Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Πως και γιατί οι Έλληνες ΔΕΝ μπορούν πια να ταξιδέψουν στα νησιά του Αιγαίου!

Δεν είναι σχήμα λόγου, δεν είναι υπερβολή… Ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος ΔΕΝ μπορεί πια να ταξιδέψει σε πολλά για να μην πούμε στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου! Το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθιστούν απαγορευτική ακόμη και τη σκέψη για ένα τέτοιο ταξίδι!

 Οι Έλληνες ΔΕΝ μπορούν να κάνουν διακοπές και ας επιμένουν τα τηλεοπτικά δίκτυα να δείχνουν ότι γίνεται «συνωστισμός στο λιμάνι». Πέντε εκατομμύρια ζουν πλέον στην Αττική , κάποιοι μπορεί να φεύγουν αλλά η συντριπτική πλειοψηφία βλέπει τα πλοία να σαλπάρουν. Γιατί είναι τόσο ακριβά τα εισιτήρια; Φταίνε τα ακριβά καύσιμα; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή.

Ο Δημοσθένης Μπακόπουλος δικηγόρος και εμπνευστής του Παρατηρητήριου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος εξηγεί από το Α έως το Ω την «αλυσίδα» των ευθυνών, της διαπλοκής και της αδιαφορίας για τον πολίτη. Μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση; 
Πως θα αλλάξει όταν υπουργοί Ναυτιλίας παραιτούνται και προσλαμβάνονται από εφοπλιστές; 

Πως να αλλάξει όταν τράπεζες που δανειοδοτούν κόμματα ελέγχουν την ακτοπλοία; 

Ο Δημοσθένης Μπακόπουλος μιλά για όλα αυτά, εξηγεί την κοροϊδία και θυμάται ότι τον άδικο θάνατο του Αντώνη Καρυώτη μέσα στο λιμάνι το Πειραιά, πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Πηγή: https://www.militaire.gr/

Ανάρτηση από: https://geromorias.blogspot.com/