Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Κόστος ενέργειας / Θλιβερό ρεκόρ της Ελλάδας στη χονδρική τιμή του ρεύματος

Η Ελλάδα καταγράφει την ακριβότερη τιμή στο ρεύμα και σπάει τα ευρωπαϊκά κοντέρ. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, και φανερώνουν τη θλιβερή πρωτιά που κατέχει η χώρα μας στο αυριανό χρηματιστήριο Ενέργειας.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα παρακάτω η αυριανή τιμή της μεγαβατώρας αγγίζει τα 253,33 ευρώ, τιμή που είναι η υψηλότερη σε όλη την Ευρώπη.


Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του EnergyLive αυτά για την εξέλιξη της χονδρικής τιμής ρεύματος αφού η Ελλάδα καταγράφει την ακριβότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημαντική απόκλιση από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και σχεδόν διπλάσια τιμή από τις Βόρειες.

Η ημερήσια μεταβολή της χονδρικής τιμής στην Ελλάδα για αύριο μεταφράζεται σε αύξηση 8,5%, η μεγαλύτερη στον ευρωπαϊκό χώρο.

Πίνακας με τιμές ρεύματος
(ENERGYLIVE.CLOUD)

Κόστος το οποίο αναμένεται  να μετακυληστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών, καθώς σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που μειώνει φόρους, δίνει επιδοτήσεις κλπ η Ελλάδα δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει με ευχολόγια και αοριστίες για αποπληρωμή λογαριασμών με δόσεις

Ανάρτηση από: https://www.avgi.gr/