Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κανείς δεν περισσεύει στον μεγάλο αγώνα για την λευτεριά



Ελάτε στην ΟΜΙΛΙΑ τη 1η Φλεβάρη 2014 5-8μμ, Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας στη Λουίζα: «Ο Ελληνικός δρόμος για την έξοδο από την σημερινή κρίση», μιλάνε οι καθηγητές του Πανεπιστημίου, Κοντογιώργης, Ζουράρης, Νικολόπουλος, ο εισαγγελέας Σακκάς, οι δικηγόροι που ανέλαβαν για την ΕΠΑΝ, τις συλλογικές αγωγές κατά των τραπεζών για τα δάνεια και κατά των εφοριών για τα χαράτσια.
Ζητάμε τα στοιχεία που μας ενώνουν, όχι ότι μας χωρίζει..
ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ απαιτεί γνώση των διαφορών και ΣΥΝ-ΘΕΣΗ στην κατεύθυνση του Κοινού.
Τι είναι όμως τούτο το Κοινόν; Ό Ομηρος το λέει ΞΥΝ-ΟΝ=ΚΣΥΝ-ΟΝ .
Με Δοτική =ΚΣΥΝ+ΟΙΣ=ΚΣΟΙΝ=ΚΟΙΝ και νάτο το ΚΟΙΝ-ΟΝ
Η Δοτική "οις", υπερισχύει και το "οι" αντικαθιστά το "υ" για να παρουσιάζει πάντα την σχέση πώς κάποιος "δίνει" στο σύν-ολο, ένα πρόβλημα για να λυθεί, ένα ερώτημα..                                 
Αλλά τι είναι εκείνο που "δίνεται";
Κάποιος από το σύνολο δίνει στο σύν-ολο, πώς το πρόβλημα της τυραννίας λύνεται με ΑΝΤΙ-ΣΤΑΣΗ.
Τον μοναδικό δρόμο για να φτάσουμε στη Λευτεριά, τον μοναδικό δρόμο μέσα από τον οποίο αναδύεται το Πολιτικό ον, ο άνθρωπος του Αριστοτέλη.
Ο Άνθρωπος των Θερμοπυλών. Πολίτης κι οπλίτης μαζί..                                                                   Κι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τους βρίσκει σύμφωνους όλους. Και γίνεται το ΚΟΙΝ-ΟΝ.                          Κοινωνώντας σ'αυτήν, κατακτάμε τις ποιότητες του Ανθρώπου.                                                    Γινόμαστε πολίτες που αποφασίζουν κι οπλίτες που θυσιάζονται στη μάχη για το ΚΟΙΝ-ΟΝ, στη μάχη για την Λευτεριά. Την μάχη που αναβαθμίζει το απλό και φοβισμένο ανθρώπινο ζώ-ον, τον γνωστό καναπεδάτο, σε πολιτικό ζώ-ον. Και γεννιέται πάνω στη ζωώδη του πρωταρχή ο Άνθρω-πος.                                                                                                                                                              Ποιον ναφήσω έξω απ'αυτή την μεγάλη μάχη; ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ..                                            Μαζί με τον πλούτο όλων των διαφορών ..

Τα τείχη στην Τροία ήσαν απόρθητα.. Φτιάχτηκαν από τον Ποσειδώνα.. Και κατ' ανάγκη η άλωση έγινε με τον Δούρειο Ίππο..                                                                                                         Τα τείχη των τυράννων είναι φτιαγμένα με τρόπο σατανικό,ναζιστικό: Από άγνοια που σερβίρεται σαν γνώση στα σχολειά του Νέου Μεσαίωνα, δεκάδες χρόνια τώρα.                             
Άγνοια για το Σύνταγμα άγνοια για τους νόμους, άγνοια για την διάκριση των εξουσιών, άγνοια για το νόμισμα, άγνοια για τις αξίες, άγνοια για το ήθος, άγνοια για τα δικαιώματα φυσικά και κοινωνικά, άγνοια για την Πόλη, για τον πολίτη για τον πολιτισμό, άγνοια για τον ίδιο τον Αν-θρωπο... Μα και από την διάσπαση που τούτη η άγνοια γεννά..
Τι γεννά η άγνοια; Δες τους όλους γύρω σου χωρισμένους σε δεξιούς κι αριστερούς ..                  
Που βρίσκουν πάντα πολλούς λόγους για να μην εν-ωθούν, να μην συν-παρα-ταχθούν. Αρνούνται  το ΜΕΤΩΠΟ και διαιρούν τον Λαό ..                                                                                                    Έτσι ώστε οι ίδιοι πάντοτε, οι ίδιοι και λίγοι να μας τυραννεύουν.
Αυτά είναι τα υλικά του Οχυρού των οχτρών.                                                                                  Τείχη φτιαγμένα από άγνοια και διάσπαση. Είτε τους υπηρετείς, είτε τους αρνείσαι  φαινομενικά αποδεχόμενος όμως  το δικό τους σύνταγμα, χωρίς να το καταγγέλλεις, παρέχοντάς τους  άσυλο νομιμότητας, δεν παύεις να είσαι το υλικό που ισχυροποιεί τούτα τα Τείχη..
Ο νέος Δούρειος Ίππος λοιπόν δεν μπορεί να είναι άλλος από την Γνώση.
Την Γνώση που αναγεννά και διαφωτίζει ..
Την γνώση που μπορεί να μπει με την δύναμη και την ταχύτητα που χει το Φως μέσα στα τείχη.. Όσα μέτρα και να λάβουν οι οχτροί..
Η γνώση που θα τα ανατινάξει τούτα τα τείχη της άγνοιας, τα τείχη της διάσπασης ,τα τείχη της ήττας , τα τείχη της Ντροπής..
Σ' αυτόν τον αγώνα, τον δικό μας αγώνα, δεν χωράνε διακρίσεις, μα ΕΝ-ότητα και ΣΥΜ-παρά-ταξη..
Όσοι ΔΕΝ μπορούν να δουν τη μεγάλη ανάγκη για ΜΕΤΩΠΟ, ας ψάξουν μέσα τους, στον δικό τους σκοτεινό  εγωϊστικό χώρο, στο χώρο που άρχει το θεριό των ορμών, στη ζούγκλα που με σαφή τρόπο παρουσιάζει ο Πλάτωνας στην Πολιτεία στο 588c..
Η Μεγάλη ΜΑΧΗ οφείλει να ξεκινήσει από μέσα μας..

Θα μπορούσα να πω πολλά για κείνους που ξεγέλασαν τον ΜΙΚΗ, αλλά είναι ανώφελα πια..        
Ο καθείς και τα όπλα του .. 
Ο ΜΙΚΗΣ άνοιξε ένα δρόμο..
Ποιοι θα τον βαδίσουν; Είναι ανηφορικός ,δύσκολος..
Κι έγινε δυσκολότερος με τους έσωθεν οχτρούς..
Αν όμως, ΑΝ ,καταφέρναμε να ξεπεράσουμε στην βάση του Λαού, έξω από την προδοτική Βουλή, μακριά από τις κομματικές ηγεσίες τις διαφορές, τότε τα ρυάκια θα γίνουν χείμαρρος ορμητικός που θα γκρεμίσει την τυραννία..
ΑΥΤΟΣ Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ, πολύ απλά θα είναι το πολυπόθητο "Εμείς"..
Ο Μακρυγιάννης χωρίς να ξέρει ούτε γραφή το είχε καταλάβει..
Εμείς θύματα του ναζιστικού σχεδίου που μας καλλιέργησε σε πολιτικά αμόρφωτους επιστήμονες, δυστυχώς αδυνατούμε..
Κι οι οχτροί γιορτάζουν την διάσπαση, κάνουνε γλέντι πάνω στα αποκαϊδια των οραμάτων μας..
Τούτο το "Εμείς" όμως  είναι ο εφιάλτης των οχτρών..
Θυμηθείτε : "Η σφίγγα και μόνο στο άκουσμα των βημάτων τ' Ανθρώπου, παρότι πανίσχυρο τέρας,διαλύθηκε".. Τι την φόβισε, τι την διέλυσε;
Ο αδύναμος δίπους ανθρωπάκος; Φυσικά όχι..
Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙ ΟΠΛΙΤΗΣ ΜΑΖΙ..Ο Άνθρωπος -Εμείς.
Αλήθεια γιατί δεν του επιτρέπουμε να εμφανιστεί ξανά; Μέσα μας είναι ! Για ψάξτε λίγο..

Όλα αυτά ΔΕΝ είναι σχόλιο.. Είναι ο δρόμος μας .. Ο ΜΙΚΗΣ τον άνοιξε 2500 χρόνια μετά..     Μας θύμισε με το έργο του και με την έμπνευση της Σπίθας, πώς υπάρχει κι ο δρόμος των Ελλήνων..
Είναι υποχρέωση για όσους ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΛΕΥΤΕΡΟΙ για όσους ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, για όσους ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ  ΕΛΛΗΝ, να τον βαδίσουν..
Καλή Λευτεριά..


Για την ΕΠΑΝ, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΑΔΑ από τον Γιώργο Τσιπά