Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αλεξέι Ναβάλνι: «Σώος και αβλαβής» από το… «νέο, πιο φονικό Novitchok»!!!

Του Βασίλη Μακρίδη
Πώς τα γερμανικά ΜΜ«Ε» «απασφάλισαν», διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια αλήθειας και αντικειμενικότητας

- Δυο-τρεις σκέψεις για την υπόθεση (φιάσκο, κατά τη γνώμη μου, κάτι που θα φανεί σύντομα) της δήθεν «δηλητηρίασης» του «πουλέν» της Δύσης στη Ρωσία, του Αλεξέι Ναβάλνι.

- Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ και ειδικά το τελευταίο του περιώνυμου Der Spiegel, από τη μία με πιάνουν γέλια και από την άλλη εξοργίζομαι, με πόσο ωμό και άτσαλο, αλλά εν πολλοίς αποτελεσματικό τρόπο διαδίδεται η συστημική προπαγάνδα.

- Σύμφωνα, λοιπόν, με τα γραφόμενα τόσο του Der Spiegel, όσο και άλλων γερμανικών Μέσων (όπως πχ η Die Zeit), ο Ναβάλνι «προσβλήθηκε από ένα νέας μορφής δηλητήριο τύπου Novitchok, πιο φονικού από τα προηγούμενα». Επίσης ο Spiegel γράφει και κάτι ακόμη «μνημειώδες»: στόχος, λέει, των ρωσικών αρχών (οι οποίες είναι «υπεύθυνες», μαζί με τον Πρόεδρο Πούτιν προσωπικά, για όλα τα δεινά του κόσμου!!!) ήταν να πεθάνει ο Ναβάλνι μέσα στο αεροπλάνο και αν σώθηκε, αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην... «ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ» απόφαση των πιλότων του αεροσκάφους να προσγειωθούν στο Ομσκ!!!

- Προφανώς το «χαϊδεμένο παιδί» του Ομίλου Σπρίνγκερ αγνοεί, ότι όταν παρουσιάζεται ιατρικό περιστατικό μέσα σε αεροπλάνο, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των πιλότων είναι να προσγειωθούν στο πλησιέστερο αεροδρόμιο που μπορεί να τους δεχθεί, ώστε να γίνει η διακομιδή του ασθενούς σε νοσοκομείο με κατάλληλο εξοπλισμό...

- Επίσης «αγνοείται» επιμελέστατα ο καθοριστικός ρόλος των Ρώσων γιατρών, τόσο στο Ομσκ, όσο και στη Μόσχα, οι οποίοι συνέφεραν τον Ναβάλνι και τον παρέδωσαν στους Γερμανούς γιατρούς του Charité, οι οποίοι ΧΩΡΙΣ πρόσθετα προστατευτικά μέτρα τον διεκόμισαν στην ευρισκόμενη στο Βερολίνο κλινική τους...

- Το σκηνικό που έχει στηθεί στη Γερμανία και στο σύνολο των δυτικών χωρών δεν έχει καμία σχέση με την επιστημονική απόδειξη της δηλητηρίασης του Ναβάλνι (η οποία, κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρξε ΠΟΤΕ), αλλά με την επίτευξη πολιτικών και οικονομικών στόχων που αντιτίθενται στα συμφέροντα της Ρωσίας. Με δύο βασικές παραμέτρους: τη συνέχιση των οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων εναντίον της (δεδομένου ότι όλες οι υπόλοιπες αιτιολογίες έχουν εξαντλήσει τη δυναμική τους) και το σταμάτημα, ει δυνατόν, του κατά 94% έτοιμου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, με αντίστοιχη προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στο χώρο και τη διάδοση στον ευρωπαϊκό χώρο του πανάκριβου και αντιοικολογικού σχιστολιθικού αερίου των ΗΠΑ (το οποίο, ωστόσο, δεν μπορεί να εξαχθεί σε χρονικό διάστημα μικρότερο από 2 χρόνια από σήμερα).

- Ο Ναβάλνι, σύμφωνα με τα ίδια γερμανικά Μέσα, άρχισε να συνέρχεται και να θυμάται, μάλιστα, τα όσα συνέβησαν πριν χάσει τις αισθήσεις του μέσα στο αεροπλάνο. Εάν συνοψίσουμε, λοιπόν, τα όσα γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ σε μία φράση, «ο Ναβάλνι προσβλήθηκε από μία νέα, πιο φονική, μορφή του Novitchok, γι' αυτό... συνήλθε μέσα σε 3 εβδομάδες και η κλινική του κατάσταση κρίνεται ικανοποιητική»!!! Γελοίο;;; Ναι, όσο και εξοργιστικό, βεβαίως...

- Εν παρόδω, μια που μιλάμε για χημικές ουσίες, θα αναφέρω το αποτέλεσμα της έρευνας του Γερμανού (με ρίζες από την πρώην ΕΣΣΔ) δημοσιογράφου Βλαντίμιρ Σοσνόβσκι, ο οποίος αποκάλυψε ότι στη Γερμανία βρίσκονται 4, συνολικά, βιοχημικά εργαστήρια που ασχολούνται, μεταξύ άλλων και με ζητήματα βιολογικού πολέμου. Τρία (3) από αυτά βρίσκονται στο Μόναχο, ενώ το τέταρτο στην πόλη Μύνστερ. Το ένα από τα τρία εργαστήρια του Μονάχου κατέχει βάση δεδομένων με δείγματα από ΟΛΑ τα γνωστά δηλητήρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βιολογικό πόλεμο (άρα ΚΑΙ δείγμα του Novitchok!), ενώ το ένα από τα υπόλοιπα του Μονάχου και αυτό του Μύνστερ ασχολούνται και με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ χημικών ουσιών κατάλληλων για βιολογικό πόλεμο. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι τα γερμανικά βιοχημικά εργαστήρια ΚΑΙ γνωρίζουν τη σύνθεση του Novitchok ΚΑΙ είναι σε θέση να το αναπαράγουν, εφόσον παραστεί ανάγκη!!!

- Και το ερώτημα που μπορεί να τεθεί σε αυτή την περίπτωση είναι το εξής απλό: ΕΑΝ, σύμφωνα με τις εξετάσεις του Ναβάλνι στη Ρωσία, ο Ρώσος πολιτικός ΔΕΝ είχε προσβληθεί από χημική ουσία (αντίθετα, οι Ρώσοι γιατροί του βρήκαν άλλου είδους ασθένειες, ΟΧΙ όμως προσβολή από δηλητηριώδη ουσία) και ΕΑΝ οι ειδικοί της Bundeswehr ανακάλυψαν ίχνη του Novitchok στο σώμα και στα προσωπικά αντικείμενα του Ναβάλνι, ΠΟΙΟΣ μπορεί να αποκλείσει ότι η δηλητηρίαση αυτή συνέβη ΑΚΡΙΒΩΣ στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ και ΟΧΙ στη Ρωσία;;;

- Επειδή στην «καθ' ημάς» Δύση το πολιτικό και πληροφοριακό «σανό» είναι πολύ και φθηνό, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και... υγιεινό, ούτε ότι υποχρεούμαστε να το καταναλώνουμε. Ωστόσο, στην πληροφοριακή και ενημερωτική δυστοπία που ζούμε, για να μπορέσουμε ν' αποκτήσουμε σωστή και, κατά το δυνατόν, αντικειμενική πληροφόρηση χρειάζεται πολύ ψάξιμο και, κυρίως, ορθή και κριτική σκέψη. Θέλω να πιστεύω ότι με τα γραπτά μου συμβάλλω, όσο μπορώ, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανάρτηση από: http://sioualtec.blogspot.com/