Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ολα τα πρόσωπα της νέας Κυβέρνησης


Τις τελευταίες κινήσεις του σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινώσει το κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Βαρουφάκης αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ σε θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης θα βρεθεί – όπως όλα δείχνουν – ο Γιάννης Δραγασάκης, με εποπτικό ρόλο στον οικονομικό τομέα. Ακολουθούν πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, αλλά μπορεί να υπάρξουν και εκπλήξεις. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα γραφόμενα, νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ενώ με βάση τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται ότι δεν θα είναι εντός του σχήματος στο υπουργείο Οικονομικών ούτε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ούτε ο Γιάννης Μηλιός. 
Στο υπερυπουργείο Ανάπτυξης «κλειδώνει» ο βουλευτής Χανίων, Γιώργος Σταθάκης, με αναπληρωτή υπουργό υπεύθυνο για την Ναυτιλία τον Θ. Δρίτσα, για τον οποίο ακούγεται και το πόστο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Για το υπουργείο Εξωτερικών κυκλοφορούν τα ονόματα των Νίκου Κοτζιά, Νίκου Χουντή και Νάντιας Βαλαβάνη, ενώ καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών αναμένεται να αναλάβει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με πηγές από το πολιτικό ρεπορτάζ, θέση στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να έχουν και πρόσωπα από την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Π. Λαφαζάνη να οδεύει στο υπερυπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας-Μεταφορών και το Δ. Στρατούλη να τοποθετείται στο υπουργείο Εργασίας. Για τη θέση υφυπουργού Εργασίας προορίζεται η Ράνια Αντωνοπούλου, δεύτερη στο  ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Παππάς, γράφεται ότι θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Επικρατείας, ο Π. Σκουρλέτης υπουργός Εσωτερικών-Δημόσιας Τάξης, ενώ σημαντικότατη θέση φέρεται να αναλαλμβάνει και ο Νίκος Βούτσης, εκ των στενότερων συνεργατών του Αλ. Τσίπρα. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για το υπουργείο Υγείας και ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς για το υπουργείο Πολιτισμού.
Όπως έγινε σαφές την Τρίτη, την ευθύνη του Πρωθυπουργικού Γραφείου αναλαμβάνει ο 33χρονος νομικός Δημήτρης Τζανακόπουλος, στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ενώ σε θέση υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ αναμένεται να αναλάβει από πλευράς ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ.
Παράλληλα, από το κόμμα του Π. Καμμένου θα συμμετάσχουν και οι Νίκος Νικολόπουλος, Έλενα Κουντουρά και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Τέλος, χρέη γραμματέα στο Υπουργικό Συμβούλιο αναλαμβάνει ο Σπύρος Σαγιάς.
Ανάρτηση από: http://tvxs.gr