Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ! 44 χρόνια από την ίδρυση του P.K.K.!

Του Γιώργου Τασιόπουλου

44 χρόνια από την ίδρυση του P.K.K.

Η ρατσιστική κρατική βία, η γενοκτονική πολιτική του τουρκικού κράτους κατά του κουρδικού λαού οδήγησε στην ίδρυση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν - PKK πριν 44 χρόνια

Οι κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας ήταν πάντα το φτωχότερο τμήμα της χώρας ως αποτέλεσμα ρατσιστικών κρατικών πολιτικών διακρίσεων εναντίον των Κούρδων. Η χρήση της κουρδικής γλώσσας ήταν έγκλημα, η χρήση των γραμμάτων x, q και w - τα οποία υπάρχουν στο κουρδικό αλφάβητο, αλλά όχι στο τουρκικό - θα μπορούσε να επιφέρει διώξεις, οι δημοσιεύσεις που απλά ανέφεραν τη λέξη «Κούρδος» ήταν αιτίες πολυετών φυλακίσεων και η μόνη παρέμβαση - στόχος του κεμαλικού κράτους ήταν προσπάθεια αφομοίωσης της κουρδικής μειονότητα στην τουρκική πλειοψηφία.
Όσοι στο δυτικό κόσμο σιωπούσαν για τη γενοκτονία κατά των Αρμενίων και των Ελλήνων πριν από έναν αιώνα, σιωπούν για τη γενοκτονία των Κούρδων σήμερα και χαρακτηρίζουν ως τρομοκράτες τους Κούρδους μαχητές της ελευθερίας. Ο ηγέτης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν παραμένει φυλακισμένος σε πλήρη απομόνωση στο Ιμραλί. Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού HDP, φυλακίστηκε για πάνω από πέντε χρόνια και το κόμμα του απειλείται με απαγόρευση εξαιτίας κατηγοριών περί «τρομοκρατίας.

Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το PKK γεννήθηκε ως δύναμη αυτοάμυνας του περήφανου κουρδικού λαού.
 
Το μέλλον των λαών της Μ. Ασίας δεν θα κριθεί από τις γενοκτονικές, ρατσιστικές πολιτικές του τουρκικού κράτους και η απομόνωση του Κούρδων ως τρομοκρατών δεν θα επιβάλλουν τη σιωπή του θανάτου σε εκατομμύρια πολίτες. Οι τεράστιες θυσίες των Κούρδων μαχητών, ανταρτών και ακτιβιστών διαμόρφωσαν μια νέα κατάσταση και είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για την συνεννόηση, την Ειρήνη, την Άνοιξη των λαών της περιοχής.

Η Ευρώπη πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή τη ντροπή και να βγάλει από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων το PKK.

Λευτεριά ΤΩΡΑ για τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ


Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com/