Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Απλές σκέψεις


Στην δολοφονία του Γρηγορόπουλου μπορεί ο εκτελεστής δολοφόνος να είναι ο Κορκονέας, όμως ο ίδιος δεν είναι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος.

Η καλλιέργεια της αντεπαναστατικής κουλτούρας του μπαχαλάκια που παίρνει σάρκα και οστά σε εθιμοτυπικά μπάχαλα στα Εξάρχεια και στις μεγάλες διαδηλώσεις του λαού (που τις προβοκάρει και τις σπάει), είναι και αυτή που "καίει" πολιτικά-επαναστατικά τους ανήσυχους και μάχιμους πιτσιρικάδες και τους γεμίζει φυλακές ή τους στέλνει και στον τάφο, όπως στην περίπτωση του Γρηγορόπουλου.
Αυτή η κουλτούρα του μπαχαλάκια φασαίου αντεπαναστάτη, είναι και αυτή που γοητεύει τους πιτσιρικάδες και τους οδηγεί να συμμετέχουν σε αυτά τα αναίτια-επαναστατικά μάταια επεισόδια.
Κουλτούρα, η οποία έχει ριζωθεί για τα καλά στην ελληνική κοινωνία μέσω του χουλιγκανισμού (δείτε με την ευκαιρία τα χθεσινά μπάχαλα με καμένα αυτοκίνητα Ολυμπιακών από Ολυμπιακούς στο ΣΕΦ) βαφτίζεται "Αναρχική επαναστατική δράση" και "αντίσταση στο κράτος", όταν δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από εκτόνωση ή εβηφική και μεταεφηβική αντίδραση που υποκινείται και κατευθύνεται από Αναρχοπατέρες-πράκτορες μυστικών υπηρεσιών και Ασφαλίτες με τις ευλογίες του Αστικού Κράτους και των διαχειριστών του. Όλα αυτά τα χρόνια που έχουν περάσεις έχουν γραφτεί μύδροι (και πολύ σωστά) κατά του δολοφόνου Κορκονέα, όμως το θέμα της ευθύνης σε αυτή, του αναρχικού χώρου και κατ'επέκταση της Αναρχίας σαν πολιτική ιδεολογία και τάση επιρροής κυρίως στην νεολαία, δεν το έχει αγγίξει κανένας.
Ίσως γιατί αυτό δεν βολεύει κανέναν. Γιατί βολεύει το να πιστεύουμε πως την αποκλειστική ευθύνη την έχει ένας δολοφόνος μπάτσος και όχι όλοι αυτοί που έκαναν, κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν την πολύτιμη βρώμικη δουλειά για το Αστικό κράτος να καίνε πιτσιρικάδες.

Ανάρτηση από: tillthehalt.blogspot.gr