Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Στο Λιβόρνο έθαψαν… την πολεμική μηχανή του Ισραήλ!

Η πολεμική μηχανή του Ισραήλ απειλεί καθολικά… τη Γάζα με τις ευλογίες του “προοδευτικού”… αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Τα κανόνια, οι βόμβες και οι αδέσποτες σφαίρες του Ισραήλ σκορπούν τον θάνατο – για ακόμη μια φορά -στην Παλαιστίνη, με τη διεθνή κοινότητα να παραμένει απαθής. Όμως οι λιμενεργάτες του Λιβόρνο – οπαδοί (φυσικά) του αδελφοποιημένου με την ΑΕΚ σωματείου, έδειξαν χθες τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της αντίστασης, για το αυτονόητο… Για την ανθρωπιά…

Χθες Παρασκευή, το πλοίο “Asiatic Island” έδεσε στο λιμάνι του Λιβόρνο. Αμέσως τα υποψιασμένα ναυτεργατικά σωματεία κινητοποιήθηκαν, αναζητώντας πληροφορίες για το περιεχόμενο που έφερε στα αμπάρια του το καράβι. Οι ναυτεργάτες – μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου “L’Unione Sindacale di Base” και άλλων ναυτεργατικών συνδικαλιστικών φορέων, έψαξαν για τα καλά… τα χαρτιά που πλοίου και συνειδητοποίησαν ότι ήταν φορτωμένο “εμπόρευμα” για το Ισραήλ… Και ήταν αυτό το ΄”εμπόρευμα”; Όπλα και λοιπά πυρομαχικά με προορισμό  το λιμάνι του Ashdod.
Αμέσως οι λιμενεργάτες του Λιβόρνο, οργανωμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία στην ομάδα της πόλης, το αδέρφι… της ΑΕΚ, πρόταξαν τα στήθη τους μπροστά, απαγορεύοντας τον απόπλου του πλοίου!

Δεν έγινε όμως μόνο αυτό το συμβάν… Μια νέα πληροφορία ότι φορτώνονται τανκς και άλλα πολεμικά οχήματα σε άλλο πλοίο, το “Molo Italia”, με προορισμό το Ισραήλ, έφτασε στα αφτιά των λιμενεργατών… Και έτσι ξεκίνησαν νέες κινητοποιήσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σήμερα στο Λιβόρνο, διοργανώνεται μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για το μακελειό της Γάζας, με στεντόρια φωνή ενάντια στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ και τους υποστηρικτές της… Στους δρόμους κατεβαίνουν όλα τα μεγάλα συνδικάτα, απλός κόσμος, οι οπαδοί της Λιβόρνο φυσικά… και εκπρόσωποι της τοπικής Παλαιστηνιακής κοινότητας.

Το Λιβόρνο είναι γεμάτο λιμενεργάτες που αντιλαμβάνονται ταξικά την αγάπη για την ομάδα τους αλλά και την αδερφοποίηση με την μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ, την ORIGINAL 21. Οργανωμένοι στο σωματείο τους, έκαναν το αυτονόητο. Αρνήθηκαν να φορτώσουν το πολεμικό υλικό. Την ίδια ώρα οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας οπλίζουν τα κανόνια που σκοτώνουν παιδιά στην Γάζα. Οι εργάτες αντιστεκόμενοι και πάνω απ’ όλα ενωμένοι μπλόκαραν… με τον τρόπο που μπορούν τον πόλεμο. Και για να γυρίσουμε πίσω την ιστορία και να κολλήσει απόλυτα σε αυτή την ηρωική είδηση και η ΑΕΚ, να πούμε απλά… πως ακριβώς το ίδιο έκανε και η ΑΕΚ στο Βελιγράδι. Οι αδερφοποιήσεις των οπαδών όταν γίνονται πάνω σε στέρεες αντιφασιστικές βάσεις και με αφορμή την ταξική καταγωγή των οπαδών, δείχνουν τον δρόμο σε όλους μας. Με τα συνδικάτα μας και την αγάπη για την ομάδα μας, στέλνουμε σε όλο τον πλανήτη το μήνυμα ότι οι λαοί θέλουν να ζουν ειρηνικά. Και θα νικήσουν. Με κάθε μέσο και ευκαιρία.

Αδέρφια μας Λιβορνέζοι αγωνιστικά και μαχητικά χαιρετίσματα από το ΑΕΚ LIVE!!!

* Στοιχεία για το ρεπορτάζ αντλήσαμε από το αμερικάνικο leftvoice.org

Μετάφραση: Νικόλας Αγγελίδης – Eπιμέλεια: KKRK

Ανάρτηση από: https://www.aek-live.gr/