Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η επέλαση των βαρβάρων του Παπαδήμιου

Το νέο οικουμενικό θαύμα μοιάζει ήδη ξεκουρδισμένο! Οι «δημοκρατικούληδες» και χουντικοί υπουργοί τσακώνονται για το ποιος θα εφαρμόσει πρώτος τις νομοθετικές ρυθμίσεις - δωράκια για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και κυρίως για το ποιος θα πετύχει να καρπωθεί την εύνοια γι'αυτό. Αχυράνθρωπος ή όχι, ο Λ. Παπαδήμος πάντως δείχνει τα δόνπα του και τις εξαρτήσεις του, καθώς την Πέμπτη ανακοίνωσε την πλήρη άρση του καμποτάζ στις κρουαζιέρες, υπακούοντας στη χρόνια επιθυμία των ξένων -κυρίως- εταιρειών της βιομηχανίας τουρισμού. «Πρώτο μεγάλο δείγμα ευθύνης», αναφώνησε μετά την απόφαση -με μια άγρια χαρά- στο πρωτοσέλιδο μεγάλη εφημερίδα εφοπλιστικών συμφερόντων. «Για την πατρίδα και όλους αυτούς που δεκάρα για σένα δεν δίνουν, για γυναίκες, παιδιά, κουτσούς και τυφλούς που κατάμουτρα στο δρόμο σε κοιτούν και σε φτύνουν», τράγουδούσαν οι Τρύπες από τη δεκαετία του '80 και όμως, οι στίχοι μοιάζουν ιδιαίτερα επίκαιροι μετά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης δήμιου των λαϊκών συμφερόντων να περικόψει τα επιδόματα και τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από οροθετικούς, μεταμοσχευμένους, πάσχοντες από αυτισμό ή μεσογειακή αναιμία!

Η κυβέρνηση βαπτίζει το τσεκούρωμα των κοινωνικών παροχών ως «περιοριορισμό της σπατάλης»! Ακόμα και Τα Νέα, που αποτελούν άτυπη εφημερίδα της κυβερνήσεως, σοκαρίστηκαν από το πόσο αδίστακτη και φονική είναι αυτή η κυβέρνηση και σε πρωτοσέλιδο άρθρο τους έγραψαν χαρακτηριστικά: «ζητείται ανθρωπιά». Ωστόσο, απ' ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα δεν είναι τίποτα μπροστά στο αντεργατικό τσουνάμι που προετοιμάζει η κυβέρνηση της «χούντας» του επιχειρηματικού υπερκράτους.


Ο Λ. Παπαδήμος θριαμβεύει -υποτίθεται- σπς στοχευμένες δημοσκοπήσεις, αλλά επι¬κοινωνιακά παίρνει κάτω από τη βάση! Η ανάθεση της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης στο ...ΔΟΛ εκτός των άλλων σκοπιμοτήτων, αποτελεί και μια απάντηση στα ποιοτικά στοιχεία όλων των μετρήσεων όπου ο εκλεκτός των τραπεζών δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό όραμα ή λύση για τη χώρα και κυρίως για το λαό της. Κανείς δεν μπορεί να πει άλλωστε ότι ο Π. Καψής αποτελεί το μοναδικό σύνδεσμο - γκαουλάιτερ της σημερινής κυβέρνησης με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, λόγω της προϋπηρεσίας του.

Και ενώ τα διαπλεκόμενα συμφέροντα παίζουν τα ρέστα τους για μια παράταση της κυβέρνησης «εκτάκτου ανάγκης», οι εξελίξεις στην Ευρώπη, σε ένα ιδιαίτερα ρευστό σκηνικό, είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Η Μέρκελ παραδέχεται ότι η ευρωζώνη θα μπει στο γύψο για πολλά χρόνια ενώ οι μετ' εμποδίων διαπραγματεύσεις για το PSI, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, μπορεί να διαρκέσουν ολόκληρο το 2012!
Οι φενταγίν του νέου ολοκληρωτισμού ρίχνουν την πέτρα του αναθέματος στις εκλογές, ενώ δείχνουν ότι αν ήταν στο χέρι τους να «παγώσει» η προσφυγή στις κάλπες μέχρι η κυβέρνηση «να ολοκληρώσει πραγματικά το έργο της», θα το έκαναν.

Η ευθύνη για το αν μια κυβέρνηση παρουσιάζει διάσταση απόψεων, έλλειψη στρατηγικής, συνοχής και οράματος βαραίνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τα φιλοκυβερνηπκά επιχειρηματικά συμφέροντα πάντως, το πρόβλημα δεν είναι ότι ο τραπεζίτης που διόρισαν είναι αχυράνθρωπος, αλλά ότι δεν έχει ακόμα τις απαραίτητες υπερεξουσίες για να επιβληθεί στα στελέχη της κυβέρνησής του.

Ο Λ. Παπαδήμος βρήκε ευκαιρία από τις κοντριτσες για να κάνει -μετά από παραινέσεις των εντολοδόχων του- επίδειξη δύναμης και να υποστηρίξει ότι «αυτή δεν είναι μια νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» αλλά σε αυτή «μετέχουν τρία κόμματα που πρέπει να συγκεράσουντις πολιτικές διαφορές τους και προς τούτο είναι απαραίτητος ο συντονισμός από τον πρωθυπουργό». Στη νέα γραμμή πλεύσης βρέθηκαν αμέσως, με δηλώσεις νομιμοφροσύνης στη νέα εξουσία, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν μια θέση στο μεταπαπανδρεϊκό τραπέζι όσο και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Πιο χαρακτηριστική από όλες είναι η περίφημη δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου ότι δεν έχουμε μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά μια κυβέρνηση Παπαδήμου, λες και ο τραπεζίτης αποτελεί έναν ξεχωριστό πολιτικό χώρο από μόνος του, υπεράνω του Συντάγματος και της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ο Λ. Παπαδήμος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε ακόμα πλήρως το ταξικό χαράτσι στα ακίνητα, χαρακτηρίζοντάς το «αναγκαίο προκειμένου να περιοριστεί η απόκλιση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων», ενώ υποστήριξε όπ το σύστημα είσπραξης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ «έχει σημαντικά πλεονεκτήματα αναλογικότητας». Σε άλλη επίκαιρη ερώτηση, ο τραπεζίτης αρνήθηκε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τη Βουλή για τα θέματα που συζητούνται με τους πιστωτές για τα PSI, χαράζοντας μια θολή γραμμή μυστικών διαπραγματεύσεων και στην οικονομική πολπική. «Θα ήταν ανεύθυνο και βλαπτικό να δημοσιοποιήσουμε στοιχεία που αφορούν τις εθνικές μας θέσεις», ισχυρίστηκε. Ο νέος πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τους δανειστές της χώρας ως μετόχους μιας εταιρείας που δικαιούνται να διαμαρτύρονται αν οι «αποδόσεις» τους δεν έχουν πιάσει τόπο, ενώ αντιθέτως δεν αισθάνεται καμιά ανάγκη να δίνει λόγο στον ελληνικό λαό.

Δημήτρης Τζιαντζής - "Πριν"

Ανάρτηση από : http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/12/blog-post_7299.html