Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Η Μελλοντική κατάσταση των πραγμάτων

Του Κώστα Λουλουδάκη (Ιουλιανού)

Η ιστορική καταβολή της φυλετικής ιδέας έλκει την καταγωγή της από την εποχή των ανακαλύψεων, δηλαδή του «Νέου κόσμου» και εξελίχθηκε μαζί με την γέννηση της ευρωπαϊκής αποικιοκρατικής γενοκτόνας πολιτικής. Η λευκή φυλετική ανωτερότητα, οι θεωρίες περί καθαρού αίματος, οι ευγονικές αντιλήψεις θεωρήθηκαν επιστημονικά επικυρωμένες και θεολογικά φιλάνθρωπες, γιατί το ευαγγελικό μήνυμα θα μεταμόρφωνε άγριους και απολίτιστους λαούς σε καλούς χριστιανούς. Η επιστήμη και η Εκκλησία λειτούργησαν ως επικάλυμμα της βίαιης και απάνθρωπης εκμετάλλευσης των ιθαγενών πληθυσμών.

Ο θεωρίες περί φυλής που αναπτύχθηκαν ενώ είναι ποικίλες και έχουν διαφορές σε ό,τι αφορά την ιδεολογική έννοια της «φυλής», εν τούτης η βασική θεωρία είναι αυτή της μεταβίβαση των βιολογικών χαρακτηριστικών ενός έθνους-φυλής μέσο του αίματος, η οποία προϋποθέτει μια αταλάντευτη πατρογραμμική φυλετική επιταγή που αποκλείει κάθε παρέκκλιση από την γενεαλογική καθαρότητα. Το «αίμα» δηλαδή, είναι ιδεολογικά φορτισµένο, καθώς μένει οπωσδήποτε αναλλοίωτο στον χρόνο και τον χώρο, υποδηλώνει την ύπαρξη γενετικών και βιολογικών διαφορών µεταξύ των λαών.

Στο σημείο αυτό ας ακούσουμε, για τρία λεπτά, τα δομημένα επιχειρήματα δυο εξεχουσών προσωπικοτήτων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη: Θάνου Πλεύρη, (Υπουργός Υγείας) και Γεωργιάδη Άδωνη, (Υπουργός Ανάπτυξης).
Το γεγονός στην όλη υπόθεση είναι ότι απάνθρωπα δόγματα σαν αυτά ανασημασιολογούνται και τοποθετούνται από κυβερνητικά στελέχη μέσα στις ιδιάζουσες μεταβλητές της εποχής μας και στο ρευστό, αδιαμόρφωτο και επικίνδυνο πολιτικό σκηνικό όσων βλέπουν γύρω τους, με αφορμή τον εμβολιασμό έναντι του οξέος αναπνευστικού συνδρόμου τύπου 2 (SARS-CoV-2), δαιμονικές «νεοταξίτικες» συνωμοσίες με σχεδόν υπερφυσική ισχύ που ως σκοπό έχουν την αλλοίωση του ελληνικού dna.

Τα ίδια ιδεολογικά στερεότυπα επιθετικού φυλετισμού και ρατσισμού, βασισµένο σε αιματολογικά κριτήρια, εκπορεύονται και από τα πιστεύω ενός συγκροτημένου ακροδεξιού και ηγετικού στελέχους της κυβέρνησης, Μάκη Βορίδη, Υπουργού Εσωτερικών: «Ο Μέγας Αλέξανδρος μας θυμίζει ότι οι Έλληνες είναι κατακτητές. Λαός κυριάρχων. Και όμως. Αυτοί οι Έλληνες έχουν φτάσει σήμερα να δίνουν μάχη για να διατηρήσουν την ίδια την πατρίδα τους. Μια πατρίδα που καταλαμβάνεται μέρα με την μέρα από τους παράνομους μετανάστες. Έχουμε φτάσει αυτοί που εκπολιτίσαμε να μας βιάζουν, να μας σκοτώνουν, να μας κλέβουν, να μας παίρνουν τις δουλειές. Να είμαστε στον τόπο μας οι τελευταίοι των τελευταίων… Βρισκόμαστε λοιπόν σε έναν γόρδιο δεσμό… Τον δεσμό αυτό ο Αλέξανδρος μας έδειξε πώς να τον κόψουμε: με το Σπαθί…» (Δημήτρης Ψαράς: Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη Εκδόσεις Αλεξάνδρεια).

Οι ιδέες αυτές σχεδόν «θεσμοποιήθηκαν» τόσο από πολιτικούς της ΝΔ όπως τον Πλεύρη, που έχει ζητήσει οι μετανάστες να πυροβολούνται («η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν νεκροί»), τον «τσεκουράτο» Βορίδη, οπαδό του Γάλλου φασίστα Λε Πεν, τον πωλητή νανογιλέκων και συστηματικό ψεύτη, Γεωργιάδη, όσο και από θρησκευτικούς «ταγούς» που απεχθάνονται καθετί που έχει σχέση με την κοινωνική και πολιτισμική διαδικασία εν δυνάμει οικουμενική και όχι ορθόδοξα χριστιανική!

Δεν έχουμε παρά να δούμε την αντίδραση της εκκλησίας στα Μετέωρα και την μισαλλόδοξη ρητορική του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου με αφορμή “Το ταξίδι” της κούκλας Αμαλ. Η «Ελπίδα», που διασχίζει 8 χώρες και πραγματοποιεί στάση σε 70 ευρωπαϊκές πόλεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και το διάλογο των ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών, στα Μετέωρα αισθάνθηκε τη χείρα του Μητροπολίτη στο σβέρκο της καθώς δε συνάδει «με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής».

Κομβικό το επιχείρημα του παπά. Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα ο Θεός θα καταβαραθρώσει στα βάθη της κόλασης το αλλόθρησκο ομοιώμα της «Ελπίδας-Αμάλ».

Εξίσου κομβική είναι και η αναφορά του Συλλόγου Μετεώρων ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ: «πρόκειται», αναφέρει, για «εκδήλωση με παγανιστικό υπόβαθρο και περιεχόμενο» ξενο «προς την εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση» άλλωστε «κάτω από τα πολυσταύρια των Μοναστηριών, τι δουλειά έχει μια μουσουλμάνα κόρη που συνδέθηκε με χορτοφαγία και τα συναφή και η πολύχρωμη πολύβουη συνοδεία της;»

Δε λέω, η ελληνική παράδοση και η ορθόδοξη θρησκεία που δεν συνδέονται με την χορτοφαγία και τα συναφή πολύχρωμα, συμβάλουν εξίσου στην εξύψωση του φυλετικού ελληνικού χριστιανικού φρονήματος. Μην αμελούμε πως όταν οι εξ αίματος πρόγονοι μας έκτιζαν την Ακρόπολη, απόδειξη του μεγαλείου και της παντοδυναμίας της φυλής, οι άλλοι ήταν ικανοί να φτιάξουν μόνο πήλινα κιούπια.

Παραδέχομαι πάντως πως δεν γνωρίζω αν έχει θεσπιστεί η Ακρόπολη ως ασφαλές κριτήριο για να αναγνωρίζουμε την ανωτερότητα του αίματος της ράτσας των Ελλήνων παρόλα αυτά δεν είναι κακό να προσέχουμε γιατί η παράδοση ήταν και είναι μια ανοιχτή λίμνη όπου ο κάθε τσαρλατάνος μπορεί να ψαρεύει ελεύθερα για να πείθει ανθρώπους, μετέωρους αισθητικά και ηθικά, των οποίων η μόνη σταθερή βάση και αναλλοίωτος πυρήνας του τρόπου που αντιλαμβάνονται τον κόσμο είναι η συνωμοσιολογία και το μίσος στο ξένο…

Αναρωτιέται, όμως, κανείς αν η κυβέρνηση, που έχει στις τάξεις της στελέχη τα οποία διαχρονικά έχουν συνδεθεί με ορμαθό φυλετικών εμμονών και με μοτίβα ρατσιστικά, και μισαλλόδοξα θα αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο αυτών των απάνθρωπων πρακτικών που δεν περιορίζονται απλώς στις φυλετικές διακρίσεις, αλλά δημιουργούν νέα καρκινώµατα στον ίδιο τον κοινωνικό ιστό και απειλούν την διαφωτιστική σκέψη, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανθρώπων(;)

Μήπως όμως αυτές οι ιδέες δεν είναι προϊόν μιας σέχτας αλλά διαθέτουν εσωτερική κομματική συνοχή;

Ή μήπως το πνεύμα των νέων καιρών θα είναι η επίκληση. για την λύση κάθε προβλήματος, αποκλειστικά στην καθαρότητα της φυλής και του αίματος;

Ανάρτηση από: https://www.imerodromos.gr/