Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Χρήστος Στυλιανίδης... «Έτον δαμαί τζιαι δέτε τον τζι αν έσιει αΐπιν πέτε»!

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

«Έτον δαμαί τζιαι δέτε τον τζι αν έσιει αΐπιν πέτε»
(Τώρα κοκορεύεσαι επάνω στον εξώστη
και μιλάς στο πόπολο σαν τον ναυαγοσώστη
)

Μέλος της νεολαίας «Ρήγας Φεραίος» του ΚΚΕ Εσωτερικού, εκ των στενών φίλων του Κώστα Σημίτη (ειδικά στα άγρια χρόνια πριν το 2004), ιδρυτής του γνωστού και μη εξαιρετέου Ομίλου Προβληματισμού για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας (ΟΠΕΚ), κυβερνητικός εκπρόσωπος των Γλαύκου Κληρίδη και Νίκου Αναστασιάδη, βουλευτής, ευρωβουλευτής, Ευρωπαίος Επίτροπος, φανατικός υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν και από τους κύριους εκφραστές του «σκληρού» συμβιβασμού στο Κυπριακό. Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας και ένας απόλυτα φιλόδοξος, επαγγελματίας πολιτικός που κατάφερε να μείνει στο προσκήνιο, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στην Κομισιόν.

Ένα ερώτημα είναι αν η επιλογή του για τη θέση αυτή είναι ένα μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα της κυβέρνησης ή ένα πολιτικό… σάλτο για εσωτερική ή εξωτερική κατανάλωση.

Το άλλο ερώτημα είναι αν ο στενότατος συνεργάτης του Χρήστου Στυλιανίδη, Μακάριος Δρουσιώτης, θα θητεύσει -μετά τον «Πολίτη», το Προεδρικό, τις Βρυξέλλες- και στο… εθνικό κέντρο, εμπλουτίζοντας το «αντισυστημικό» του βιογραφικό.

Το τρίτο ερώτημα είναι αν όσοι «προωθούσαν» τον Στυλιανίδη ως έναν μεγάλο άνδρα του «κυπριωτισμού», ως έναν που πρόταξε τα στήθια του στον Αναστασιάδη για τα διαβατήρια, ως τον καταλληλότερο για την Προεδρία της Δημοκρατίας (ακόμα και με το ΑΚΕΛ), άλλαξαν γνώμη ή θα μετατραπούν σε μητσοτακικούς νεοδημοκράτες, σαν την εφημερίδα που τιτλοφόρησε το ρεπορτάζ υπό το «λίγος για τον Αναστασιάδη, κατάλληλος για Μητσοτάκη». Εν πάση περιπτώσει, «το τέλος στεφανώνει το έργο».

Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/