Οι συστάσεις για τον ΣΤΑΘΗ περιττεύουν… Ο Στάθης Σταυρόπουλος εκτός από την καθημερινή του παρουσία στο militaire.gr με τα σκίτσα του, βρέθηκε στο στούντιο του militaire channel, για μία συζήτηση που ξεκινά με έναν αποχαιρετισμό. Αποχαιρετισμό στον Κώστα Καββαθά έναν άνθρωπο που ήταν πάντα πολύ μπροστά και πάσχιζε με τη δουλειά του να μας κάνει να καταλάβουμε το νέο που πάντα ερχόταν, αλλά εδώ στην Ελλάδα το βλέπαμε και το αφήναμε πάντα να προσπερνά.
Κάπως έτσι φθάσαμε στο σημείο «να μην έχουμε πια κληρονομιά μας τον Παρθενώνα», όπως λέει στη συνέντευξη του ο ΣΤΑΘΗΣ.
«Η χώρα έχει υποστεί δύο ακρωτηριασμούς. Ο ένας θεσμικός, με τα μνημόνια. Μετέτρεψαν τη χώρα σε αποικία ή σε ζωτικό χώρο άλλων… Η χώρα είναι πλούσια, αλλά δεν παράγει πλούτο. Της Ελλάδας της έμεινε ο τουρισμός και οι υπηρεσίες, έχασε όλα τ΄ άλλα. Έγινε αυτό τυχαία; Όχι, έγινε με έναν ευρωπαϊκό σχεδιασμό που δεν ήθελε τη χώρα να είναι λειτουργική, αλλά μια χώρα αποθήκη, μια χώρα διακοπών, χώρα εκμετάλλευσης. Κι αυτό έτυχε να συμπέσει με αυτό που λέμε νεοφιλελευθερισμό», λέει ο ΣΤΑΘΗΣ.
«Μας υποχρέωσαν σε νέες σχέσεις φεουδαλικές, να ενταχθούμε σε μια ιεραρχία υπακοής και άλλες σχέσεις οικονομικές, του κολίγου, του ανθρώπου που δεν μπορεί να βγάλει την εβδομάδα του», συνεχίζει.
Ο δεύτερος ακρωτηριασμός είναι κοινωνικός. «Υπήρξε μια ιδεολογική πάλη στην κοινωνία, η οποία προς στιγμήν έδειξε ότι μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, υπήρξε η προδοσία του δημοψηφίσματος. Ενώ υπήρξαν προσδοκίες και δυνατότητες, μετά την προδοσία αυτοί που ήταν απέναντι αποχαλινώθηκαν», προσθέτει.
Η χώρα δεν έσπασε ποτέ τα δεσμά της υποτέλειας της, λέει ο ΣΤΑΘΗΣ και αυτό το συναντάμε παντού, στα εθνικά θέματα αλλά και στα εθνικά μας δράματα, όπως το Μάτι και τα Τέμπη.
Μιλάει για την αποκήρυξη του παρελθόντος μας που μας έφερε στο σημείο να έχουμε σήμερα έναν ΥΠΕΞ που παραδέχεται δημοσίως ότι δεν ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ανάρτηση από: