Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πάμε σαν άλλοτε ... Στρατόπεδα

Θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300.000 με 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, που έγινε τη Δευτέρα στην Ολλανδία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα.

«Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ», δήλωσε ο Γ. Μουζάλας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό, προσθέτοντας ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση για τη χώρα μας» όσον αφορά το προσφυγικό.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και οι οποίες μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων. Όπως είπε, τα «hot spots» θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φλεβάρη, ενώ αρχές Μάρτη θα είναι λειτουργικά.

Σύμφωνα με τον Γ. Μουζάλα, εκτός από τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης, ο Βέλγος υπουργός έθεσε ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν και επαναπροωθήσεων στη θάλασσα. Συμπλήρωσε, ότι, αντιθέτως, μεγάλα κράτη της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, είπαν ότι θέλουν περισσότερη Σένγκεν.

Ανάρτηση από: http://www.skitso.biz