Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Απλά ερωτήματα που η λογοκρισία της… σωτηρίας αποσιωπά:

Από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε συνεστίαση που διοργάνωσε η ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

Παρατίθενται αποσπάσματα από την ομιλία του:
Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις ημέρες. Για τη λαϊκή κυριαρχία που εξασφαλίζουν οι συνθήκες της ΕΕ, για τη δημοκρατία που πρέπει να επιστρέψει, για την αλληλεγγύη, για σεβασμό στους κανόνες, για το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι.
Έλεος! Λες και μέχρι τα μνημόνια η ΕΕ ήταν ο παράδεισος και άλλαξαν όλα εν μια νυχτί όταν ήρθαν η κρίση, τα μνημόνια και οι τρόικες.
Και επειδή γίνεται συζήτηση και για την κυριαρχία που επέστρεψε στη χώρα, εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε το εξής και την κυβέρνηση συνολικά, αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς:
Δηλαδή, από αύριο θα μπορούμε να παράγουμε ως χώρα ό,τι μπορούμε να παράγουμε, στο πλαίσιο της αγροτικής οικονομίας για παράδειγμα, χωρίς τις κοινοτικές δεσμεύσεις, τις ποσοστώσεις και τους περιορισμούς που έχουν χαντακώσει την αγροτική παραγωγή και έχουν ξεκληρίσει τους φτωχούς αγρότες;
Θα μπορούμε να βάζουμε φρένο σε αθρόες εισαγωγές προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε ως χώρα;
Θα μπορεί το κράτος να στηρίζει και να χρηματοδοτεί για να έχουμε κρατικά ναυπηγεία, μεταφορές, υποδομές που θα καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας και του λαού;
Θα μπορούμε να βάζουμε φρένο στην κίνηση κεφαλαίων που μετακινούνται από χώρα σε χώρα;
Φυσικά και όχι. Ας αφήσουν λοιπόν τις μεγάλες κουβέντες για επιστροφή της κυριαρχίας.
Η λαϊκή κυριαρχία είναι αδιαίρετη με την αποδέσμευση από την ΕΕ, με την επιτακτική ανάγκη να περάσει στα χέρια του εργαζόμενου λαού, ο πλούτος, οι παραγωγικές δυνατότητες, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα, με τη λαϊκή εξουσία.
Οι δεσμεύσεις, όμως, και όλα όσα μας οδήγησαν εδώ παραμένουν.


Ανάρτηση από: http://www.902.gr