Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Το τι σημαίνει ήττα του Αμερικανοσιωνισμού ας αφήσουμε να μας το πουν αυτοί που τον πολεμού

Του Γρηγόρη Γρηγοριάδη

Σε περιόδους σύγκρουσης, μια καλή πρακτική είναι να δίνεις πρωτίστως το λόγο σε αυτούς που συγκρούονται. Ποτέ δε μετάνιωσα, εφαρμόζοντας αυτή την αρχή. Έτσι, διάβασα με προσοχή όλες τις ανακοινώσεις των μαχητικών Παλαιστινιακών Οργανώσεων, ειδικά την πολύ σημαντική κοινή τους ανακοίνωση. Την πολύ καλή, πολιτικά σχεδόν αψεγάδιαστη ομιλία του ηγέτη της Χαμάς, προχθές. Το πολιτικό ντοκουμέντο της σημερινής παρέμβασης του Χασάν Νασράλα. Αναρωτιέμαι τι άλλο πρέπει να ειπωθεί για να γίνει κατανοητή και στον πιο ...άμυαλο, το ποια είναι επιτέλους η γραμμή του περίφημου "Άξονα της Αντίστασης", για να ευθυγραμμιστεί με αυτήν - εφόσον δηλώνει αλληλέγγυος μαζί της - και να πάψει να την προβοκάρει - ηθελημένα ή όχι - με αριστερίστικους μαξιμαλισμούς που, στην πλειοψηφία τους, υποκρύπτουν απλώς τη διάθεση να αράξουμε στους καναπέδες μας και να "ευχηθούμε (ανέξοδα) τη νίκη στα όπλα της Παλαιστίνης"...

Για μια ακόμα φορά, ας το πούμε ξανά, μπας και το καταλάβουν ορισμένοι "φίλοι" της Παλαιστίνης που μάλλον "δεν ξέρουν πούθε παν' τα τέσσερα":

1. Η Δύση και ο σιωνισμός επέδειξαν αξιοσημείωτη ετοιμότητα (για να μην πω τίποτα περισσότερο) στο να αξιοποιήσουν την επίθεση της 7ης Οκτώβρη για να επιδιώξουν την ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ και τη ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ του πολέμου στη Μ. Ανατολή με ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, στρατιωτικά μεν το Ιράν και τη Χεζμπολάχ (δευτερευόντως τη Συρία), πολιτικά δε να καταστείλουν και να μπλοκάρουν την τάση "αντάρτικου" στη Δύση που επιδεικνύουν παραδοσιακοί σύμμαχοί τους των τελευταίων δεκαετιών, όπως η Σ. Αραβία, ενδεχομένως η Αίγυπτος κλπ.

2. Ο αμερικανοσιωνισμός έχει επιλέξει μια γραμμή κτηνώδους βίας και ασύλληπτης βαρβαρότητας απέναντι στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, προφανέστατα ασύγκριτα δυσανάλογη με τις όποιες απώλειες υπέστη από το χτύπημα της 7ης Οκτώβρη. Πέραν της ούτως ή άλλως βαθιά ναζιστικής, ρατσιστικής, βάρβαρης φύσης του, η επιλογή αυτή υπαγορεύεται ΚΑΙ από τη σκοπιμότητα του να παρασύρει ΤΩΡΑ το Ιράν σε μια γενικευμένη αντιπαράθεση, παίζοντάς τα, κυριολεκτικά, "όλα για όλα". Από τη μεριά του, είναι λογικό: η συντριβή στην Ουκρανία, το colpo grosso της Ρωσίας στην Αφρική, η ανατίναξη του πετροδολλάριου και οι εξελίξεις με τους BRICS, όλα δείχνουν ότι αν δεν ανακόψει ΤΩΡΑ την πορεία των πραγμάτων, θα υποχρεωθεί κάποια στιγμή στο όχι πολύ μακρινό μέλλον να δώσει τη μάχη της υπεράσπισης της ιμπεριαλιστικής, νεοαποικιοκρατικής του κυριαρχίας από πολύ χειρότερες θέσεις. Δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να κάνει αυτό που κάνει. Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι δυνάμεις της Αντίστασης, το Ιράν, η Χεζμπολάχ, η Ρωσία, όλη η δημοκρατική ανθρωπότητα. Όλος ο κόσμος "το'χει τούμπανο" και μόνο εμείς φαίνεται ότι, ακόμα, "το 'χουμε κρυφό καμάρι"...

3. Το κρίσιμο ζήτημα σε αυτή τη στιγμή είναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ο στόχος του αμερικανοσιωνισμού για κλιμάκωση, να ΧΑΛΑΣΕΙ το σχέδιο απελπισίας των κέντρων του. Το επιτάσσουν αυτό, όχι μόνο λόγοι γεωπολιτικής και στρατηγικής, αλλά και το ίδιο το συμφέρον των λαών, πρώτα-πρώτα των μαρτυρικών Παλαιστινίων κι όχι μόνο, που θα βιώσουν μια άνευ προηγουμένου ανθρωποσφαγή. Η Αριστερά, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα έχει ΥΨΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ να μπει μπροστά, να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να συμβάλλει στο να μην φτάσουμε ΤΩΡΑ σε αυτό το εφιαλτικό σημείο. Μπορεί κάποιοι, αφελείς ή προβοκάτορες, να ρωτούν, τάχα με νόημα, "αν δεν είναι πια πολύ αργά και αν δεν είναι πια αναπόφευκτη αυτή η σύγκρουση". Τους απαντάμε: με την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα στο διεθνή συσχετισμό, όσο μετατίθεται αυτή η στιγμή προς το μέλλον, τόσο το καλύτερο για τους λαούς, για το κίνημα, για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την ίδια τη ζωή! Όσο πιο αδύναμοι θα φτάσουν - αν φτάσουν - σε αυτή τη σύγκρουση, τόσο το κόστος της συντριβής τους θα είναι μικρότερο. Αν δεν το καταλαβαίνει κανείς αυτό και πιστεύει ότι τώρα είναι η στιγμή "να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με τον αμερικανοσιωνισμό μια για πάντα", δεν έχει καταλάβει τίποτα από το που βρισκόμαστε στην παρούσα φάση και προσφέρει κακές, κάκιστες υπηρεσίες στο κίνημα, για να μη χρησιμοποιήσω καμία βαρύτερη έκφραση.

4. Ορισμένοι σύντροφοι, κάποιοι εξ αυτών καλοπροαίρετοι, αντιτάσσουν ότι έτσι κι αλλιώς το να "κάνει πίσω" σήμερα ο αμερικανοσιωνισμός, σημαίνει να ηττηθεί στρατιωτικά. Από τη σκοπιά αυτή, αμφισβητούν τη χρησιμότητα των εκκλήσεων για κατάπαυση του πυρός, ανθρωπιστική βοήθεια, άμεση αποχώρηση των σιωνιστικών στρατευμάτων από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, το σταμάτημα των επιθέσεων σε άλλες χώρες, όπως η Συρία, το Ιράκ κλπ. που προτάσσει σήμερα το κίνημα ως αιχμές κινηματικής δράσης σε όλες τις χώρες, ως "πασιφιστικές" υπεκφυγές. Τους απαντάμε: σύντροφοι, κάνετε σοβαρό λάθος, υπονομεύετε την προσπάθειά μας!

5. Οι ένοπλες οργανώσεις της Παλαιστίνης που δίνουν σήμερα τον αγώνα για να υπερασπιστούν τη μαρτυρική Γάζα και τη Δυτική Όχθη κάτι ξέρουν παραπάνω από διάφορους μικροαστούς διανοουμενίσκους "επαναστάτες του πληκτρολογίου" και ζητούν σε όλους τους τόνους από το κίνημα στις χώρες του αμερικανοσιωνισμού να εξεγερθεί για να απαιτήσει τα παραπάνω, δήθεν "πασιφιστικά" αιτήματα. Γιατί οι ΗΡΩΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ της Αντίστασης που ματώνουν με το όπλο στο χέρι, ξέρουν να εκτιμούν ακόμα και την πιο μικρή βοήθεια που μπορεί να αποδυναμώσει τον εφοδιασμό του εχθρού, να υποσκάψει την πολιτική του νομιμοποίηση στις κοινωνίες του, να δυσκολέψει πολιτικά και επιχειρησιακά την προσπάθειά του. 

6. Αλήθεια, σύντροφοι, εσείς που κουνάτε σα σημαία αυτό το "νίκη στα όπλα της Αντίστασης", ΠΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ στο να έρθει αυτή η Νίκη πιο κοντά;;; Με ποιες αιχμές πιστεύετε ότι πρέπει να ΔΡΑΣΕΤΕ στο μαζικό κίνημα, στις χώρες σας, για να υπονομεύσετε την προσπάθεια του αμερικανοσιωνισμού, να σαμποτάρετε τις επιχειρήσεις του; Αν δε σας αρέσουν αυτά τα συνθήματα που προβάλλουν ΟΛΕΣ οι ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ των οργανώσεων της Αντίστασης, αλλά και του αντιπολεμικού κινήματος μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ! Γιατί, να με συμπαθάτε, αλλά το "νίκη στα όπλα της αντίστασης" από μόνο του, δε λέει τίποτα. Για να μη σχολιάσω καν συνθήματα όπως "ενιαίο κράτος τώρα με εξάλειψη του Ισραήλ" που τα ζυμώνουν ορισμένοι, χωρίς να προβληματίζονται που ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Αντίστασης δεν τα θέτει, ούτε μας ζητά να τα παλέψουμε σήμερα.

7. Αντίθετα, μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ απεργία, για παράδειγμα, των ναυτεργατών, λιμενεργατών, υπαλλήλων των αερομεταφορών κλπ. που θα μπλοκάρει τη μεταφορά όπλων, εξοπλισμού και άλλων αγαθών στο Ισραήλ, σημαίνει ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κι ας έχει ως προμετωπίδα της το δήθεν "πασιφιστικό" σύνθημα της κατάπαυσης του  πυρός, της αποχώρησης των σιωνιστών από τη Γάζα και τη Δ. Όχθη κλπ. Η περικύκλωση των πρεσβειών, των στρατιωτικών βάσεων και των πολιτικών γραφείων των αμερικανοσιωνιστικών δυνάμεων στις χώρες μας από μαχητικά πλήθη λαού, θα έχει επίσης τεράστιο αντίκτυπο. Γι' αυτό Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και λοιπές δημοκρατίες" τις απαγορεύουν η μια μετά την άλλη κι ας μην ...ξεσπαθώνουν αυτές οι διαδηλώσεις υπέρ του one state solution ή δεν ξέρω κι εγώ ποιου άλλου απογειωμένου, με βάση το σημερινό συσχετισμό, συνθήματος. Μάλλον κάτι θα ξέρουν, κάτι θα φοβούνται. Ούτε αυτό δε μπορείτε να καταλάβετε, επιτέλους;;;

8. Ακούστε τι λέει ο ίδιος ο Άξονας της Αντίστασης, τι μας ζητά να κάνουμε και βάλτε αυτό κι όχι τις απόψεις ή τις αναλύσεις του καθενός μας, στην προτεραιότητα. Είναι το καλύτερο που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε. Το τι είναι ή δεν είναι η Χαμάς, ο Χ ή ο Ψ, μπορεί να περιμένει, εφόσον όλοι είναι αυτή τη στιγμή ενωμένοι σε μια σωστή κατεύθυνση. Δεν χρειάζεται ούτε να ξεχνάμε, ούτε να γκρινιάζουμε. Αυτοί μας δείχνουν το δρόμο. Χρέος μας να τους βοηθήσουμε σε αυτό που μας ζητάνε κι όχι σε ό,τι ΕΜΕΙΣ νομίζουμε ότι χρειάζονται. Έστω και στο "και 5", ας το συνειδητοποιήσουμε κι ας κάνουμε το χρέος μας...

Ανάρτηση από: https://ggrigoriadis.blogspot.com/