Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Η Εύβοια πρέπει να ψηφίσει ανυπάκουους και ανυπότακτους ευρωβουλευτές

Ο Θανάσης Πετράκος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜΕΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» κατά την ομιλία του στη Χαλκίδα το  βράδυ 30 Μάη μεταξύ των άλλων τόνισε

Είναι ιστορική  η σημερινή   ημέρα. Σαν  σήμερα στις 30 Μάη του 1941, δυο δεκαενιάχρονα παιδιά τότε, ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και της Νομικής Αθηνών, κατέβασαν τις νυκτερινές ώρες τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Όταν «όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» ,δίδαξαν με την ΜΕΓΙΣΤΗ αυτή ηρωική τους πράξη που μας φωτίζει και θα μας φωτίζει στους αιώνες Αντίσταση και Αγώνα ακόμη και όταν όλα γύρω μας μοιάζουν χωρίς διέξοδο...

Ο Αγώνας για να «είναι λεύτερη η πατρίδα και πανανθρώπινη η λευτεριά» και ο αγώνας για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα συνεχίζεται. Το χρωστάμε στο Μανώλη και το Λάκη. Το χρωστάμε σε όλες και όλους που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό ,ενάντια στη ναζιστική κατοχή. Το χρωστάμε σε όλες και όλους που θυσιάστηκαν για να «είναι λεύτερη η πατρίδα και πανανθρώπινη η λευτεριά».

Η  Εύβοια σήμερα με πρόσχημα τα φαινόμενα διαφθοράς,καποιων Νεοδημοκρατικων στελεχών της ΔΟΥ Χαλκίδας  θέτει σε εφαρμογή το γνωστό σχέδιο της να κλεισει τις ΔΟΥ της Περιφέρειας. Καταγγέλλουμε αυτή την απόφαση και απαιτουμε την άμεση ανάκληση της. Την διαφθορά των στελεχών που επέλεξε η ιδια η  κυβερνηση της ΝΔ για Διευθυντικές θέσεις  δεν πρέπει να "πληρώσουν" οι πολίτες της Εύβοιας και οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αγώνες,των εργαζομένων στις ΔΟΥ  και των πολιτών της Εύβοιας.

Τα λαϊκά στρώματα στην Εύβοια όπως και σε όλη την Ελλάδα βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες των νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών πολιτικών της Ε.Ε. και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στην Εύβοια  έχει συντελεστεί με τις καταστροφικές πυρκαγιές μια άνευ προηγουμένου οικολογική κοινωνική και οικονομική   καταστροφή, όπως και σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Αυτή η καταστροφή συνεχίζεται  και εντείνεται. H καταστροφή των οικοσυστημάτων της χώρας, κλιμακώνεται  από τις  αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης. Τεράστιες εκτάσεις σκυροδέματος, καλύπτουν μεγάλα τμήματα της φύσης και των βουνών. Οποίος πετάξει πάνω από την άλλοτε πράσινη Εύβοια, θα διαπιστώσει πως τα δέντρα έχουν αντικατασταθεί από ανεμογεννήτριες. Καταστρέφει η κυβέρνηση   τα οικοσυστήματα, τους εθνικούς δρυμούς, αλλά και την ενεργειακή μας ασφάλεια που ακόμη κι αυτή έχει δοθεί σε ξένα συμφέροντα. Τα πάντα γίνονται με άναρχο τρόπο και χωρίς καμία σκέψη για την προστασία των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της.  

Επιπλέον η Εύβοια βιώνει τον οικονομικό  μαρασμό και από το ξεπούλημα και κλείσιμο της Λάρκο. Η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και 5 χρόνια εμπαίζει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και μαζί με αυτούς οδηγεί 5 νομούς σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.

Πέρυσι  διαβεβαίωναν και τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες λέγοντας αισχρά ψέματα για την δήθεν διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της Βιομηχανίας με τον ερχομό του “σωτήρα” επενδυτή.

Ο σωτήρας  επενδυτής είναι  ο “εθνικός” μας εργολάβος, η περίφημη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που αντιπρόεδρός της είναι ο πεθερός του στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη και υπουργού Εξωτερικών Γεραπετρίτη. Να πώς εξυπηρετούνται για άλλη μια φορά από την ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. τα ολιγαρχικά συμφέροντα με την απαξίωση, το ξεπούλημα και και την καταστροφή της μοναδικής βιομηχανίας παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη.

Εμείς η «Ενωτική πρωτοβουλία, ΜέΡΑ25 |Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά», αγωνιζόμαστε μαζί  με τους εργαζόμενους για να μην απολυθεί κανείς και να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Για να μην ερημοποιηθούν ολόκληρες περιοχές σε μια εποχή που η περιφέρεια ερημώνει και απαξιώνεται στρατηγικά από τις πολιτικές των μνημονίων και της διαρκούς λιτότητας των κυβερνήσεων.

Καλούμε τους πολίτες της Εύβοιας και όλης της Ελλάδας στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου  όποιος-α  θέλει να στείλει ένα ηχηρό  μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις  σε Ευρώπη  και Ελλάδα, πρέπει να στείλει στην Ευρωβουλή,  ανυπότακτους και ανυπάκουους ευρωβουλευτές. Να ψηφίσει «Ενωτική πρωτοβουλία, ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά». Γιατί την εκπροσώπηση μας  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την θέλουμε όχι για να έχουμε θέσεις και αξιώματα  αλλά για να ασκήσουμε ανυπότακτη  μαχητική αριστερή αντιπολίτευση, να είμαστε η φωνή των αγώνων  και της αντίστασης των λαϊκών στρωμάτων και της πατρίδας μας.

Γιατί εμείς και εγγυόμαστε συνέπεια λόγων και έργων και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή όλων αυτών των νεοφιλελεύθερων αντιδημοκρατικών και φιλοπόλεμων πολιτικών και είμαστε η δύναμη που δεν φοβάται τη σύγκρουση με το Διευθυντήριο της Ε.Ε. και την κυβέρνηση για να ανατραπούν οι πολιτικές τους και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και των λαϊκών στρωμάτων και της πατρίδας μας.

Γιατί τέλος πρέπει να δοθεί ισχυρή απάντηση αντίστασης σε όλο το αντιδραστικό σύστημα της Ε.Ε. το οποίο θέλησε να στείλει μήνυμα ότι εμάς δεν θέλει να εκπροσωπηθούμε στην ευρωβουλή επειδή είμαστε ανυπάκουοι και ανυπότακτοι. Αυτό το  μήνυμα έστειλε  η Γερμανική κυβέρνηση με την πρωτοφανή αντιδημοκρατική της  απόφαση να απαγορευτεί στον Γιάνη Βαρουφάκη η είσοδος και κάθε πολιτική δραστηριότητα του στη Γερμανία επειδή αγωνίζεται για το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού αλλά και γιατί είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς και ο μόνος στην Ελλάδα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ και το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη και όχι κατευθυνόμενη πληροφόρηση.  

Καλούμε λοιπόν το λαό  να απαντήσει σε αυτή τη πρόκληση με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου μας. Γατί όταν οι κυρίαρχοι κάνουν τα πάντα να μας αποκλείσουν, οι πολίτες πρέπει να μας ενισχύσουν.