Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ολεθρος για τον λαό με υπογραφή Σαμαρά-Βενιζέλου-Τρόϊκας

Κι ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει στον Γολγοθά της ανεργείας δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους –το σημερινό «Βήμα» περιγράφει αναλυτικά από ποιους τομείς θα προέλθουν- κυβερνητικά στελέχη σαν τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, λίγο ακόμα θα πανηγύριζαν γ’ αυτό που το εντάσσουν στα «πλαίσια εξορθολογισμού του Δημοσίου». Δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζουν οι προκλητικότατες, κυνικές δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Πόουλ Τόμσεν, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» και τις οποίες παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.  
 Ο επικεφαλής του προγράμματος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ζητεί, ή μάλλον απαιτεί από την άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανάμεσα στα άλλα, πλήρη απελευθέρωση και απολύσεων και πλειστηριασμών. 
Και μπορεί να δίνει εύσημα των υπηρετικό υπαλληλικό πολιτικό προσωπικό των αστών «για τη μέχρι τώρα τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή», -έτσι ονομάζει την πλήρη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού- ξέροντας όμως ότι απέναντι του έχει μια «υπάκουη» κυβέρνηση, προβάλει συνέχεια νέες απαιτήσεις.
Φτάσαμε στο σημείο δηλαδή να ακούμε πριν λίγες μέρες οικονομολόγους να μας λένε ότι ακόμα και ο προϋπολογισμός του ελληνικού κράτους που κατατέθηκε στην βουλή – ο οποίος εγγυάται... χειρότερη υγεία, χειρότερη παιδεία, μικρότερες συντάξεις, λιγότερες κοινωνικές παροχές, χειροτέρευση των δομών υγείας και Παιδείας ενώ αυξάνει κατά 11,5% τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος και εκτοξεύει κατά... 41,4% (!) το φόρο ακίνητης περιουσίας- συντάχτηκε από Γερμανούς «ειδικούς». 



Ανάρτηση από: http://edo-provokatoras.blogspot.gr