Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

TΟ 69%

Του Λευτέρη Ριζά


Το 69%  των γερμανών, έδειξε μια σχετική δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov., τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας; από την Ευρωζώνη. Ένα 21% πιστεύει ότι έτσι ή αλλιώς το ευρώ δεν θα επιβιώσει μέσα στην επόμενη δεκαετία και ότι θα επανέλθουν τα κράτη στο νόμισμα τους.
Οι δημοσκοπήσεις πολλές φορές επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της προηγηθείσας «πλύσης» εγκεφάλου που έχει υποστεί ο λαός. Αποτελούν έλεγχο στην επιτυχία ή όχι της «χειραγώγησης» της λεγόμενης κοινής γνώμης από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ – έντυπα και ηλεκτρονικά – και τις συνεχείς παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας.
Ποια θα ήταν τα αποτελέσματα μας σχετικής δημοσκόπησης τέλη 1939 αρχές 1940 για την ορθότητα της πολιτικής του Χίτλερ σε σχέση με τα γερμανικά και λαϊκά συμφέροντα. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το ξέραμε. Είναι βέβαιο όμως ότι η πολιτική εκείνη έβλαψε και τα δύο ανεξάρτητα από το τι πιστεύανε οι γερμανοί.
Έτσι και τώρα. Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, το τι πιστεύουνε σήμερα οι γερμανοί – και ανεξάρτητα από το πώς διαμορφώθηκε αυτό το πιστεύω τους - δεν θα επηρεάσει τελικά την πορεία της ίδιας της γερμανικής οικονομίας, της Ευρωπαϊκής κλπ. Δυστυχώς. Οι γερμανοί – και όλοι οι άλλοι λαοί – μπορεί να πιστεύουνε σωστά ή λάθος πράγματα. Το ζήτημα είναι ποιος αποφασίζει για όλα αυτά και τι πετυχαίνει.
Όσο για την αξιοποίηση τέτοιων δημοσκοπήσεων από τους εγχώριους υποτακτικούς της ευρωζώνης και των μνημονίων αν περιμένουμε να σωθούνε με τις δημοσκοπήσεις μάλλον έχουνε μεσάνυχτα.
Ανάρτηση από : http://istrilatis.blogspot.gr/