Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Στα μανταλάκια…

Το editorial του Δρόμου που κυκλοφορεί

«Είναι απαράδεκτο χωρίς στοιχεία να κρεμάς στα μανταλάκια για 1-2 χρόνια πολιτικούς αντιπάλους και να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή». Ακούγεται συχνά από τους επιφανείς του πολιτικού μας κόσμου, όλων των παρατάξεων και κομμάτων του συστήματος.
Κανονικά θα έπρεπε όλο το πολιτικό σύστημα να κρεμαστεί στα μανταλάκια. Γιατί είναι υπεύθυνο που έχει κρεμαστεί εκεί η ίδια η χώρα. Μέσα από τους ζουρλομανδύες που της φόρεσαν, τις δανειακές συμβάσεις και την υποτέλεια που συνόδευσαν τα επιτεύγματα της «διάσωσης».
Βέβαια, η κάθαρση αυτού του πολιτικού συστήματος δεν μπορεί να γίνει από μια εξουσία, τη δικαστική, που είναι κι αυτή μπλεγμένη και συνυπεύθυνη για όσα γίνονται σε βάρος του τόπου και της κοινωνίας. Ο Ρασπούτιν δεν είναι ένας και μοναδικός, ασχέτως αν το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτότατο, με αυτουργούς που θέλουν να βγουν καθαροί.

Έχεις καούρα; Παίρνεις αντιβιοτικά; Πάρα ένα Zantac για το στομάχι. Τώρα, ανακάλυψαν πως είναι ύποπτο το συγκεκριμένο σκεύασμα. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων δηλώνουν ότι τα κονδύλια τέλειωσαν, κι έτσι σταματούν διάφορες θεραπείες. Είναι Σεπτέμβρης και οι φωτιές καλά κρατούν, όπως και ο ιός του Νείλου (αυτός θα υπάρχει έως τα τέλη Οκτωβρίου).
Οι αντάρτες Χούθι με drones-καμικάζι έπληξαν τις σαουδαραβικές εγκαταστάσεις της Aramco ταράζοντας τα νερά (και κυρίως τα πετρέλαια). Η Τουρκία σημαδεύει τα θαλάσσια και στεριανά οικόπεδα που διεκδικεί, αλλά και κατασκευάζει κι αυτή μαζικά drones για τις αναμετρήσεις που έρχονται.
Η κυρία Αγγελοπούλου με εκπαιδευμένο γεράκι κατέρριψε πάνω από την οικία της drone που σκόπευε να φωτογραφήσει χώρους και δραστηριότητες. Έτσι, απέδειξε πως και η Ελλάδα έχει την απάντηση σε ενοχλητικές πτήσεις. Ναι, είναι αλήθεια, η ίδια εργάζεται πυρετωδώς για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821…
Οι όμιλοι Ελλήνων επιχειρηματιών έχουν επιταχύνει τον βηματισμό για να επωφεληθούν από την «ανάπτυξη για όλους» που έχει εξαγγείλει ο Μητσοτάκης. Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μυτιληναίος, Περιστέρης, Μαρινάκης και τα άλλα τα παιδιά, επιδίδονται σε «ευγενή άμιλλα» για προνόμια και μπίζνες.
Η εκτελεστική και δικαστική εξουσία στέκονται με σεβασμό απέναντι στους ευγενείς σκοπούς, όχι μόνο των εγχωρίων: Ο Πάιατ και ο νέος Γερμανός πρέσβης επιδίδονται σε διαρκείς συναντήσεις με κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες. Η μερίδα του λέοντος, τα φιλέτα, έχουν καπαρωθεί.
Κι ο Μπάμπης, βουλευτής τώρα, δεν κρατιέται: «το νερό στην Ελλάδα είναι πάμφθηνο». Από τον ΣΚΑΙ εκτοξεύτηκε στην Βουλή και τώρα κάνει τον λαγό για εταιρείες και ιδιωτικοποιήσεις.
«Είμαστε εδώ» φωνάζει δια στόματος Τσίπρα η αξιωματική αντιπολίτευση από τη ΔΕΘ. Δεν είμαστε απόντες, θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Είμαστε μέσα στην παρτίδα και θα παίξουμε τον ρόλο μας. Θα εισπράξουμε τη φθορά του Κούλη και με την «αντιδεξιά» γραμμή θα ενσωματώσουμε πάλι τη λαϊκή δυσφορία. Εγκλωβιστικός και αποδοτικός διπολισμός. Θα «είμαστε εδώ» για πάρτη μας.
Γύρω μας, κύματα μεγάλα αγριεύουν. Η αποσταθεροποίηση είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Ο πολιτικός κόσμος, πάνω σε ένα μανταλάκι, φαντασιώνεται πως βρίσκεται σε ιστιοπλοϊκή σανίδα και δαμάζει τους ανέμους… Απλώς δροσίζονται, σε βάρος της χώρας που την κρεμούν χωρίς τύψεις στα μανταλάκια.
Ανάρτηση από: https://edromos.gr