Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ικανοποίηση Σόϊμπλε και Λευκού Οίκου..

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ελπίζει ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα θα οδηγήσει το ταχύτερο στο σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, η οποία θα κάνει "εγκαίρως προόδους" όσον αφορά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. "Συγχαίρουμε τον Ελληνικό λαό για τη διεξαγωγή εκλογών σε μια τόσο δύσκολη στιγμή", δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος....του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. "Ελπίζουμε ότι αυτές οι εκλογές θα οδηγήσουν γρήγορα στον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης που θα κάνει εγκαίρως προόδους όσον αφορά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός", πρόσθεσε ο Κάρνεϊ. "Όπως έχει πει ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, σεβόμενη τη δέσμευσή της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις", κατάληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε απόψε ότι η νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θεωρείται από τη γερμανική κυβέρνηση απόφαση για να συνεχιστούν "οι βαθιές μεταρρυθμίσεις" στη χώρα. Ο Σόιμπλε τόνισε ότι ο δρόμος της Ελλάδας δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος, όμως είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί αυτή η πορεία καθώς θα δώσει στον ελληνικό λαό προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. "Εάν τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, η ΝΔ θα έχει τις περισσότερες έδρες στο νέο κοινοβούλιο. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το αποτέλεσμα αυτό ως την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων να συνεχιστεί η εφαρμογή των βαθιών οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γερμανός υπουργός.
 
Παράλληλα, τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης που θα αναλάβει την ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής, στο οποίο έχουν ήδη δεσμευτεί η Ελλάδα και η Ευρωζώνη, αναμένει το Eurogroup,υπογραμμίζοντας ότι αναμένει από τη τρόικα να επιστρέψει στη Αθήνα μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση για ανταλλαγή απόψεων με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τα επόμενα βήματα και να προετοιμάσει την πρώτη αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος. Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης δηλώνει τη δέσμευση του να στηρίξει την Ελλάδα στις προσπάθειες προσαρμογής προκειμένου να αντιμετωπίσει της σημαντικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία. Επίσης, επισημαίνεται ότι αναγνωρίζονται οι σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη καταβάλει οι Έλληνες πολίτες και η Ευρωομάδα εκφράζει την πεποίθηση ότι η συνέχιση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελούν την εγγύηση για την αντιμετώπιση των σημερινών οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων και για ένα μέλλον με ευημερία για την Ελλάδα "εντός της Ευρωζώνης" με στόχο την επάνοδο στη βιώσιμη ανάπτυξη.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ανάρτηση από : citypress.gr