Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Αφόρητες πιέσεις κι από την κυβέρνηση Σημίτη είχε δεχτεί η ΑΕΚ για να μην πάει στο Βελιγράδι το 99

Σε συνενόηση με το ΝΑΤΟ έγιναν τηλεφωνήματα από το Μαξίμου στον Δημήτρη Μελισσανίδη που ήταν απόλυτος στο ότι το ταξίδι και το παιχνίδι δεν ματαιώνονται και για αυτό τον λόγο η ΑΕΚ δεν ταξίδεψε με Ελληνική αεροπορική εταιρία

Μια σημαντική αποκάλυψη 21 χρόνια μετά το ταξίδι της ζωής και της ειρήνης της ΑΕΚ στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι κάνει σήμερα το aek365. Mέχρι σήμερα γνωρίζαμε οτι ένα από τα εμπόδια που συνάντησε η ΑΕΚ και προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού ήταν οι αφόρητες πιέσεις της ΕΝΙΚ, τότε ιδιοκτήτριας της ΠΑΕ, για την ματαίωση του μετά από εντολή της Αγγλικής κυβέρνησης.
Σήμερα αποκαλύπτουμε πως η Αγγλική κυβέρνηση δεν ήταν η μόνη που πίεσε εμμέσως την ΑΕΚ για να ματαιώσει το ταξίδι και τον φιλικό αγώνα στο Βελιγράδι εν μέσω νατοικών βομβαρδισμών. Το ίδιο έπραξε και η Ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο. Ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης δέχτηκε τηλεφωνικά πιέσεις κατευθείαν από το Μέγαρο Μαξίμου για να ματαιώσει η ΑΕΚ το ταξίδι και το φιλικό παιχνίδι. Μάλιστα σε ένα από αυτά αποκαλύφθηκε πως ήταν κάτι που είχε ζητηθεί από υψηλόβαθμα στελέχη του ΝΑΤΟ αφού μια ομάδα της Ελλάδας που συμμετείχε και συμμετέχει στην Ατλαντική Συμμαχία θα έκανε μια τόσο συμβολική πράξη ΕΝΑΝΤΙΟΝ μια δράσης του ΝΑΤΟ όπου μάλιστα πρωτοστατούσαν ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με το δίδυμο Κλίντον - Μπλερ. Παρόλα αυτά και τις συνέπειες που σίγουρα θα είχε για την ΑΕΚ και προσωπικά για τους ανθρώπους που έκαναν πραγματικότητα αυτή την παράτολμη ενέργεια η άρνηση εκτέλεσης της κυβερνητικής παραίνεσης, το ταξίδι και το φιλικό παιχνίδι έγιναν. Και έτσι λύθηκε τόσα χρόνια μετά και η απορία για το ότι η ΑΕΚ δεν ταξίδεψε με κάποια, από τις πολλές τότε, Ελληνικές αεροπορικές εταιρίες αλλά αναγκάστηκε να νοικιάσει αεροπλάνο - τσάρτερ από το εξωτερικό με πολύ μεγαλύτερο κόστος βέβαια αφού ήρθε από το εξωτερικό και επέστρεψε πάλι στην βάση του κάνοντας ουσιαστικά τέσσερα ταξίδια αντί να πάει και να γυρίσει από Βουδαπέστη. Είναι προφανές ότι στις Ελληνικές αεροπορικές εταιρίες είχε επιβληθεί απαγόρευση μεταφοράς της ΑΕΚ. Όμως αυτό ήταν το μικρότερο εμπόδιο μπροστά στα τόσα άλλα. 
Ανάρτηση από: http://www.aek365.org/