του και φαίνεται ότι συγκεντρώνει την έγκριση των αμερικανών “φίλων” μας και πιθανότατα και τη συναίνεση ευρωπαϊκών παραγόντων....

Το θετικό στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται είναι ότι  η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μας αδειάζει τη γωνιά σχετικά σύντομα (πιθανότατα σε οκτώ με εννέα μήνες με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου της δημοκρατίας) και θα απαλλαγούμε από την άθλια φάτσα του Κούλη και  τη τσιριχτή φωνή του Αδώνιδος. Το αρνητικό είναι ότι το νέο σχήμα δεν αποβλέπει σε τίποτα άλλο πέρα από την επικοινωνιακή διαχείριση του χάους που θα αφήσει πίσω της η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

«Κάνατε υπουργούς 8 μέλη της εξεταστικής για τα Τέμπη κ.Μητσοτάκη»! Κείμενο κόλαφος από τη Μαρία Καρυστιανού

Συνέντευξη τύπου από τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών "28-2-2023" με θέμα "Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας", Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου "ΤΕΜΠΗ 28-2-2023" Μαρία Καρυστιανού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ. Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ Νίκος Παπασπύρου. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με ένα κείμενο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Μαρία Καρυστιανού ασκεί δριμύτατη κριτική στις επιλογές Μητσοτάκη για το ποιους επέλεξε για υπουργούς του. Όχι ένας, όχι δύο αλλά 8 μέλη του νέου του υπουργικού συμβουλίου, ήταν μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη! Αυτό είναι το νέο ξεκίνημα;

Η κυρία Καρυστιανού γράφει:

 «Οι άνθρωποι που παύουν να είναι άνθρωποι… ‘Όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, οκτώ μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής των Τεμπών αριθμεί το υπουργικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι αποφάσισε να επιβραβεύσει τα μέλη της Εξεταστικής με μια θέση στην κυβέρνηση.” Στηρίζεται και επιβραβεύεται η διαφθορά μετά βαΐων και κλάδων! Όμως Κυριάκο Μητσοτάκη τα αίσχη που έχετε διαπράξει, κυρίαρχο αυτό της εξύβρισης των νεκρών μας, έχει πυροδοτήσει την οργή στην καρδιά κάθε Ελληνίδας, κάθε Έλληνα. Νομίζετε με το να υποθάλπετε τη διαφθορά, καταφέρνετε να επιδεικνύετε δύναμη… Απαρχής του κόσμου η αληθινή δύναμη είχε πρόσωπο αγάπης και όχι εξουσίας. Όλες οι σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού που αφορούν στην υπουργοποίηση των όσων δουλικά ανταποκρίθηκαν κάτω από εντολές σας στο «μπάζωμα» της αλήθειας των Τεμπών, είναι, πέρα για πέρα, η απόδειξη της φθηνής σας αξίας και της φτωχής αντιληπτικότητας σας σε ότι αφορά το ιδανικό των ανθρώπων που γεννήθηκαν και ζουν σε αυτή τη χώρα. Σε ότι αφορά εμάς, που κλαίμε τα καμμένα παιδιά μας, αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτή της αδιαπραγμάτευτης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ της απόλυτα εναρμονισμένης με την ΗΘΙΚΗ…»

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Τι σημαίνει «Ανασυγκρότηση» και «Επανίδρυση» της (Κεντρο)αριστεράς;

Όσοι βιάζονται θα καούν. Οι γραφειοκράτες και οι καριερίστες θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν το πάνω χέρι.

Του Θέμη Τζήμα

Ενώ τα γεγονότα σε όλο τον πλανήτη γίνονται ολοένα πιο εντυπωσιακά και δραματικά, στην πατρίδα μας το (επί της αρχής θετικό) αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών επιτείνει την κρίση του πολιτικού συστήματος και εντός αυτού της (κεντρο)αριστεράς.

Τόσο στο ΚΙΝΑΛ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση περί της «ανασυγκρότησης» ή της «επανίδρυσης» ή της «σύνθεσης» δίνουν και παίρνουν, με μεγαλύτερη ή μικρότερη γνησιότητα, πολλή ή λίγη ιδιοτέλεια, ρηχότητα ή βαθύτητα. Όπως δε είναι αναμενόμενο,  αυτές οι συζητήσεις αφενός περνούν μέσα από τις γνωστές εσωκομματικές αντιθέσεις, αφετέρου γίνεται προσπάθεια να κηδεμονευθούν από τις συνήθεις κομματικές και βουλευτοκεντρικές γραφειοκρατίες.

Υπάρχουν τρία ζητήματα ωστόσο τα οποία δεν αγγίζονται (ή τίθενται ελάχιστα) στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης και όχι τυχαία (ακριβώς για να χειραγωγηθεί η όποια πορεία επανίδρυσης): το πρώτο είναι το ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο αυτής της συζήτησης. Θα είναι σοσιαλιστική, κομμουνιστική ή σοσιαλδημοκρατική η παράταξη; Θα είναι αγκυρωμένη στη «συλλογική Δύση» ή θα είναι προσανατολισμένη στον πολυκεντρικό κόσμο; Ποια θα είναι η σχέση εθνικού- λαϊκού; Θα πρεσβεύει μια καλύτερη επιδοματική πολιτική ή έστω έναν πιο συμπονετικό καπιταλισμό ή θα μάχεται για τον σοσιαλισμό και για την κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής; Ποια θα είναι η ταξική συμμαχία που θα πρεσβεύει, ποια τάξη θα έχει στο επίκεντρο; Θα υποστηρίζει την οικονομία των προσόδων και των υπηρεσιών ή θα διαθέτει βιομηχανική πολιτική και αν ναι, ποια θα είναι αυτή; Θα συμμετέχουν και το «αντιμνημόνιο» και το «μνημόνιο»;

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Γιατί τη θέλετε την ενότητα της Αριστεράς;


Του 
Κώστα Βαξεβάνη

Υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσεις τα περί Αριστεράς και συµµαχιών (της). Ο ένας είναι ροµαντικός και ο άλλος µε απαίτηση. Στη ροµαντική, συναισθηµατική προσέγγιση η Αριστερά παλεύει για το δίκιο και την κοινωνία και ως εκ τούτου περιµένει την επικράτηση του πρώτου και τη νοµοτελειακή επιβεβαίωση της ίδιας. Ισως µαζί µε εκείνους που περιµένουν τη ∆ευτέρα Παρουσία. Στην άλλη προσέγγιση, που περιέχει λογική και απαίτηση, η Αριστερά πρέπει να ξεφύγει από το θεωρητικό πλαίσιο της υπερανάλυσης, να εκφράσει τον κόσµο επειδή αποτελεί τµήµα του και όχι ιδεατό καθοδηγητή του, να εγκαταλείψει τις θρησκευτικού τύπου προσεγγίσεις των προβληµάτων και να µιλήσει σε real time. Και αν αποφασίσει να µιλήσει, πρέπει επίσης να µην απαιτείται και µεταφραστής ή ενδιάµεσος.

∆εν αρκεί να διαµαρτύρεσαι, πρέπει και να γνωρίζεις (επειδή κατέχεις τις δεξιότητες και τη γνώση) τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις ως Αριστερά. Για κάποιο λόγο που σίγουρα δεν είναι µεταφυσικός ώστε να αναµετριέται µε το κακό το ριζικό της, η Αριστερά είναι σαν να βιώνει τη «µέρα της µαρµότας». Οραµατίζεται, συνεγείρει τα πλήθη, υπόσχεται, καταλαµβάνει τον αναγκαίο χώρο, αλλά πολύ σύντοµα αποτυγχάνει σπέρνοντας ταυτόχρονα µαταίωση. Μέσα από αυτήν τη µαταίωση εµφανίζονται διάφοροι «τα έλεγα εγώ» και «δεν µου κάνεις εσύ» που ανταλλάσσουν τις ιδέες µε τον ναρκισσισµό, τον εγωκεντρισµό και, καθόλου σπάνια, µε το συµφέρον. Ξαφνικά οι µεγάλες ιδέες γίνονται µικρές φιλοδοξίες που διογκώνονται σαν φούσκες για να σκάσουν ρηµάζοντας τα πάντα. Είναι η εποχή της αµοιβάδας, στην οποία η Αριστερά θα αναπαραχθεί σαν την αµοιβάδα από τον εαυτό της, διαιρούµενη. Θα ξαναµιλήσει για οράµατα και συµµαχίες, θα πείσει πάλι κάποιους, µέχρι να αρχίσει η επόµενη µέρα στη σισύφεια µοίρα της.

Στο µεσοδιάστηµα κάποιοι µεγάλοι ιδεαλιστές και βαριοί ιδεολόγοι θα έχουν πάρει θέσεις ως CEO σε πολυεθνικές και τράπεζες, αναθεµατίζοντας τον κοσµάκη που δεν κατάλαβε την αξία τους ή δεν τους αξιολόγησε όπως έπρεπε.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές τα πραγματικά αποτελέσματα

Του
Γιώργου Ηλ. Τσιτσιμπή


Τα οικτρά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, κυρίως της ΝΔ και των «μεγάλων» κομμάτων, αλλά όχι μόνο, προκαλούν θυμηδία. Αξιοπρόσεκτο, πως ο καθένας τους υπερτονίζει την αποτυχία των άλλων, αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στα «του οίκου του». Μάλλον δεν έφτασε το «μήνυμα» στους αποδέκτες!


Με απλούς υπολογισμούς, όταν ψηφίζει μόνο το 41,39% (εγγεγραμμένοι 9.841.685), τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων σε επίπεδο κοινωνίας, είναι:


ΝΔ                            11,70 %

ΣΥΡΙΖΑ                      6,20 %

ΠΑΣΟΚ                       5,30 %

Ελληνική λύση             3,84 %

ΚΚΕ                            3,80 %

ΝΙΚΗ                            1,80 %

Πλεύση ελευθερίας      1,40 %

Φωνή λογικής              1,25 %


Παίρνοντας υπόψη τον αριθμό ψήφων, σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές, αντιλαμβανόμαστε ότι αύξηση είχαν μόνο η «Ελληνική λύση» του Βελόπουλου (από 231.491 πήρε τώρα 369.727 ψήφους) και η «Φωνή λογικής» της Λατινοπούλου (από 22.347 πήρε 120.310). Μόνο αυτά τα δύο κόμματα αύξησαν τις ψήφους τους. Όλα τα άλλα είχαν απώλειες!!! Ακόμα και το ΚΚΕ ή η «ΝΙΚΗ», που φαίνονται με αυξημένο ποσοστό, είχαν απώλειες (ΚΚΕ από 401.224 πήρε τώρα 367.796 και η «ΝΙΚΗ» από 193.124 πήρε 173.574). 


Βέβαια, δεν περιμέναμε από τα συστημικά ΜΜΕ να αναδείξουν αυτή την αλήθεια, αλλά μόνο έτσι μπορούμε να δούμε κατάματα το πρόβλημα και να ψάξουμε για ουσιαστικές λύσεις και παρεμβάσεις.

Το θέμα της αποχής είναι όντως εκπληκτικό!!! Διττό όμως. Από την μία, η ανεπάρκεια του συνόλου του πολιτικού συστήματος να πείσει τον κόσμο και από την άλλη, η στρεβλή στάση του κόσμου, που πιστεύει ότι έτσι εκδικείται το σύστημα!!!

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

H Υπερεθνική Ελίτ παίζει την παγκόσμια ειρήνη για να επιβάλει την κυριαρχία της

Του Τάκη Φωτόπουλου

1. Τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή, που φανερώνουν ότι οι Σιωνιστές και οι σύμμαχοί τους στην Υπερεθνική Ελίτ δεν πρόκειται να σταματήσουν τη μαζική σφαγή στην Γάζα, αν δεν συντρίψουν ολοκληρωτικά την Παλαιστινιακή Αντίσταση, είναι απόλυτα ενδεικτικά για τη μορφή της Νέας Διεθνούς Τάξης που θέλουν να επιβάλλουν.

2. Δεδομένου μάλιστα ότι η μαζική αυτή σιωνιστική αντεπίθεση, που δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν επιτύχει το στόχο της, δηλ. την επιβολή της σιωνιστικής επικυριαρχίας στη Μέση Ανατολή και -έμμεσα- στην ίδια τη Νέα Διεθνή Τάξη, είναι φανερό ότι αυτό που παίζεται δεν είναι πια ποιος θα είναι ο επικυρίαρχος στη Μέση Ανατολή με τις καθοριστικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της, αλλά ποιος θα είναι ουσιαστικά ο νέος παγκόσμιος επικυρίαρχος: η Υπερεθνική Ελίτ (με αποκλεισμό βέβαια της ρωσικής και της κινεζικής ελίτ, που θα περιορίζονταν σε έναν ετεροκαθοριζόμενο ρόλο) ή -εναλλακτικά- θα εδημιουργείτο μια Νέα πολύ-επίπεδη Διεθνής Τάξη που θα εξέφραζε πιο πιστά τον σημερινό παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων.

3. Φυσικά, το «παιχνίδι» αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού από την έκβαση του θα κριθεί η ίδια η παγκόσμια ειρήνη και γι’ αυτό άλλωστε ο παγκόσμιος Σιωνισμός κάνει αυτόν τον λυσσαλέο αγώνα, για να επιβληθεί στη Μέση Ανατολή, αφού ξέρει πολύ καλά ότι από την έκβαση του πολέμου αυτού θα κριθεί η ίδια η τύχη της ΝΔΤ και όχι βέβαια από την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, που ήταν ένας καθαρός αντιπερισπασμός για να απασχολούν εκεί τη Ρωσία, μέχρι να επιβάλουν τη θέληση τους στην καθοριστική Μέση Ανατολή…

Σταύρος Λυγερός - Το τριπλό χαστούκι των ψηφοφόρων στο πολιτικό σύστημα

 

Δήμος Βύρωνος (τελικά αποτελέσματα ευρωεκλογών)

 Τελευταία ενημέρωση

10/06/2024 01:27
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
Ποσοστό
Ψήφοι
1,30 
255