Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Το σκίτσο που σαρώνει στο διαδίκτυο για την τρομοκρατία

Του Νίκου Ζουγανέλη


Ένα σκίτσο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την πραγματικότητα σχετικά με αυτό που λέμε τρομοκρατία. Το εύστοχο και επίκαιρο σκίτσο δείχνει ένα παγόβουνο που η κορυφή του γράφει "τρομοκρατία" ενώ το υπόλοιπο μεγάλο κομμάτι του, η βάση του δηλαδή, γράφει "Ιμπεριαλισμός".
Αυτός δηλαδή που γεννάει τους ισλαμοφασίστες. Ο δυτικός κόσμος και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις γνωστοί και ως αυτόκλητοι «σωτήρες» των λαών: οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι που -στο όνομα της «δημοκρατίας» και της «δικαιοσύνης» έχουν βομβαρδίσει 27 μουσουλμανικές χώρες σκορπίζωντας τον θάνατο, την φτώχεια, γεννώντας τρομοκράτες.
Η κορυφή του παγόβουνου είναι η τρομοκρατία και οι τζιχαντιστές τους οποίους εξόπλισαν οι Αμερικάνοι και οι φίλοι τους οι Σαουδάραβες, κινούμενοι στο νέο δόγμα "push from behind" ώστε να εξυπηρετήσουν τις πολεμικές τους επιδιώξεις στην περιοχή, στην Συρία, το Ιραν και την Μέση Ανατολή.

Όπως μετά την 11η Σεπτεμβρίου, εξαπολύθηκαν πόλεμοι στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ έτσι και τώρα φαίνεται πως θα γίνει το ίδιο πράγμα.

Ανάρτηση από: https://www.alfavita.gr