Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Η πέμπτη φάλαγγα του φασίστα Φράνκο. Μια ανήθικη ορολογία της ομάδας Πολάκη - Κασσελάκη

Του Χάρη Κολτσίδα

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου 1936-1939 στην Ισπανία.
Από τότε αχρησιμοποίητε στον πολιτικό λόγο. Στην πολιορκία τής Μαδρίτης ο Στρατηγός του Φράνκο Εμίλιο Μόλα στην ερώτηση πια από τις 4 φάλαγγες θα εισερχόταν πρώτη στην Μαδρίτη απάντησε-ήδη βρίσκεται μέσα στην πόλη μία φάλαγγα μας, είναι η πέμπτη φάλαγγα των Ισπανών πατριωτών (δηλαδή προδοτών εθνικιστών κάτι αντίστοιχο με τούς Ταγματασφαλίτες στην κατοχή στην χώρα μας) οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν κατά των ερυθρών δημίων.
Στην ιστορία της αριστεράς στην χώρα μας ο όρος αυτός ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε στις διάφορες κρίσεις και διασπάσεις. Ακόμα και το ΚΚΕ χρησιμοποίησε διάφορες απαράδεκτες εκφράσεις πολιτικές (Δεξιοί οπουρτουνιστές - αριστεριστές-εξτρεμιστές κλπ κοσμικά επίθετα) αλλά ποτέ τον όρο πέμπτη φάλαγγα για πρώην συντρόφους.
Και μετά τόσα χρόνια ένας αχυράνθρωπος με τέτοιο παρελθόν μάλιστα, χωρίς κανένα σεβασμό στο παρελθόν συντρόφων που οι περισσότεροι από νεαρή ηλικία συμμετείχαν με προσωπικό κόστος στο ΚΚΕ - ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ - Ρήγα Φεραίο - ΚΝΕ (Οργανώσεις νεολαίας που ιδρύθηκαν παράνομα στην περίοδο της Δικτατορίας) η στα διάφορα κινήματα τής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και αρκετοί από αυτούς έζησαν εξορίες και βασανιστήρια.
Μέσα από γραπτό κείμενο γραμμένο από τούς αυλοκόλακες Πολάκηδες - τον πρώην αρχηγός του Γενικού επιτελείου Στρατού Αποστολάκη - και τον στενό φίλο του Τσίπρα, Νίκο Παππά.
Τους ονόμασε πέμπτη φάλαγγα και άλλα κοσμική επίθετα.
Αυτός ο πρωτόγνωρος ξετσίπωτος αριστερά ανήθικος χαρακτηρισμός σε πρώην συντρόφους, δείχνει την χαμέρπεια της πολιτικής τους διαδρομής πού είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν. Έτσι λοιπόν μαζί με τον Στρατηγό του Φράνκο Εμίλιο Μόλα μπαίνουν στο πάνθεο τής ανήθικης πλευράς της Ιστορίας.
Όσο για τον όρο Καμαρίλα που ξεστόμισε (γραμμένο κείμενό από την ομάδα  των ΑυλοκολακοΠολάκηδων) ο αχυράνθρωπος, οι άθλιοι δεν κατάλαβαν ότι αυτό είναι μπούμεραγκ;
Γνωρίζοντας ότι θα το έλεγε ένας άνθρωπος πού έζησε από μικρός (στο αρχοντικό σπίτι όπως το έλεγαν στην Νέα Εκάλη) μέσα στην καμαρίλα και μέχρι τα 35 στέλεχος της Goldman Sachs, πού χρεοκόπησε χώρες όπως και την δική μας και μάλιστα στο πόστο αγοράς πρώτων υλών από άλλες χώρες και την ληστεία ιδιαίτερα των φτωχών  αυτών χωρών και μετέπειτα... αυτοδημιούργητος; Εφοπλιστής;
Την καμαρίλα του πρώην Γενικού Επιτελείου Στρατού Αποστολάκη; Πού κατά το στρατιωτικό κανονισμό  οι υφιστάμενοι όταν τον συναντάνε έπρεπε να είναι σε στάση ΠΡΟΣΟΧΗΣ;
Ο στρατηγός φυσικά δεν διάβασε ποτέ (άλλα διάβαζε...) Ντοστογιέβσκι - Τολστόι-Πούσκιν -ιδιαίτερα Μπαλζάκ με εκτεταμένες αναφορές στην καμαρίλα, αλλά οι Αυλοκόλακες λεκέδες του Αχυράνθρωπου δεν έχουν υπόψιν τους αυτά τα ιστορικά λογοτεχνικά αριστουργήματα;
Έχουν πάρει διαζύγιο όχι μόνο από την ηθική της Αριστεράς αλλά και οριστικό διαζύγιο από κάθε προοδευτικό λαϊκό πρόταγμα.
Οι μέθοδοι του Γκεμπελισμού βρίσκουν στην ιστορία αργά η γρήγορα στην μνήμη των λαών τον αποτροπιασμό τους.
Η φαινομενική απραξία τής κοινωνίας γιά όσα συμβαίνουν, για πολλούς και σοβαρούς λόγους και ένας από αυτούς είναι και ευθύνη της παγκόσμιας αριστεράς από ένα ιστορικό σημείο και μετά, αλλά ας μην βιάζονται οι νεκροθάφτες.
Ποιος περίμενε στην φαινομενική σήμερα... ραστώνη, εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο να διαδηλώνουν κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες;
Ένας μεγάλος επαναστάτης από τα νεανικά του χρόνια πήρε μέρος στον 25χρονο επαναστατικό Πατριωτικό πόλεμο ενάντια στους Εγγλέζους κατακτητές και στην συνεχεία στους Γιαπωνέζους και ντόπιους αστούς και φεουδάρχες και το 1949 απελευθέρωσε την χώρα γράφει ανάμεσα στα πολλά κείμενα του.
ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ.