Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Η διάσπαση του Ολυμπιακού θυμίζει την διάσπαση του ΚΚΕ

Του πιτσιρίκου

Σοκ έχει προκαλέσει στους οπαδούς του Ολυμπιακού ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στον Σωκράτη Κόκκαλη -με αφορμή την πιθανή κάθοδο του Πέτρου Κόκκαλη στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ-, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να διασπαστεί ο Ολυμπιακός.

Μέχρι σήμερα, η διάσπαση ήταν χαρακτηριστικό της Αριστεράς -όπου πέντε αριστεροί έφτιαχναν έξι κόμματα- αλλά βλέπουμε τώρα πως η διάσπαση μεταφέρεται και στον χώρο του ποδοσφαιρικών ομάδων.

Το ενδεχόμενο να διασπαστεί ο Ολυμπιακός θυμίζει τις μέρες του ’68, όταν διασπάστηκε το ΚΚΕ και οι Έλληνες κομμουνιστές ένιωσαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους αλλά, ευτυχώς, μετά ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ και οι περισσότεροι πήγαν εκεί και χόρτασαν σοσιαλισμό και σκυλάδικα.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν στις εκλογές, αφού δεν ξέρουν αν πρέπει να ακολουθήσουν την γραμμή Μαρινάκη ή την γραμμή Κόκκαλη.
Υπάρχει η σκέψη οι οπαδοί του Μαρινάκη -που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή- να κάθονται στη μια πλευρά του γηπέδου Καραϊσκάκη, ενώ οι οπαδοί του Κόκκαλη -πασόκοι από διάφορα κόμματα δηλαδή- θα κάθονται χωριστά.

Βέβαια, θα υπάρχει πρόβλημα, αφού ο ποδοσφαιριστής που θα βάζει γκολ δεν θα ξέρει αν θα πρέπει να πάει να πανηγυρίσει μπροστά στους οπαδούς του Μαρινάκη ή στους οπαδούς του Κόκκαλη -για να μην παρεξηγηθούν οι άλλοι-, οπότε οι ποδοσφαιριστές έχουν αποφασίσει να μην βάζουν γκολ για να μην δημιουργήσουν διχόνοια ανάμεσα στους οπαδούς.

Πάντως, όλοι περιμένουμε τη στιγμή που οι οπαδοί του Μαρινάκη θα παίξουν ξύλο με τους οπαδούς του Κόκκαλη, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από γάβρους που σκοτώνονται μεταξύ τους.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει το προβάδισμα στον πόλεμο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και όχι μόνο επειδή ο πατέρας του ήταν μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Αριστεράς.

Είναι γνωστό πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού ποτέ δεν συμπάθησαν τον Μαρινάκη, ο οποίος έχει αγοράσει όλο τον ελληνικό Τύπο για να φτιάξει το προφίλ του, αλλά είναι αδιόρθωτος, αφού θυμίζει μπράβο που παράτησε το γυμναστήριο και το έχει ρίξει στα κοψίδια, έχει το βλέμμα της αγελάδας, ενώ μιλάει λες και δεν έχει τελειώσει το δημοτικό.

Ενώ ο Κόκκαλης ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, είχε βάλει εκεί τον Σημίτη και τους άλλους σαχλαμάρες να του κάνουν τις δουλειές και αυτός γελούσε όλη την ώρα. Άρχοντας!

Επίσης, ο Κόκκαλης έφερνε παικταράδες στον Ολυμπιακό, ενώ ο Μαρινάκης φέρνει κάτι παλτά που δεν θα έκαναν ούτε για να πλένουν τα σπασουάρ του Ριβάλντο και του Τζιοβάνι.

Ο πόλεμος Μαρινάκη-Κόκκαλη έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις εκλογές που είναι ξενέρωμα.

Ακόμα καλύτερα θα ήταν να κατέβαιναν οι δυο τους στις εθνικές εκλογές, για να μην μπερδεύονται οι πολίτες με τα κόμματα που είναι οι φερετζέδες των ολιγαρχών.

Την εποχή της οικουμενικής κυβέρνησης, όταν τέθηκε το θέμα της προμήθειας για τα ψηφιακά τηλέφωνα, ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε πει να «βοηθήσουμε τον γιο του Πέτρου». Και πήραν την προμήθεια η Siemens και η Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη.

Οπότε, τώρα να ψηφίσουμε τον εγγονό του Πέτρου. Τον Πέτρο.

Εγώ θα ψηφίσω Κόκκαλη. Γιατί είμαι ΚΚΕ.


Ανάρτηση από: https://pitsirikos.net