Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ο σκοπός του ελληνικού μπλοκ εξουσίας ποιός είναι άραγε;

Του Προκόπη Μπίχτα

Όταν από τον Σεπτέμβριο του 1940 μέχρι τον Μάιο του 1941 το Λονδίνο βομβαρδιζόταν ανελέητα από την Λουφτβάφφε, λειτουργούσαν κανονικά οι παμπ, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι αίθουσες συναυλιών, οι αθλητικοί χώροι και κάθε χώρος συνάθροισης των πολιτών. Οι σταθμοί του μετρό είχαν μετατραπεί σε οργανωμένα καταφύγια, όπου καλύπτονταν οι βασικές ανάγκες (τροφή, νερό, καθαριότητα, δημόσια και ατομική υγιεινή, σκεπάσματα, φάρμακα κ.λ.π.) ενώ κάθε τόσο αυτοσχέδιες ορχήστρες έπαιζαν μουσική. 

Η βιβλιοθήκη του Westminster προσέφερε 2.000 βιβλία και οργάνωνε εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά και τους ενήλικες που βρίσκονταν στις στοές. Την ίδια ώρα καλλιτέχνες από το σωματείο τους (ENSA – Entairtainments National Service Association) οργάνωναν μικρές συναυλίες για να τονώσουν το ηθικό των φοβισμένων κατοίκων του Λονδίνου.

Στις αεροπορικές επιθέσεις της ναζιστικής Γερμανίας σκοτώθηκαν περισσότεροι από 45.000 άμαχοι, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έμειναν άστεγοι. Κατά μέσο όρο σε κάθε βομβαρδισμό η γερμανική αεροπορία, έριχνε 50.000 τόνους εκρηκτικών. Όμως το ηθικό των πολιτών διατηρήθηκε υψηλό και κατάφεραν να ξεπεράσουν την λαίλαπα.
Αυτά συνέβησαν επειδή σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της Βρετανίας είχε σαν σκοπό την τελική νίκη.

Σήμερα, στην Ελλάδα, ο τουρκικός στόλος αλωνίζει στις υφαλοκρηπίδες Ελλάδας και Κύπρου και, με την νέα NAVTEX, θα αλωνίζει και στην συνορεύουσα ζώνη. Μια έξαλλη Τουρκία βρίζει χυδαία και απειλεί με πόλεμο, με απώλεια νησιών και της Θράκης, "άγνωστοι" πυρπολούν την Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση, με την σιωπηρή αποδοχή ολόκληρης της αντιπολίτευσης, συνεχίζει και εντείνει την προσπάθεια για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟ του ελληνικού λαού.

Σ' αυτές τις δραματικές στιγμές, η κυβέρνηση δρα και "αντιδρά" με μυστικές συμφωνίες με την Τουρκία κάτω από την εποπτεία του πάτρωνά της, της Γερμανίας, με επίταση της οικονομικής κατάρρευσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, με ακόμα μεγαλύτερη εγκατάλειψη των απελπισμένων κατοίκων των νησιών, απομόνωσε τους ανθρώπους στα σπίτια τους για διόμισι μήνες και συνεχίζει περιοριστικά μέτρα σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού, κλείνει ολόκληρους νομούς, συνεχίζει να κατατρομοκρατεί τον λαό με πρόσχημα μια ανύπαρκτη πανδημία, επιβάλλει την μάσκα-φίμωτρο σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, διαστρεβλώνει την Ιστορία, εκτοξεύει βρισιές, πρόστυχους χαρακτηρισμούς και κατάρες σε όσους αντιδρούν και εξαπολύει εναντίον τους αστυνομικό διωγμό, πρόστιμα και συλλήψεις.

Το βρετανικό πολιτικό σύστημα του 1940 είχε σαν σκοπό την νίκη ενάντια στον εχθρό. Ο σκοπός του ελληνικού μπλοκ εξουσίας ποιός είναι άραγε;

Ανάρτηση από: http://www.dromosanoixtos.gr/