Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Με μάσκες, με όλους τους μαθητές παρόντες αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία στις αρχές Σεπτεμβρίου ...

Του Γιώργου Τασιόπουλου

"Με μάσκες, με όλους τους μαθητές παρόντες αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία στις αρχές Σεπτεμβρίου μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων που πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας."

Συμφωνούμε, τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν.

Μια χαμένη χρόνια δεν υποκαθίσταται με εναλλακτικούς τρόπους και αυτοί που κυρίως πλήττονται είναι οι μαθητές των φτωχών οικονομικά κοινωνικών τάξεων. Η μακρόχρονη αποστασιοποίηση των παιδιών επιβαρύνει και την ψυχική υγεία των μαθητών.

Όμως, γιατί οι λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί είναι με τα μάτια της κ. Κεραμέως;

Δεν ξέρω πόσο ειδικοί είναι σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά μάλλον όλοι τους είναι άτεκνοι.

Δοκίμασαν να φορέσουν μάσκα σε κάποιο παιδί για έξι διδακτικές ώρες με 35° θερμοκρασία!

Σκέφτηκαν αν οι ίδιοι θα μπορούσαν να επιβάλουν κοινωνικές αποστάσεις και απαγόρευση επαφών σε μία αίθουσα διδασκαλίας είκοσι πέντε μαθητών!
Για το δάσκαλο δεν γεννάται θέμα, ως επαγγελματίας είναι άτρωτος, χαλκέντερος, μπορεί να φορά μάσκα και να διδάσκει κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, να αστυνομεύει με τρόπο αυστηρό την αποστασιοποίηση των μαθητών του, αλλά και με εναλλακτικούς τρόπους - ποιους άραγε; - να κρατήσει ενεργά τα δίκτυα επικοινωνίας των μαθητών.

Όχι η κ. Κεραμέως δεν σκέφτεται να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Να λειτουργήσει το σχολείο και το απόγευμα σε περισσότερα τμήματα διορίζοντας περισσότερους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Πότε άραγε το ελληνικό δημόσιο σχολείο θα εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας;

Σήμερα ένα δημόσιο σχολείο των τετρακοσίων μαθητών υπολείπεται σε ωράριο εργασίας καθαριστριών από αυτό μιας τράπεζας.

Ποιός θα χορηγήσει τα αναγκαία μέσα υγιεινής και προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.λπ.) σε καθημερινή βάση και δωρεάν, για όλους (μαθητές, εκπ/κούς, βοηθητικό προσωπικό);

Δεν μίλησαν γι' αυτά οι ειδικοί και η κ. Κεραμέως!
Άλλωστε η βιτρίνα του κράτους μας είναι οι ζαρντινιέρες του κ. Μπακογιάννη και όχι το δημόσιο σχολείο που δεν φοιτούν τα δικά μας παιδιά.
Στην γείτονα Ιταλία σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο σύνδεσμο σκέφτονται αλλιώς!!!


Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com/