Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Η καραντίνα αφορμή για δοκιμές παγκόσμιου ολοκληρωτισμού ;

Του Περικλή Δανόπουλου

Δεν θα γράψω για τα αποτελέσματα της κοινωνικής μηχανικής που αναπτύσσεται, αφού το έχουν κάνει πολύ καλά αρκετοί αυτές τις ημέρες. Ίσως να έπρεπε να πω δυο λόγια, για τα ανακλαστικά τα οποία θα αρχίσουν να σκουριάζουν, για το φρόνημα το οποίο ούτως ή άλλως είχε δεχθεί χτυπήματα.

Κι αυτά ειπωμένα, όπως και οι θεωρίες συνωμοσίας, βάσιμες ή αβάσιμες που αναπτύσσονται διαρκώς.

Αυτό που προσωπικά βλέπω, ως αδιαμφισβήτητο επακόλουθο την επόμενη ημέρα, που θα ''βγούμε από το καβούκι μας'', είναι μια υποχώρηση σε συνταγματικές ελευθερίες και ένα γκριζάρισμα στα ίδια τα ατομικά δικαιώματα, αφού θα προταθούν τα συλλογικά, με τον τρόπο που θα τα βλέπουν οι εξουσιαστές.

Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται συνήθως μετά από καταστροφικά γεγονότα, πολέμους, φυσικές καταστροφές κλπ. Το χρεοκοπημένο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον.

 Ο τρόπος χειραγώγησης θα έπρεπε να αλλάξει. Το χρήμα, έχει εδώ και καιρό χάσει την αξία του και θα πρέπει να μαζευτεί. Φυσικά όχι στα χέρια όλων των κατοίκων του πλανήτη. Με τον τόσο βολικό ιό που ταλανίζει τον κόσμο, το φυσικό χρήμα ενοχοποιείται ως φορέας μικροβίων και ως τρόπος μεταφοράς και εξάπλωσης της ασθένειας. Τι ωραία που κουμπώνει.

Το πλαστικό χρήμα, στην απόλυτη και ολοκληρωτική του εφαρμογή, είναι η αρχή του απόλυτου ελέγχου σε κάθε κάτοικο οπουδήποτε στην γη. Γιατί κανείς δεν θα πιστέψει ποτέ πως δεν θα υπάρξει μια κεντρική δομή που θα ελέγχει και θα επεξεργάζεται τα στοιχεία μας.Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει, ότι το εικονικό χρήμα που θα έχουμε στους λογαριασμούς μας ως αντίκρυσμα της κάθε κάρτας, δεν θα είναι στον έλεγχο του κάθε γραφειοκράτη, στελέχους μιας ''παγκόσμιας διακυβέρνησης'', σαν και αυτή που ανέφερε και πάλι, ο ''εθνικός μας μειοδότης'' Γ.Α.Π. Και επί πλέον, τα βιομετρικά μας στοιχεία στην διάθεση όλως εκείνων, που θέλαμε εδώ και καιρό να πολεμήσουμε.

Εύχομαι όλα αυτά να μην είναι παρά το παραλήρημα και το παιχνίδισμα του μυαλού, ως φυσικό αποτέλεσμα της ''πνευματικής μας καραντίνας'' και όχι μια ντετερμινιστική προσέγγιση και εκλογικευμένη κινδυνολογία.

Σε κάθε περίπτωση ας είμαστε προετοιμασμένοι γα όλα, ας είμαστε σε επαφή όσο ακόμα μπορούμε και ας αξιοποιήσουμε τον αρκετό χρόνο που μας δίνεται, για να αντιληφθούμε τι κάναμε λάθος τόσο καιρό και τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Κόντρα στα σχέδια κάποιων μοχθηρών....


Ανάρτηση από: http://www.dromosanoixtos.gr/