Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Σε διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας προχώρησε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σε διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα το πρωί η ΓΕΝΟΠ, συμβολικά για τέσσερις ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική. Όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, η διαμαρτυρία αφορά στο "απαράδεκτο γεγονός" το ελληνικό Δημόσιο...
να χρωστά 141 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και την ίδια ώρα "να δίνει εντολή να κοπεί το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο".
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο στις μεγάλες οφειλές ύψους 3,8 εκατ. ευρώ του υπουργείου στην επιχείρηση.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, το ελληνικό δημόσιο χρωστάει στη ΔΕΗ πάνω από 141 εκατ. ευρώ και κανείς δεν του κόβει το ρεύματα. «Δεν μπορεί να επιβάλουν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στους φτωχούς και τους άνεργους».
Την κίνηση αυτή της ΓΕΝΟΠ κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στην πρωινή εκπομπή του ANT1: «Κατανοώ την κίνηση της διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τη χαρακτηρίζω σωστή, αλλά πρέπει να έχουμε υπόψη και τον αγώνα που δίνει το υπουργείο να τηρεί τις ισορροπίες με τους προμηθευτές, που ενώ τους χρωστάμε μεγάλα ποσά συνεχίζουν να μας προμηθεύουν».

Ο ΤΡΟΪΚΑΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ο διαχειριστής του μέγιστου αγαθού που είναι η υγεία του Ελληνικού λάού, με την χαρακτηριστίκη δήλωση που έκανε, προσπάθησε να ενσωματώσει και να αποδομήσει την συμβολική κίνηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. (......τηρεί τις ισορροπίες με τους προμηθευτές, που ενώ τους χρωστάμε μεγάλα ποσά συνεχίζουν να μας προμηθεύουν)