Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Η Αγιά Σοφιά τζαμί! Η πολιτική τάξη της χώρας "οδύρεται"

Του Γιώργου Τασιόπουλου

Οι παρακλήσεις ή οι υποτονικές, ψοφοδεείς διαμαρτυρίες κομμάτων και πολιτικών για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν έχουν καμία αξία. 
Οι ίδιοι πολιτικοί δεν αδιαφόρησαν για τις 500 συλημένες εκκλησίες στην κατεχόμενη Κύπρο;

Η υπεράσπιση της Αγιά Σοφιάς σαν μνημείο διαθρησκειακής συνάντησης αποτελεί ύβρη! Η Αγιά Σοφιά χτίστηκε σαν Ρωμαίικος Χριστιανικός ναός και δύο φορές κατακτήθηκε και αφού βανδαλίστηκε, μετατράπηκε το 1204 σε παπικό ναό και το 1453 σε ισλαμικό τέμενος.

Φτάνει πια η επίκληση της διεθνούς νομιμότητας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. 
Η υπεράσπιση της πατρίδας, του Καστελόριζου, και του Ριζοκάρπασου είναι υποχρέωση και καθήκον κάθε Έλληνα!

Δικαίωμα για διαμαρτυρία έχουν μόνο όσοι βλέπουν ακόμη στο προαύλιο της Αγιά Σοφιάς, όπως ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος, τον τελευταίο μαρτυρικό βασιλιά της, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Όλοι αυτοί που χόρεψαν ζεϊμπέκικο, κατάθεσαν στεφάνι στο τάφο του Κεμάλ και έκαναν κουμπαριές με το νέο Σουλτάνο διέπραξαν ύβρη.
Δυστυχώς, ελληνικέ λαέ εσύ τους ψήφισες και τους ξαναψήφισες και ως γνωστόν την ύβρη ακολουθεί η Νέμεσις...
ΥΓ. Τρανή απόδειξη ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών!
Την επικαλούνται ως "μουσείο- ότι προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της, παραπέμπουν το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα, ακόμη και τον Κεμάλ Ατατούρκ.  Απώλεσαν την υποχρέωσή τους να υπερασπιστούν την πατρίδα.  Αξιοθρήνητοι!!!

Ο Πρωθυπουργός καταδικάζει την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία:

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημειώνει τα εξής:
Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείουπροσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της. Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού.
Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά.
Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
ΕΠΙΣΗΣ: Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την πρόκληση που συνιστά για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και για την UNESCO, η απόφαση που ακυρώνει το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ το 1934, για την προστασία της Αγίας Σοφίας δια της μετατροπής της σε Μουσείο.
Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com/