Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ: Σε ποιους ανήκουν οι οφειλές 400 εκ που εγγυάται ο Σαμαράς;



Η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρουσιάζουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ ως συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό που δεν λένε, ωστόσο, είναι ότι ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να πουληθεί η δημόσια επιχείρηση αερίου, άλλαξε τους όρους πώλησης, μετά τις πιέσεις του κ. Αλεξέι Μίλερ, του επικεφαλής της Gazprom, ώστε το ελληνικό κράτος να εγγυηθεί ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΠΑ, ύψους άνω των 400 εκ. ευρώ, αλλά και τις οφειλές που θα προκύψουν τα δύο πρώτα χρόνια μετά την πώληση.

Αυτό που δεν λένε, επίσης, είναι σε ποιους επιχειρηματίες ανήκουν οι οφειλές που θα εγγυηθεί το ελληνικό κράτος.

Δεν λένε ότι ο κ. Σαμαράς εγγυάται για τις οφειλές του κ. Μυτιληναίου, ο οποίος με την εταιρεία Αλουμίνιον Α.Ε. οφείλει 53 εκατ ευρώ, με την εταιρεία Κόρινθος Power οφείλει 54 εκατ ευρώ, και με την εταιρεία Protergia A.E. οφείλει 74 εκατ ευρώ.

Δεν λένε ότι ο κ. Σαμαράς εγγυάται για τις οφειλές του κ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος με την εταιρεία Motor Oil Eλλάς Διυλιστήρια Κορίνθου οφείλει 35 εκατ ευρώ.

Δεν λένε ότι ο κ. Σαμαράς εγγυάται για τις οφειλές του κ. Περιστέρη, ο οποίος με την εταιρεία Ήρων ΙΙ Θερμοηλεκτρικός Σταθμός Βοιωτίας του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ οφείλει 6 εκατ ευρώ.

Δεν λένε ότι ο κ. Σαμαράς εγγυάται για τις οφειλές των κ.κ. Μπόμπολα και Λάτση, οι οποίοι με την εταιρεία ELPEDISON Eνεργειακή Α.Ε., οφείλουν 144 εκατ ευρώ.

Δεν λένε... ότι ο κ. Σαμαράς ελπίζει να εισπράξει από την πώληση της ΔΕΠΑ στην καλύτερη περίπτωση 900 εκ. ευρώ, και στη χειρότερη 500-600 εκ. ευρώ, και ότι αν εγγυηθεί τις οφειλές, τα δημόσια ταμεία κινδυνεύουν να βγουν ακόμα και ζημιωμένα.

Αυτά που δεν σας λένε, θα τα βρείτε στο UNFOLLOW 18 που κυκλοφορεί.

Δείτε όλα τα περιεχόμενα του UNFOLLOW Ιουνίου στην ιστοσελίδα μας: http://www.unfollow.com.gr

Video: UNFOLLOW
Μουσική: Kevin MacLeod | incompetech.com