Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Άγγελος Έβερτ: ένα διαχρονικό διαγενεακό σύμβολο καθεστωτικού λακέ...

Του Δημήτρη Πατέλη

Άγγελος Έβερτ: ένα διαχρονικό διαγενεακό σύμβολο καθεστωτικού λακέ κάθε κατακτητή και επικυρίαρχου, από εισαγόμενο βαυαρικό τζάκι, καθ' ότι από την εποχή του Όθωνα, οι "Ρωμιοί υπάνθρωποι" είχαν κριθεί ανάξιοι για αυτοκυβέρνηση άνευ έξωθεν και άνωθεν εποπτείας. Από σόι αντιπροσωπευτικό της διαγενεακής καθεστωτικής σαπίλας που μας κυβερνά. Διετέλεσε διοικητής της Αστυνομίας Πόλεων της Αθήνας κατά τη διάρκεια της Κατοχής και αργότερα αρχηγός του Σώματος. Ήταν γιος του βαυαρικής καταγωγής ταγματάρχη της Βασιλικής Χωροφυλακής Μιλτιάδη Έβερτ. Ήταν ο πατέρας του Μιλτιάδη Έβερτ (πρ. δημάρχου Αθηναίων και πρ. προέδρου του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ) και παππούς της αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ που με απύθμενο ναζιστικό θράσος αποκάλεσε κομμουνιστές διαδηλωτές κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου "κατσαρίδες και τρωκτικά". Όπως ήταν φυσικό, είδε την ναζιστική κατοχή ως αποκατάσταση της ισχύος των δικών του και την υπηρέτησε με ζήλο. Με αυτόν διοικητή οι Αστυνομικές Αρχές της Χώρας υπήχθησαν στην Ανώτατη Διοίκηση  SS της Ελλάδας (AASSA), διοικητής αρχηγός της οποίας ένα μήνα πριν είχε  αναλάβει ο Γιούργκεν Στρόοπ ενώ η Αστυνομία Πόλεων Αθηνών υπήχθη στην ΚdO  (Kommandantur der Ordnungspolizei = Διοίκηση Αστυνομίας Τάξεως) Αττικής  με έδρα την Αθήνα υπό τον Γερμανό διοικητή συνταγματάρχη (και μετέπειτα  στρατηγό) Χέρμαν Φραντς που υπαγόταν στον AASSA.

Βεβαίως και συνεργάστηκε με τη βρετανική κατασκοπία, έχοντας παράλληλα ενεργό συμμετοχή στις πράξεις των Γερμανών ως συνεργάτης τους, όπως και χιλιάδες άλλοι καθεστωτικοί δωσίλογοι του βαθέως κράτους-παρακράτους. Είναι αυτός που υπό Βρετανική πλέον κατοχή, έδωσε την εντολή για το ματοκύλισμα της μεγαλειώδους άοπλης διαδήλωσης 3η Δεκεμβρίου του 1944. Ήξερε τη δουλειά... Εμείς; ''Κυρία '' Αλεξία Εβερτ ο παππού σου στον Δεκέμβρη του 44  τι πυροβολούσε;  Άγγλους η' Ελληνες ;

Τι πυροβολούσε τσιράκια των Εγγλέζων και της αστικής τάξης που μου το παίζετε και πατριώτες και συ και η φάρα σου ;
Το τι  πυροβολούσε ο Εβερτ  και ο συρφετός του φαίνεται στις  δυο ασπρόμαυρες φωτογραφίες ! Ελληνες πυροβολούσε  και σκότωνε κατ εντολή των Εγγλέζων!

Του Κωνσταντίνου Μπούρχα

3 Δεκέμβρη  1944  (φωτο) Άγγελος Εβερτ διοικητής της Αστυνομίας Πόλεων της Αθήνας  Ο παππούς της .....Αλεξίας Εβερτ που πριν μερικές μέρες ονόμασε τους διαδηλωτές του Πολυτεχνείου κατσαρίδες ...και να την ''ρωτήσουμε '' ωμά ...
''Κυρία '' Αλεξία Εβερτ ο παππού σου στον Δεκέμβρη του 44  τι πυροβολούσε;  Άγγλους η' Ελληνες ;
Τι πυροβολούσε τσιράκια των Εγγλέζων και της αστικής τάξης που μου το παίζετε και πατριώτες και συ και η φάρα σου ;
Το τι  πυροβολούσε ο Εβερτ  και ο συρφετός του φαίνεται στις  δυο ασπρόμαυρες φωτογραφίες ! Ελληνες πυροβολούσε  και σκότωνε κατ εντολή των Εγγλέζων !

Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/