Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η πολιτική εξαπάτηση και η αήθεια του ΕΠΑΜ

Γενάρης, 27 2014

Η εξαπάτηση του ΕΠΑΜ για την ΕΕ και τα υβριστικά ψεύδη των επαγγελματιών πολιτικάντηδων του
Ελληνικό Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία 
Από τη στιγμή που εξερράγη το «φαινόμενο» του «οικονομολόγου-ειδήμονα» Καζάκη, που ξεφύτρωσε σχεδόν από το πουθενά γύρω στο 2010, μέσα από διαδικασίες που κάθε άλλο παρά διαφανείς ήταν για το πώς ξεκίνησε και γιγαντώθηκε ξαφνικά το «φαινόμενο» αυτό, παρακολουθούσαμε την πορεία του ΕΠΑΜ από αρκετά κοντά με «ενδιαφέρον» και περιέργεια για το «πού τελικά το πάνε». Ήταν με κάθε άλλο παρά διαφανείς διαδικασίες η οβιδιακή εμφάνιση στη σκηνή του Καζάκη γιατί προφανέστατα μια τέτοια ώθηση είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί να πραγματωθεί απλά λόγω της τεχνοκρατίστικης ή πιασάρικης ρητορικής δεινότητας του αρχηγού του, ούτε εξηγείται φυσικά πώς έγιναν τα ατελείωτα «οργώματα» σε όλη την Ελλάδα για τα οποία υπερηφανεύεται το ΕΠΑΜ, που υποτίθεται χορηγούνταν απλά και μόνο από τον «λαϊκό κόσμο» --για να μην μιλησουμε και για την εβδομαδιαία εφημερίδα, τη στιγμή που καμιά Ελληνική εφημερίδα κάποιας αναγνωσιμότητας σήμερα δεν επιβιώνει χωρίς επιχορηγήσεις από κοινοβουλευτικά κόμματα, σπόνσορες κ.λπ.  καθώς και δάνεια που εγκρίνει τελικά η...Τρόικα!
Λέμε «το παρακολουθούσαμε» το ΕΠΑΜ, γιατί μάς ήταν πρακτικά αδύνατο να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να γράψουμε μια ολοκληρωμένη «κριτική» για το μόρφωμα αυτό και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες «θέσεις» και συμμαχίες του (οι οποίες έμμεσα ξεκίνησαν με την ΕΛΕ και το καταστροφικό καπέλωμα της στις πλατείες το 2011 -και ειδαμε σημερα που θα κατεληγε η ΕΛΕ, αφού όπως μας είπε ο αυριανός Υπ. Οικονομικών Σταθάκης, η όλη φασαρία ήταν για το 5% του Χρέους που έτσι και αλλιώς θα μας ‘χαρίσουν’ οι δανειστές μας το καλοκαίρι, για να κοροϊδεύουν ότι είναι τελικά βιώσιμο το Χρέος!-- μέχρι τις εκλογικές συμμαχίες του ΕΠΑΜ με Παπαθεμελή, με απόστρατους, το φλερτ με το «Σχέδιο Β», τον Κατσανέβα της «Δραχμής» κ.α.).
Το βασικό βέβαια στοιχείο του δικολαβισμού του ΕΠΑΜ είναι το μόνιμο «παιχνίδι» του για το θέμα της ΕΕ και με της ταύτισης της εξόδου από την ΕΕ με αυτή από το …Ευρώ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το ΕΠΑΜ δεν θέτει σε ΟΥΔΕΝΑ προγραμματικό του κείμενο, την ανάγκη άμεσης μονομερούς εξόδου από την ΕΕ, που είναι όμως Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για οποιοδήποτε ριζοσπαστικό μέτρο στη συνέχεια το οποίο θα έβγαζε τον λαό από την κρίση.
ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ
Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες σε μια ευθεία πρόκληση του Τάκη Φωτόπουλου προς το ΕΠΑΜ και τον Καζάκη σε άρθρο του («Απομυθοποίηση των αιτιών της κρίσης»), να απαντήσουν αν τελικά στο ΕΠΑΜ δεσμεύονται για άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ (μια πρώτη ευθεία ερώτηση είχε γίνει παλιότερα εδώ και υπάρχει ανταπάντηση στο υστερόγραφο εδώ . Μια άλλη αναφορά στις θέσεις του ΕΠΑΜ είχε γίνει εδώ), όχι μόνο δεν πήραμε τεκμηριωμένη απάντηση, δηλαδή με ποια απόφαση δεσμεύεται επιτέλους το ΕΠΑΜ για άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ --και βέβαια το συναφές χτίσιμο μιας οικονομικής δομής, αυτοδύναμης--, αλλά δεχτήκαμε ως ΠΔ, και ειδικά ο Φωτόπουλος μια άνευ προηγουμένου γκεμπελική «απάντηση» από έναν «υπερεπαναστάτη», ονόματι Κώστα Γιαννιώτη, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο από το παρελθόν του παρά μόνο ότι είναι στο Εθν. Συμβούλιο του ΕΠΑΜ («Από πότε η πολιτική κριτική έγινε άλλοθι ανεντιμότητας;»)
Ο «κύριος» αυτός (και βέβαια αυτοί που τον στηρίζουν στο κόμμα του περιλαμβανομένου προφανώς του Καζάκη που δεν αποστασιοποιήθηκε από τον λίβελλο --αν δεν τον συνέγραψε και με τον Γιαννιώτη, παριστάνοντας τον ‘αδιάφθορο’ Αρχηγό!), με αισχρότητα άρχισε να βρίζει και να υποτιμά έναν άνθρωπο που έχει να επιδείξει μια καθαρή δουλειά που είναι γνωστή 5 δεκαετίες τώρα, ενώ την ίδια στιγμή παραδεχόταν ότι δεν γνωρίζει (και ούτε βέβαια μπήκε καν στον κόπο να ψάξει!) τις θέσεις του!
Το γεγονός ότι ο λίβελλος αυτός του εν λόγω ινστρούχτορα του ΕΠΑΜ, δημοσιεύτηκε και σε κεντρικές σελίδες του κόμματος (ΕΠΑΜ Ελλάς, Σεισάχθεια-ΕΠΑΜ κλπ.) επιβεβαιώνει και τις υποψίες μας ότι αυτή η αχρεία πολιτικάντικη λογική και ηθική δεν διέπει βέβαια μόνο αριβίστες παραγοντίσκους σαν τον Γιαννιώτη, αλλά τουλάχιστο ενθαρρύνεται από την ηγεσία του ΕΠΑΜ και τον ίδιο τον Καζάκη που δεν διαχώρισαν πουθενά τη θέση τους. Φαίνεται λοιπόν ο καιροσκοπισμός και το βουλευτιλίκι για το οποίο παλεύει η ηγεσία του ΕΠΑΜ (τόσο στις προηγούμενες εκλογές όσο και στις επερχόμενες) δεν ανέχεται φυσικά όσους την ξεσκεπάζουν γι’ αυτό και τα συμφέροντα της.
Στις εύλογες αντιδράσεις μελών και φίλων της ΠΔ με σχόλια κάτω από τον λίβελλο του Γιαννιώτη, ζητήσαμε επισταμένα και συγκεκριμένα να μας δοθεί ένα οποιοδήποτε προγραμματικό κείμενο που να δεσμεύει τα μέλη του ΕΠΑΜ ότι βασικός στόχος του «κινήματος» αυτού είναι η άμεση μονομερής έξοδος από την ΕΕ, μαζί βέβαια με την αναδιάρθρωση της παραγωγικής μας δομής στα πλαίσια της οικονομικής αυτοδυναμίας που είναι αδύνατη μέσα στην ΕΕ και τις «4 ελευθερίες» των αγορών που συνοδεύουν τη συμμετοχή μας στους θεσμούς της Παγκοσμιοποίησης. Ουδεμία απάντηση πήραμε, παρά μόνο παραπομπές σε βιντεάκια εδώ κι εκεί, από τα δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες πολυλογίες που έχει δημοσιεύσει το ΕΠΑΜ γύρω από τον Καζάκη. Ειδικά δε η αναφορά του ίδιου του Γιαννιώτη και άλλων μελών του ΕΠΑΜ στις λεγόμενες αποφάσεις-ψηφίσματα του 2ου συνεδρίου, ότι καταρρίπτουν δήθεν τους ισχυρισμούς μας, ουδέποτε τεκμηριώθηκε και, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, δεν μας επιδόθηκε κανένα τέτοιο ψήφισμα που εκτός των άλλων δεν υπάρχει πουθενά δημόσια αναρτημένο! Προφανώς έπρεπε να γίνουμε Πυθίες για να πιστέψουμε ότι υπάρχει και ένα τέτοιο ψήφισμα (αν υπάρχει βέβαια) γιατί οι πολιτικάντηδες του κόμματος το «κρύβουν» ώστε να μη μαθευτεί το «μυστικό»!
Η αχρειότητα των υπεύθυνων του ΕΠΑΜ όμως συνεχίστηκε και εντάθηκε όταν ο κ. Γιαννιώτης, έγραψε ανταπάντηση στα… απαντητικά σχόλια των φίλων της ΠΔ, στην οποία μάλιστα βγαίνει και από πάνω, διευρύνοντας μάλιστα το υβρεολόγιο του – συνήθης «ηθική» φαίνεται που διέπει τους αριβίστες πολιτικάντηδες παραγοντίσκους αυτούς που μας χαρακτηρίζουν «επαναστάτες του πληκτρολογίου», χωρίς όμως να μας δίνουν το παραμικρό στοιχείο για τις «επαναστατικές μάχες» που έδωσαν οι ίδιοι και ο Καζάκης τις προηγούμενες δεκαετίες, για τις οποίες δυστυχώς ουδένας πληροφορήθηκε!!!) Και βέβαια ο «κύριος» αυτός δεν απάντησε σε καμία αιτίαση των σχολίων και της ουσίας του αρχικού άρθρου, αλλά επιπλέον παραδέχτηκε έμμεσα ότι δεν υπήρχε ποτέ τέτοια θέση για άμεση έξοδο από την ΕΕ στο ΕΠΑΜ, παραπέμποντας μας πάλι στις…ανύπαρκτες αποφάσεις του «2ου συνεδρίου»!.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
Οι λόγοι που μέχρι τώρα «αποφεύγαμε» μια ολοκληρωμένη κριτική για το ΕΠΑΜ είναι οι εξής:
1) Αρχικά, ο Καζάκης και το ΕΠΑΜ δεν ανήκουν ούτε δηλώνουν ότι ανήκουν φυσικά στην ίδια την αντισυστημική Αριστερά (παρότι μπορεί κάποτε κάποιοι από αυτούς να δήλωναν ακόμα και ...κομουνιστές), όπως σε αντιπαραβολή κάνουν άλλες μπόλικες οργανώσεις και γκρούπες που παρόλα αυτά δέχονται την (αόριστη) παραμονή μας στην ΕΕ και προκρίνουν την έξοδο από το Ευρώ μέχρι την χιλιαστική …«ρήξη» (π.χ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Όμως,όπως όλο και περισσότεροι/ες αυξανόμενα ανακαλύπτουν, και σήμερα και εμείς θα επιχειρήσουμε να επιβεβαιώσουμε με την κριτική μας αυτή, το ΕΠΑΜ και ο κ. Καζάκης προβαίνουν και αυτοί εδώ και χρόνια σε μια συστηματική πολιτική εξαπάτηση της βάσης του ΕΠΑΜ αλλά και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων με τις θέσεις τους για τα αίτια και τη διέξοδο από την κρίση, προσαρμόζοντας μάλιστα τη ρητορική τους ανάλογα με το κοινό και τους ακροατές τους, ώστε να ικανοποιήσουν τους πάντες (π.χ. άλλα λέει ο Καζάκης στην τηλεόραση όπου η ΕΕ, συχνά ακόμη και το Ευρώ δεν είναι στο λεξιλόγιο του, άλλο σε ακροατήρια πιο «ελευθεριακά», άλλο σε πιο «πατριωτικά» κλπ.).
Έτσι μόνο τραγέλαφος –αν δεν ήταν και καθαρά παραπλάνηση-- προκαλείται, όταν οι διάφοροι ινστρούχτορες του ΕΠΑΜ αλλά και κάποιοι αφελείς φανατικοί οπαδοί του, επιμένουν όταν τους ρωτάμε για τη θέση τους στο θέμα, πως «λέμε τα ίδια με εσάς για την ΕΕ»!! Αυτή φαίνεται είναι η «γραμμή» του κόμματος που φαίνεται έχουν δώσει οι παραγοντίσκοι του ΕΠΑΜ για να αντιμετωπίζονται οργανώσεις όπως η δικιά μας!
2) Ένας δεύτερος λόγος που δεν κάναμε ειδική μνεία στο ΕΠΑΜ μέχρι σήμερα ήταν επειδή η ανάλυση που συνοδεύει  τους δικολαβισμούς των θέσεων του ΕΠΑΜ ήταν εν πολλοίς μια παραλλαγή της γνωστής μας από παλιά, «Χρεολογίας», αυτή τη φορά με έντονο αντι-Ευρώ και «νομισματικό» περιεχόμενο. Σε αυτές τις «αναλύσεις» που βλέπουν (συνειδητά πλέον) το δένδρο και όχι το δάσος, έχουμε απαντήσει με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες μας παρεμβάσεις και κείμενα μας 4 χρόνια τώρα, ότι δεν έχουν σχέση με τα αίτια της κρίσης (άλλο αν το κοινό νόμισμα συνέτεινε φυσικά σε αυτή), ενώ η έξοδος μόνο από το Ευρώ, όπως έχουμε τονίσει, μπορεί να ήταν εξίσου καταστροφική μέσα στις ελεύθερες και απελευθερωμένες αγορές που επιβάλλει η Παγκοσμιοποίηση/ΕΕ. Και αυτό ειδικά όταν το ΕΠΑΜ, όπως θα δούμε και παρακάτω μιλάει ουσιαστικά για αναδιάρθρωση της Οικονομίας μέσα από τηνανταγωνιστικότητα, την πεμπτουσία δηλαδή της Παγκοσμιοποίησης!!
3) Ακόμα ένας λόγος που δεν προχωρούσαμε σε «ανοιχτή» σύγκρουση με το ΕΠΑΜ ήταν και επειδή θεωρούμε ότι η βάση του αποτελείται σε σημαντικό βαθμό και από τίμιους και ετοιμοπόλεμους αγωνιστές που παλεύουν με κάθε τρόπο πράγματι να βγάλουν τον λαό από την κρίση.
Αξίζει να θυμηθούμε αρχικά πως ήταν σύσσωμη η εκφυλισμένη «Αριστερά» (ξεκινώντας ιδίως από τις πλατείες, με την –χορηγούμενη και από την ΕΕ—ΕΛΕ και τα συναφή δημοφιλή παραφερνάλια (Debtocracy –επίσης με διαφήμιση από την ΕΕ και προωθημένο από τα πιο μεγαλόσχημα μέσα της εκφυλισμένης «Αριστεράς» -Guardian κτλ.) που είχε κάνει σημαία της τη Χρεολογία, χωρίς να θέτει εν πολλοίς ούτε καν θέμα εξόδου από το Ευρώ όπως έκανε το ΕΠΑΜ. Όμως και το ΕΠΑΜ ανήκει σε αυτή την κατηγορία πολιτικού δικολαβισμού και εξαπάτησης γιατί όπως τόνισε και σε τελευταίο του άρθρο (που έδωσε και το έναυσμα για την γκεμπελική επίθεση εναντίον του) ο Τάκης Φωτόπουλος, η ανάλυση της εξόδου από το «κακό Ευρώ» και της διαχείρισης του Χρέους που κάνει το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης, συνδέεται με την (τουλάχιστον) παραπλανητική αποδοχή πως το αίτιο της κρίσης είναι στην πραγματικότητα το ίδιο το Χρέος και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτό, και όχι η ένταξη στην Παγκοσμιοποίηση και ιδιαίτερα στην ΕΕ και το τεράστιο άνοιγμα στην παραγωγικότητα/ανταγωνιστικότητα και την κατανάλωση που επέφερε αυτή, με αποτέλεσμα την εκτίναξη και του Χρέους...
Είναι λοιπόν απολύτως δικαιολογημένη, θεωρούμε, η θέση μας, ότι το ΕΠΑΜ, όπως και το «Σχέδιο Β» του Αλαβάνου καθώς και σημαντικό κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων, προετοιμάζονται να παίξουν καθεστωτικό ρόλο στην περίπτωση που οι ίδιες οι Ευρω-ελίτ αποφασίσουν την «ελεγχόμενη» έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι διόλου απίθανο (Το σχέδιο Β δηλαδή της ευρω-ελίτ για την Ελλάδα!). Συνεπώς όλοι αυτοί και βέβαια και το ΕΠΑΜ, αντί να παίζουν ρόλο ξεκαθαρίσματος στον λαό των αιτιών της κρίσης, παίζουν και τον ρόλο (εσκεμμένα ή αντικειμενικά) του «λαγού» της Υπερεθνικής και Ευρωπαϊκής ελίτ για τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα!
«ΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΑΜ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΛΕΜΕ!»…
Ας δούμε όμως την επιχείρηση εξαπάτησης του ΕΠΑΜ που χρονολογείται ήδη από την εμφάνιση του «αρχηγού» στα δημόσια πράγματα, με βάση τα προγραμματικά κείμενα και άλλα κείμενα/αποφάσεις του ΕΠΑΜ, καθώς και σημαντικά σχετικά άρθρα του αρχηγού του, --μερικά μόνο από τα εκατοντάδες τεχνοκρατικά κατεβατά κυρίως προς «λαϊκή κατανάλωση» και εντυπωσιασμό.
Στο επίσημο ΕΠΑΜ, τόσο στην Ιδρυτική Διακήρυξη, όσο και στα λεγόμενα «5 Προτάγματα» του, αλλά και σε νεότερες αποφάσεις όπως αυτή της πρόσφατης «Διεθνούς Συνάντησης», οι κομματικοί και άλλοι ινστρούχτορες του κόμματος, δεν μιλούν ούτε καν υπονοούν άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ. Αντ’ αυτού ρητορολογούν για «αναθεώρηση σχέσεων με την ΕΕ»,  «ρήξη με την ΕΕ» κλπ. (που όλα αυτά παραπέμπουν στον αόριστο χρόνο και μπορούν βέβαια να σημαίνουν τα πάντα!). Στην καλύτερη περίπτωση, όπως με την πρόσφατη απόφαση της Διεθνούς Συνάντησης, βάζουν ανάμεσα σε άλλα αιτήματα τη μονομερή έξοδο από την ΕΕ, αλλά την παραπέμπουν στις… διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν! Και βάζουν τις διαπραγματεύσεις όχι μόνο προκειμένου να μη χάσει ουδέποτε το ΕΠΑΜ καμία «διεθνή νομιμότητα» όπως από την αρχή απέφευγαν όπως ο διάβολος το λιβάνι το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης για να μην «τρομάξουν» πολλούς από τους βολεμένους παλιούς ΠΑΣόκους, ΝΔτες κλπ. που σε σημαντικό βαθμό το στηρίζουν. Αλλά πολύ χειρότερα, αυτή η «θέση» θα μας οδηγούσε μαθηματικά στο να μας έχουν στραγγαλίσει πρώτα με κάθε τρόπο οι ελίτ, πριν δηλαδή βγούμε τελικά από την ΕΕ μέσα από τις «διαπραγματεύσεις» που ζητάει το ΕΠΑΜ με τους εγκληματίες της ΕΕ, ώστε…στη συνέχεια να «βγούμε» από την ΕΕ και να ...σωθούμε, σύμφωνα με τη φαεινή αυτή ιδέα που παραθέτουμε και εδώ!:
 «ανάγκη μονομερούς αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής  Ένωσης»
Σαν υποσημείωση μάλιστα, θα έπρεπε να τονίσουμε πως το ίδιο το ΕΠΑΜ αποφεύγει ακόμα και να ..δεσμευτεί ως προς όλες τις αποφάσεις του κοινού αυτού ανακοινωθέντος όταν στο ίδιο κείμενο γράφει εισαγωγικά πως:
«αναδείχθηκε η ενωτική διάθεση όλων των ομιλητών-εκπροσώπων των κινημάτων και οι κοινές θέσεις και παρεμφερείς προσεγγίσεις στα κομβικά ζητήματα της σημερινής συγκυρίας όπως|» 
Κάτι που σημαίνει ότι το ΕΠΑΜ μπορεί να έχει μια «παρεμφερή προσέγγιση» για το θέμα της ΕΕ σε σχέση με τις κοινές θέσεις, δηλαδή να αποφεύγει να δεσμευτεί ρητά ακόμα και για αυτή την απαράδεκτη θέση. Και γιατί άραγε όταν κάποιοι ομιλητές στη διεθνή αυτή συνάντηση πράγματι έθεσαν σαφώς θέμα μονομερούς εξόδου από την ΕΕ, ο Καζάκης απέφυγε επιμελώς, απ' όσο γνωρίζουμε, να κάνει το ίδιο;
ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ, ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΚΑΙ «ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!
Η στρεψοδικία και η εσκεμμένη ασυναρτησία των θέσεων για την ΕΕ και τον τρόπο αναδιάρθρωσης της παραγωγής, φανερώνεται τεχνηέντως ακόμα και σε υποτίθεται πιο επεξηγηματικές αναλύσεις του ίδιου του Καζάκη, ανάμεσα στις διάφορες, διαφημιζόμενες από διάφορους διαπρύσιους ακόλουθους του στα socialmedia-ως «συγκλονιστικές».Κάποια από αυτά τα άρθρα-αναλύσεις αποκαλύπτουν με μεγαλύτερη καθαρότητα τι πραγματικά πιστεύει o ίδιος ο Καζάκης για τα αίτια και τη διέξοδο από την κρίση, ο οποίος όταν πετάει ενίοτε κάτι για την ΕΕ (με τρόπο και χρόνο αόριστο βέβαια λες και δεν παίζει ρόλο πότε θα βγούμε!) αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο ζήτημα «ένταξη στην ΕΕ» και την έξοδο ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή προς όφελος του λαού.
Όμως αν δεν αναφερθεί κάποιος στο τι ακριβώς καταστροφή στην οικονομική δομή της χώρας μας επέφερε η ένταξη στην ΕΕ (όπως κάνει η ΠΔ), το να ζητά τώρα ακόμα και την έξοδο από αυτή, είναι μόνο γιατί τη θεωρεί υπαίτια απλά για το Χρέος και τη διαχείριση του και όχι για την καταστροφή. Και αυτό ακριβώς κάνει ο Καζάκης ! Με άλλα λόγια αν δεν είχε γίνει η τωρινή Χρεοκοπία δεν θα του πέρναγε ποτέ από το μυαλό του Καζάκη να ζητήσει να μην μπούμε στην ΕΕ (όπως έκαναν μόνο το ΚΚΕ και ο Τάκης Φωτόπουλος από σχεδόν όλη την «Αριστερά» μας), ούτε στη συνέχεια να βγούμε (ούτε θυμάται κανένας κάποιον Καζάκη στις δεκαετίες του ’90 και μετά που έγραφε στο ΠΟΝΤΙΚΙ να βάζει τέτοιο θέμα!--αν κάνουμε λάθος θα το επανορθώσουμε). Όμως,παρόλα αυτά καταφέρνει να αποπροσανατολίσει τους πιο αφελείς ή ευκολόπιστους οπαδούς του που ενίοτε μάς …λένε «Τα ίδια λέει και το ΕΠΑΜ με εσάς!».
Παραθέτουμε σχετικά, δύο βασικά άρθρα για την ΕΕ του Καζάκη από το 2011 μέχρι πρόσφατα που θεωρούμε αποκαλύπτουν τις σκέψεις του και το πώς βλέπει το θέμα «ΕΕ» και «αναδιάρθρωση» της Ελληνικής οικονομίας:
Σε αυτά τα άρθρα (όπως και σε αρκετά παρεμφερή άρθρα και βίντεο) ο Καζάκης:
Α) Μιλάει ρητά μόνο για έξοδο από το Ευρώ, και όπου κάπου μιλάει για «αποδέσμευση» από την ΕΕ, όπως το επεξηγεί ο ίδιος ο συγγραφέας, εννοεί την ΠΑΛΗ για αποδέσμευση, δηλαδή την αποδέσμευση μέσα από διαπραγματεύσεις με την ΕΕ (που είναι εντελώς άλλο πράγμα) και όχι μονομερή έξοδο ή αποχώρηση. Αλλά παρεμπιπτόντως, αλήθεια γιατί κάποιος να λέει για «έξοδο» από το Ευρώ, και «αποδέσμευση» από την ΕΕ, και δεν λέει κατευθείαν «έξοδος από την ΕΕ και (εννοείται και) το Ευρώ»;
Β) μιλάει καθαρά για αναδιάρθρωση της Οικονομίας στη βάση της Οικονομίας της Αγοράς και της Ανταγωνιστικότητας,( βλ. π.χ.https://www.youtube.com/watch?v=V3EpbhBTI8w)  κάτι που βέβαια θα ήταν καταστροφικό ακόμα και αν βγαίναμε όχι μόνο από το Ευρώ, αλλά και από την ΕΕ αφού θα παρέμεναν άθικτες οι «4 ελευθερίες» των διεθνών αγορών που ευθύνονται για την κρίση!.
Όπως δηλαδή έχει πολλές φορές τονίσει και επανέλαβε και στο τελευταίο του άρθρο ο Φωτόπουλος με αναφορά και στον λίβελλο του Γιαννιώτη/ΕΠΑΜ, η πάλη για την ανταγωνιστικότητα μέσα σε μια διεθνοποιημένη Οικονομία, που ο Καζάκης παίρνει ως δεδομένη αφού δεν θέτει θέμα άμεσης εξόδου από την ΕΕ και ρήξης με την Παγκοσμιοποίηση (ΠΟΕ κλπ. οργανισμούς), είναι ένας από τους κύριους, αν όχι ο καθοριστικός λόγος της Κρίσης στην Ελλάδα και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.
ΤΟ «ΧΩΝΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ «ΜΠΙΖΝΕΣ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως ακόμα και Πρωτοσέλιδα του οργάνου του κ. Καζάκη και άτυπου εμφανώς οργάνου του ΕΠΑΜ, της εφημερίδας «Το Χωνί» όπως το παρακάτω με τον εύγλωττο τίτλο «Η ανίκανη ΔΕΗ “φουσκώνει” τους λογαριασμούς», επιβεβαιώνουν, με το παραπάνω, την εντελώς τεχνοκρατική και ανταγωνιστική αντίληψη για την αναδιάρθρωση της «Οικονομίας» που έχει ο Καζάκης και κατ’ επέκταση το ΕΠΑΜ καταλήγοντας έτσι να εξαπατάει τα λαϊκά στρώματα με μια καθαρή «διαχείριση της εξαθλίωσης μας» εντός της Παγκοσμιοποίησης!
Τώρα (πέρα από τα υποτιμητικά και σεξιστικά εξώφυλλα με τα κουτσομπολιά και τις φωτογραφίες με ημίγυμνες κοπέλες να κοσμούν συχνά το «Χωνί» προς τέρψη του «φιλοθεάμονος κοινού» -δείχνοντας και το «νέο» ήθος που θέλουν κάποιοι να φέρουν στα κοινά) έφτασαν να μιλούν ο Καζάκης και έμμεσα το ΕΠΑΜ (ΧΩΝΙ, 26/1/2014) ακόμη και για την κάνναβη που θα μας βγάλει από την κρίση (παραθέτοντας μάλιστα πασίγνωστο αγωνιστή υπέρ της ναρκο-κουλτούρας στη χώρα μας) ! Και αυτό θα γινόταν –λέει--  μέσα από την εκμετάλλευση της βιομηχανικής και ψυχαγωγικής χρήσης της (!), που θα δημιουργούσε άλλον ένα  ανταγωνιστικό κλάδο, τη στιγμή μάλιστα που βοά ο διεθνής τύπος ότι η σημερινή κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση είναι άκρως επικίνδυνη και δεν έχει σχέση με αυτή που χρησιμοποιούνταν στις δεκαετίες του ‘60 και ‘70!
Δηλαδή όλοι αυτοί μιλούν για αύξηση της ανταγωνιστικότητας με έναν «καλό» καπιταλισμό και μια «καλή» παγκοσμιοποίηση, λες και αυτό είναι η λύση και όχι το πρόβλημα, όπως δηλαδή ακριβώς ονειρεύεται και εξαπατά πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ! Το σημερινό παράδειγμα της συνεχιζόμενης εξαθλίωσης στην Αργεντινή με τις τεράστιες διεθνείς εξαρτήσεις, (τη «χώρα-θαύμα» της Ευρω-αριστεράς όπου όταν πήγε ο Τσίπρας για να το διαφημίσει ως θαύμα, γίνονταν ήδη επιδρομές πεινασμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ!), είναι χαρακτηριστικό των «μεζοβέζικων» και στην ουσία αντιλαϊκών «λύσεων» «ασπιρίνης στον καρκινοπαθή» όπως αυτών που προτείνουν και οι Καζάκης/ΕΠΑΜ.
Ο Καζάκης λοιπόν όχι μόνο δεν δίνει την παραμικρή σημασία στην ένταξη στην ΕΕ της Ελλάδας για τη σημερινή κρίση, αλλά ουδέποτε απειλεί στον πυρήνα της, την Παγκοσμιοποίηση, δηλαδή τις ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα που επιβάλλει η Υπερεθνική Ελίτ μέσω των διεθνών θεσμών και δεσμεύσεων που επιβάλλει με την καθοριστική συμβολή της Κοινοβουλευτικής Χούντας που στήνει ειδικά στην περιφέρεια, όπως στην Ελλάδα! Τα υπόλοιπα που πετάει για εθνικοποιήσεις Τραπεζών κλπ. όχι μόνο είναι ευχολόγια αλλά ούτως ή άλλωςεθνικοποιήσεις Τραπεζών προσωρινές γίνονται εδώ και χρόνια στην ΕΕ και τις ΗΠΑ χωρίς βέβαια καμία ωφέλεια για τα λαϊκά στρώματα – το αντίθετο! Για να μη μιλήσουμε βέβαια για την κουλτούρα της Παγκοσμιοποίησης (εμπορευματοποίηση, σεξισμός, ναρκο-κουλτούρα, ανταγωνιστικός κυνισμός) και την αισχρή αήθεια, που όπως είδαμε, περισσεύει στους κόλπους του ΕΠΑΜ…
ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Ο καιροσκοπισμός και η κρυψίνοια έχουν κοντά ποδάρια… Το θέμα είναι μέχρι να μάθει ο λαός τι γίνεται με αυτά τα παραγοντιλίκια και τους δικολαβισμούς και την έντεχνη εξαπάτηση της πολυγλωσσίας τέτοιων πολιτικάντηδων, ότι δηλαδή μπορεί να βγούμε από την κρίση βγαίνοντας από το Ευρώμε έναν καλό αρχηγό και Πρωθυπουργό, «και βλέπουμε για την ΕΕ και το θέμα της Παγκοσμιοποίησης» που θα τα…διαπραγματευτούμε, όπως στην πραγματικότητα είναι η θέση του ΕΠΑΜ, ίσως είναι πλέον αργά για χρόνια!
Πολλοί-ές ήταν μέχρι σήμερα που, (παρα)πληροφορούμενοι-ες από τα «εναλλακτικά» μέσα της εκφυλισμένης «Αριστεράς» (που κάθε άλλο παρά με «εθελοντικές εισφορές» επιβιώνουν) δεν καταλάβαιναν την εξαπάτηση της στην ανάλυση και την «πρόταση» της για την κρίση και πως στην πραγματικότητα το πάνε σε μια εναλλακτική διαχείριση της εξαθλίωσης και σε «λατινοαμερικανοποίηση» της Ελλάδας, τύπου Αργεντινής (στην «καλή» περίπτωση) και Μεξικού (στην πιο πιθανή). Το ίδιο πολλοί-ές πιθανόν δεν καταλάβαιναν την πολιτικάντικη εξαπάτηση και τους τακτικισμούς που διαπνέουν τη νοοτροπία πολλών παραγοντίσκων και υποψήφιων βουλευτών-πολιτικάντηδων σχηματισμών τύπου ΕΠΑΜ.
Σήμερα όμως, όλα και όλοι αυτοί και ο ρόλος τους έχουν φανερωθεί (το μόνο «καλό» της κρίσης).
Ή λοιπόν τα παραπάνω παραπλανημένα ή αδιάφορα ως σήμερα στρώματα που ανησυχούν απελπιστικά πλέον, για το «τι στο διάολο γίνεται», θα πρέπει να στραφούν σε ένα Λαϊκό Μέτωπο για την Εθνική αλλά και την Κοινωνική Απελευθέρωση, ΜΕ.Κ.Ε.Α. που προτείνουμε, ή θα χωθούν για τα πολλά επόμενα χρόνια (αν βέβαια έχουν!) στο σπιτάκι τους και θα προτιμήσουν την πραγματικά επίσημη εκδοχή ότι η Παγκοσμιοποίηση είναι μονόδρομος και ο μόνος τρόπος για την «Ανάπτυξη», (THERE IS NO ALTERNATIVE- TINA όπως έλεγε και η Θάτσερ).
Την ίδια στιγμή όσοι-ες ακόμα θα αντιδρούν πέρα από τις απόλυτα ελεγχόμενες κατευθύνσεις της εκφυλισμένης «Αριστεράς», θα συντρίβονται με κάθε τρόπο από την κοινοβουλευτική Χούντα ή τις «αριστερές» παραλλαγές της. Γι’ αυτό το σκοπό οι νέες αυτές ελίτ δεν θα έχουν κανένα ιδιαίτερο κώλυμα: Θα επιχορηγούνται με σακιά ευρώ από την ΕΕ και την Υ/Ε και θα προβάλλονται «ιδεολογικά» και μιντιακά από τα ινστιτούτα (π.χ. Levy, Brookings, Open Society κλπ.) και τα ΜΜΕ της Νέας Διεθνούς Τάξης, με τον ίδιο τρόπο που χρηματοδοτούνται και προβάλλονται από τα ίδια μέσα τα κοπρόσκυλα της πιο βρώμικης «Αριστεράς» στην Ουκρανία (σε αγαστή -προσωρινή φυσικά- συνεργασία μάλιστα με τους ντόπιους νεοναζί – που θα είναι βέβαια και ένας από τους επόμενους στόχους της Υ/Ε στην Ουκρανία όπως είναι και η ακροδεξιά της ΧΑ εδώ σήμερα) εκτελώντας το νοσηρό πραξικόπημα της ΕΕ. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

ΟΜΩΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:
Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΜΕ.Κ.Ε.Α.)
ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.
Η ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ, ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ. ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΟΜΗ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ.
ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΗΔΗ «ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ», ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ.
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΛΑΒΙΣΜΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΜ «ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ» ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ «ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ»!
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕ.Κ.Ε.Α. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ, ΣΗΜΕΡΑ, ΕΘΝΙΚΗ:

Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία – 27 Γενάρη 2014


Υ.Γ. Μια υποσημείωση για την εκφυλισμένη «αντισυστημική» και την ψευτο-«πατριωτική» όπως το  ΕΠΑΜ και την απροθυμία τους να πράξουν και να προτείνουν τα στοιχειώδη και ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ βήματα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων σήμερα.
Με την πρόταση μας για το ΜΕ.Κ.Ε.Α., αλλά και τις πολύχρονες διεργασίες που προηγήθηκαν πριν από αυτή την πρόταση, ιδίως στη βάση της πολύπειρης δουλειάς του Τάκη Φωτόπουλου για τη Νέα Διεθνή Τάξη της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης και της ψευτο-«δημοκρατίας», που αναλύθηκε ως η νέα μορφή μιας πανίσχυρης ιστορικά τάξης σήμερα με την πολιτική μορφή της Υπερεθνικής Ελίτ, έχει γίνει φανερό ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για ριζοσπαστικές αλλαγές υπέρ του λαού, αν δεν αμφισβητηθεί πρώτιστα η ίδια η Παγκοσμιοποίηση και οι θεσμοί που την εκφράζουν (ΕΕ, ΠΟΕ, ΝΑΤΟ κλπ.). Συγχρόνως, έχει ολοκληρωθεί μια μεγάλη πορεία διαλόγου και «διαλόγου» μέσα στην Αριστερά που έχει φανερώσει καταστάσεις, στάσεις, πρόσωπα, υποκείμενα (αλλά και διάφορα ανθ-υποκείμενα που πιθανώς δρουν επί πληρωμή χτυπώντας μας συστηματικά κάτω από τη μέση και με τον πιο γκεμπελικό και ύπουλο τρόπο, τύπου «Omadeon» και όσων ποικιλώνυμων τα στηρίζουν), καθώς και μια πληθώρα «πρόθυμων» επώνυμων «αριστερών» φερέφωνων της Νέας Διεθνούς Τάξης, τύπου Ιών, «μαρξιστών » εγκεφάλων και πολιτικάντηδων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΛΕ, της «αντιφασιστικής» αριστεράς, «ελευθεριακών» κλπ., και τον ρόλο τους..
Από τότε ήδη που ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα (τα αίτια της οποίας διαφέρουν από τα ειδικά αίτια της Παγκόσμιας Κρίσης) ήταν σταθερή και τεκμηριωμένη με εμπειρικά οικονομικά και θεωρητικά ελευθεριακά κριτήρια, η πολεμική μας στη«λογική» και ψευτο-«ανάλυση» της «Χρεολογίας», των τεχνοκρατικών «Αναλύσεων» τύπου Καζάκη για το «πόσα φράγκα έφυγαν εκεί, πόσα έφαγαν εδώ, και πόσο βγήκε η σούμα» και του «κακού Ευρώ» όπως στην καλύτερη περίπτωση κάνει στις σημαντικότερες τηλεοπτικές παρεμβάσεις του, όταν ο αρχηγός του ΕΠΑΜ δεν επικεντρώνεται απλά σε γεωπολιτικές «αναλύσεις» για τη Γερμανία και τις τράπεζες –βλ. λ.χ. την παρουσία του τελευταία που ήταν καλεσμένος στον Τράγκα στο Εtv στην οποία για άλλη μια φορά «ξέχασε» να αναφέρει τον ρόλο της ΕΕ στην κρίση, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την εσκεμμένη πολυγλωσσία του αρχηγού του, και ειδικά όταν θέλει να αποφύγει τα δύσκολα ώστε να βγει στο γυαλί!.
Κάναμε δηλαδή μια τεκμηριωμένη πολεμική ότι αυτά τα θέματα ήταν βασικά ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ- ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ μιας πολύ βαθύτερης και πολύ ουσιαστικότερης, από τη σκοπιά της καταστροφής και της αυτονομίας του λαού, αιτίας: Της έντασης της εξαρτημένης αναπτυξιακής διαδικασίας που επέβαλλε το άνοιγμα και η απελευθέρωση των αγορών στην Ελλάδα (Οικονομική Παγκοσμιοποίηση) και ιδίως η ένταξη της στην ΕΕ! Αυτή η ανάλυση δεν ήταν ποτέ μια «οικονομίστικη» ή αφηρημένη ανάλυση όπως πολλοί αφελώς ή σκόπιμα τη διαστρεβλώνουν. Αφορούσε και αφορά τις σχέσεις εξουσίας (στη συγκεκριμένη περίπτωση κυρίως τις οικονομικές αλλά και τις πολιτικές, πολιτισμικές) και την οργάνωση τους μέσα στο σημερινό τυραννικό και δολοφονικό σύστημα.